NYHETER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Damtvåans All Star Team 2016

(2016-12-18)
Varje år tar Lokalfotbollen.nu ut drömelvorna med ledare och domare för varje lokal serie.
För första gången, efter önskemål, har jag nu även tagit ut ett All Star Team för Damtvåan då vi hade hela sex lag i seriespel under säsongen.
Och det är inga dåliga fotbollsspelare som det var att välja mellan. Hade varit kul att se det här laget i en match mot SDFF, eller hur?

Laget kommer att presenteras spelare för spelare under söndagen. Det fick bli en 4-4-2-uppställning:

Frida Forslund, Heffnersklubban. Frida Forslund, Heffnersklubban.

Målvakt:
Frida Forslund, Heffnersklubbans BK

18 år. Fortsätter att utvecklas år efter år. Äregirig, djärv, greppsäker och ypperlig i närspelet. En modern målvaktstyp som tack vare sina bra fötter fungerar som en extra back. Tyvärr något för kort i rocken för att nå den yppersta världseliten.

Mikaela Björkholm, Kovland. Mikaela Björkholm, Kovland.

Högerback:
Mikaela Björkholm,
Kovlands IF


30 år. Det märks att det finns rutin från spel i högre serier. Hög lägstanivår, placeringssäker. följsam, duktig passningsspelare med bra stöt på bollen. Kort och gott – en kvalitetsspelare!

Amanda Norin, Kovland. Amanda Norin, Kovland.

Mittback:
Amanda Norin,
Kovlands IF


26 år. Stor, oöm och stark men ändå snabb i fötter och tanke. Förlorar sällan dueller spelare mot spelare, svårpasserad efter marken och dominant i luftrummet. Besitter ett fint tillslag på bollen vilket bäddar för snabba omställningar.

Amanda Hamrin, Heffnersklubban. Amanda Hamrin, Heffnersklubban.

Mittback:
Amanada Hamrin, Heffnersklubbans BK

18 år. Har det mesta en bra försvarsspelare skall ha trots sin unga ålder. Snabb, brytsäker, stark i kroppen samt läser spelet perfekt. Inte heller främmande för att stöta framåt i banan och fylla på i offensiven. 2 x Amanda i mittförsvaret således.

Kajsa Bergsten, Selånger Kajsa Bergsten, Selånger

Vänsterback:
Kajsa Bergsten,
Selånger FK


17 år. Omskolningen från anfallare till vänsterback blev ett lyckokast. Oerhört löpstark, svårpasserad i defensiven och svårstoppad när hon kommer med fart efter kanten. Laglojal men drabbades tyvärr av en knäskada under hösten och rehabilitterar just nu för fullt.

Marlene Ejerås, Kovland Marlene Ejerås, Kovland

Höger yttrtmittfält:
Marlene Ejerås,
Kovlands IF


29 år. Normalt sett innermittfältare men kan tack vare sitt spelintellekt även lira på en kant. Fina passningsfötter, trygg med bollen och hittar alltid lösningar. Är trots sin relativa litenhet stark och stenhård i kroppen. Tillför också mycket rutin. En tränares dröm! Oklart med fotbollsframtiden då hon är gravid.

Alva Grahn. Selånger. Alva Grahn. Selånger.

Centralt mittfält, defensivt:
Alva Grahn,
Selånger FK


17 år. Defensivt ankare. Bolluppsamlare som sätter igång anfallen med smarta passningar. Fysiskt stark som sällan eller aldrig förlorar några närkamper. Hetlevrad arbetsmyra med en rejäl vinnarskalle och gör en oerhörd nytta för laget.

Olivia Wänglund, Selånger. Olivia Wänglund, Selånger.

Centralt mittfält, offensivt:
Olivia Wänglund,
Selånger FK


16 år. Har given potential att bli distriktets nästa landslagsspelare. Är redan uppmärksammad i flicklandslagssammanhang. Bara 16 år men har knappt några svagheter. Ypperlig blick för spelet, snabb i fötter och tanker, teknisk och inte minst målfarlig när hon kommer på sina patenterade djupledslöpningar. Är även en jättetalang i badminton.  Kommer hon att kunna kombinera sporterna på elitnivå precis som gamle landslagstjejen Anette Börjesson?

Elsa Burvall, Selånger. Elsa Burvall, Selånger.

Vänster yttermittfält:
Elsa Burvall,
Selånger FK


16 år. En "crowdpleaser" tack vare sin fina teknik och sina dribblingar. Samtidigt målfarlig när hon driver in från sin kant. Men är även en lagspelare som visar alltid vilja och är oerhört löpstark och glömmer inte bort defensiven.

Malin Svelander, Kovland. Malin Svelander, Kovland.

Forward:
Malin Svelander,
Kovlands IF


19 år. Targetplayer med näsa för vart målet är beläget. Stark och duktig på att "suga åt sig" bollar långt upp i planen och är ett perfekt sökmål på inlägg från kanten både efter marken och i luften. Gjorde 13 mål i serien och låg bakom minst lika många. Dock något underskattad – men inte hos Lokalfotbollen.

Angelica "Angen" Lindholm Forsell, Selånger Angelica "Angen" Lindholm Forsell, Selånger

Forward:
Angelica Lindholm Forsell, Selånger FK

31 år. "Angen" är Medelpadsfotbollens "stål-mormor". Löper i djupled i 90 minuter och sårar motståndarförsvaren med dödliga attacker. Ger inte heller sina kombatanter någon lugn och ro i uppspelsfasen. Har vunnit ett knippe skytteligor under sin karriär oavsett typ av frisyr. I år blev det ytterligare en seger. 18 "sylar" räckte till att toppa i division 2 Södra Norrland. Har lovat att fortsätta minst ett år till i SFK när man nu är tillbaka i ettan. Vi fotbollsälskare tackar och tar emot.

Stefan Wickström, Selånger Stefan Wickström, Selånger

Tränare:
Stefan Wickström,
Selånger FK


48 år. "Wickan" och kollegan Magnus Ohre vände fjolårets tunga säsong utan vinster till två seriesegrar i division 2- och 3. För att göra det enkelt. Jag citerar Medelpads Fotbollförbunds motivering till Årets Tränare i distriktet:
"I sitt tränarskap arbetar han med fokus på att utveckla spelarna, vilket också gett resultat. Ett flertal av de spelare han jobbat med har gått vidare till utmaningar på högre nivå. Tränaren har en helhetssyn på spelarna och tar stort ansvar för hela distriktets dam- och flickfotboll. Att trots stora motgångar med lag oförtrutet jobba vidare och att lyckas motivera sin spelare och lyfta det som är positivt är stort och en viktig egenskap som ledare. Hans arbete att jobba långsiktigt har också gett resultat, nu senast i och med att Selånger FK med sina två damlag tog klivet upp till division 1 och 2".

Torbjörn Sandberg, Kovland. Torbjörn Sandberg, Kovland.

Lagledare:
Torbjörn Sandberg,
Kovlands IF


62 år. Lagledare, assisterande tränare, materialförvaltare, sjukvårdare. You name it! ! "Tobbe" sköter allt i Kovland som inte tränaren Anders Westlund gör. Ser till att allting runt i kring laget funkar. Poplulär hos tjejerna med sina "raka puckar" och humör/humor. Oumbärlig!

Hanna Laajanen, domare. Hanna Laajanen, domare.

Domare:
Hanna Laajanen,
Alnö


18 år. Naturlig matchledare, bra speluppfattning och pondus trots sin ungdom. God kmmunikation med övriga i domarteamet, spelare och ledare. Engagerad. Lagt domarkarriären före det aktiva lirandet. Enda bristen – rutinen samt att bli snabbare att lägga in matchfakta. Fortfarande dock aktiv forward i IBK Sundsvalls innebandylag.

Övriga nominerade:

Många kanske saknar en del namn i ovanstående drömelva men konkurrensen var benhård på flera platser och i några fall hade man spelat för få matcher för att ta en plats, t ex Kovlandstrion från SDFF Ida Brännström, Jenny Nordenberg och Pernilla Wennman.
Ser man till nedanstående namn är jag säker på att ingen fallit ur ramen för ett uttagande i All Star Team. Då fattar ni hur tuff konkurrensen var!

Målvakter:
Emelie Bergh (Kovland), Emma Häggberg (Alnö), Nellie Maxén (Selånger), Hannah Norberg (Timrå 2) och Malin Pettersson (Selånger).

Backar:
Vilma Abrahamsson (Selånger), Juliet Acheampong (Ånge), Marielle Bergman (Kovland), Josefine Jonsson (Selånger), Julia Persson (Heffnersklubban) och Emma Westlund (Kovland).

Mittfältare:
Ida Brännström (Kovland), Denise Feist (Selånbger), Philippa Johansson (Selånger), Erica Höglund (Kovland), Isa Kollberg (Alnö), Malin Kristmansson (Kovland), Lina Lind (Timrå 2), Arleena Paanalahti (Selånger), Isabelle Saarinen (Heffnersklubban), Pernilla Wennman (Kovland), Kristina Wiklander (Heffnersklubban) och Emelie Åkersten (Kovland).

Forwards:
Michaela Andersson (Heffnersklubban), Wilma Bondén (Selånger) och Jenny Nordenberg (Kovland).

Tränare:
Anders Westlund (Kovland).

Lagledare:


Domare:
Oscar Moss, Sundsvall.

Anders Westlund fortsätter träna Kovland. Anders Westlund fortsätter träna Kovland.

Kovlands IF tappar spelare men får behålla sin tränare

(2016-12-17)
Kovlands damer riskerar att tappa delar av sin duktiga spelartrupp. Några som går tillbaka till SDFF, blivit graviditerade samt slutar av olika anledningar.
Plusfaktor är emellertid att tränaren Anders Westlund fortsätter.
– Det blir mitt tredje år i Kovland och jag hoppas att vi kan göra en ny bra säsong trots att vi ser ut att tappa flera duktiga spelare, säger Westlund.


Kovlands lag med flera rutinerade rävar som spelat på högre nivå gjorde en kanonsäsong och hotade seriesegrarna Selånger ändain på mållinjen. trots att man var nykomlingar i serien.
Kommande säsong byter man serie till den mellersta Norrlandstvåan och med följer tränaren Anders Westlund och lagledaren Torbjörn Sandberg.
– Det blir mitt tredje år i Kovland och jag hoppas att vi kan göra en ny bra säsong trots att vi ser ut att tappa flera duktiga spelare, säger Anders Westlund.
"SDFF-trion" med Ida Brännström, Jenny Nordenberg och Perilla Wennman sägs återvända till Elitettanlaget. Dom sistnämnda som spelare och Ida i en ledarroll för F19-satsningen.
– Tråkigt för oss givetvis men vår dörr står givetvis öppen om dom vill fortsätta med oss, säger Anders Westlund.

I övrigt har Lina Camdell flyttat till Stockholm, Malin Kristmansson och Marlene Ejerås har blivit graviditerade. Malin Westlund, Martina Grönlund och Sara Strömberg tvingats lägga skorna på hyllan efter skador. Dessutom har några tjejer funderingar på att sluta, bland annat nytiga Elin Löfblad.
– Vi måste försöka täppa till några av dessa luckor. Från andralaget har vi flyttat upp Sara Fredriksson men vi behöver få några förstärkningar utifrån också, säger Westlund.

Tony Tomley Tony Tomley

Tomley & Widell fortsätter träna Alnös damer:
"Skippar MittMedia Cupen"


(2016-11-17)
Duon Tony Tomley och Johan Widell kör vidare som tränare för Almös damer..
– Vi vill jobba vidare på det vi byggt upp, säger Tony Tomley, som också berättar att man står över MittMedia Cupen på grund av skaderisken.


Tony Tomley och Johan Widell, som kom under året från SDFF, fortsätter som tränare för Alnös damer.
– Vi vill jobba vidare på det vi byggt upp. Vi gjorde en bra säsong ifjol och hade ett bra försvarsspel. Vi skapade också många chanser framt men hade förtvivlat svårt att få in bollen i motståndarmålet. Något som vi hoppas kunna förbättre, säger Tony Tomley.
Något spel i MittMedia Cupen efter nyår blir det inte i år.
– Nej, vi drog på oss två svåra knäskador ifjol. Five-a-side på underlaget i Nordic Hallen ökar skaderisken rejäält. Jag hade hellre föredragit en futsalturnering på ett sporthallsgolv eller sjunannaspel med offside i Nordic Hallen, säger en nyopererad Alnötränare.
– Jag har bytt knäled och hoppas slippa smärtan hädanefter, säger Tomley.
På spelarsidan inget nytt?
– Ingen har sagt att dom skall sluta eller byta klubb och vi hoppas få tillbaka några skadade spelare, säger Tomley.

Kenneth Svensson tar över Heffnersklubban. Kenneth Svensson tar över Heffnersklubban.

Kenneth Svensson tillbaka – ersätter Prytz och Hamrin i Heffnersklubban

(2016-11-15)
Kenneth Svensson är tillbaka som tränare.
Nu som ansvarig i Heffnersklubban efter duon Jonas Prytz och Lena Hamrin.
– En välskött klubb med duktiga unga spelare och fantastiska tränings-möjligheter, säger Kenneth Svensson om valet av HKBK.


Kenneth Svensson, 60, fick under uppmärksammade former förra vintern lämna tränarjobbet i Sundsvalls DFF bara nån månad efter att man förlängt kontraktet.
Nu är Svensson tillbaka som tränare och tar över efter duon Jonas Prytz och Lena Hamrin i Heffnersklubban. Båda har efter många år valt att ta ett sabbatsår.
– Jag kommer att vara kvar som sportansvarig och vara en länk mellan träningsgrupp 1 och 2. Även min "Tord Grip", Lena Hamrin, kommer att ta en paus, säger Jonas Prytz.

Varför valde då Kenneth Svensson Heffnersklubban?
– Jag fick en förfrågan och fick ett mycket bra intryck av klubben. Nya anläggningen i Korsta ger oss fantastiska träningsmöjligheter och laget innehålla många unga ambitiösa tjejer som vill utvecklas, säger Kenneth Svensson.

Hur långt är kontraktet skrivet?
– Ett år med option på ett till om vi skulle trivas med varandra.

Vad kan du bidraga med?
– Erfarenhet. Man har ju varit med ett tag på olika nivåer. Jag brinner för fotbollen och kanske kan bidra med inställning och hjälpa till att utveckla och utbilda tjejerna så mycket som möjligt

Vilka får du till hjälp som ledare?
– Magnus Östman och Ulf Nilsson som assisterande och Ulf Jonsson som målvaktstränare.

När kör ni i gång träningen?
– Nu på lördag i Nordic Hallen. Blir en till tre gånger i veckan inomhus till vi kommer ut på vårt konstgräs i mars.

Blir det spel i Inomhusligan efter nyår?
– Vi har anmält oss men vad jag vet är det i dagsläget bara tre lag så vi får ser vad som händer.
 
Heffnersklubban gjorde en strålande vårsäsong i år och ledde serien inför sommaruppehållet. Hösten blev däremot poängfattig och laget halkade ner till fjärdeplatsen, tolv poäng efter seriesegrarna Ope IF.
Några tjejer funderar på att eventuellt sluta men ingen har ännu valt att lämna klubben. Några nyförvär är heller inte klara i dagsläget.
– Men det kanske klarnar nu när vi gjort klart med en duktig och erfaren tränare, säger sportansvarige Jonas Prytz.

Inget division 2-spel för Therese Nordlund & Co. i Ånge IF nästa år. Inget division 2-spel för Therese Nordlund & Co. i Ånge IF nästa år.

Ånge IF drar sig ur tvåan: "Inte tillräckligt spelar-underlag"

(2016-11-15)
Det blir inget division 2-spel nästa år för Ånge IF:s damer.
– Vi saknar tyvärr tillräckligt spelarunderlag för att ha ett lag i tvåan, säger Magnus Bjurén i ÅIF:s styrelse.


Trots en trupp tunnare än ett läskpapper lyckades nykomlingara Ånge IF klara sig kvar i division 2 Mellersta Norrland.
Tyvärr till ingen nytta.
Nu väljer klubben att dra sig ur nästa års spel i tvåan. 
– Vi saknar tyvärr tillräckligt spelarunderlag för att ha ett lag i tvåan, säger Magnus Bjurén i ÅIF:s styrelse.
Trots förvärven från Ghana hade man svårt att få ihop lag till matcherna.
– Vissa matcher hade vi bara elva tjejer och inga avbytare och vi tvingades några gånger att ta med flicker som bara var 12-13 år och det är lite för ungt för spel på den här nivån, säger tränaren Marco Padellaro,
– Tycker vi gör en heroisk insats som genomför säsongen utan att lämna WO och dessutom klarar oss kvar, fortsätter Padellaro, som själv inte vet vilket lag han skall träna nästa år.
– Vi får se om det blir nåt överhuvudtaget. Har fått ett par förfrågningar men inget klart ännu, säger Padellaro med tränarförflutet i Ljunga IF, Fränsta IK och assisterande i Ånge IF på herrsidan.
– Vi hade en diskussion med Stöde IF om ett eventuellt samarbete men det rann ut i sanden, säger Bjurén.
Nu kommer emellertid inte västra Medelpad att bli en vit fläck inom damfotbollen trots att ÅIF drar sig ur. Vad Lokalfotbollen erfar kommer Fränsta IK att anmäla ett lag till Damtrean.
– Både vi och Fränsta har flicklag och kanske kommer det att bli någon form av samarbete mellan klubbarna. Mer än så vet jag inte i dagsläget, säger Bjurén, som lägger ner sin mesta tid på att få ihop ett herrlag i trean.
– Tränare är klar. Det blir Anders Strandlund som tog över under hösten. Och på spelarsidan är Jesper Gulliksson och Jordan Binns kontrakterade för 2017 men vi fortsätter jaga spelare, avslutar Bjurén.

Mikael Ersson skiftar från Ljustops herr till Timrå dam. Mikael Ersson skiftar från Ljustops herr till Timrå dam.

Micke Ersson byter både klubb och kön

(2016-11-08)
Ljustorp vann Medelpadssexan och avancerade i seriesystemet.
Trots detta väljer lagledaren Mikael Ersson att lämna för IFK Timrås damer.
–Det passar mig i första hand bättre rent geografiskt, säger Ersson.


Ljustorp sparkade igång i år igen efter att man dragit sig ur division 4 2015 och det slutade på bästa sätt med serieseger och uppflyttning till femman.
Trots detta väljer lagledaren Mikael Ersson att lämna klubben för IFK Timrås damer.
–Det har varit en fantastisk säsong men IFK Timrå passar mig i första hand bättre rent geografiskt, säger Ersson och fortsätter:
– Jag kommer att fungera som samordnare mellan division 1- och 2-lagen och lagledare för andralaget där min styvfar Thomas Aune är tränare. Kommer även att vara ansvarig för damlagets hemsida och den på Facebbook, säger Ersson.

Heffnersklubban avslutade med tvåsiffrigt – ännu oklart vilka Medelpadsklubbar som hänger kvar trots att serien är slutspelad

(2016-09-24)

Heffnersklubban tog till slut en seger i höst. Och en rejäl – 10-1 mot jumbon Hägglunds.
I botten är det ännu oklart huruvida Alnö, UIFK Timrå 2 och/eller Ånge hänger kvar.
Detta trots att serien är slutspelad.


Heffnersklubban ledde serien efter våren och man släppte knappt in några mål alls. Hösten har dock varit blytung och utan segrar har laget fallit placering för placering men i säsongens sista match bröt man den dystra trenden och man gjorde det rejält - hela 10-1 på bortaplan mot jumbon Hägglunds. En skön avstamp inför nästa säsong.

Våra tre övriga lag krigade för sin existens men hade alla tufft motstånd i den sista omgången.
Alnö hade ett seriesegertörstande Ipe på bortaplan. Inför storpubliken på 250 personer tog man respektlöst ledningen genom Erika Engblom i mitten av den första halvleken.
Tyvärr kvitterade jämtskorna lite för snabbt för att det skulle bli rejäl nerv och efter två snabba mål efter paus kunde man till slut vinna med 4-0 och ta hem seriesegern.

IFK Timrå "offrade" sitt A-lag mot Mariehem i Norrlandsettan och lät storstjärnan Bube Okewo plus ett par normalt ordinarie spelare ta plats i andralaget för att rädda kvar dessa i tvåan.
Och det blev också poäng mot Häggenås.
1-0 satte Flaurona Rexhaj efter dryga kvarten men Helena Jacobsson kvitterade i mitten av den andra halvleken. Resten av matchen förblev mållös trots flera chanser för båda lagen. Poängen räckte i alla fall för IFK Timrå 2 att passera Ånge i köstriden. Något som kan visa sig väl så viktigt.

Ånge låg före IFK Timrå 2 inför den sista omgången men hade bara ett par måls försprång. Då Timrålaget tog poäng var västralaget tvungna att göra detsamma mot ett IFK Östersund som utmanade Ope om seriesegern.
Trots en väl genomförd kämpamatch blev uppgiften för övermäktig. Två mål före paus och lika många efter gjorde att Ånge tappade åttondeplatsen till IFK Timrå 2.

Trots att serien är slutspelad är det oklart hur många lag som åker ur. Helt klart är i alla fall att jumbon Hägglunds får ta steget ner. Därefter hänger det på hur många lag som åker ur division 1 Norrland. I skrivande stund är Krokom/Dvärsätt ur och läget är även prekärt men inte hopplöst för Bik om vi ser till vilka lag som "tillhör" den här division 2-serien vid nedflyttning uppifrån. Lägg därtill att tre lag skall flyttas upp från division 3, Järpen, Kramfors-Alliansen och Selånger 2.
Det lär ta ett tag att bena ut men en gissning är att Alnö blir kvar och att Timrås taktik som slutade med poäng mot Häggenås också kommer att räcka. För Ånge känns det mer osäkert. Och frågan är om västralaget vill vara kvar? Man har helt enkelt en alldeles för tunn trupp för division 2-spel. Åtminstone som det sett ut i år. Utan förvärven från Ghana hade man aldrig kunnat genomföra säsongen till slut.

Matchfakta:
Hägglunds IoFK - Heffnersklubbans BK 1-10
2016-09-24 - 13:00 - Bussbyvallen
0-1 Johanna Broman (6)
0-2 Sanna Bergström Älmqvist (7)
1-2 Hanna Kristoffersson (25)
1-3 Isabelle Saarinen (32)
1-4 Michaela Andersson (34)
1-5 Kristina Wiklander (55)
1-6 Isabelle Saarinen (59)
1-7 Kristina Wiklander (62)
1-8 Kristina Wiklander (72)
1-9 Michaela Andersson (74)
1-10 Emma Sjölén (82)
Domare: Lina Malmström
Publik: 26

Matchfakta:
IFK Timrå 2 - Häggenås SK 1-1
2016-09-24 - 13:00 - Bergeforsens IP
1-0 Flaurona Rexhaj (16)
1-1 Helena Jacobsson (22)
Domare: Christer Eriksson
Publik: 25

Matchfakta:
Ope IF - Alnö IF 4 - 1
2016-09-24 - 13:00 - Torvallen
0-1 Erika Engblom (23)
1-1 Lisa Landin (31)
2-1 Sandra Nilsson (52)
3-1 Lisa Landin (54)
4-1 Tove Modin Brissler (71)
Domare: Kjell Wenna
Publik: 250

Matchfakta:
Ånge IF - IFK Östersund 0-4
2016-09-24 - 13:00 - Ånge IP
0-1 Linnea Bergqvist (24)
0-2 Linnea Bergqvist (30)
0-3 Molly Mårtensson (51)
0-4 Kajsa-Stina Lind (86)
Domare: Anton Fandén
Publik: 32

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Erika Engblom satte kvitteringsbollen för Alnö i derbyt mot Ånge. Arkivbild. Erika Engblom satte kvitteringsbollen för Alnö i derbyt mot Ånge. Arkivbild.

Heffnersklubban vägrar vinna i höst och Alnö-Ånge kryssade i bottenderbyt

(2016-09-17)

Heffnersklubban har tappat bort sin fina vårform alldeles. Idag blev det sjätte raka utan seger sedanHärnösand rest hem med en fem-etta.
Den viktiga matchen i bottenstriden mellan Alnö och Ånge slöt 1-1.


Två matcher i division 2 Mellersta Norrland spelades på HK-vallen under lördagseftermiddagen.
Heffnersklubban och Härnösand var första paret ut och hemmalagets usla höstform består. Det här var den sjätte matchen utan segern för dom forna serieledarna..
Ångermanlänskorna ledde med 2-0 i paus men med dryga kvarten kvar reduceerade Isabell Saarinen.
Någon uppryckning ledde det dock inte till utan det tog bara ett par minuter för Klara Brändström att öka på till 3-1 för att sedan dryga ut till en fem-etta. Nämnda Brännström svarade för ett hattrick.
Det som var tråkitgt att konstatera var Heffnerklubbens uppträdande mot domartrion. Så hör stod att läsa på Härösands hemasida efter matchern:
"Vi har aldrig varit med om ett lag som lagt så mycket fokus på fel saker. Redan från början klagades det på att bollar skulle ha varit utanför linjen, dueller där man borde fått frispark och dueller där vi felaktigt fått frispark. Andra halvlek blev ännu värre och glåporden haglade mot framförallt domartrion. Man blir beklämd som ledare att se ett sådant uppträdande mot tre unga tjejer som inte hade någon inverkan på resultatet. Vi hoppas att domarna får stöttning av förbundet för det är inte konstigt att vi har domarkris när de får vara med om sådant här. Och hemmalaget har en hel del att göra vad gäller värdegrundsarbete...".
Domarbasen Eva Ödlund var själv på plats och om det kommer att vidtas några åtgärder om Heffnersklubban eller ges något stöttning till domartrion är ännu oklart i skrivande stund.

Den andra matchen på HK-vallen var derbyt Alnö - Ånge där båda lagen behövde poäng i kampen om att hänga kvar.
Västralaget kom utan några avbytare men lyckades med konststycket att få med sig en viktig poäng hem.
Celina Berglund satte 0-1 efter 20 minuters spel och Alös Erika Engblom kvitterade direkt efter pausvilan.
Det blir nu en spännande sista omgång nästa helg. Oklart dock hur många lag som åker ur. Minst ett blir det men kan bli många fler beroende på hur många som kommer ner från division 1 Norrland och hur många division 3-lag i Medelpad, Ångermanland och Jämtland/Härjedalen som väljer att ta steget upp.

Läs mer:
• 1-5 mot Härnösand - Heffnersklubban utan seger för sjätte matchen i rad
• Härnösand tog kommandot från start mot Heffnersklubban
• Seger med besk eftersmak
• 1-1 mot Alnö - Ånge utan seger för fjärde matchen i rad

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - Härnösands SK 1-5
2016-09-17 - 14:00 - HK-vallen
0-1 Klara Brändström (13)
0-2 Molly Bergquist (37)
1-2 Isabelle Saarinen (73)
1-3 Klara Brändström (77)
1-4 Klara Brändström (79)
1-5 Molly Bergquist (82)
Domare: Ida Nordström
Publik: 31

Matchfakta:
Alnö IF - Ånge IF 1-1
2016-09-17 - 17:00 - HK-vallen
0-1 Celina Berglund (20)
1-1 Erika Engblom (46)
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 24

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Lina Lind, lagkapten för dom 10 kämpande Timråtjejerna. Lina Lind, lagkapten för dom 10 kämpande Timråtjejerna.

Brakförlust med förklaring för IFK Timrå 2

(2016-09-16)

IFK Timrå 2 förlorade med 0-11 borta mot IFK Östersund.
Men gästerna fick bara ihop tio tjejer och trots resultatet kämpade man på så gott det gick.
– Alternativet hade varit att lämna w.o och då hade vi blivit uteslutna ur serien, säger tränaren Kent "Gus" Gustafsson.


IFK Timrå 2 åkte på rejält med däng borta mot IFK Östersund.
Dom rödvita jämtskorna vann med hela 11-0.
Men det fanns förklaringar.
IFK Timrå 2 hade allehanda problem att få ihop fullt lag. Det krävdes en rejäl dammsugning på spelare i flicklagen. Ändå fick man inte ihop fullt lag. IFK Östersund var förstående och sköt på avsparken ett och en halv timme.
– Vi gjorde allt för att inte behöva lämna w.o. för då hade vi blivit uteslutna i serien så vi åkte upp med tio tjejer varav hälften spelare i F17-laget och ett par ännu yngre, säger tränaren Kent "Gus" Gustafsson.
Det märktes att dom unga tjejerna hade problem med tempot och fysiken i inledningen. Efter 17 minuter stod det 0-4 och i paus var siffrorna det dubbla.
I den andra morskade man upp sig och förlorade bara med 0-3, totalt 0-11.
– Stora siffror men tjejerna kämpade på bra och det blev bättre och bättre ju längre matchen led och tjejerna var trots allt på gott humör efter matchen, säger "Gus".
IFK Östersund hade två femmålsskyttar i matchen, Linnea Bergqvist och Mariell Bodin och tog över ledningen i serien. Ope kan emellertid återta den vid seger mot serietrean Remsle under söndagen.

Läs mer:
• Målkavalkad när IFK Timrå 2 föll mot IFK Östersund på Jämtkraft Arena
• IFK Östersund ny serieledare efter 11-0 mot IFK Timrå 2

Matchfakta:
IFK Östersund - IFK Timrå 2  11-0
2016-09-16 - 20:00 - Jämtkraft Arena
1-0 Mariell Bodin (6)
2-0 Elin Jonasson (7)
3-0 Mariell Bodin (14)
4-0 Linnea Bergqvist (16)
5-0 Linnea Bergqvist (22)
6-0 Mariell Bodin (28)
7-0 Linnea Bergqvist (36)
8-0 Mariell Bodin (40)
9-0 Linnea Bergqvist (60)
10-0 Mariell Bodin (72)
11-0 Linnea Bergqvist (85)
Domare: Niclas Mårlind
Publik: uppgift saknas

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Femte raka utan seger för Heffners-klubban och målrikt kryssderby mellan IFK Timrå 2 och Alnö 

(2016-09-09)

Heffnersklubbans höstsvacka blir allt djupare.
Ikväll spelade vårens serieledare sin femte raka i höst utan seger i och med 1-2 mot Häggenås.
Derbyt mellan IFK Timrå 2 och Alnö blev en målrik tillställning.
Åtta mål som dessutom delades systerligt mellan lagen.


Heffnersklubban har motvind just nu. Ikväll spelade man sin femte raka i höst utan vinst och tanken på seriesegerna kan man slå ur hågen, tyvärr.
Annars såg det länge bra ut mot Häggenås hemma på HK-vallen. Michaela Anderssons straffmål i den 17:e minuten såg ut att räcka till seger men med kvarten kvar vände jämtskorna med två raska mål och kvällen var förstörd för det unga blåklädda laget vars självförtroende nu är nere i skoskaften.

På Timrås konstgräs var det många som stannat kvar efter herrmatchen i division 2 då damernas andralag mötte Alnö. Kul för tjejerna att spela inför mycket folk och dom som stannat kvar eller tillkommit blev inte besvikna. Dom fick se en målrik och rafflande match.
IFK Timrå ligger lite skrynkligt till i tabellen och ställde upp med ett starkt lag, bl a amerikanskorna Anna Evans och skyttekungen i division 1 Norrland, Bupe Okeowo.
Men Alnö hade läkarstudenten och värmländskan Ylva Oldenvik i sitt lag så det blev en jämn tillställning i alla fall.
Hemmalaget ledde hela fyra gånger i matchen men varje gång jobbade sig Alnö ikapp. 4-4-målet satte just Ylva Oldenvik med bara två minuter kvar då hon fullbordade sitt hattrick.
– En riktigt berg- och dalbane-match. Tjejerna göra en fantastisk insats. Trots att vi ligger under fyra gånger ger vi oss aldrig utan hela tiden kommer igen. Jag tycker verkligen att vi förtjäna vår poäng men vi kunde faktiskt ha tagit alla med lite flyt, säger Alnös tränare Tony Tomley.
Poängen var viktig för båda lagen. IFK Timrå 2 har nu två poäng ner till Ånge under strecket och Alnö fyra. Under lördagen tar Ånge emot Remsle och vid seger tar sig västralaget förbi Timrå 2.

Läs mer:
• Fortsatt jakt på seger för Heffnersklubban efter 1-2
• Revansch och tre poäng för Häggenås
• IFK Timrå 2 och Alnö delade på poängen efter 4-4 (fick en och en halv poäng var)

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - Häggenås SK 1-2
2016-09-09 - 19:30 - HK-vallen
1-0 Michaela Andersson (straff, 17)
1-1 Emilia Svedberg (75)
1-2 Margareta Handler  (77)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: 47

Matchfakta:
IFK Timrå 2 - Alnö IF 4-4
2016-09-09 - 20:00 - Timrå IP, konstgräs
1-0 Linnéa Jensen (22)
1-1 Ylva Oldenvik (27)
2-1 Linnéa Jensen (31)
2-2 Olivia Söderström (40) ...nick
3-2 Anna Evans (61)
3-3 Ylva Oldenvik (73)
4-3 Bupe Okeowo (85)
4-4 Ylva Oldenvik (88)
Domare: Anton Fandén
Publik: 115

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Djup formsvacka för Heffnersklubban

(2016-09-03)

Heffnersklubban ledde serien efter vårens matcher.
Nu i höst har man tappat formen rejält.
Idag spelade man sin fjärde match utan seger då man förlorade borta mot IFK Östersund med klara 0-4 och har nu halkat ner till fjäldeplatsen i tabellen.


under uppdatering

Matchfakta:
IFK Östersund - Heffnersklubbans BK 4-0
2016-09-03 - 12:00 - Jämtkraft Arena
1-0 Elin Jonasson (23)
2-0 Mariell Bodin (57)
3-0 Linnea Bergqvist (65)
4-0 Elin Jonasson (72)
Domare: Andreas Olsson
Publik: uppgift saknas

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Mållöst damderby mellan Heffnersklubban och Alnö

(2016-08-27)

Derbyt på HK-vallen mellan Heffnersklubban och Alnö fick varken se någon vinnare eller målskytt.
Förödande för hemmalaget som nu har fyra poäng och 34 mål upp till ledande Ope.
– Vi hade en boll inne men det blev tyvärr felaktigt bortdömt, säger HK-tränaren Jonas Prytz besviket.


I veckan vann Ope med 8-1 mot IFK Timrå 2 och 18-0 mot Hägglunds förra helgen.
Därför fanns inget annat än seger för Heffnersklubban i hemmaderbyt mot Alnö för att inte halka efter för mycket.
Men i stormbyarna på HK-vallen täppte Alnö till bra och gick inte att få hål på varvid matchen slutade utan några nätkänningar.
– Vi hade en boll inne med det blev tyvärr felaktigt bortdömt för offside. Dessutom hade vi en straff som blev frispark istället. Samtidigt nådde vi inte upp i nivå på vårt spel, säger HK-tränaren Jonas Prytz besviket.
– Vi förtjände en poäng. Dom fick ett mål bortdömd för offside och vi hade en ribbträff. Jag tycker faktiskt att vi vinner matchen på poäng, säger Alnös tränare Tony Tomley.

Kollektiv underprestation i Heffnersklubban medan vi hos Alnö ger tummen upp för Olivia Söderström och Emmie Solomonsson samt en stabil Emma Häggberg mellan stolparna.

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - Alnö IF 0-0
2016-08-27 - 15:00 - HK-vallen
Domare: Anton Fandén
Publik:

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Portia Boakye rundar Alnökeepern Emma Häggberg och rullar in 0-2 i minut 16. Därefter höll hemmatjejerna tätt till knappa timmen spelad mot laget från Elitettan. Foto: Lokalfotbollen.nu (se fler bilder längre ner på sidan).
Portia Boakye rundar Alnökeepern Emma Häggberg och rullar in 0-2 i minut 16. Därefter höll hemmatjejerna tätt till knappa timmen spelad mot laget från Elitettan. Foto: Lokalfotbollen.nu (se fler bilder längre ner på sidan).

Hedersam Alnöförlust i Svenska Cupen mot Östersunds DFF från Elitettan

(2016-08-24)

Alnö stretade emot riktigt bra i Svenska Cup-matchen hemma på Släda IP och låg bara under med 0-2 efter knappa timmen spelad mot Östersunds DFF från Elitettan.
– Vi fick en liten svacka i mitten av den andra halvleken och det var dom snabba att utnyttja och kunde gå ifrån till 6-0 men sedan stängde vi till igen, säger Alnötränaren Tony Tomley.

läs mer

Lisa Landin sköt två äkta hattrick när Ope 8-1-vann mot IFK Timrå 2. Lisa Landin sköt två äkta hattrick när Ope 8-1-vann mot IFK Timrå 2.

IFK Timrå 2 chanslösa mot topplaget Ope IF – Lisa Landin prickade in TVÅ äkta hattrick

(2016-08-24)

Visst hade man hoppats på att IFK Timrå 2 skulle skrälla mot Ope och ge Heffnersklubban en hjälpande hand i kampen om seriesegern. 
Lisa Landin dödade alla sådana funderingar genom att göra TVÅ äkta hattrick i matchen.


IFK Timrå 2 hade chansen att ge kollegan Heffnersklubban en hjälpande hand i kampen om seriesegern vid poäng mot Ope.
Men så blev det dessvärre inte.
Det såg framförallt Lisa Landin till. Hon svarade nämligen för två dubbla hattrick. Och det äkta till och med. En i första och ytterligare ett i andra. En makalös bedrift.
Sofie Josefsson tröstmålade för hemmalaget vid ställningen 0-7.
Lena Lindström fastställde sedan Opesegern till 8-1 med tre minuter kvar på klockan.

Matchfakta:
IFK Timrå 2 - Ope IF 1-8
2016-08-24 - 19:00 - Bergeforsens IP
0-1 Lisa Landin (16)
0-2 Lisa Landin (25)
0-3 Lisa Landin (35)
0-4 Sandra Nilsson (42)
0-5 Lisa Landin (54)
0-6 Lisa Landin (57)
0-7 Lisa Landin (60)
1-7 Sofie Josefsson (62)
1-8 Lena Lindström (87)
Domare: Ida Nordström
Publik: 35

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Therese Nordlundg gjorde ett av Ånges mål när man vände 0-1-underläge till seger mot Timrå 2. Therese Nordlundg gjorde ett av Ånges mål när man vände 0-1-underläge till seger mot Timrå 2.

Ånge vände underläge till seger i derbyt mot Timrå 2
– förlust för våra övriga lag


(2016-08-20)

Samtliga våra fyra lag i den mellersta Norrlandstvåan var i elden i eftermiddag.
Ånge vände 0-1 till 2-1 hemma mot IFK Timrå 2 och tog tre viktiga poäng i bottenstriden.
För Alnö och Heffnersklubban blev det dessvärre förluster.


Redan efter en minut låg Ånge uner i den viktiga bottenfighten mot IFK Timrå.
Resultatet stod sig länge och väl innan hemmalaget kunde vändra sista på slutet via två mål av Therese Nordlund och Celina Berglund och tre viktiga poäng kunde bärgas i kampen om att undvika nedflyttning. 
Lite hjälp hade man visserligen då IFK Timrås representationslag matchade samtidigt uppe i Norrbotten och därigenom var andralaget något försvagade. Något som emellertid inte skall förringa västratjejernas seger. Ånge passerade både just Timrå 2 och även formsvaga Alnö.
– Efter deras tidiga mål ägde vi matchen men brände en hel del lägen. När det var 20 minuter kvar gick vi ner på en trebackslinje och det gav resultat, säger tränaren Marco Padellaro, som ville hylla Jonna Fredlund lite extra efter segern.

Heffnersklubban förlorade sin andra match på raken. Förra helgen 0-3 mot Ope och idag 0-1 mor Remsle, likaledes borta.
Sollefteålagets matchvinnare var Linda Hal´en som i den trettonde minuten satte matchens enda må med ett långskott. Linda var tidigare känd under efternamnet Sjödin under tiden i SDFF.
- En jämn tillställning men tyvärr brände vi alla våra lägen. Ett fall framåt mot förra bortamatchen mot Ope dock, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Alnö förlorade på nytt och läget är nu prekärt och man är verkligen indragen i bottenstriden. Men oflyter grinar dock ö-tjejerna i ansiktet match efter match. Sex raka förluster nu, varav flera med uddamålet, och dessförinnan två 0-0-matcher. Senaste segern daterar sig till den 11 juni, 4-1 mot Hägglunds.
Annars började det bra idag med ett snyggt nickmål av Olivia Söderström redan i den femte minuten.
Gästerna kvitterade därefter på straff i den 28:e minten och hann även göra 1-2 innan pausvilan efter det att man hittat in med en boll bakom Alnös backlinje.
I den andra halvleken jagade ö-tjerna kvittering men någon kvittering fick man inte till även om det vara nära några gånger om.
– Stolpe ut igen, eller kanske ribba ut. Först har jag mina åsikter om straffen som inte överinstämmer med domarens och när vi jagar kvittering i den andra halvleken så har vi en ribbträff plus att dom räddar ett skott på mållinjen, säger Alnötränaren Tony Tomley, som ville ge överbetyg till Tilde Sundin och spelet i den andra halvleken.
Och på onsdag väntar match i svenska cupen mot elitettalaget Östersunds DFF.

under uppdatering

Läs mer:Matchfakta:
Ånge IF - IFK Timrå 2 2-1
2016-08-20 - 13:00 - Ånge IP
Mål Ånge: Therese Nordlund och Celina Berglund
Mål Timrå 2: uppgift saknas ännu
Domare: Jennie Löfgren
Publik:

Matchfakta:
Alnö IF - Häggenås SK 1-2
2016-08-20 - 14:00 - Släda IP
1-0 Olivia Söderström (5)
1-1 Margareta Handler  (straff, 28)
1-2 Rebecca Lilja (38)
Domare: Thomas Löf
Publik: 33

Matchfakta:
Remsle UIF FF - Heffnersklubbans BK 1-0
2016-08-20 - 15:00 - Remslevallen
1-0 Linda Hal´en (f d Sjödin) (13)
Domare: Hoshang Mofti Shukri
Publik:

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Efter åtta matcher i rad utan insläppt mål tvingades Frida Forslund i Heffnersklubban till tre "ryggkrökningar". Efter åtta matcher i rad utan insläppt mål tvingades Frida Forslund i Heffnersklubban till tre "ryggkrökningar".

Heffnersklubbans fina sviter bröts när Ope vann seriefinalen

(2016-08-13)

Heffnersklubban släppte in sina första mål på åtta matcher och fick inkassera årets första förlust i seriefinalen mot Ope.
Och inte nog med det, jämtskorna gick förbi i tabellen.
– Idag funkade inte mycket för oss, säger tränaren Jonas Prytz.


Heffnersklubban förlorade seriefinalen borta mot Ope under lördagen.
Seger och man utökat sitt försprång till sex poäng.
Men hemmalaget spräckte inte bara Heffnersklubbans nolla i förlustkolumnen utan även fick hål på medelpadskorna efter åtta raka utan insläppt mål.
I den första halvleken hittade man in bakom Heffnersklubbans normalt så starka försvarslinje med mål som följd.

Tidigt i andra kom 3-0-målet sedan Sandra Nilsson säkert placerat in bollen i det bortre hörnet.
– Idag funkade inte mycket för oss. Ope fick ett tidigt mål och var riktigt tunga men vi tar nya tag till nästa match, säger tränaren Jonas Prytz.
Ope gick förbi i toppen av tabellen och leder den nu med minsta möjliga marginal, på ett ynka plusmål. Det blir en dramatisk höst i division 2 Mellersta Norrland, var så säker.

Läs mer:
• Vinstraden bröts för Heffnersklubban i matchen mot Ope
• Ope upp i serieledning efter toppmatch i damtvåans seriefinal: "Vi tänker stanna där"

Matchfakta:
Ope IF - Heffnersklubbans BK 3-0
2016-08-13 - 15:00 - Torvallen
1-0 Rebecca Bill (8)
2-0 Lisa Landin (25)
3-0 Sandra Nilsson (50)
Domare: Rickard Hallström
Publik: uppgift saknas ännu

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

15-åriga Emelie Dahlin var Alnös bästa spelare mot IFK Östersund. 15-åriga Emelie Dahlin var Alnös bästa spelare mot IFK Östersund.

Förlust igen för Alnö trots en bra insats i Östersund:
"Stolpe in skulle sitta bra någon gång"


(2016-08-13)

Det vill sig inte för Almös damer.
Fjärde raka förlusten sedan man missat en straff och åkt dit på en hårt dömd dito.
– Vi förtjänade en poäng. Stolpe in skulle sitta bra någon gång, suckar tränaren Tomy Tomley efter 0-1 mot formastarka IFK Östersund.


IFK Östersund kom till spel med fem raka segrar medan gästande Alnö hade tre raka förluster i bagaget.
Given utgång således om man ser till formen.
Det blev seger för jämtskorna, men rättvist? Nix!
Alnö gjorde en bra match men hade svårt att utnyttja sina lägen, bl a så lyckades man inte överlista Östersundskeepern på liggande boll från elva meter redan i den andra minuten.

Istället kunde IFK Östersund vinna matchen – på en straffspark med 20 minuter kvar...
– Och den var hårt dömd för att inte säga felaktig, dundrar Alnös tränbare Tony Tomley och fortsätter:
– Vi förtjänade en poäng från matchen. Bra spel och en fantastisk inställning. Stolpe in skulle sitta bra någon gång, suckar Tomley.
I ett duktigt Alnö stack Emelie Dahlin ut lite extra.

Läs mer:
• Segertåget fortsätter för IFK Östersund - men fyra raka förluster för Alnö
• IFK Östersund har sex raka trepoängare - vann mot Alnö med 1-0

Matchfakta:
IFK Östersund - Alnö IF 1-0
2016-08-13 - 17:00 - Jämtkraft Arena
1-0 Linnea Bergqvist (straff, 70)
Domare: Katrin De Boer
Publik: officiell siffra saknas

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Emma Norin öppnade målskyttet för Heffners-klubban i derbyt. Emma Norin öppnade målskyttet för Heffners-klubban i derbyt.

Toppen slog botten i Medel-padsderbyt – Heffners-klubban fortsätter hålla tätt

(2016-08-08)

Heffnersklubban fortsätter hålla nollan.
I afton slog serieledarna Ånge i derbyt med 3-0.
– Vi nådde inte upp till normal klass. Dock närmare 5-0 än att dom skall få ett reduceringsmål, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz efter lagets åttonde raka nolla bakåt.


Den kraftiga blåsten gjorde att det blev ett svårspelat derby när Ånge tog emot Heffnersklubban. Botten mot toppen i division 2 Mellersta Norrland således.
Hemmalaget stretade emot bra men kunde inte hindra Emma Norin från att efter dryga halvtimmen sätta en klinisk nick efter hörna.
Med fem minuter kvar av den första halvleken dubblade gästerna sin ledning tack vare "Kicki" Wiklanders genombrott på en perfekt slagen djupledsboll från Mikaela Moen.

Vinden fortsatte störa spelet även i den andra halvleken men Heffnersklubban skull utöka sin ledning på slutet med ännu ett snyggt mål. Johanna Broman skar in i banan från sin ytterkant och fick på en kanonträff.
– Vi gör det vi skall trots att vi inte riktigt kommer upp i vår normala klass. Dock närmare 5-0 än att dom skall få ett reduceringsmål, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och fortsätter:
– Vi fortsätter dessutom vara svåra att göra mål på bakåt, stabil insats av försvar och målvakt, avslutar Prytz efter den åttonde raka hållna nollan.

Läs mer:
• Heffnersklubban utan insläppt mål – för åttonde matchen i rad


Matchfakta:
Ånge IF - Heffnersklubbans BK 0-3
2016-08-08 - 19:00 - Ånge IP
0-1 Emma Norin (33)
0-2 Kristina Wiklander (40)
0-3 Johanna Broman (89)
Domare: Jennie Löfgren
Publik: 23

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Trots två mål av tränardottern Zoe Tomley blev det en sur förlust för Alnö. Trots två mål av tränardottern Zoe Tomley blev det en sur förlust för Alnö.

Alnö tappade två poäng i slutminuterna efter flipper: "Vi förtjänade inte att förlora"

(2016-08-06)

Alnö har haft en tung säsong men hemma mot Härnösand var man på väg mot en poäng.
Men i slutminuterna satte gästerna sitt 4-3-mål. Efter rena flippret.
– Vi gör en bra match och förtjänade inte att förlora, säger tränaren Tony Tomley besviket.


Det vill sig inte för Alnö. Trots en bra insats fick man se sig besegrade med uddemålet av sju av Härnösands SK hemma på Släda IP.
Gästerna tog ledningen i mitten av den första halvleken på en straffspark-
– En hårt dömd i mina ögon, säger tränaren Tony Tomley.
I den tredje minuten av den andra halvlekn kom även 0-2 efter hemmaslarv.
– Då såg det svart ut, säger Tomley.
Men efter två snabba mål av tränardottern Zoe Tomley var man ikapp i målprotokollet.

Med kvarten kvar satte dock Lina Vestin sitt andra mål för HSK som därmed återtod ledningen.
Alnö fortsatte kämpa på och med bara fyra minuter kvar skickade Malin Gröning in en frispark rakt i mål.
Men likt förbenat skulle man inte få behålla poängen. Ett rent flippermål där Klara Brändström var sist på bollen.
– Ett grymt slut. Vi gör en bra match och hämtar in underlägen. Vi förtjänade inte att förlora den här matchen, säger Tony Tomley med stor besvikelse i rösten och fortsätter:
– Men vi måste minska våra misstag, säger han.
Tvåmålsskytten Zoe Tomley bäst i Alnö.

Läs mer:
• Ny match utan seger för Alnö efter 3-4 hemma
• Seger för Härnösand mot Alnö efter sent avgörande

Matchfakta:
Alnö IF - Härnösands SK 3-4
2016-08-06 - 14:00 - Släda IP
0-1 Lina Vestin (straff, 27)
0-2 Molly Bergquist (48)
1-2 Zoe Tomley (58)
2-2 Zoe Tomley (60)
2-3 Lina Vestin (75)
3-3 Malin Gröning (86) ...frispark direkt i mål.
3-4 Klara Brändström (89) 
Domare: Teodor Sörholm
Publik: 36

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Agnes Hurtig Edlund satte två mål innan det bär tillbaka till collegestudierna i USA. Agnes Hurtig Edlund satte två mål innan det bär tillbaka till collegestudierna i USA.

Stabil seger för Heffners-klubban i derbyt mot IFK Timrå 2

(2016-08-03)

Heffnersklubban inledde höstspelet med en stabil 3-0-seger mot IFK Timrå 2.
Tre poäng och ytterligare en hållen nolla alltså.
– Sjunde matchen i rad som vi håller tätt bakåt, säger tränaren Jonas Prytz.


Heffnersklubban inledde höstspelet med derby mot IFK Timrå 2.
Och man tog en stabil 3-0-seger utan att glänsa.
– Vi var lite ringrostiga. Det tog väl en tio minuter en kvart innan vi fick grepp om händelserna, säger HK-tränaren Jonas Prytz.
Agnes Hurtig Edlund återvänder strax till sina collegestudier i USA men först satte hon 1-0 efter 22 minuter. När hon ändå var i farten hängde hon även tvåan i den tolv minuter senare.

Den andra halvleken blev mer böljande och Timrå tillläts ha mer boll men överlag blev det korta anfall från bägge lagen.
Med bara två minuter kvar kunde så Heffnersklubbans notoriska måskytt, Mikaela Andersson, spika slutresultatet till 3-0.
– Vi var inte lika tydliga i presspelet i andra och tillät Timrå att sticka upp några gånger. Någon fara på taket blev det dock aldrig, säger Prytz och fortsätter:
– Blev som sagt lite avslaget från vår sida i andra men vi tar tre poäng och det är jag nöjd med.
Segern var viktig då värsta toppkonkurrenten Ope vann senare på kvällen med 5-0 mot Hägglunds.

Läs mer:
• Heffnersklubban utan insläppt mål – för sjunde matchen i rad

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 2 3-0
2016-08-03 - 19:00 - HK-vallen
1-0 Agnes Hurtig Edlund (22)
2-0 Agnes Hurtig Edlund (35)
3-0 Michaela Andersson (88)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: 51

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Jonas Prytz tränar serieledande Heffnersklubban. Jonas Prytz tränar serieledande Heffnersklubban.

Heffnersklubban inleder höstspelet i serieledning
(2016-08-03)


Heffnersklubban leder division 2 Mellersta Norrland inför höststarten och man har under sommaruppehållet fått en förstärkning från andra sidan bron.
– Det stämmer. Mittbacken Mikaela Moen har tagit steget över till oss, säger tränaren Jonas Prytz.


Toppkonkurrenten Ope förlorade hänmatchen mot IFK Östersund.
Ett bra resultat för Heffnersklubban som därmed inleder höstspelet som serieledare.
– Nackdelen kan vara att alla lag kommer att göra allt för att slå oss, säger tränaren Jonas Prytz inför kvällens derby mot IFK Timrå 2 på nya HK-vallen i Korsta.
– Men samtidigt har vi allt i egna händer och behöver inte förlita oss på andra resultat så länge vi vinner, fortsätter Prytz.

Har det då hänt nåt i spelartruppen under sommaruppehållet?
– Ja, vi har fått Mikaela Moen från Alnö. En duktig mittback alternativt mittfältare som jag haft i landskapslaget, säger Prytz.
Och förluster?
– Det är Agnes Hurtig Edlund som återvänder till college i USA. Men hon bli med i kvällens derby i alla fall, avslutar Prytz.

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Alnö och Ånge inledde hösten som man avslutade våren – med förluster
(2016-07-30)


Alnö och Ånge avslutade våren med förluster.
Idag inledde man hösten på samma sätt.
Alnö fick ge sig mot topplaget Remsle med 0-4 hemma på Släda och i Häggenås fick ett Ånge utan avbytare se sig slagna med 1-4.


Det blev ingen bra start på höstomgången för vare sig Alnö eller Ånge i den mellersta Norrlandstvåan.
Förlusterna mot Remsle respektive Häggenås påminde en hel del om varandra. Båda lagen släppte in fyra mål och kom i tidiga underlägen. Skillnaden var att Ånge fick till ett tröstmål på slutet, Sara Månsson i den 83:e minuten.
Värt att nämna är också att västralaget åkte till Jämtland utan en endaste avbytare. Rebecca Lilja prickade in ett hattrick för dom "svartgulrandiga".
Förre SDFF-stjärnan Linda Halén (f d Sjödin) satte hälften av Sollefteålagets mål mot Alnö. Linda Sjödin har nyss gift sig och heter numera Halén och det behövs därför inte skickas några fler sms om att jag har "fel målskyttar". Grattis till giftemålet förresten, Linda!

Läs mer:
• Alnö får fortsätta jaga seger efter 0-4 mot Remsle
• Ånge får fortsätta jaga seger efter 1-4 mot Häggenås

Matchfakta:
Häggenås SK - Ånge IF 4-1
2016-07-30 - 13:00 - Tigervallen
1-0 Rebecca Lilja (9)
2-0 Rebecca Lilja (38)
3-0 Helena Jacobsson (57)
4-0 Rebecca Lilja (77)
4-1 Sara Månsson (83)
Domare: Patrik Holmblad
Publik: 31

Matchfakta:
Alnö IF - Rensle UIF FF 0-1
2016-07-30 - 15:00 - Släda IP
0-1 Linda Hallén (f d Sjödin) (2)
0-2 Linda Hallén (f d Sjödin) (54)
0-3 Josefine Näsholm (58)
0-4 Frida Karlsson  (73)
Domare: Teodor Sörholm
Publik: 24

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Avslutande vårförluster för både Alnö och Ånge

(2016-07-02)

Alnö och Ånge avslutade vårspelet med klara förluster och det efter tidiga underlägen.
Ö-laget förlorade med 0-4 mot serietvåan Ope medan Ånge fick åka hem med en 1-5-förlust mot IFK Östersund.


Både Alnö och Ånge avslutade våromgången med klara förluster.
Lagen hamnade i tidiga underlägen och förmådde inte vända på dom.
Åmge 0-2 efter 25 minuters spel borta mot IFK Östersund och Alnö hemma på Släda med 0-3 efter en halvtimme mot Ope.
Celina Berglund reducerade till 1-4 på nick uppe i Östersund vilket blev Medelpadslagens enda fullträff denna lördag. Slutresultatet skrevs sedan till 5-1 i hemmafavör.
Alnö förlorade sista timmen bara med 0-1 mot ett Ope som jagar Heffnersklubban om tätplatsen. Synd bara att man gav så stort handikampp...

under uppdatering, hoppas hinna få tag i lagens tränare för kommentarer och mer info.

Matchfakta:
IFK Östersund - Ånge IF 5-1
2016-07-02 - 14:00 - Jämtkraft Arena
1-0 Emelie Eriksson (15)
2-0 Felicia Rindberg (25)
3-0 Elin Mårs (55)
4-0 Linnea Bergqvist (60)
4-1 Celina Berglund (70) ...nick
5-1 Linnea Bergqvist (78)
Domare: Niclas Mårlind
Publik: 50

Matchfakta:
Alnö IF - Ope IF 0-4
2016-07-02 - 15:00 - Släda IP
0-1 Ella Backman (2)
0-2 Tove Modin Brissler (15)
0-3 Evelina Linjamaa (29)
0-4 Pernilla Nilsson (74)
Domare: Oscar Moss
Publik: 23

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Nästan tvåsiffrigt för Heffnersklubban och ny nolla bakåt men förlust igen för IFK Timrå 2

(2016-06-29)

Heffmerslubban hade målfest hemma på nya HK-vallen i Korsta. Och det var på vippen att man vann med tvåsiffrigt. Nu stannade segern vid 9-0 mot Hägglunds från Gullämget. Hattrick av "Kicki" Wiklander.
Lika bra gick det inte för IFK Timrå 2 som fick åka hem från Häggenås med 1-4 i baken.


Heffnersklubban vann sin sista match innan sommaruppehålet med hela 9-0.
Det betyder att man inför hösten leder serien då Ope inte kan komma ikapp ens om man vinner mot Alnö på lördag. Opes uppskjutna match mot Hägglunds spelas nämligen inte förrän efter uppehållet av någon anledning så därför får vi dras med en haltande tabell i sommar.

Heffnersklubban gjorde alltså hela nio mål på jumbolaget Hägglunds från Gullänget och tre av dom kom under matchens tre sista minuter.
– Vi satte in en rejäl offensiv på slutet. Man vet aldrig om serien kan komma att avgöras på målskillnad, förklarar HK-tränaren Jonas Prytz åtgärden.
Kristina Wiklander fullbordade sitt hattrick när hon fastställde slutresultatet i den 90:e minuten.
– "Kicki" är på ett rejält målhumör och leder om jag inte misstar mig skytteligan för hela serien, säger Prytz.
Det stämmer. "Kicki" leder med nio mål, ett bättre än Remsles, och f d SDFF-stjärnnan, Linda Sjödin.

Längre ner i tabellen finner man nykomlingarna IFK Timrå 2. Åtta just nu, snäppet före Ånge.
I afton blev det förlust i Häggenås med 1-4. Det är allt jag vet om den matchen.
Edit: När jag skriver dessa rader är det söndag och matchen verkar inte vara officiellt spelad ännu. Domaren har i alla fall inte lagt in varken resultat eller matchfakta. Men det kanske kommer innan sommarlovet är slut.

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - Hägglunds IoFK 9-0
2016-06-29 - 19:30 - HK-vallen
1-0 Kristina Wiklander
2-0 Kristina Wiklander
3-0 Michaela Andersson
4-0 Michaela Andersson
5-0 Hanna Ekdahl
6-0 Hanna Ekdahl
7-0 Johanna Broman
8-0 Emma Norin
9-0 Kristina Wiklander
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 40

Matchfakta:
Häggenås SK - IFK Timrå 2 4-1
2016-06-29 - 19:30 - Tigervallen
(några matchfakta finns ännu inte tillgängliga, 2016-02-03)
Domare: Adam Reinius
Publik:

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Frida Forslund höll sin sjunde nolla när Heffnersklubban van med 3-0 borta mot Härnösand. Frida Forslund höll sin sjunde nolla när Heffnersklubban van med 3-0 borta mot Härnösand.

Heffnersklubban vann i Härnösand, mållöst derby i Ånge medan IFK Timrå 2 förlorade

(2016-06-22)

Samtliga våra fyra lag i den mellersta damtvåan i Norrland var i elden samma kväll som Sverige hade sin avgörande EM-match mot Belgien.

Heffnersklubban är kvar i täten efter 3-0 borta mot Härnösand och höll då sin sjunde nolla av åtta möjliga.
– Vi har ett otroligt stabilt försvar och det dom släpper igenom tar vår duktiga målvakt Frida Forslund hand om, säger tränaren Jonas Prytz efter den femte raka hållna nollan.
Någon toppmatch gjorde man inte mot Härnösand på ett blåsigt Högslätten.
– Vi hade sega ben. Vi har matchat och tränat tätt och vi hade en rejäl urladdning i Häggenås i söndags (seger med 5-0m reds anm), säger Prytz.
Heffnersklubbans tre mål i afton gjordes två av "Kicki" Eiklander efter två karaktäristiska geombrott och ett av Elina Jonsson sedan hon fått ett snett-inåt-bakåt-pass inne i straffområdet.

Den lilla publiken på Ånge IP fick inte se några mål alls i derbyt mellan hemmalaget och Alnö.
På Bergeforsens IP orkade inte IFK Timrå 2 stå emot ett formstarkt IFK Östersund. Gästerna från Jämtland prickade in tre bollar samtidigt som man höll tätt för femte gången på raken.

Texten kan komma att uppdateras

Läs även:
• Heffnersklubban fortsätter imponera i defensiven
• Härnösand förlorade hemma mot Heffnersklubban med 0-3
• Ånge får fortsätta jaga seger efter 0-0 mot Alnö
• 0-3 mot IFK Östersund - IFK Timrå 2 utan seger för fjärde matchen i rad
• IFK Östersund fortsätter hålla nollan – nu fyra matcher i rad

Matchfakta:
Härnösands SK - Heffnersklubbans BK 0-3
0-1 Kristina Wiklander
0-2 Kristina Wiklander
0-3 Elina Jonsson
2016-06-22 - 19:00 - Högslättens IP
Domare: Lina Malmström
Publik: 0 ?

Matchfakta:
Ånge IF - Alnö IF 0-0
2016-06-22 - 19:30 - Ånge IP
Domare: Katrin De Boer
Publik: 10

Matchfakta:
IFK Timrå 2 - IFK Östersund 0-3
2016-06-22 - 20:00 - Bergeforsens IP
0-1 Elin Jonasson (30)
0-2 självmål (43)
0-3 Johanna Tandberg Vall (53)
Domare: Jens Ludgren
Publik: 28

• Resultat, Matchfakta, Tabell och Skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Emma Sjölén gjode en bra match på mittfältet och mål för Heffnersklubban mot Häggenås. Emma Sjölén gjode en bra match på mittfältet och mål för Heffnersklubban mot Häggenås.

Heffnersklubban målade i både med- och motvind

(2016-06-19)

Häggenås var det bättre laget i den första halvlekens medvind.
Trots detta ledde Heffnersklubban med 2-0 när man gick till pausvila.
– Vi körde över dom totalt i andra med vinden i ryggen, säger tränaren Jonas Prytz efter 5-0-segern på Tigervallen.


Heffnersklubban lånade ut serieledningen ett dygn till Remsle.
Idag besegrade man Häggenås på Tigervallen med 5-0 och tog över tätpositionen igen.
– Vi hade ordentlig motvind i första halvleken och Häggenås pressade tillbaka oss, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Trots detta kunde man gå till pausvila med en 2-0-ledning efter tvenne mål av Michaela Andersson.

I den andra hade gästerna vinden i ryggen och utökade sin ledning till 5-0 efter mål av i tur och ordning Emma Sjölén, Amanda Hamrin och Kicki Wiklander.
– Vi körde över dom totalt i andra med vinden i ryggen. Grym laginsats där alla jobbade stenhårt i kollektivetsamtidigt som vi hade kvalitet i avsluten, säger en nöjd HK-tränare.

Läs även:
• Heffnersklubban ny serieledare efter seger mot Häggenås
• Defensiv genomklappning Häggenås föll mot Heffnersklubban på Tigervallen

Matchfakta:
Häggenås SK - Heffnersklubbans BK 0-5 (0-2)
2016-06-19 - 16:00 - Tigervallen
0-1 Michaela Andersson
0-2 Michaela Andersson
0-3 Emma Sjölén
0-4 Amanda Hamrin
0-5 Kristina Wiklander
Domare: Mohammed Abdi Mohmud
Publik:

• Resultat, matchfakta, tabell och skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Bra spel och straffräddning av Malin Maxén snuvade Alnö på tre poäng i derbyt

(2016-06-19)

Alnö brände både en straff och flera frilägen.
Malin Maxén i Timråmålet vägrade kapitulera och var huvudanledningen till att derbyt på Släda IP slutade mållöst.
– Hade vi satt hälften av alla chanserna hade vi vunnit med tre-fyra noll, säger Alnötränaren Tony Tomley.


IFK Timrå 2 startade upp derbyt bäst på Släda IP men efter tio minuter en kvart tog Alnö över taktpinnen och behöll den matchen ut.
Men några mål? Njet!
Inte ens när man blev tilldömd en straff efter en situation vid den bortre stolpen i mitten av den andra halvleken spräcktes nollan. Planens bäste spelare, Timråmålvakten Malin Maxén, vann "elvametersduellen" mot Malni Gröning.
– Vi skapade massor av chanser i matchen. Utöver straffen hade vi några frilägen. Bland annat kom Zoe Tomley fri, rundade målvakten men då räddade en försvarare på mållinjen, säger Alnötränaren Tony Tomley.
Och att göra mål är ju en viktig detalj i fotboll.
– Hade vi satt hälften av alla chanserna hade vi vunnit med tre-fyra noll, säger Tomley och fortsätter:
– Resultatmäsigt känns det surt att inte vinna den här matchen men ser jag till vår prestation så gjorde vi en bra match, avslutar Tony Tomley

Läs även:
• Mållös match när Alnö mötte IFK Timrå 2

Matchfakta:
Alnö IF - IFK Timrå 2 0-0
2016-06-19 - 15:00 - Släda IP
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 46

• Resultat, matchfakta, tabell och skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Juliet Acheampong fick äntligen debutera för Ånge. Det hjälpte dock inte mot topplaget Remsle. Juliet Acheampong fick äntligen debutera för Ånge. Det hjälpte dock inte mot topplaget Remsle.

Ånges damer med spelklara ghananskor var på väg mot succé – då kom raset

(2016-06-18)

I Ånge fick äntligen den ghananska duon debutera.
Men det blev ingen rolig premiär.
Åtminstone om man ser till matchens sista halvtimme då Remsle gick från 0-0 till 6-0.


Efter mycket om och men kunde äntligen Ånges förvärv från Ghana, målvakten Azume Adams ochmittfältaren Juliet Acheampong, debutera efter allt pappersstrul. Och det var på väg att utmynna i en succé mot topplaget Remsle på bortaplan.
Med lite mer än halvtimmen kvar att spela höll man 0-0, och det bara med en avbytare.
Då kom raset. Josefine Näsholm gjorde 1-0 i minut 59 och därefter ävem 2-0 sex minuter senare. När domaren blåste av matchen stod Sollefteålaget som segrare med hela 6-0.
Därmed passerade Remsle Heffnersklubban i toppen av tabellen. HK kan emellertid återta serieledningen vid seger mot Häggenås borta under söndagen.
För Ånges del fortsätter kampen om överlevnad på alla plan. Man är fortfarande jumbo och spelartruppen är tunn som ett sugrör.

Har sökt Ånges tränare för en kommentar, dock utan att lyckas.

Läs även:
• Remsle blev nästa lag att slå Ånge - vann med 6-0
• Remsle ny serieledare efter 6-0 mot Ånge

Matchfakta:
Remsle UIF FF - Ånge IF 6-0
2016-06-18 - 15:00 - Remslevallen
1-0 Josefine Näsholm (59)
2-0 Josefine Näsholm (65)
3-0 Linda Sjödin (72)
4-0 Fanny Karlsson (76)
5-0 Josefine Näsholm (81)
6-0 Fanny Karlsson (86)
Domare: Fanny Elfving
Publik: 63

• Resultat, matchfakta, tabell och skytteliga division 2 Mellersta Norrland

Frida Forslund höll nollan. Frida Forslund höll nollan.

Heffnersklubban fick inte hål på IFK Östersund – segersviten bröts

(2016-06-12)

Heffnersklubban höll nollan.
Det gjorde även defensivt starka IFK Östersund när man gästade HK-vallen.
– Dom var tunga att spela mot och vi fick inte till någon riktig spets i våra anfall, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Efter fyra raka segrar bröts Heffnersklubbans svit när försvarsstarka IFK Östersund kom till HK-vallen och höll nollan.
– Dom var tunga att spela mot och hade en bra defensiv, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Lagen hade olika perioder i matchen men det skapades inte så många målchanser under 90 minuter.
– Vi hade ett stolpskott och dom en i ribban. Det var väl det närmaste, säger Prytz och fortsätter:
– Vi hade det mesta av spelet och vårdade bollen bra men blev lite omständliga i anfallsspelet. Där måste vi variera oss mer. Nu blev det mest spel i sidled och knappt något i djupled.
Försvarsspelet var Jonas Prytz emellertid mycket nöjd med.
– Utöver ribbskottet släppte vi bara till ett par halvchanser, säger han.
Trots poängförlusten var inte Jonas Prytz speciellt besviken.
– Man vill ju alltid vinna matcher, så är det ju. Men vi gör en gedigen laginsats och tjejerna jobbbade hårt för varandra över hela planen och man får inte glömma att det var ett bra och välorganiserat lag vi mötte, inte minst defensivt, avslutar Jonas Prytz.

Läs även:
• Obesegrade sviten håller i sig för Heffnersklubban - efter 0-0 mot IFK Östersund
• Mållöst för Heffnersklubban och IFK Östersund på HK-vallen

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - IFK Östersund 0 - 0
2016-06-12 - 14:00 - HK-vallen
Domare: Elsa Wisting
Publik: 82

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Alnös damer tillbaka på vinnarspåret efter en månads urspårning

(2016-06-11)

Efter en månad utan seger bröt idag Alnö den tråkiga trenden.
Hägglunds besegrades med 4-1 på Bussbyvallen i Gullänget.
Men det satt hårdare åt än siffrorna visar.
Det var först efter en timmes spel som Maja Nyman kunde göra 1-2. Trean och fyran kom sedan som brev på posten.

läs mer strax

Läs även:
• Äntligen seger för Alnö efter 4-1 mot Hägglunds
• Hägglunds får fortsätta jaga seger efter 1-4 mot Alnö

Matchfakta:
Hägglunds IoFK - Alnö IF 1 - 4
2016-06-11 - 15:00 - Bussbyvallen
0-1 Emelie Birgersson (8)
1-1 Marielle Nordlander (55)
1-2 Maja Nyman (61)
1-3 Engelina Nygren (74) (Emelie Birgersson enligt annan lokal media)
1-4 Zoe Tomley (82)
Domare: Peter Näslund
Publik: 48

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Ånge fortsatt jumbo efter förlust mot obesegrade Ope

(2016-06-08)

Det var svårspelat i stormen på Ånge IP och än en gång tvingades hemmalaget ställa upp utan sina tilltänkta nyförvärv från Ghana - och i slutet av månaden går visumet ut.
Gästande  Ope gjorde två mål kring halvtimman och det försprånget kunde inte Ånge hämta in utan med kvarten kvar utökade jämtskorna till 3-0 i sin femte raka match utan förlust.
För Ånge ser det inte lika ljust ut, jumbo med blott en seger på dom sex inledande omgångarna.


Väntar på återkoppling och kommentarer från Ånges tränare.

Läs även:
• Ånge föll mot Ope på hemmaplan
• 3-0 för Ope - sjätte matchen i rad utan förlust

Matchfakta:
Ånge IF - Ope IF 0 - 3
2016-06-08 - 19:00 - Ånge IP
0-1 Evelina Linjamaa (27)
0-2 Evelina Linjamaa (33)
0-3 Emma Larsson (76)
Domare: Krister Sandin
Publik: 24

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Linda Sjödin, f d SDFF, snickrade till ett hattrick när Remsle slog IFK Timrå 2. Linda Sjödin, f d SDFF, snickrade till ett hattrick när Remsle slog IFK Timrå 2.

Förra SDFF-stjärnan gjorde hattrick på IFK Timrå 2

(2016-06-07)

Topplaget Remsle blev för svåra för IFK Timrå 2 hemma på Bergeforsens IP.
Förre SDFF-stjärnan Linda Sjödin öppnade målskyttet i mitten av den första halvleken. Därefter gjorde hon vartannat mål i matchen när Sollefteålaget vann med tennissiffrorna 6-0 och passerade Heffnersklubban i toppen av tabellen, dock med en match mer spelad.


Läs även:
• Målfest när IFK Timrå 2 krossades av Remsle på hemmaplan
• Remsle ny serieledare efter seger mot IFK Timrå 2

Matchfakta:
IFK Timrå 2 - Remsle UIF FF 0 - 6
2016-06-07 - 19:00 - Bergeforsens IP
0-1 Linda Sjödin (21)
0-2 Fanny Karlsson (40)
0-3 Linda Sjödin (51)
0-4 Daniella Tarberg (55)
0-5 Linda Sjödin (68)
0-6 självmål (90)
Domare: Elsa Wisting
Publik: 32

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Inga ghananskor –ingen poäng. Ny förlust för Ånges damer

(2016-06-05)

Det strular med speltillstånden för Ånges tjejer från Ghana.
Trots det gav man Härnösand en tuff match.
Miranda Strand kvitterade till 1-1 strax innan timmen spelad men när Moa Ödlund gjorde 1-2 med kvarten kvar gick luften ur hemmalaget och det razzlade till två gånger till bakom Carolin Höglin som var tillbaka efter sitt fotbrott i höstas.


Läs även:
• Ånge föll mot Härnösand på hemmaplan med 1-4
• 4-1 mot Ånge gjorde Härnösand till segrare igen

Matchfakta:
Ånge IF - Härnösands SK 1-4
2016-06-05 - 15:00 - Ånge IP
0-1 Frida Andersson (50)
1-1 Miranda Strand (57)
1-2 Moa Ödlund (74)
1-3 Malin Frank (79)
1-4 Frida Andersson (81)
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 43

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Isabelle Saarinen satte Heffnersklubbans ledningsmål och gjorde en i övrigt galant insats. Isabelle Saarinen satte Heffnersklubbans ledningsmål och gjorde en i övrigt galant insats.

Heffnersklubbans BK effektivast i derbyt på Släda

(2016-06-02)

Inte heller Alnö kunde rå på Heffners-klubban när lagen derbyspelade på Släda.
Tack vare ett mål på vardera sidan om halvtidsvilan kunde gästerna vinna med 2-0.
– Vi är solida och svårforcerade bakåt och det ger oss en trygghet att veta att ett eller två mål framåt ofta räcker till seger, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

läs mer

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Storstryk för Timrå 2 i Jämtland

(2016-06-01)

Med bara 13 tjejer åkte IFK Timrå till Jämtland för möte med Ope på Torvallen.
Och det gick inte speciellt bra – förlust med hela 0-7.
Första baklängesmålet kom redan i den femte minuten och i paus stod det 0-4.


Kan komma mer info under torsdagen.

Matchfakta:
Ope IF - IFK Timrå 2  7 - 0
2016-06-01 - 19:30 -  Torvallen
1-0 Lisa Landin (5)
2-0 Åse Perman (16)
3-0 Evelina Linjamaa (31)
4-0 Lisa Landin (35)
5-0 Tove Modin Brissler (55)
6-0 Pernilla Nilsson (59)
7-0 Sandra Nilsson  (71)
Domare: Jennie Löfgren
Publik: 74

• Resultat, matchfata pch tabell division 2 Mellersta Norrland

Amanda Hamrin satte en lurig frispark för Heffnersklubban mot Remsle. Amanda Hamrin satte en lurig frispark för Heffnersklubban mot Remsle.

Heffnersklubban leder serien efter ny seger – och snart är nya HK-vallen klar för invigning
(2016-05-29)


I potten låg serieledning för det vinnande laget när Heffners-klubban och Remsle drabbade samman på Westhagen.
Det blev en helblå seger med 2-0.
– Den första halvleken var årsbästa, dden var riktigt bra, säger tränaren Jonas Prytz.

läs mer

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Juliet Acheampong, landslagsmeriterad mittältare i Ghana skall förstärka Ånges damlag i tvåan. Juliet Acheampong, landslagsmeriterad mittältare i Ghana skall förstärka Ånges damlag i tvåan.

Ånges damer satsar på afrikanska landslags-spelare

(2016-05-26)

Ånges division 2-damers trupp är i tunnaste laget.
Nu värvar man förstärkningar från Afrika och två av tjejerna är redan på plats.
– Två riktigt bra spelare med fina meriter. Ghanas damlandslag tillhör sääkert topp 5 i Afrika, säger Ånges lagledare Peter Modén, som precis hämtat tjejerna från tåget.


Ånges debut i division 2 har varit jobbig, en seger och tre förluster och en plats under nedflyttningsstrecket.
Framförallt är truppen för tunn och därför har man jagat förstärkningar.
– En spelare i varje lagdel är målsättningen, sade lagledaren Peter Modén för en tid sedan och berättade att man jobbade på några spelare med landslagsmeriter från Ghana.
Två av förstärkningarna har nu anlänt till Ånge.
25-åriga landslagsmittfältaren Juliet Acheampong och U19-landslagets målvakt Azume Adams väntar nu bara på att få sina spellicenser klara innan man kan debutera för sin nya klubb.
– Två riktigt bra spelare med fina meriter. Ghanas damlandslag tillhör säkert topp 5 i Afrika. Vi jobbar på ytterligare två spelare, en mittback och en "striker", säger Ånges lagledare Peter Modén, som precis hämtat tjejerna från tåget.
Ifjol hade man två duktiga tjejer från Malta men det mesta talar för att klassen på dessa tjejer är ett par snäpp högre. Skall bli intressant att se om dom kan få Ånge att lyfta över nedflyttningsstrecket till att börja med.
– Skönt att vi fått en riktig målvakt. Vi hhar tvingats ställa upp med utespelare mellan stolparna. Dom har inte gjort bort sig på något sätt men dom behövs ute i första hand, säger Modén.

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Flaurona Rexhajs två mål räckte till tre Timrå-poäng. Flaurona Rexhajs två mål räckte till tre Timrå-poäng.

Timrå 2-seger i derbyt mot Ånge – två mål av Flaurona Rexhaj
(2016-05-24)


Två mål av Flaurona Rexhaj och en hållen nolla av Julia Edström räckte till seger mot Ånge i damtvåans Medelpadsderby.

IFK Timrå 2 och Ånge stod på en seger och två förluster inför derbyt.
Flaurona Rexhaj satte 1-0 i den 24:e minuten och efter halvtimme satte lagkaptenen Malin Persson 2-0.
Med kvarten kvar prickade 16-åriga Flaurona Rexhaj in sitt andra mål och utökade ledningen till säkra 3-0.
När Julia Edström mellan stoplparna i hemmalaget bestämde sig för att hålla nollan slutade matchen med samma siffror.

Hoppas under onsdagen hinna få kontakt med Timrås- och Ånges tränare då det inte hanns med idag p g a jagandet av division 4-tränare.

Matchfakta:
IFK Timrå 2 - Ånge IF 3-0 (2-0)
2016-05-24 - 19;30 - Timrå konstgräs
1-0 Flaurona Rexhaj (24)
2-0 Malin Persson (30)
3-0 Flaurona Rexhaj  (75)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: 22

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Therese Nordlund sköt Ånge till deras första seger någonsin i division 2-sammanhang. Therese Nordlund sköt Ånge till deras första seger någonsin i division 2-sammanhang.

Ånge IF tog sin första seger medan Alnö och  Heffnersklubban kryssade
(2016-05-21)


I går vann IFK Timrå 2 sin första match i tvåan.
Idag var det Ånges tur, 1-0 mot Hägglunds.
Poäng blev det även för Heffnersklubban och Alnö under lördagen.


I väntan på sina försträrkningar från Ghana tog Ånges tjejer sin första seger någonsin i division 2-sammanhang då man skickade hem Ö-vikslaget Hägglunds poänglösa. Hemmalaget vann med 1-0 sedan Therese Nordlund i mitten av den första halvleken varit planens ende aktör som hittat nätet.

På Släda IP var Alnö bara tre minuter från en seger. Trots ledning två gånger om fick ö-tjejerna nöja sig med en pinne efter Isa Kollbergs straffmål i den första halvleken och Maja Nymans 2-1-mål med knappa tjugo kvar.

Toppmatchen mellan Heffnersklubban och Ope fick inte heller någon segrare.
Gästerna tog ledningen precis före pausvilan men "Kicki" Wiklander kunde kvittera tjugo minuter in i den andra halvleken.
Trots 1-1 blev det ingen delad pott utan man fick "bara" en poäng var.
Heffnersklubban leder fortfarande serien, två pinnar före just Ope i en något haltande tabell.

Avslutningsvis lite kuriosa. Samtliga våra fyra lag i serien hade hemmamatch i den här omgången istället för att sprida ut gracerna som brukligt är.

Matchfakta:
Ånge IF - Hägglunds IoFK 1-0 (1-0)
1-0 Therese Nordlund (21)
Domare: Oskar Nilsefur
Publik: 28

Matchfakta:
Alnö IF - IFK Östersund 2-2 (1-1)
1-0 Isa Kollberg (straff, 19)
1-1 Johanna Tandberg Vall (38)
2-1 Maja Nyman (71)
2-2 Femke Golverdingen (87)
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 33

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - Ope IF 1-1 (0-1)
0-1 Lisa Landin (43)
1-1 Kristina Wiklander (65)
Domare: Elsa Wisting
Publik: 47

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Fannys två mål räckte till IFK Timrå 2:s första seger

(2016-05-20)

IFK Timrås herrar förlorade division 2-matchen mot Härnösand under fredagen.
Då gick det bättre för damerna som i sin division 2-match lade Härnösand på rygg.
Segern skrev till 2-1 där samtliga mål gjordes före paus.
Fanny Sellin Viksells två mål innan halvtimmen visade sig räcka till årets första seger efter dom två inledande förlusterna.


Matchfakta:
IFK Timrå 2 - Härnösands SK 2-1 (2-1)
1-0 Fanny Sellin Viksell
2-0 Fanny Sellin Viksell
2-1 Klara Brändström (41)
Domare: Elsa Wisting
Publik: 52

• SResultat, matchfata och tabell  division 2 Mellersta Norrland

Alnö avgjorde tidigt när man tog årets första seger i damtvåan

(2016-05-13)

Alnö tog i den andra omgången första segern via 2-0-borta mot Härnösands SK.
Isa Kollbergs mål efter en kvart och Maja Nymans 2-0 tre minuter senare blev matchavgörande och även slutresultatet.


Mer info kommer efter att jag fått tag i Alnös tränare. Matcherna i fyran, femman och sexan gjorde att jag inte hann ringa innan klockan blev för mycket.

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Stabil 3-0-seger för Heffnersklubban i derbyt

(2016-05-12)

Heffnersklubban vann derbyt mot Ånge med 3-0.
– En stabil insats från vår sida varken mer eller mindre. Är mest nöjd med vårt försvarsspel. Vi håller ju nollan och tillät inte Ånge att skapa speciellt mycket. Framåt borde vi ha producerat mer men vi slog bort lite för många avgörande passningar, säger tränaren Jonas Prytz.


Mer info kommer efter att jag fått tag i Ånges tränare.

Läs även:
• Heffnersklubban körde över Ånge på hemmaplan

Matchfakta:
Heffnersklubbans BK - Ånge IF 3-0 (1-0)
2016-05-12 - 19:30 - Westhagen
1-0 Emma Sjölén (30)
2-0 Amanda Wallin (67)
3-0 Michaela Andersson (85)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: 42

• Resultat, matchfata och tabell division 2 Mellersta Norrland

Mardrömsstart för Ånge och förlust även för Alnö

(2016-05-07)

Det blev rena mardrömsstarten för Ånge i damtvåan.
1-6 mot Häggenås hemma på IP.
Ingen poäng blev det heller för Alnö som inledde med en 1-2-förlust mot Remsle i Sollefteå.

läs mer

• Så spelas premiäromgången av division 2 Mellersta Norrland

Mikaela Andersson sköt derbysegern till Heffnersklubban

(2016-05-06)

Heffnersklubbans notoriske målskytt Mikaela Andersson var tungan på vågen när laget besegrade IFK Timrås andrlahg i derbyt i premiäromgången.
– Två genombrott med kliniska avslut, kommenterar HK-tränaren Jonas Prytz.

läs mer

• Så spelas premiäromgången av division 2 Mellersta Norrland

Division 2 Mellersta Norrland inleder med ett derby

(2016-05-06)

Det är inte bara herrfyran som premiärspelar i afton.
Det bjuds även på derby direkt när våra lag i damernas division 2 Mellersta Norrland inleder.
IFK Timrås andralag tar emot Heffnersklubban hemma på konstgräset.


Den södra Norrlandstvåan sparkade igång redan förra helgen.
Nu är det även dags för den mellersta serien.
Och det direkt med ett derby!
IFK Timrå 2 gästas av Heffnersklubban och där tippas dom förstnämda kriga för sin existens medan "Klubban" tros vara med och nosa i toppen.
Hur är då lagens målsättningar?

Jonas Prytz, tränare Heffnersklubbans BK:
– Vår målsättning för årets säsong är att sikta på övre toppen, förhoppningsvis ska vi vara ett stabilt division 2-lag, säger han till st.nu.

Kent Gustafsson, tränare för IFK Timrå som samkör division 1 och 2-lagen:
– Vi vill utveckla spelarna och förbereda dem för division 1-spel, det viktigt att vi håller oss kvar i serien, säger tränaren Kent Gustafsson

Våra två övriga lag, Alnö IF och nykomlingarna Ånge IF premiärspelar i morgon lördag. Mer info dessa lag senare.

• Så spelas premiäromgången av division 2 Mellersta Norrland

Så här har våra fyra Medelpadslag i division 2 Mellersta Norrland värvat
– och tappat


Alnö IF

Nyförvärv: Tony Tomley (tränare, klubblös), Johan Widell (ass. tränare, Sundsvalls DFF), Ebba Lundgren, Denise Andersson (IFK Timrå), Mikaela Moen
(Selånger FK), Frida Sandström och Malin Gröning (Sund IF) samt Alma Enqvist, Olivia Söderströmoch och Emmie Salomonsson (Sundsvalls DFF 2).
Förluster: Mikael Melin (tränare, flyttat till Borlänge, ny klubb ej klar), Kristoffer Vestin (tränare, Sundsvalls DFF), Isabelle Lindgren och Paulina Byström (Sundsvalls DFF), Julia Bhy (b/mf, flyttart till Borlänge, ny klubb ej klar) och Jessica Fröberg (mf, långtidsskadad) samt Caroline Persson och Linnea Cantzler (uppehåll).

Heffnersklubbans BK
Nyförvärv: Julia Persson (b), Emma Sjölén (mf) och Linnéa Andersson (StAnna Lundqvist, slutar, Hanna Wiklund, slutar.de IF) och Alexandra Nord (Alnö IF).
Förluster: Anna Lundqvist (fw) och Hanna Wiklund (slutar).

IFK Timrå 2
Nyförvärv: Thomas Aune (tränare).
Förluster: Martin Vestin (tränare, enbart F17-laget), Linnéa Jensen (mf), Desirée Öberg (mf), Emma Larsson (b) och Maja Maxén (b) (uppflyttade till A-truppen).

Ånge IF
Nyförvärv: Marco Padellaro (tränarre, ass. tränare Ånge IF herrar), Sanna Pålsson (mf) (Stöde IF), Miranda Padellaro, Moa Sundqvist Kron och Sanna Berglund (Fränsta IK F17), Frida Walker )b) (comeback senast i Alby FF), Stina Blom Sjögren (mv) och Anngelica Saari (comeback senast i Torpshammars IF).
Förluster: Magnus Bjurén (tränare, enbart P12-laget), Ida Cederberg (b/mf, flyttat till Uppsala, ny klubb ej klar), Ida Österberg (mf, flyttat), Carolin Höglin (mv) (långtidsskadad).
Rykten in: Det jobbas på tre-fyra spelare från Ghana.

Nya HK-vallen inte klar till seriestarten – men invigning i slutet av maj

(2016-04-12)

Från början skulle nya HK-vallen varit klar i höst.
Nu blir det inte heller klar till Heffnersklubbans seriestart.
– Vi är något försenade men snart kommer konstgräset att rullas ut och i slutet av maj beräknas det vara klart, säger Hans-Åke Oxelhöjd, fastighetsstrateg på Sundsvalls kommun, till st.nu.


Ifjol blev Heffnersklubbans BK av med sin hemmavist HK-vallen vid Gärdehov. Kommunen behövde nämligen marken till annat.
Istället blev föreningen erbjuden mark i Korsta i samband med att man lade ner skolan där. Meningen var att "Biggans tjejer" skulle få tillgång till anläggningen redan i höstas. Tyvärr har planerna dragit ut på tiden och nu är det meningen att invigning kommer att ske i slutet av maj. Det betyder att konstgräsplanen inte blir klar till hemmapermiären den 12 maj då det annars vankats derby mot Ånge IF. Den matchen kommer nu istället att förläggas till Westhagens IP.
– Vi är något försenade men snart kommer konstgräset att rullas ut och i slutet av maj beräknas det vara klart, säger Hans-Åke Oxelhöjd, fastighetsstrateg på Sundsvalls kommun, till st.nu.
Ytterligare ett problem är att projektet blir mycket dyrare än budget. Inget ovanligt...
– Fotbollsprojektet har fördyrats på grund av att marken har innehållit en del gamla synder men att förbilligande av förändringar i delprojekt utreds, säger Oxelhöjd.
- Anläggningen kommer att bli ett lyft för föreningen. Vi har ju över hundra aktiva i klubben. Anslutningsmöjlgheterna med buss är bättre än till Gärde vilket också är en fördel, säger A-lagets tränare Jonas Prytz.

Helgens träningsmatcher

(2016-04-03)
Tre av Medelpadslagen i division 2 Mellersta Norrland träningsspelade i helgen.
Det var bara IFK Timrås andralag som var spellediga.
Så här gick det:


Matchfakta:
Alnö IF - Kovlands IF 0-2 (0-1)
Mål Kovland: Marielle Bergman och Malin Svelander.
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 40
Spelplats: Westhagen
Matchreferat: Kovland var det spelförande laget men Alnö stack upp med farliga kontringar men då visade KIF-målvakten Emelie Berg sig på styva linan. Men på det hela taget en rättvis seger.
– Vi gör inte någon bra match alls. Det enda jag är nöjd med är första tjugo i andra halvlek. Tur att Emelie var på tårna i målet och avvärjde ett par frilägen, säger KIF-tränaren Anders Westlund.
En tråkig incident var att en Alnöspelare bara föll ihop utan att någon var i närheten. Hon klagade över bröstsmärtor. Återkommer när jag vet mer i ämnet.

Selånger FK - Heffnersklubbans BK 1-0
Mål Selånger: Olivia Wänglund.
Domare: Fredrik Strese
Publik: ?
Spelplats: Westhagen

Matchfakta:
IFK Östersund - Ånge IF 6-0 (2-0)
Domare: ?
Publik: ?
Spelplats: Jämtkraft Arena
Matchreferat

Alnö släpper ännu en talang till SDFF

(2016-03-29)
SDFF har en förkärlek att värva spelare från Selånger FK och Alnö IF.
Nu är det Isabelle Lindgrens tur att ta steget över till distriktets ledande damfotbollförening.
En spelare som har representerat både just Selånger och nu senast Alnö.

– Isabelle har under några år visat en stigande utveckling och varit en av dom viktigaste spelarna i sina lag, säger Elisabetj Leidinge i SDFF.


Selånger och Alnö har genom åren släppt ett antal spelare till SDFF.
Så även den här säsongen och senast i den raden är nu 19-åringe Isabelle Lindgren, som faktiskt har ett förflutet i både SFK och nu senast Alnö.
– Isabelle har under några år visat en stigande utveckling och varit en av dom viktigaste spelarna i sina lag. En snabb, uthållig och teknisk spelare som under vintern tränat med oss och visat upp sig på ett mycket positivt sätt. säger Elisabeth Leidinge i SDFF och fortsätter:
– Vi hoppas givetvis på att Isabelle ska ta ytterligare steg i sitt fotbollskunnande. Hon tycker att det verkligen är en utmaning att få möjligheten att se hur hon klarar konkurrensen i laget och att få möjlighet att spela i Elitettan. Vi tackar Alnö IF som på ett positivt sätt gett henne chansen att ta ett nytt steg.

Alnö förloradde träningsmatch i slutminuterna

(2016-03-28)
Selånger och Alnö träningsspelade denna soliga annandagpåsk.
SFK:s Elsa Burvall satte segerbollen med bara tre minuter kvar efter ett riktigt "slalommål" genom Alnöförsvaret.


Tränarsnack:
Stefan Wickström. Selånger:
– Vi gör en hyfsad match och vinner rättvist då dom blev rejält trötta sista tjugo. Elsa Burvalls segermål var riktigt vackert. Efter lite "slalomåkning" kom hon fri och satte bollen säkert. Då återstod det bara tre minuter, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
Tony Tomley. Alnö:
– En jämn match mellan två lag som saknade några av sina spetsspelare. Det märktes att vi hade några spelare som inte är vana att spela 90 minuter så vi blev rejält trätta på slutet. Selångers segermål kom också med bara tre minuter kvar. Vårt mål gjordes av Jenny Stavin som vi lånat in från SDFF, säger Alnötränaren Tony Tomley.

Matchfakta:
Selånger FK - Alnö IF 2-1 (0-1)
Mål Selånger: Arlena Paanalahti och Elsa Burvall.
Mål Alnö: Jenny Stavin.
Domare: Oscar Moss.
Spelplats: Westhagen.

Birgit "Biggan" Forsberg, Heffnersklubban - 90 år och still-going-strong. Birgit "Biggan" Forsberg, Heffnersklubban - 90 år och still-going-strong.

"Heffnersklubban framåt!"
– "Biggan" fyller 90 år idag


(2016-03-11)
Idag fyller Heffnersklubbans grundare och hedersordförande Birgit "Biggan" Forsberg modiga 90 år – och ännu still going strong.
– Jag försöker se tjejerna spela så ofta jag kan, säger jubilaren.


Heffnersklubban bildades 1971 och Birgit "Biggan" Forsberg blev klubbens förste ordförande. En befattning hon innehöll ända till 2010. Numera är hon hedersordförande men hjärtat brinner fortfarande för "Klubban" och damfotbollen.
Idag fyller grundaren modiga 90 år.
Trots alla år i Heffnersklubban har annars "Biggan" sina rötter i "moderföreningen" Heffners/Ortvikens IF där sonen Kalle var stor centerstjärna i hockeylaget som 1970/71 gjorde en säsong i vår högsta serie.
I samma veva föddes tankarna på en "damklubb".
– Vi var några som tyckte att även flickorna i ishockeyfamiljerna borde ha något att göra och då kom det sig att vi startade en damsektion i fotboll. Eftersom vi bildades ur en hockeyklubb så tog vi namnet Heffnersklubban när vi bildade en ny fristående förening 1971. Sju av oss damer som var med och bildade klubben träffas och umgås regelbundet än idag, berättar Birgit för Tord Lundgren på ST.
Så nu vet ni vart det lite märkliga namnet kommer från."Biggan" har alltid satt laget för jaget:

– Tillsammans kan en grupp uträtta stordåd och jag har fått vara med om att låta individer bli starka tillsammans inom damfotbollen, sammanfattar Birgit Forsberg, som själv aldrig spelat fotboll eller idrottat aktivt.
"Biggan" har många bra minnen när det gäller klubben i hennes hjärta.
– En höjdpunkt var när vi fick bygga vår egen plan vid Gärdehov 1998. HK-vallen finns inte kvar i dag men jag hoppas med hela mitt hjärta att den nya anläggningen i Korsta blir en höjdare, säger Birgit.
Lokalfotbollen ber att få salutera jubilaren och utbringa hennes motto fyrfaldigt:
Heffnersklubban framåt!
Heffnersklubban framåt!
Heffnersklubban framåt!
Heffnersklubban framåt!

Julia Persson är en av tre duktiga spelare som byter från Stöde till Heffnersklubban. Julia Persson är en av tre duktiga spelare som byter från Stöde till Heffnersklubban.

Stödetrio väljer fortsatt division 2-spel i Heffners-klubban


(2016-03-06)
Heffnersklubban har fått en prima trio från Stöde.
Trion Julia Persson, Emma Sjölén och Linnea Andersson väljer fortsatt spel i division 2.
– Tre rutinerade och jätteduktiga förvärv som kommer att betyda mycket för vårt unga lag, säger tränaren Jonas Prytz.


Stöde IF valde att dra sig ur division 2 Mellersta Norrland av olika anledningar.
För tre Stödespelare blir det trots allt ändå spel i tvåan - men i Heffnersklubbans helblå dress.
Julia Persson, Emma Sjölén och Linnea Andersson tar steget över till "Klubban".
– Tre rutinerade och jätteduktiga förvärv som kommer att betyda mycket för vårt unga lag, säger tränaren Jonas Prytz entusiastiskt.
Det kommer att bli intressant att se Heffnersklubban i den kommande Värmecupen. Är övertygad om att trion, precis som Prytz säger, kommer att betyda några pinnhål uppåt i tabellen den här säsongen.
Tråkigt för Stöde naturligtvis men man ser i dagsläget ut att få behålla övriga truppen vilket räcker för att man kommer till spel i årets damtrea som stora seriefavoriter.

Johan Widell stärket upp Alnös tränarsatab. Johan Widell stärket upp Alnös tränarsatab.

Alnö stärker upp på ledarsidan – och breddar spelartruppen


(2016-02-25)
Alnö stärker upp på ledarsidan då Johan Widell kommer in från SDFF.
– Johan har under de senaste säsongerna varit ansvarig för SDFF:s division 3-lag och kommer in som assisterande tränare till Tony Tomley, säger sportchefen Mikael Mathiasson.


Alnös damer har haft en otursförföljd försäsong så här långt.
Ojämna insatser i MittMedia Cupen men det värsta är dom skador laget drabbats av på viktiga pjäser. Först bröt mittfältaren Jessica Fröberg benet och sedan skadade anfallsesset Sanna Lööw Ohlsson ena knät.
Som plåster på såren förstärker man nu på ledarsidan då Johan Widell, 30, kliver in som assisterande till tränaren Tony Tomley.
– Johan har under de senaste säsongerna varit ansvarig för SDFF:s division 3-lag. Han har dessutom haft hand om klubbens F19-elitlag då det senast begav sig, säger sportchefen Mikael Mathiasson.
– På spelarsidan har vi fått in tre nya krafter. Från nedlagda Sund kommer Frida Sandström och Malin Gröning medan Denise Andersson hämtas in från IFK Timrå, fortsätter Mathiasson.
(texten kan komma att uppdateras)

Lars Edström, ordförande i IFK Timrå. Lars Edström, ordförande i IFK Timrå.

IFK Timrås andralag ersätter Stöde


(2016-01-26)
Medelpad har fått ett nytt division 2-lag.
IFK Timrå tar den vakanta platsen som Stöde IF lämnar efter sig efter sitt avhopp.
– Tror det blir en böttre matchmiljö för vårt andralag och att skillnaden mellan division 1 och 3 är lite för stor, säger klubbens ordförande Lars Edström.


Efter att Stöde IF hoppade av spel i division 2 Mellersta Norrland har det varit bekymmer med att hitta någon ersättare då lag som stårr på tur tackat nej. När erbjudandet kom till IFK Timrås andralag var man först lite tveksam men nu har man tackat ja.
– Ifjol hade vi en genmensam trupp för division 2- och 3-lagen och vi kommer att göra något liknande i år men division 1- och 2 istället, säger ordföranden Lars Edström.
Vad gjorde att ni tackade ja?
– Tror det blir en böttre matchmiljö för vårt andralag och att skillnaden mellan division 1 och 3 är lite för stor samtidigt som vi har en ganska jämn trupp sett över bägge lagen, säger Edström.
Ni har redan två lag som skall ut och resa långt och nu då ett tredje?
– Är inte så många långa resor i den här tvåan och vi skall försöka kombinera dom längre bortamatcherna med vårt F17-lag. Tror det skall kunna fungera ganska bra, säger Edström.
Matchcoach för division 2-laget kommer att bli Thomas Aune, som också är assisterade tränare till Kent "Gus" Gustafsson i A-laget.
(kan komma att uppdateras)

Jessica Fröberg, Alnö Jessica Fröberg, Alnö

Bekräftat: Benbrott på Alnöspelare


(2016-01-26)
I gårdagens match i MittMedia Cupen skadade sig Alnös Jessica Fröberg illa.
– Benet var brutet på två ställen men det stack i alla fall inte ut några benpipor, säger Alnös tränare Tony Tomley.


I gårdagskvällens omgång av MittMedia Cupen i Noric hallen råkade tyvärr Alnös Jessica Fröberg skada sig i en närkamp (inget oschysst) med Kovlands målvakt och man befararr ett benbrott. Något som också bekrävftades under tisdagsförmiddagen.
– Benet var brutet på två ställen men det stack i alla fall inte ut några benpipor. Så förhoppningsvis är det "snälla" brott, säger Alnös tränare Tony Tomley.
Ett tungt avbräck för Alnö inför seriespelet i damtvåan. Frågan är hur länge den 25-årige mittfältaren blir borta.
– Det naturligtvis inte bra för oss. Hon är en viktig pjäs i vårt lag. Kanske kan hon vara tillbaka till hösten om allt läker som det skall. Har för mig att hon hade oturen att bryta benet även för ett par år sedan, säger Tomley.
Lokalfotbollen.nu beklagar naturligtvis den oturliga skadan och håller givetvis alla tummar att smärtorna släpper i första hand och att operation och läkning sker på bästa sätt så vi får se Jessica på fotbollsplanerna igen i höst.

Stödes damer drar sig ur tvåan

(2016-01-15)
Stödes damlag tvingas dra sig ur division 2 Mellersta Norrland.
– Ja, tyvärr blir det så. Vi har ännu inte fått tag i någon tränare och dessutom är ekonomin kärv, säger Anette Bergman i Stöde IF.


Vi är inne i mitten av januari men ännu har Stöde IF inte hittat någon tränare för sitt duktiga damlag.
Därför tvingas man nu dra sig ur division 2.
– Vi har lyft på varenda sten utan att lyckas hitta nån villig tränare. Dessutom saknar vi ekonomi för spel i tvåan, säger Anette Bergman i Stöde IF:s damsektion.
– Vi kontaktade förbundet idag och meddelade att vi drar oss ur spel i division 2. Däremot hoppas jag att vi börjar om i damtrean och kör kollektivt om vi inte får tag i tränare, säger Anette Bergman.
Vad händer med spelarna?
– Tror faktiskt inte att det blir så många som kommer att gå till andra klubbar utan blir troligen kvar eller helt enkelt slutar, säger Bergman.
Tråkigt för fotbollsmedelpad att våra bättre lag inom herr- och damsidan får allt svårare, av olika anledningar, att överleva. På herrsidan ser det ju inte heller så positivt ut om man ser till Selånger och Ånge i tvåan.

Finns det nån tränare och även målvakt därute som vill engagera sig i en välskött klubb på damsidan?
Hör av er till Lokalfotbollen.nu, 0730 - 49 88 88.

Det blev tvåan och inte trean för Marco Padellaros tjejer. Det blev tvåan och inte trean för Marco Padellaros tjejer.

Den enes död... – Ånges damer klart för tvåan

(2015-12-08)
Marco Padellaro hade kmappt tillträtt innan hade hade fört upp Ånge i tvåan.
Nåja, det var en sanning med modifikation.
Frösö IF drog sig ur och Ånge fick en förfrågan att ta deras plats. Och accepterade.
– Det skall bli intressant och inspirerande att se vad det här laget kan göra i division 2, säger Marco Padellaro.


Magnus Bjurén tränade Ånge IF i år och var mycket besviken efter säsongen att laget inte avancerade till division 2 då han tyckte att både dom och Kovland håller god division 2-klass.
Nu står det klart att eftertyrädaren Marco Padellaro kommer att få träna ett division 2-lag ändå.
Detta sedan Frösö IF valt att tacka nej till spel i tvåan. Förfrågan gick till västraklubben som tackade ja på stående fot. Det heter ju "den enes död, den andres bröd".
– Det skall bli intressant och inspirerande att se vad det här laget kan göra i division 2. Jag har lite dålig koll på hur det ser ut i truppen i dagsläget. Vi jobbar i alla fall på några nya spelare, bl a en målvakt, säger Marco Padellaro.
Den nye målvakten lär vara Stödes duktiga Ida Sperring som flyttat till Ånge.
Det kan bli känslofyllda västraderbyn mellan klubbarna nästa år. Synd bara att man krigar i stort sett om samma spelare...

Stöde letar damtränare efter Anette Bergman Stöde letar damtränare efter Anette Bergman

Stödes damer står utan tränare och lagledare

(2015-11-27)
Stödes division 2-damer står inför ett dilemma.
Hela staben från årets lyckade säsong har tackat nej till en fortsättning och någon ny finns ännu inte på pränt.
– Vi har varit i kontakt med flera tränare men inte fått något napp, säger avgående Anette Bergman


Stöde IF:s damer står utan ledarstab. Huvudtränaren Anette Bergman slutar p g a tidsbrist, assisterande Christer Söder skall träna Nedansjö IK, AnnSofie Brännvall ville inte ha huvudansvaret och lagledaren Mikael Backlund kommer bara att fokusera på herrlaget i fortsättningen.
Föreningen letar just nu med ljus och lykta efter en huvudtränare och lagledare i första hand.
– Vi har varit i kontakt med flera tränare men inte fått något napp. Dom flesta som vi pratat med anger tidsbrist då det går åt en del tid och engagemang att träna ett damlag i tvåan, säger avgående Anette Bergman
Nån som känner sig sugen att ta hand om ett bra och välskött damlag i tvåan och som har kompetens? Hör av er till Mikael Backlund på telefon 070 - 211 31 48.

Omgång 18 (sista)

Tjejerna i Timrå pallade för trycket
(2015-09-26)
Damerna först heter det.
Och därmed är bara på sin plats att IFK Timrås damer är första laget ut att bära guldhattar och fira seriesegern.
Om herrarna följer efter vet vi om en vecka.
Damlaget lyckades efter 6-1 hemma mot Härnösands SK.
Guldhattarna åkte förstås på och framåt kvällningen firades det på lokal inne i stan.
– Klart att vi är jävligt glada, säger tränaren Kent Gustafsson.
Han låter mer samlad än han verkar.
– Det har set bra ut för oss en längre tid och vi har haft chansen att avgöra serien tidigare. Förra helgen, mot Heffnersklubban var vi spända, men nu var vi fokuserade. Vi var grymt taggade och så bara möjligheten.
läs mer på st.nu

Oavgjort för Stöde i tuff match
(2015-09-26)
Det blev en tuff sista match för Stöde IF i damtvåan. Trots ledning i paus orkade de inte hålla emot och IFK Östersund kvitterade.
– Vi var rätt pressade på slutet, säger Ann-Sofi Brännvall, assisterande tränare för Stöde.
läs mer på st.nu

IFK Östersund närmast segern
(2015-09-26)
IFK avslutade comebacksäsongen i division 2 med ett kryss mot svårspelade Stöde. skyttedrottningen Linnea Bergqvist ordnade poängen genom sitt 22:a mål för i år. IFK slutar fyra, bara sex poäng från seriesegrande Timrå och tvåan Ope. Ett bevis så gott som något på vilken fin säsong som Kenth Perssons unga lag har gjort.
Matchen i Stöde präglades av kamp på den blöta planen och var det något lag som skulle ha vunnit, var det IFK. Gästerna pressade på hårt på slutet och jagade sin andra raka seger mot Stöde i år. Vårmatchen slutade med 8-2-seger.
läs mer på op.se

Heffnersklubbans BK segrade i derbyt
(2015-09-26)
Lördagen bjöd på derby i damernas division två. Selånger tog ledningen men fick tillslut se sig besegrade av Heffnersklubban som satta dit avgörande bollen bara några minuter innan avblåsning.
– De tog ledningen med 1-0 efter bara en kvart. Men vi lyckas vända och trycka in ett avgörande mål i sista minuterna, säger Heffnersklubbens tränare Jonas Prytz
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta:

IFK Timrå - Härnösands SK 6-1
2015-09-26 - 15:00 - Bergeforsens IP
Matchfakta

Ope IF - Frösö IF 4-0
2015-09-26 - 5:00 -  Torvallen
Matchfakta

Remsle UIF FF - Långsele AIF 8-0
2015-09-26 - 15:00 - Remslevallen
Matchfakta

Stöde IF - IFK Östersund 1-1
2015-09-26 - 15:00 - Stöde IP
Matchfakta

Selånger FK 2 - Heffnersklubbans BK 1-2
2015-09-26 - 11:00 - Bergsåkers IP

Matchfakta

Sluttabellen

1. IFK Timrå 18     12 1 5 64 - 29 37
2. Ope IF 18     11 4 3 44 - 25 37
3. Heffnersklubbans BK 18     9 6 3 35 - 28 33
4. Remsle UIF FF 18     10 1 7 62-30 31
5. IFK Östersund 18     9 4 5 53 - 27 31
6. Härnösands SK 18     10 1 7 49 - 26 31
7. Stöde IF 18     7 4 7 38 - 40 25
8 Frösö IF 18     5 1 12 17 - 48 16
9. Selånger FK 2 18     4 1 13 20 - 60 13
10. Långsele AIF 18     1 1 16 15 - 84 1

 

Skytteligan
22 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
17 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
13 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
Anna Edin, Stöde IF
Maja Ulén, Härnösands SK
12 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
10 mål:
Ella Högberg, Remsle UIF FF
9 mål:
Evelina Linjamaa, Ope IF
Johanna Byström, Remsle UIF FF
Linda Sjödin, Remsle UIF FF 
- - - - - - -
Skytteligan komplett
Målskyttar Heffnersklubbans BK
Målskyttar IFK Timrå
Målskyttar Selånger FK
Målskyttar Stöde IF

Lina Ohlsson tar time-out från fotbollen på obestämd tid. Lina Ohlsson tar time-out från fotbollen på obestämd tid.

Måltjuven tat time-out:
"Finns annat som är viktigare i livet just nu"

(2015-09-21)
När IFK Timrås damer skulle säkra seriesegern genom tre poäng mot Heffnersklubban saknades 17-målsskytten Lina Ohlsson.
- Min pojkvän ligger på sjukhus efter en älgolycka och jag har svårt att koncentrera mig på fotboll. Det finns annat i livet som är viktigare i dagsläget och det är att Robert blir återställd, säger Lina Ohlsson.
Nu förlorade IFK Timrå den viktiga matchen i helgen men har fortfarande chansen att ta hem serien när en omgång återestår.
- Jag kommer att ta time-out resten av säsongen och sedan får jag se hur jag gör.
Om IFK Timrå går upp i ettan. Följer du med upp då?
- Tveksamt. Just nu har jag inget sug alls för fotbollen men jag hoppas givetvis att tjejerna vinner serien och går upp.
Jag tycker du är för bra och för ung för att lägga avm bara 22 år. Vi behöver ha kvar våra damprofiler så lämge som möjligt. Tjejerna lägger av alldeles för tidigt.
- Tack, men om jag fortsätter vill jag nog spela på en annan plats i laget. Vill ha mer boll. Kanske skola om mig till innermittfältare eller varför inte mittback?
Vad önskar du mest av allt just nu?
- Givetvis att Robert blir helt återställd och att han får komma hem från sjuikhuset så fort som möjligt.
Lina tvingades för några år sedan till en ofrivillig time-out då hon drabbades av en hjärntumör. Den lyckades hon tacvk vare en enorm vilja och kämpaandra att besegra.
Lokalfotbollen håller alla tummar och hoppas att allt reder upp sig och att vi även i framtiden får se den ettiga och målfarliga anfallaren tillbaka till den lokala fotbollen. Tror t o m att domarna kommer att sakna hennes iblamd lite hödljudda protester ;-)

Heffnersklubbans Michaela Andersson förstörde IFK Timrås segerfest. Heffnersklubbans Michaela Andersson förstörde IFK Timrås segerfest.

Omgång 17

IFK Timrå kunde säkra seriesegern – föll i derbyt: "Krampaktigt"
(2015-09-19)
IFK Timrå hade chansen att i praktiken säkra seriesegern i damtvåan.
Då vann Heffnersklubban derbyt.
– Det såg krampaktigt ut och det såg ut som att flera funderade på tabellen, säger Timrås Kent Gustafsson.
läs mer på st.nu

Storförlust och knäskada för Stöde:
"Något gick nog sönder"

(2015-09-19)
Det blev ingen trevlig helg.
Stöde åkte både på en storförlust och en knäskada mot Remsle.
– De spelade väldigt fysiskt och nästan fult, säger tränaren Anette Bergman
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta:

Härnösands SK - Frösö IF 5-1 (uppskjuten från omgång 13)
2015-09-24 - 19:30 - Högslättens IP
Matchfakta

Härnösands SK - Långsele AIF 7-0
2015-09-19 - 14:00 - Högslättens IP
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 2-1
2015-09-19 - 13:00 - HK-vallen
Matchfakta

Stöde IF - Remsle UIF FF 0-5
2015-09-19 - 13:00 - Stöde IP
Matchfakta

Frösö IF - Selånger FK 2 1-0
2015-09-19 - 12:00 - Lövsta AC
Matchfakta

IFK Östersund - Ope IF 1-2
2015-09-18 - 19:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta


Inför omgång 17:
Heffnersklubban hjälpte IFK Timrå med att ta poäng av Ope för ett par veckor sedan. Idag kan man stjälpa Timrådamerna när man tar emot serieledarna hemma på HK-vallen,
Stöde tar emot höstens lag Remsle och kan vi seger faktiskt gå från plats sju till fyra. Det fjärde Medelpadslaget Selånger 2 tar en tripp till Frösön. Även om SFK vinner och går förbi i tabellen så åker man ur då A-laget rasar ur ettan


Tabellen

1. IFK Timrå 17     11 1 5 58 - 28 34
2. Ope IF 17     10 4 3 40 - 25 34
3. Härnösands SK 17     10 1 6 48 - 20 31
4. IFK Östersund 17     9 3 5 52 - 26 30
5. Heffnersklubbans BK 17     8 6 3 33 - 27 30
6. Remsle UIF FF 17     9 1 7 54 - 30 28
7. Stöde IF 17     7 3 7 37 - 34 24
8 Frösö IF 17     5 1 11 17 - 44 16
9. Selånger FK 2 17     4 1 12 19 - 58 13
10. Långsele AIF 17     1 1 15 15 - 70 1

 

Skytteligan
21 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
17 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
12 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Clara Högbom, Stöde IF
11 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
10 mål:
Maja Ulén, Härnösands SK
Ella Högberg, Remsle UIF FF
9 mål:
Evelina Linjamaa, Ope IF
Johanna Byström, Remsle UIF FF
Linda Sjödin, Remsle UIF FF 

Fotnot:
Uppgifter om målskyttar saknas ännu från matchen:
Härnösands SK - Frösö IF 5-1

Johanna Lagerlund svarade för två av IFK Timrås fem mål mot Frösön. Johanna Lagerlund svarade för två av IFK Timrås fem mål mot Frösön.

Omgång 16

Stöde förstörde för Ope i toppstriden
(2015-09-13)
Två mål av Anna Edin satte käppar i hjulet för Ope i jakten på seriesegern.
Stöde plockade fram sin bästa fotboll och hotade i djupled.
– Det var mycket välspelat från båda lagen. Ope är ett av de bästa lagen i serien tycker jag. Men jag tycker vi ligger lite närmre att avgöra i slutet, säger tränaren Anette Bergman.
läs mer på st.nu

Selånger 2 chanslösa mot Östersunds-kramraterna
(2015-09-13)
0-4 i baken efter en halvtimme.
I den 40:e minuten reducerade emellertid Linda Wiklund för Selånger 2.
Men någon uppryckning blev det aldrig. Nästan direkt på avspark efter målet satte den blivande femmålsskytten Linda Wiklund 1-5.
I den andra fortsatte IFK Östersund sin dominans och ölade på till 1-9 och såg till att skaffa sig en bra målskillnad inför toppstriden av damtvåan.

Timrå sänkte decimerat motstånd från Jämtland
(2015-09-12)
Tre mål på 20 minuter säkrade segern för Timrå.
Det mot Frösö i damernas division 2.
– Vi gjorde en bra match, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.
läs mer på st.nu

Till slut gjorde Heffnersklubban mål
(2015-09-12)
Heffnersklubban försökte och försökte.
Till slut kunde de överlista Långseles målvakt Tove Wathén Domeij.
– Vi tog lite för enkla avslut, säger tränaren Jonas Prytz.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

Ope IF - Stöde IF 2-2

2015-09-13 - 13:00 - Torvallen
Matchfakta

Selånger FK 2 - IFK Östersund 1-9
2015-09-13 - 13:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Remsle UIF FF - Härnösands SK 4-3
2015-09-12 - 14:00 - Remslevallen
Matchfakta

IFK Timrå - Frösö IF 5-1
2015-09-12 - 13:00 - Bergeforsens IP
Matchfakta

Långsele AIF - Heffnersklubbans BK 0-2
2015-09-12 - 13:00 - Faxängen
Matchfakta


Tabellen

1. IFK Timrå 16     11 1 4 57 - 26 34
2. Ope IF 16     9 4 3 38 - 24 31
3. IFK Östersund 16     9 3 4 51 - 24 30
4. Heffnersklubbans BK 16     7 6 3 31 - 26 27
5. Remsle UIF FF 16     8 1 7 49 - 30 25
6. Härnösands SK 15     8 1 6 36 - 19 25
7. Stöde IF 16     7 3 6 37 - 34 24
8 Frösö IF 15     4 1 10 15 - 39 13
9. Selånger FK 2 16     4 1 11 19 - 57 13
10. Långsele AIF 16     1 1 14 15 - 69 1

 

Skytteligan
20 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
17 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
12 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Clara Högbom, Stöde IF
10 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
Ella Högberg, Remsle UIF FF
9 mål:
Maja Ulén, Härnösands SK
7 mål:
Malin Persson, IFK Timrå
Sanne Pettersson, Härnösands SK
Evelina Linjamaa, Ope IF
Johanna Byström, Remsle UIF FF
Linda Sjödin, Remsle UIF FF

Omgång 15

Kaos, spöregn och skön seger+
(2015-09-05)
Det som började som ett duggregn utvecklades till något värre.
– Det kom in åska och ett jättejävla regn, det blev lite kaos, säger Heffnerstränaren Jonas Prytz.
Men när molnen skingrats och matchen mot Härnösand var färdigspelad stod Heffners som segrare.
läs mer på st.nu

Timrå förlorade men behåller serieledningen
(2015-09-05)
Två gånger tog Timrå ledningen mot Östersund.
Trots det blev det noll poäng.
– Östersund var bättre, hetare och rejälare än oss, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.
läs mer på st.nu

Fem-etta för Stöde i derbyt
(2015-09-05)
1-0 Emilia Johansson 1, 2-0 Anna Edin 7, 3-0 Emilia Johansson, igen, 15.
Redan efter en kvart var damderbyt i tvåan mellan Stöde och Selånger 2 avgjort inför storpubliken på 231 personer.
Anna Edin hann även göra 4-0 innan Olivia Wänglund reducerade precis innan paus.
Edin målade en gång till i den andra halvleken vilket gjorde att hemmalaget tog hem en riktig fem-etta.
Det var en bra dag för Stödefotbollen. Ett par timmar senare säkrade herrarna seriesegerna i Medelpadsallsvenskan.

Fotnot:
Inget referat från Stöde -IF  Selånger FK på st.nu

Resultat & Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Härnösands SK 3-2
2015-09-05 - 14:00 - HK-vallen
Matchfakta

Frösö IF - Långsele AIF 3-1
2015-09-05 - 13:00 - Lövsta AC
Matchfakta


IFK Östersund - IFK Timrå 4-2
2015-09-05 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Ope IF - Remsle UIF FF 2-3
2015-09-05 - 13:00 - Torvallen
Matchfakta

Stöde IF - Selånger FK 2 5-1
2015-09-05 - 13:00 - Stöde IP
Matchfakta


Tabellen

1. IFK Timrå 15     10 1 4 52 - 25 31
2. Ope IF 15     9 3 3 36 - 22 30
3. IFK Östersund 15     8 3 4 42 - 23 27
4. Härnösands SK 14     8 1 5 313- 15 25
5. Heffnersklubbans BK 15     6 6 3 29 - 26 24
6. Stöde IF 15     7 2 6 35 - 32 23
7. Remsle UIF FF 15     7 1 7 45 - 27 22
8 Frösö IF 14     4 1 9 14 - 34 13
9. Selånger FK 2 15     4 1 10 18 - 48 13
10. Långsele AIF 15     1 1 13 15 - 67 1

 

Skytteligan
(ej uppdaterad p g a tekniska problem)
17 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
15 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
12 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
9 mål:
Ella Högberg, Remsle UIF FF
8 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
7 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Maja Ulén, Härnösands SK
Johanna Byström, Remsle UIF FF

Julia Persson brassade in Stödes segermål från 35 meter. Julia Persson brassade in Stödes segermål från 35 meter.

Omgång 14

Selånger vägde för lätt och föll tungt
(2015-08-30)
På Högslätten hade Selånger inget att hämta i damtvåan.
Härnösands SK var för stora, för starka.
Det blev 8-0 till slut.
Redan efter 45 minuter var förlusten ett faktum.
Då stod det 6-0 till hemmalaget.
– Det är inte tillräckligt bra, men tjejerna ska ändå ha en eloge för att de inte vek ner sig i halvtid. Vi gör det bättre i andra halvlek som vi bara förlora med 2–0, säger Selångers tränare Anders Heimer.
läs mer på st.nu

Julias kanon sänkte Frösö
(2015-08-30)
En kanon från 35 meter rakt upp i krysset gav Stöde sin första seger på konstgräs i serien.
Julia Persson heter hon som tryckte av mot Frösö.
Målet som föll i den 70:e minuten blev matchens enda.
En fullträff som gav en skön trepoängare.
– I dag är jag nöjd, säger tränare Anette Bergman och fortsätter:
– Det var en väldigt jämn match och vi har haft svårt att spela på konstgräs, men nu kanske det släpper.
läs mer på st.nu

Heffnersklubban nära att ta hela skalpen av topplaget Ope
(2015-08-30)
Heffnersklubban gav IFK Timrå en hjälpande han genom att stjäla två poäng av Ope.
- Men vi var ytterst nära att knipa alla tre. Vi ledde med 3-1 med kvarten kvar och dom kvitterade först på övertid, säger Lena Hamrin i HK.
Ope hade mest boll men Heffnersklubban sårade jämtskortna dödligt med sina omställningar.
- Vi var verkligen effektiva när vi fick våra chanser men just nu känns det jättesurt att vi inte lyckades vinna matchen Tycker vi var värda hela potten efter tjejernas fantastiska kämpainsats, säger HK-ledaren och fortsätter:
- Extra surt var också att vi inte fick vinna med tanke på Ope-spelarnas uppträdande på planen. Maken till svordomar. Antar att dom var frustrerae av att ligga under mot oss, siar Hamrin.
I ett jämnt stack tvåmålsskytten Michaela Andersson ut lite extra.

Heffnersklubban tappade greppet och segern
(2015-08-30)
3–1 blev 3–3.
Och så var den söndagen förstörd på HK-vallen.
– I min värld ska man kunna stänga matchen när man leder med 3–1, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Men Ope kom alltså tillbaka.
Topplaget Ope.
– På så sätt ett kryss okej, absolut. Men vi har spelat bra mitt topplagen i serien och, men i dag var ingen bra dag för oss, säger Prytz.
läs mer på st.nu

IFK Timrå upp i serieledning
(2015-08-29)
Bottenlaget Långsele lyckades chocka Östersund i förra omgången.
IFK Timrås skyttedrottning Lina Ohlsson såg till att maktordningen återställdes under lördagen.
– Det var viktigt att inte underskatta dem, säger IFK Timrås tränare Kent Gustafsson efter 7-1-segern.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

Härnösands SK - Selånger FK 2 8-0
2015-08-30 - 15:00 - Högslätten
Matchfakta

Frösö IF - Stöde IF 0-1
2015-08-30 - 14:00 - Lövsta AC
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Ope IF 3-3
2015-08-30 - 13:00 - HK-vallen
Matchfakta

IFK Östersund - Remsle UIF FF 4-3
2015-08-30 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Långsele AIF - IFK Timrå 1-7
2015-08-29 - 13:00 - Faxängen
Matchfakta


Tabellen

1. IFK Timrå 14     10 1 3 50 - 21 31
2. Ope IF 14     9 3 2 34 - 19 30
3. Härnösands SK 13     8 1 4 31 - 12 25
4. IFK Östersund 14     7 3 4 38 - 21 24
5. Heffnersklubbans BK 14     5 6 3 26 - 24 21
6. Stöde IF 14     6 2 6 30 - 31 20
7 Remsle UIF FF 14     6 1 7 42 - 25 19
8. Selånger FK 2 14     4 1 9 17 - 43 13
9. Frösö IF 13     3 1 9 11 - 33 10
10. Långsele AIF 14     1 1 12 14 - 64 1

 

Skytteligan
17 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
15 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
12 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
9 mål:
Ella Högberg, Remsle UIF FF
8 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
7 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Maja Ulén, Härnösands SK
Johanna Byström, Remsle UIF FF

Förre SDFF-anfallaren Linda Sjödin  har gjort comeback i moderklubben Remsle och gjorde ett hattrick mot Heffnersklubban. Förre SDFF-anfallaren Linda Sjödin har gjort comeback i moderklubben Remsle och gjorde ett hattrick mot Heffnersklubban.

Omgång 13

Selånger FK 2 hotade Ope IF
- brände ett friläge på slutet

(2015-08-26)
Selånger 2 var nära att ge IFK Timrå en hjälpande hand genom att sno ett par pinnar av Ope men trots en reducering med lite drygt 20 kvar av Olivia Wänglund kom man aldrig i kapp i målprotokollet.
- Men det var nära. Vi pressade på sista tjugo och precis i slutet kom Elsa Burman fri men deras målvakt gjorde en kanonräddning, säger tränaren Magnus Ohre.
0-1 kom efter hörna i slutet av en spelmässigt jämn halvlek och 0-2 efter en timmes spel var lite för billigt. Ändå var man alltså på vippen att få med sig poäng mot topplaget.
- Vi spelar jämnt mot dom flesta lagen nu i höst men vi har ett ungt lag där vi på tre-fyra platser inte riktigt räcker till ännu, säger Ohre.

13 minuter som avgjorde
(2015-08-22)
Pang, pang, pang.
– Matchen var över på 13 minuter, säger Heffnersklubbans Jonas Prytz.
Då hade Remsle gjort tre mål.
läs mer på st.nu

Många målskyttar i "extra viktig" derbyseger
(2015-08-22)
Efter skadeproblem och två raka förluster kom en ny trepoängare för IFK Timrå.
I derbyt mot Stöde, 5–1.
– Det är klart att jag har funderat på om vi ska falla igenom, därför var den här segern extra viktigt, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

2015-08-26 18:30 Selånger FK 2 - Ope IF 1-2  
2015-08-22 16:00 Härnösands SK - Frösö IF uppskj.  
2015-08-22 13:00 Långsele AIF - IFK Östersund 3-1  
2015-08-22 13:00 Remsle UIF FF - Heffnersklubbans BK 7-2  
2015-08-22 12:00 IFK Timrå - Stöde IF 5-1  

klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Ope IF 13     9 2 2 31 - 16 29
2. IFK Timrå 13     9 1 3 43 - 20 28
3. Härnösands SK 12     7 1 4 23 - 12 22
4. IFK Östersund 13     6 3 4 34 - 18 21
5. Heffnersklubbans BK 13     5 5 3 23 - 21 20
6. Remsle UIF FF 13     6 1 6 39 - 21 19
7. Stöde IF 13     5 2 6 29 - 31 17
8. Selånger FK 2 13     4 1 8 17 - 35 13
9. Frösö IF 12     3 1 8 11 - 32 10
10. Långsele AIF 13     1 1 11 13 - 57 1

 

Skytteligan
14 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
13 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
12 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
9 mål:
Ella Högberg, Remsle UIF FF
7 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Johanna Byström, Remsle UIF FF
6 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
Filippa Ehn, Ope IF
Evelina Linjamaam Ope IF'
Linda Sjödin, Remsle UIF FF

Omgång 12

Stabil insats av Heffnersklubban
(2015-08-15)
Heffnersklubbans BK damer i division 2 plockade ytterligare tre poäng när de vann borta mot Frösö med 2-0 efter en stabil laginsats.
– Vi fick ett härligt, tidigt mål och tog kommandot om matchen från första början. Vi hade en bra laginsats från målvakten till forwards, säger tränaren Jonas Prytz.
läs mer på st.nu

Oflyt för Timrå
(2015-08-15)
Vingklippt IFK Timrå i damernas division två förlorade borta mot Ope IF.
Tre spelare klev av redan vid uppvärmningen vilket gjorde att IFK Timrå fick stuva om i laget. Det blev en förlust med 3-1 när de mötte Ope IF.
– Vi är lite vingklippta nu med många skador. När vi får göra om i laget får vissa spela på ovana positioner. De gör det bra men vi mötte ett bra lag och vi har inget bra flyt just nu, säger tränaren Kent Gustafsson.
läs mer på st.nu

Storseger för Stöde
(2015-08-15)
Stöde krossade Långsele med tennissiffror.
Ändå var det inte en jättenöjd tränare ST nådde efter matchen.
– Spelmässigt var det inte någon vidare match, säger Anette Bergman.
läs mer på st.nu

Remsle vann sexpoängsmatchen:
"Riktigt skönt"

(2015-08-12)
Det var botten mot botten när Remsle gästade Selånger 2.
Och det var Remsle som gick segrande ur bataljen efter fem drömminuter.
– Riktigt skönt, säger tränare Leif Medin.
läs mer på allehanda.se

Resultat & Matchfakta

2015-08-15 14:00 IFK Östersund - Härnösands SK 0-0  
2015-08-15 13:00 Frösö IF - Heffnersklubbans BK 0-2  
2015-08-15 13:00 Ope IF - IFK Timrå 3-1  
2015-08-15 13:00 Stöde IF - Långsele AIF 6-1  
2015-08-12 19:00 Selånger FK 2 - Remsle UIF FF 1-2  

klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. Ope IF 12     8 2 2 29 - 16 26
1. IFK Timrå 12     8 1 4 38 - 19 25
2. Härnösands SK 12     7 1 4 23 - 12 22
4. IFK Östersund 12     6 3 3 33 - 15 21
5. Heffnersklubbans BK 12     5 5 2 21 - 14 20
6. Stöde IF 12     5 2 5 28 - 26 17
7. Remsle UIF FF 12     5 1 6 32 - 19 16
8. Selånger FK 2 12     4 1 7 16 - 33 13
9. Frösö IF 12     3 1 8 11 - 32 10
10. Långsele AIF 12     0 1 11 10 - 56 1

 

Skytteligan
13 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
12 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
Clara Högbom, Stöde IF
8 mål:
Ella Högberg, Remsle UIF FF
7 mål:
Johanna Byström, Remsle UIF FF
6 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Filippa Ehn, Ope IF
Evelina Linjamaam Ope IF

Aj aj aj aj aj :-( Aj aj aj aj aj :-(

Stödeliraren om otäcka smällen
(2015-08-11)
Matchen mellan Heffnersklubban och Stöde kantades av en läskig skada.
Stödes Anna Edin knockades snurrig och fick föras till sjukhus.


I lördags möttes Heffnersklubban och Stöde i damtvåan. Stödes Anna Edin nickade ihop med en Heffnersspelare och blev direkt liggande på marken.
– Hon var helt borta. Det blev en tio minuters, ofrivillig, paus. Det är alltid trist när folk gör illa sig, berättar Jonas Prytz, Heffners tränare om smällen.
Under söndagen fick jag kontakt med Anna Edin via sms och hon berättar att hon klarat sig relativt bra.
"Framtanden gick inte att rädda då hela roten åkte ut vid smällen. Har lite huvudvärk men annars så. Det blev inte nå allvarligare skador”, skriver hon.
Själva smällen kommer hon inte ihåg något av.
”Jag gick upp i en duell och skarvade bollen. Sedan small det bara vad jag har hört”.
Obehagligt när sådana skador inträffar, men snart ser vi nog Stödes nummer nio på planen igen.
För det verkar ju vara bra virke i henne.
”Jag satsar på att spela i helgen igen”.
Källa: Lukas Sahlin. Mittmedias fotbollsblogg

Ida Sperrings storspel i mået räddade Stödepoäng i derbyt mot Heffnersklubban. Ida Sperrings storspel i mået räddade Stödepoäng i derbyt mot Heffnersklubban.

Omgång 11

Frisparkskanon räddade Heffnersklubban
(2015-08-08)
Halvderbyt mot Stöde slutade "bara" 1–1.
Men Heffnersklubbantränaren Jonas Prytz tyckte de var goda nog för 5–1.
– Man kanske är färgad, men det var min känsla.
läs mer på st.nu

Stödes tränare:
"Vi gjorde en enorm laginsats"

(2015-08-08)
Stöde kryssade i derbyt mot Heffnersklubban. Så här är tränaren Anette Bergmans egna ord från matchem:
Det var en tuff kamp på Baldershovs naturgräs, en härlig derbykänsla. En enligt mig jämn kamp där det böljande spelet bjöd på chanser åt båda håll. De hade stora problem att få tag på vår forward Clara Högbom och fick ta till båda knuffar, armbågar och tröjdragningar, tyvärr med en domare som inte ville blåsa till vår fördel här eller så var de skickliga att dölja för huvuddomaren.
Vi hade problem med deras fina inlyft på bakre yta vid andra stolpen men planens gigant Ida Sperring i vårt mål gjorde flygande räddningar i hög klass.
Vi sätter 0-1 i mitten på första då Clara Högbom hittar in med ett långskott efter att ha skjutit in sig utifrån under ett flertal tillfällen.
Tyvärr får vi vår andra forward Anna Edin skadad i en blodig luftduell, med utsliten framtand och en rejäl tjockläpp, yrsel och sjukhusvistelse som följd.
I andra känner båda lagen av värmen och tempot går ner en del. De har bra press på oss i början men vi reder ut stormen spelmässigt med en mycket bra insats av vår mittback Johanna Söder. Tyvärr får de en frispark i farligt läge och de kan dra vackert in kvitteringen  rakt upp i krysset, otagbart för Ida.
Efter det har vi tryck på dem men kommer inte riktigt till de där farliga lägena så enligt mig ett rättvist resultat, vi känner oss nöjda med tanke på att de inte lyckas sätta något spelmål på oss.
Clara Högbom förtjänar extra beröm idag som gör sin bästa insats för säsongen och hade det inte varit för alla tjuvknep att plocka bort henne hade hon runnit igenom ett flertal gånger.
Måste även tillägga att vi gör en enorm laginsats och spelar med hjärta och vilja idag och det kommer man långt på.

Timrå rasande efter storförlust
(2015-08-08)
IFK Timrå kunde inte rädda upp matchen efter säsongens värsta halvlek.
Då rasade tränaren – mot domarna.
– De skapade en osäkerhet i vårt lag, säger Kent Gustavsson.
läs mer på st.nu

Remsle slog serieledarna
(2015-08-08)
Remsle UIF stod för en riktig skräll i damernas division 2 när man slog tillbaka serieledande IFK Timrå med hela 4-1.
Redan i paus hade hemmalaget sprungit ifrån till 4-0.
– Vi spelade verkligen bra och sett över hela matchen vinner vi mycket rättvist, sa tränaren David Eklöf.
läs mer på allehanda.se

Nyförvärv imponerade i ovanligt unga Selånger
(2015-08-07)
Selånger FK har ett ungt lag i division I-fotbollen.
I tvåan är det ännu yngre.
– Vi luftade många spelare och på slutet var det väldigt, väldigt ungt, säger tränare Stefan Wickström efter 3–1 mot Långsele.
läs mer på st.nu

Resultat & Matchfakta

2015-08-08 14:00 Ope IF - Härnösands SK 2-1  
2015-08-08 13:00 Heffnersklubbans BK - Stöde IF 1-1  
2015-08-08 13:00 Remsle UIF FF - IFK Timrå 4-1  
2015-08-07 19:00 IFK Östersund - Frösö IF 5-1  
2015-08-07 19;00 Selånger FK 2 - Långsele AIF 3-1  

klicka på resultatet för matchfakta

Tabellen

1. IFK Timrå 11     8 1 2 37 - 16 25
2. Ope IF 11     7 2 2 26 - 15 23
2. Härnösands SK 11     7 0 4 23 - 12 21
4. IFK Östersund 11     6 2 3 33 - 15 20
5. Heffnersklubbans BK 11     4 5 2 19 - 14 17
6. Stöde IF 11     4 2 5 22 - 25 14
7. Remsle UIF FF 11     4 1 6 30 - 18 13
8. Selånger FK 2 11     4 1 6 15 - 31 13
9. Frösö IF 11     3 1 7 11 - 30 10
10. Långsele AIF 11     0 1 10 9 - 50 1

 

Skytteligan
13 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
12 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
9 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
7 mål:
Johanna Byström, Remsle UIF FF
6 mål:
Ella Högberg, Remsle UIF FF
5 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
Maja Ulén, Härnösands SK
Felicia Rindberg, IFK Östersund
Filippa Ehn, Ope IF
Evelina Linjamaam Ope IF
Mathilda Söderquist, Remsle UIF FF

Johanna Broman säkrade HK-segern med sitt 2-0-mål. Johanna Broman säkrade HK-segern med sitt 2-0-mål.

Omgång 10

Timrå utökade serieledningen efter derbysegern
(2015-08-04)
Det blev tre nya poäng för IFK Timrå och två nya mål av Lina Ohlsson. Det innebär att hon nu leder skytteligan.
– Jag vill verkligen vinna den, säger hon.
Serieomstarten blev en glad historia för serieledande IFK Timrå. Borta i derbyt mot Selånger fick man en minst sagt bra start med en tremålsledning redan efter 17 minuter.
läs mer på st.nu
Se även Fredrik Lundgrens bilder från matchen

Vinst för Heffnersklubban
(2015-08-02)
I höstsäsongens första match i Division 2 damer vann Heffnersklubban hemma mot IFK Östersund. Första målet kom i slutet av första halvlek och det andra målet i slutet av den andra halvleken.
– Det var en rätt jämn tillställning som kunde ha slutat hur som helst, säger tränaren Jonas Prytz.
läs mer på st.nu

En klar seger för Härnösands SK
(2015-08-01)
Härnösand spände musklerna och vann plättlätt, 4-0 hemma mot Stöde. Mittbacken Sandra Gradin är inte känd för sitt målskytte men gjorde nu två med pannan efter hörna.– Vi var klart bättre än Stöde och siffrorna speglade matchen, tyckte Benny Ödlund.
Källa: allehanda.se

Resultat & Matchfakta:

Selånger FK 2 - IFK Timrå 1-4
2015-08-04 - 18:30 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - IFK Östersund 2-0
2015-08-02 - 17:00 - HK-vallen
Matchfakta

Remsle UIF FF - Frösö IF 8-1
2015-08-02 - 14:00 - Remslevallen
Matchfakta

Härnösands SK - Stöde IF 4-0
2015-08-01 - 14:00 - Högslätten
Matchfakta

Långsele AIF - Ope IF 1-2
2015-07-30 - 19:30 - Faxängen
Matchfakta

Tabellen

1. IFK Timrå 10     8 1 1 36 - 12 25
2. Härnösands SK 10     7 0 3 22 - 10 21
3. Ope IF 10     6 2 2 24 - 14 20
4. IFK Östersund 10     5 2 3 28 - 14 17
5. Heffnersklubbans BK 10     4 4 2 18 - 13 16
6. Stöde IF 10     4 1 5 21 - 24 13
7. Frösö IF 10     3 1 6 10 - 25 10
8. Remsle UIF FF 10     3 1 6 26 - 17 10
9. Selånger FK 2 10     3 1 6 12 - 30 10
10. Långsele AIF 10     0 1 9 8 - 47 1

 

Skytteligan
12 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
11 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
8 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
5 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
Maja Ulén, Härnösands SK
Felicia Rindberg, IFK Östersund
Filippa Ehn, Ope IF
Evelina Linjamaam Ope IF
Johanna Byström, Remsle UIF FF
Mathilda Söderquist, Remsle UIF FF
Ella Högberg, Remsle UIF FF

Varför så fundersam, "Gus"? Ni leder ju serien. Varför så fundersam, "Gus"? Ni leder ju serien.

Svag i derbyn – men bäst i serien
(2015-07-15)
De har inte riktigt levt upp till förväntningarna när det vankats derby.
I alla andra matcher har de däremot vunnit.
Därför ligger IFK Timrå i toppen av damtvåan.
– Våra tankar får inte fladdra iväg på framtiden, säger tränaren Kent Gustafsson om ett eventuellt avancemang.


De förlorade mot lokalrivalen Heffnersklubban.
De kryssade i bortamötet mot Stöde.
Förutom uddamålssegern mot Selånger har det alltså gått ganska tungt för Timrå i årets derbyn.
– Jag vet inte riktigt vad det beror på. De har väl spelat en fotboll som inte passat oss riktigt, säger Kent Gustafsson.
Är ni lite nervsvaga?
– Det tror jag inte att det är frågan om. Vi kommer att vara bättre förberedda här i höst.
Som tur är för Timrå så är det inte enbart derbyn som spelas i division II. Resterande sex matcher mot utomstående lag har alla vunnits. Det har resulterat i att de leder serien med fyra poäng i halvtidsvilan.
– Vi vet att det kan gå fort åt andra hållet också, så det gäller att vi håller oss ödmjuka.
Hur gick tongångarna innan säsongen?
– Det är alltid svårt att värdera gentemot andra före säsongen, men jag tycker att vi har blivit bättre och bättre så chansen att gå upp finns ju. Men nu gäller det att vi tar en match i taget. Våra tankar får inte fladdra iväg på framtiden, säger Gustafsson.
En sliten, men kanske ack så sann klyscha.

Kommentar:
Om eller snarare när Selånger åker ur division 1 ser det ut att bli Timrå som ersätter. Tränaren Kent Gustafsson menade att det är truppens bredd och jämnhet som legat bakom framgången.
De jagas närmast av Härnösand och Jämtlandsduon Östersund och Ope.
Det är inte förrän nio poäng nedanför ledande Timrå som vi hittar Heffners och Stöde. De sistnämnda är ju nykomlingar för i år och inledde chockerande vilket förde det till toppen av tabellen. Sedan dess har det gått tyngre och ligger därför i mitten när vårsäsongen summerades.
Källa: Emil Nilsson, Mittmedia.se

Omgång 9

Timrå ångar på i toppen
(2015-06-27)
Toppen mot botten.
Då gick det som det gick.
IFK Timrå har svarat för en riktigt stark vårsäsong i damtvåan. Mot jumbon Långsele hemma på Bergeforsens IP i sista matchen innan uppehållet vann laget med bekväma och tydliga 8–1.
– Det känns kanske lite konstigt att säga när man vinner med 8–1 men vi kunde faktiskt gjort betydligt fler. Sen ska vi väl tillägga att jag tror de saknade en del spelare, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.
läs mer på st.nu

Kolsvart för Långsele
Ett lag som det ser helsvart ut för är Långsele. Bara en inspelad poäng hittills och den gångna helgen blev det ny förlust mot Timrå med 1-8.
– Vi har brottats med samma problem hela säsongen. Tjejer som varken kan träna eller spela på grund av jobb eller annat som är i vägen. Vi kommer att sätta oss ned i uppehållet och se om vi kan hitta en lösning, suckar Hans Hiller.
Långsele har en bra trupp på pappret men vad hjälper det om spelarna bara kan vara med sporadiskt.
– Det blir otränat och ingen kontinuitet på matcherna. Då blir det svårt att göra resultat, menar Hiller.
/ saxat från allehanda.se

Säsongens bästa match för Stöde
(2015-06-27)
Sista matchen innan uppehållet.
Då plockade Stöde fram det bästa av det bästa.
Stöde avfärdade Frösö hemma på Stöde IP med bekväma 2–0, en seger som kunde blivit ännu större.
– Vi gör nog vårsäsongens bästa match, vi är trygga i försvarsspelet, vi kunde variera oss i anfallsspelet och fick därmed till lite längre anfall, säger Stödetränaren Anette Bergman.
läs mer på st.nu

Frösön saknade mål och spelare
(2015-06-27)
Många spelare fattades idag när Frösö IF spelade borta mot Stöde.
Trots slutresultatet 0–2 var tränare Bo Alenius nöjd med hur laget genomförde matchen.
– Jag tycker att vi genomförde matchen bra utifrån de resurser vi hade, säger Frösötränaren.
läs mer på op.se

Ställningskrig när Heffnersklubban fick kryss
(2015-06-24)
Nyligen blev det seger mot serieledande IFK Timrå. På onsdagen lyckades Heffnersklubban även få en poäng borta mot tabelltvåan Ope.
– Vi ska vara med i toppen, säger tränaren Jonas Prytz.
läs mer på st.nu

Ope kom tillbaka från underläge
(2015-06-24)
Ope fick jaga mycket i onsdagens division 2-match. Gästerna tog snabbt ledningen med 0–2.
– Jag är glad över att vi lyckades behålla tålamodet. Vi jobbade upp till 2–2 i paus, men så blev det underläge igen direkt i andra halvlek. säger Jimmy Anjevall i Ope.
Ope kvitterade igen och efter det hade bägge lag chanser att avgöra.
– Det var kluvna känslor efteråt. Så klart är man besviken att vi inte vinner, men vi är starka som kommer igen två gånger om. Det är jag nöjd med, säger Jimmy Anjevall, som plussar för laginsatsen den här gången.
läs mer på op.se

Resultat & matchfakta:

Selånger FK 2 - Härnösands SK 1-4
2015-06-30 - 19:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

IFK Timrå - Långsele AIF 8-1
2015-06-27 - 13:00 - Bergeforsens IP
Matchfakta

Remsle UIF FF - IFK Östersund 0-1
2015-06-27 - 13:00 - Remslevallen
Matchfakta

Stöde IF - Frösö IF 2-0
2015-06-27 - 13:00 - Stöde IP
Matchfakta

Ope IF - Heffnersklubbans BK 3-3
2015-06-24 - 19:30 - Torvallen
Matchfakta

Tabellen

1. IFK Timrå 9     7 1 1 32 - 11 22
2. Härnösands SK 9     6 0 3 18 - 10 18
3. IFK Östersund 9     5 2 2 28 - 12 17
4. Ope IF 9     5 2 2 22 - 12 17
5. Heffnersklubbans BK 9     3 4 2 16 - 13 13
6. Stöde IF 9     4 1 4 21 - 20 13
7. Frösö IF 9     3 1 5 9 - 17 10
8. Selånger FK 2 9     3 1 5 11 - 26 10
9. Remsle UIF FF 9     2 1 6 18 - 16 7
10. Långsele AIF 9     0 1 8 7 - 45 1

 

Skytteligan
11 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
10 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
8 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
5 mål:
Michaela Andersson, Heffnersklubbans BK
Maja Ulén, Härnösands SK
Felicia Rindberg, IFK Östersund
Filippa Ehn, Ope IF
Evelina Linjamaam Ope IF
Mathilda Söderquist, Remsle UIF FF

Omgång 8

Stöde hängde inte med ett effektivt IFK Östersund
(2015-06-17)
Redan när lagen gick till pausvila var matchen avgjord.
Då ledde redan ett synnerligen effektivt IFK Östersund med 5-0.
- Vi mötte ett ruskigt starkt Östersund som var vana det snabba konstgräset och vi hängde inte alls med under den första halvleken, säger Stödes ass. tränare AnnSofie Brännwall.
Den andra halvleken blev jämnare både spel- och resultatmässigt.
- Vi gav aldrig upp utan kämpade hela vägen och i andra rullade vi på riktigt bra emellanåt, säger Brännwall efter 2-8-förlusten.
- Dom var oerhört effektiva när dom fick chansen. Våra två mål kom på slutet när dom dragit ner något på tempot, säger Brännwall.
Plus till trion Emilia Johansson, Johanna Söder och tvåmålsskytten Anna Edin.

Kryss i derbyt – ung målskytt imponerade
(2015-06-17)
Selånger tog ledningen i derbyt mot Heffnersklubban i division II mellersta norrland – och det var en ung målskytt som klev fram.
– Mikaela Engberg drog till med en volley på hörna, ett jättefint mål. Hon är född -00 och är en av våra klart bästa spelare i dag, berömmer Selångerstränaren Stefan Wickström.
Heffnersklubban kom tillbaka och kvitterade genom Michaela Andersson – och 1–1 efter 90 minuter var rättvist tyckte båda lagens tränare.
läs mer på st.nu

Timrå är i toppen för att stanna
(2015-06-17)
Mot Heffnersklubban senast kom säsongens första förlust för IFK Timrå.
Mot topplaget Härnösand slog serieledaren tillbaka direkt.
– Vi hoppas kunna vara med hela vägen, säger Timråtränaren Kent Gustavsson efter segern.
läs mer på st.nu
se Fredrik Lundgrens bilder från matchen

Första förlusten hemma på tre år
(2015-06-17)
Efter dryga tre år (!) utan förlust i seriespel på hemmaplan sprack till slut Härnösands fina svit. Serieledande IFK Timrå kom, sågs och segrade med 3-1.
– Vi gör en bedrövlig första halvlek och det avgör matchen, sa en lite besviken Benny Ödlund.
läs mer på allehanda.se

Resultat & matchfakta:

IFK Östersund - Stöde IF 8-2
2015-06-17 - 21:00 - Åkreäng konstgräs
Matchfakta

Långsele AIF - Remsle UIF FF 1-7
2015-06-17 - 20:00 - Faxängen
Matchfakta

Frösö IF - Ope IF 0-2
2015-06-17 - 19:00 - Lövsta AC
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2 1-1
2015-06-17 - 19:00 - HK-vallen
Matchfakta

Härnösands SK - IFK Timrå 1-3
2015-06-17 - 19:00 - Högslätten
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan;

8 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
Clara Högbom, Stöde IF
7 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
5 mål:
Felicia Rindberg, IFK Östersund
Filippa Ehn, Ope IF
Mathilda Söderquist, Remsle UIF FF

Omgång 7

Frisparkskanonen sänkte serieledarna
(2015-06-14)
Serieledande IFK Timrå gick på pumpen när Heffnersklubban kom på besök.
– Ett bottennapp från vår sida, säger tränaren Kent Gustafsson.
Kollegan i Heffners var desto mer nöjd.
– Vi jobbar som ett kollektiv och det är inspirerande att möta laget som leder serien, säger Jonas Prytz.
läs mer på st.nu

Krigarvinst för Stöde
(2015-06-13)
Tre raka förluster.
Nu kom äntligen en vinst igen för Stöde.
– Vi gör ett otroligt jobb, säger Anette Bergman, tränare.
läs mer på st.nu

Selånger 2 kämpade hem segern
(2015-06-13)
När Selånger tog emot Frösö i damtvåan dubblades vinstskörden för de rödblå.
– Det är kämpainsatsen som gör det i dag, säger tränaren Magnus Ohre.
läs mer på st.nu

Resultat & matchfakta:

Långsele AIF - Härnösands SK 0-1
2015-06-14 - 15:00 - Faxängen
Matchfakta

IFK Timrå - Heffnersklubbans BK 0-2
2015-06-14 - 15:00 -  Bergeforsens IP
Matchfakta

Remsle UIF FF - Stöde IF 1-2
2015-06-13 - 14:00 - Remslevallen
Matchfakta

Selånger FK 2 - Frösö IF 1-0
2015-06-13 - 14:00 - Bergsåkers IP
Matchfakta

Ope IF - IFK Östersund 0-0
2015-06-11 - 19:00 - Torvallen
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan;

8 mål:
Lina Ohlsson, IFK Timrå
Clara Högbom, Stöde IF
7 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
5 mål:
Felicia Rindberg, IFK Östersund
Filippa Ehn, Ope IF
4 mål:
Evelina Linjamaa, Ope IF
Maja Ulén, Härnösands SK

Omgång 6

"Får knappt ihop lag"
(2015-06-07)
F17-laget hade match samtidigt som division II-laget.
Då hade Selånger svårt att få ihop fullt lag och föll stort mot Östersund.
– Vi fick jaga för att få en avbytare, säger tränaren Magnus Ohre.
läs mer på st.nu

IFK Timrå tog en säker fem-etta
(2015-06-07)
Det är inte bara IFK Timrås herrar som går bra i sin serie.
Idag tog damerna sin femte seger av sex möjliga när man åkte upp till Frösön och tog en lika klar som rättvis 5-1-vinst..
Trots den kalla vinden var Amanda Nilsson stekhet och svarade för ett hattrick och prickade in varannat mål i matchen. Två av målen från nära håll och ett fril'äge.
Lina Ohlsson satte 0-2--målet sedan hon snappat upp en dålig bakåtpassning och rundat målvakten.
Lina Lind avslutade målskyttet när hon i den 89:e minuten stötte iin ett inspel från kantan-
– Vi hittar rätt och det rullar verkligen på för oss, det finns ett väldigt självförtroende i laget, säger Kent Gustafsson till st.nu.

Från bänkad till måldrottning
(2015-06-07)
Amanda Nilsson har varit bänknötare i IFK Timrå tidigare matcher, nu spelade hon från start och stod för tre av fem mål när IFK Timrå manglade Frösön på bortaplan.
– Det kan vara vår bästa match i år, det funkade otroligt bra för vår del, säger IFK Timrås tränare
läs mer på st,nu

Blott en poäng för Heffners+
(2015-06-06)
rLångsele hade tagit noll poäng i serien.
Den första kom på lördagen mot Heffners.
– Vi tar mycket felaktiga beslut, säger tränaren Jonas Prytz.
läs mer på st.nu

Tredje raka förlusten för Stöde
(2015-06-04)
Det började med sju poäng på tre matcher.
Sedan dess har Stöde plockat noll.
– Jag tror ändå att det kommer att lossna, säger tränaren Anette Bergman.
läs mner på st.nu

Ope tog fjärde segern
(2015-06-04)
Ope tog sin fjärde seger på sex matcher, men inte utan strid. Stöde tog kampen till fullo och fick genom medvinden bra tryck på Ope i andra halvlek. Laget lyfte långt och hade två bra forwards som lyckades få fast bollen högt i banan. Eftersom hemmalaget kunde fylla på med spelare kunde man sätta Ope under press.
– Stöde var mycket aggressivt och vi svarade med samma mynt. Det blev mycket kamp. Vi har spelat bättre, men jag tar gärna tre poäng, sa Opetränaren Jimmy Anjevall.
läs mer på op.se

Resultat och matchfakta, omgång 6

Stöde IF - Ope IF 1-2
2015-06-04-  19:30 - Stöde IP
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Långsele AIF 2-2
2015-06-06 - 12:00 - Västhagen
Matchfakta

Härnösands SK - Remsle UIF FF 2-0
2015-06-06 - 16:00 - Högslätten
Matchfakta

Frösö IF - IFK Timrå 1-5
2015-06-07 - 15:00 - Lövsta AC
Matchfakta

IFK Östersund - Selånger FK 2 6-0
2015-06-07- 16:30 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan;

8 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
Lina Ohlsson, IFK Timrå
7 mål:
Linnea Bergqvist, IFK Östersund
5 mål:
Felicia Rindberg, IFK Östersund
Filippa Ehn, Ope IF
4 mål:
Evelina Linjamaa, Ope IF
Maja Ulén, Härnösands SK

Omgång 5

Femte förlusten för Långsele
(2015-06-03)
Att det är målen som räknas fick Långsele en tydlig påminnelse om i bottenmötet mot Selånger 2.
För trots en pigg inledning, en hel del chanser och en spelmässigt jämn drabbning blev det 1–4 mot ett betydligt effektivare Selånger.
– Vi måste göra mål på chanserna, vi skapade ju 4-5 kvalificerade lägen i början och hade vi fått ledningen tror jag det blivit en annan match, förklarade LAIF-tränaren Hans Hiller.
läs mer på allehanda.se

IFK Timrå gav inte Remsle en chans

(2015-05-29)
IFK Timrå svarade för en gedigen insats hemma mot Remsle under fredagskvällen. Det blev seger med 3-0 över nipstadslaget och man är därmed fortfarande obesegrade serieledare efter fem omgångar.
Timrådamerna förde matchen i stort sett från avspark och skapade många chanser men man hade svårt med skärpan. Samtidigt var inte Remsles kontringar helt ofarliga.
Hemmalaget kunde emellertid  hå till pausledning tack vare Lina Ohlssons 1-0 i minut 17 sedan hon rundat målvakten och ruullat in bollen ur snäv vinkel. Upprinnelsen var Pernilla Lundgrens stressning av en bortaförsvarare som gav Lina friläget.
I den andra halvleken fortsatte det fina spelet och dominansen var nu bastant och nu dubblade man också målskörden.
I den 53:e minuten spelade Johanna Lagerlund in bollen från kanten och Lina Ohlsson kunde stöta in 2-0.
Slutresultatet spikades efter en timmae spel. Malin Perssons skott blockerades men syrran Erica följde upp och slog in returen till 3-0.
I Remsle var måvakten Malin Bodin rena vägen och till att hålla ner siffrorna. Och det markant!
IFK är fortfarande obesegrade och leder serien tre poän före Frösö IF-
(Rtt tack till Fredrik Lundgren som försett mig med info från matchen. Klicka även på länken nedan för hans bilder från Timrås segermatch).
Bilder från matchen

IFK Timrå fortsätter vara obesegrat
(2015-05-29)
IFK Timrå fortsätter att vara obesegrat i fotbollstvåan.
Mot Remsle kom lagets fjärde trepoängare.
– Det var klasskillnad, säger lagledaren Sune Nordström efter 3–0.
läs mer på st.nu

Derbyn inget för Stödedamerna

(2015-05-28)
Fotbollsderbyn verkar inte vara Stödedamernas melodi.
Stlde soelade sitt tredje derby på raken och lika ofta har man fått lämna planen utan seger. Mot Timrå tappade man en 2-0-ledning till 2-2 och mot Selånger 2 blev det förlust med matchens enda mål. Ikväll blev det storstryk med hela 0-5 hemma på IP mot Heffnersklubban sedan Michaela Andersson lagt en tidig grund med sina två mål..
- Idag nådde vi inte alls upp till vår normala kapacitet och gjorde en hel del individuella misstag som Heffnersklubban inte var sena att utnyttja. Dom var helt klart bättre än oss och spelade jättefin fotboll med snabba omställningar och vi fick aldrig tag i dom på mitten och hade svårt att soretera ut rätt spelare bakåt. Försvaret blev stabilare efter att Sanna Pålsson klev in och lugnade ner, säger Stödetränaren Anette Bergman,
Desto nöjdare var kollegan Jonas Prytz i Heffnersklubban:
- Vi följde matchplanen och hade bra koll på deras två farliga toppar. Vi vann mittfältet och kom fram både i mitten och runt på kanterna. Hela laget skall ha beröm men ett extra plus för trion Agnus Hurtig Edlund , Elina Jonsson och Mikaela Andersson som svarade för två mål och passade till ett. Men roligast att Amanda Hamrin äntligen är tillbaka efter sin knäskada och hon gjorde en kanonmatch på sin ytterbacksplats.
Läs även ST:s referat från matchen

Islossning för Heffnersklubban
(2015-05-28)
Efter en trög vår var det en förlösande seger för Heffnersklubban mot Stöde i division II damer mellersta Norrland.
– Det har hela våren känts som att vi spelat under vår nivå, men nu visade vi verkligen vad vi kan, säger Heffnersklubbans tränare Lena Hamrin.
läs mer på st.nu

Resultat och matchfakta, omgång 5

Frösö IF - IFK Östersund 1-4
2015-05-26 - 19:00 - Lövsta AC
Matchfakta

Stöde IF - Heffnersklubbans BK 0-5
2015-05-28 - 19:00 - Stöde IP
Matchfakta

IFK Timrå - Remsle UIF FF 3-0
2015-05-29 - 19:00 - Bergeforsens IP
Matchfakta

Härnösands SK - Ope IF 2-1
2015-05-30 - 13:30 - Högslätten
Matchfakta

Långsele AIF - Selånger FK 2 1-4
2015-06-03 - 19:00 - Faxängen IP
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan;

Clara Högbom, Stöde 7 mål
Lina Ohlsson, Timrå 7
Linnea Bergqvist, Östersund 5
Felicia Rindberg, Östersund 4
Filippa Ehn, Ope 4

Omgång 4

"Förstörde för oss själva"
(2015-05-23)
Heffnersklubban hade en tung dag borta mot Härnösand.
Laget har nu fyra poäng på lika många matcher – men tränaren Jonas Prytz är inte orolig.
– Vi kommer vara på övre halvan innan det är slut, säger han.

läs mer på st.nu

IFK Timrå fortsatt obesegrat
(2015-05-23)
IFK Timrås målvakt blev utvisad mot Östersund.
Trots det höll laget undan och är fortsatt obesegrat i division II mellersta norrland.
– Vi är inte nöjda spelmässigt, men poängmässigt är det bra, säger tränaren Kent Gustafsson.
läs mer på st.nu

Stöde gick på en derbymina
(2015-05-21)
Selångers unga andralag överraskade när man hemma på Bergsåkers IP besegrade Stöde IF. Matchens en fullträff prickades in av unga Tova Olsson i den första halvlekens slutminut.
- Selångers unga tjejer krigade på bra och satte sin enda egentliga chans. Vi skapade inte heller så många chanser utan det var mest spel mellan straffområdena. På dom chanser vi ändå vaskade fram var deras målvakt Nellie Maxén på alerten, säger Stödes ass. tränare AnnSofie Brännvall, och fortsätter:
- Vi var inte tillräckligt på tårna. Det svider men vi får ladda om. Det är derby även i nästa omgång för oss. Mot Heffnersklubban.


Resultat och matchfakta, omgång 4

Selånger FK 2 - Stöde IF 1-0
2015-05-21 - 19:30 - Bergsåkers IP
Matchfakta

IFK Timrå - IFK Östersund 4-1
2015-05-23 - 13:00 - Bergeforsens Idrottsplats
Matchfakta

Remsle UIF FF - Ope IF 1-3
2015-05-23 - 13:00 - Remslevallen
Matchfakta

Härnösands SK - Heffnersklubbans BK 3-0
2015-05-23 - 14:00 - Högslätten
Matchfakta

Långsele AIF - Frösö IF 1-2
2015-05-24 - 14:00 - Faxängen
Matchfakta

Tabellen

Omgång 3

Delad pott i välspelat och välbesökt damderby
(2015-05-18)
Stöde och Timrå kryssade i en riktigt bra och sevärd tillställning inför hela 180 åskådare denna majmåndag. Båda lagen är därmed fortfarande obesegrade och med i toppstriden.
Timrå inledde matchen bäst men det vat Stöde som tog lredningen när Emilia Johansson slog in en hörna direkt i mål i den åttonde minuten..
Lite drygt tio minuter senare kom Anna Edin igenom i mitten med 2-0 som följd.
Timrå gav emellertid inte tappt och tog över spelet allt mer markant ju längre tiden gick. Det dröjde emellertid till minut 57 innan Lina Ohlsson kunde reducera och senarre även kvittera någpt senare.
- Lite blandade känslor så här direkt efter matchen. Nöjfd att komma tillbaka och ta poäng efter 0-2-underläge men samtigt borde vi vunnit sett till spel och chanser, säger Timrtränaren Kent "Gus" Gustafsson.
Överbetyg till målvakten Hanna Olofsson och anfallarna Lina Ohlsson och Pernilla Lundgren.
- Lite surt att tappa en 2-0-ledning men poäng mot Timrå måste man ändå vara nöjd med då dom är ett topplag i serien. Kul att vi kunde bjuda storpubliken på en bra fotbollsmatch. 180 pers på en dammatch i Stöde Nästan otroligt, säger Stödes tränare Anette Bergman.
I Stöde var vänsterbacken Linnéa Andersson formidabel

Ett derby med två ansikten
(2015-05-18)
De har följts åt poängmässigt i inledningen.
Efter att damtvåans första Medelpads-derby var färdigspelat fanns det ingen anledning att ändra på den saken.

läs mer på st.nu

Skön vändning gav första segern för Heffnersklubban
(2015-05-15)
Den första halvleken bestod till stora delar av ett ställningskrig där gästande Remsle sate 0-1 på en hörna i slutsekunderna.
Trots det psykologiska baklängesmålet knöt Heffnersklubbans tjejer näven och tog i medvinden hand om den andra halvleken.
I mitten av den kvitterade Mikaela Andersson och i slutminuterna samarbetade dom bägge inhopparna till segermålet. Kicki Wiklander slog ett långt inlägg som Kajsa Östman  stötte in vid den borte stolpen.
- Skönt med första segern även om jag tycker vi borde vunnit förra matchen mot Fröson också. Idag är jag mest imponerad av vår moral ocg vårt passningsspel Kul att bägge inhopparna fick ligga bakom segermålet, säger tränaren Jonas Prytz.


Fortsatt tungt för Selånger 2
(2015-05-14 )
Selågers andralag åkte på ännu en förlust i division II mellersta Norrland dam. Mötet med Ope IF i Östersund slutade med fem insläppta mål och ett gjort.
Selånger har en ung a-trupp som tidigare haft problem efter en tunn försäsong där vinsterna har uteblivit. Samma verkar gälla Selångers andralag. Linda Byström stod för Selångers mål i 71 minuten.
läs mer

Dubbelseger för Ope
(2015-05-14 )
Ope hade en bra Kristi flygare. Herrarna vann i fyran och damlaget slog bottenlaget Selånger på hemmaplan med övertygande siffror.
– Vi äger den här matchen från början till slut, vi har ju medvind i första så det är jobbigt för dem av den orsaken. Vi har ett rejält tryck på dem i första halvlek, säger tränaren Jimmy Anjevall.
läs mer

Resultat och matchfakta, omgång 3

Ope IF - Selånger FK 2 5-1
2015-05-14 - 16:00 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Remsle UIF FF 2-1
2015-05-16 - 13:00 - Baldershofs IP konstgräs
Matchfakta

Frösö IF - Härnösands SK 2-0
2015-05-16 - 14:00 - Lövsta AC
Matchfakta

IFK Östersund - Långsele AIF 7-1
2015-05-17 - 16:30 - Jämtkraft Arena
Matchfakta

Stöde IF - IFK Timrå 2-2
2015-05-18 - 19:00 - Stöde IP
Matchfakta

Tabellen

Tova Olsson flyttar från Timrå till Selånger. Tova Olsson flyttar från Timrå till Selånger.

IFK Timrå tappar talanger till Selånger
(2015-01-22)
IFK Timrå tappar två lovande talanger till division 1-klubben Selånger FK.
Det är duon mittfältaren Alva Grahn och anfallaren Tova Olsson, båda födda 1999, som tar klivet över.
– Dessa tjejer är spelartyper som vi verkligen vill ha, spelare med bra karaktär och har en vilja att träna hårt för att fortsätta utecklas i sin fotbollskarriär, säger SFK:s nye tränare Stefan Wickström, som själv har ett förflutet som sportchef i just IFK Timrå.