3-2 Robert Åström 78
Utvisning Fränsta: Patrik Larsson 28

Domare: Mats Wikström, Sundsvall
Publik: 21
• Fränsta nära att jobba ikapp 0–3 med en man mindre men Ljustorp höll undan (scrolla ner)

Selånger FK 2 – Ljunga IF 1–1
2014-08-31 - 16:00 - Selångerfältet
1-0 Reda Fakhiri 12
1-1 Peter Aho 58

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 22
• Selånger 2 borde avgjort under den första halvleken (scrolla ner)

Ali Rezai, Torp. Ali Rezai, Torp.

Sidsjö-Böle IF – Torpshammars IF 1–1
2014-09-04 - 18:30 - Sidsjövallen (uppskj. från 2014-08-31)

Skytteligan

Andreas Modén leder skytteligan i femman. Andreas Modén leder skytteligan i femman.

IFK Sundsvall 2 vann både mittfältet och matchen
Alnö 2 låg poängen efter IFK Sundsvall inför mötet på Släda och vid seger skulle man ta sig förbi kamraterna i kampen om att undvika nedflyttning.
Men så blev det aldrig. IFK tog kommandot om mittfältet vilket avgjorde matchen. Alexander Gidlöf gav gästerna ledningen innan Max Holmberg spädde på med ett mål innan paus och ett efter.
I den 64:s minuten satte Kristoffer Bodin spiken och då hjälpte det inte att Axel Karlsson reducerade med kvarten kvar. Tre poäng till IFK 2 som därmed skapade sig ett fyrapoängsförsprång ner till nya jumbon Alnö 2.
– Deras större tyngd i spelet gav utslag och dom vann rättvist, kontaterade alnötränaren Tomas Berglund kort och koncist.

Publik: 30

Serieledarna bjöd Holm på en stjärnsmäll
Holms SK åkte på stordäng när serieledarna från Ånge kom tog Holmvallen i bestittning.
Hela 8-1 vann gästerna med och det visade sig vara klasskillnad mellan lagen.
– Siffrorna talar sitt tydliga språk. Vi var totalt chanslösa idag. Men det ska också sägas att Ånge är ett riktigt bra lag som spelar en fin fotboll. När vi sedan saknade en massa spelare av olika skäl så blev det omöjligt att stå emot, säger Holms lagledare Kenth Åslin.
Gästerna tog tag i taktpinnen redan från början och satte Holm under stor press. Men det var hemmalaget som skapade den första heta chansen. Johan Brundin löpte sig fri men blev dragen i armen av en ångeförsvarare.
– Alla på Holmvallen såg detta utom han i svart som friade. Till och med linjemannen tillstod att han sett det men vågade inte ta till sig domaren, säger Kenth Åslin.
I samma veva blev Holmtränaren Thomas Åslin avvisad från bänken och fick se resten av matchen från läktarplats.
– Man måste nog säga att detta var en riktig tavla av domaren som inte rådfrågade sin assisterande, säger Kenth Åslin.
– Skandal är väl ordet, dundrar tränarbrodern Thomas.
Som lök på laxen gjorde David Danielian 0–1 i anfallet därpå...
– Vi vill absolut inte skylla förlusten på domaren men det är konstigt att inte samarbetet är bättre i domarteamen, säger Kenth Åslin.
Holm försökte komma tillbaka in i matchen men från minut 36 till 43 ökade Alex Rein, David Danielian igen och Mehdi Jan på till 0–4 innan Patrik Mattsson kunde reducera på straff precis innan pausvilan.
Mattsson fick chansen även från elva meter i den andra halvleken men den brände han.
Ånge 2 dubblerade sin målskörd i andra akten via 2 x Elias Wennerberg och 2 x Mehdi Jan till 1–8. Även denna gång satte man sina mål under andra halvlan av halvleken.
– Alla gjorde så gott dom kunde idag men jag vill ändå ett extra plus till Kalle Gissberg som stred tappert från sin mittfältsplats. Vi i ledarstaben vill också rikta ett stort tack till dom som ställde upp med kort varsel och såg till att det ändå kunde bli match idag. Igår såg det mörkt ut, då var till och med walk ovar ett alternativ, suckar Kenth Åslin.

Publik: 27

Fränsta nära att jobba ikapp 0–3 med en man mindre men Ljustorp höll undan
Ljustorp tog en otroligt viktig seger i kampen om uppflyttning till fyran då man besegrade värsta konkurrenten Fränsta med uddamålet av fem hemma på IP.
Redan efter den första halvleken såg man ut att ha grundlagt segern då Fitim Ugzmailji hittat nätet två gånger och Kyaw Soe Kyaw Soe en, och det innan klockan ens tickat upp till minut 20.
När sedan Patrik Larsson visades ut för Fränsta i den 29:e minuten var det nog ingen som ville sätta ens en ynka liten slant på gästerna.
– Vi gjorde kanske vår bästa halvlek för året och 3–0 var nog i underkant, säger Ljustorps tränare Nedelko Mitrovic.
Vet inte vad man sade till varandra i Fränstas omklädningsrum i paus för man kom ut till den andra och verkligen gjorde match av det hela trots en man kort.
Daniel Sandvik reducerade efter en kvart och när Robert Åström satte 3–2 med lite drygt tio minuter kvar blev det spännande. Trots en rejäl press nådde dock inte gästerna hela vägen.
– Usch! Det blev nervöst på slutet och jag pustade verkligen ut när slutsignalen gick och jag är glad och tacksam för segern men samtidigt imponerades jag av Fränsta som kunde komma tillbaka och pressa oss på det här sättet, säger Mitrovic.

Publik: 21

Selånger 2 borde avgjort under den första halvleken
Ytterligare en viktig streckmatch i bottenstriden gick av stapeln på Selångerfältet där SFK 2 och Ljunga drabbade samman.
Hemmalaget saknade flera viktiga pjäser, bl a målfarlige Hakim Rousass, p g a sjukdomar och annan frånvaro, men fyllde på med några ungdomar födda 1998 och 1999.
Trots detta inledde Selånger 2 på bästa sätt och pressade tillbaka sina mer rutinerade gäster och trillade boll riktigt bra. Man fick också en bra start på matchen när Reda Fakhiri satte 1–0.
SFK fortsatte spela bra och skapa chanser men den rätta skärpan saknades i avslutningsögonblicken och man fick nöja sig med att gå in med bara en enmålsledning till paus.
– Vi skapade massor av chanser och 3–0 hade speglat den första halvleken bättre, säger Selånger 2:s tränare Mikael Lindqvist.
Den andra halvleken blev betydligt jämnare spelmässigt då Ljunga lyckades dra ner tempot i matchen och det blev fler kampmoment.
Peter Aho kvitterade i den 58:e minuten och 1–1 stod sig redan matchtiden ut. Båda lagen hade möjligheter till segermål men bra målvaktsspel av Mike Karinga Persson i hemmamålet och Erik Aldebrant hos gästerna såg till att lagen fick en pinne var i den jämna bottenstriden.