Tobias Engström stängde kampen med sitt distansskott. Tobias Engström stängde kampen med sitt distansskott.

Ånge starkast i västra-derbyt: "Tre snygga mål"

Åmge tog hem västraderbyt mot Fränsta med 3-1 sedan Tobias Engström stängt matchen med sitt distansskott med tio minuter kvar.
– Kul att får sätta tre snygga mål i premiären, säger Ånges ordförande Magnus Bjurén.

Ånge tog ledningen i västraderbyt i slutet av den första halvleken sedan man knackat sig igenom från mitten och Mohammad Ahmadi avslutat från nära håll. Enligt Ångehåll var det Theo Evien som var sist på bollen
Sju minuter in i andra utökade Alisina Ain Ali med ett skott utifrån som satte högt men inte heller där var Ångeledningen överens med domaren då de meddelade att det var Luis Wedin som satte bollen från distans...
Fem minuter senare prickade Omid Ebrahimi in en frispark och det blev nerv i matchen men närmare än så kom aldrig Fränsta utan med tio minuter kvar drog Tobias Engström på ett skott från distans som smet in under Fränstakeepern och då var både domare och ledare överens om målskytten.

– Det var två lag som klev direkt ut från gympasalen men stundtals rullade vi på riktigt bra även om vi gick ner oss i tempo ibland. Kul att få sätta tre snygga mål i premiären, säger Ånges ordförande Magnus Bjurén.
– Trots förlusten gör vi ändå en godkänt prestation med tanke på förutsättningarna. Den här DM-starten ligger för tidigt i tiden för oss då vi har lite ont om folk så här års. Fick själv lira på innermittfältet idag, säger Fränstas nye tränare Patrik "Putte" Larsson.

Jämnt överlag i Ånge där ingen framhävde sig något extra men där inte heller någon föll ur ramen.
Mittbacken Patrik Wärme och Andreas Modén i anfallet bäst i Fränsta men även ett omnämnade till Emil "Smeden" Österholm som såg lysande ut femton års uppehåll till trots. Där kan man snacka om att vila sig i form....

Ånge IF - Fränsta IK 3-1
2020-02-16 - 16:45 - Nordichallen

1-0 Mohammad Ahmadi (23)
2-0 Alisina Ain Ali (37)
2-1 Omid Ebrahimi (42, frispark direkt i mål)
3-1 Tobias Engström (50)
Domare: Gebremeskel Elias