Tilda Wärulf avslutade säsongen med två nya mål. Tilda Wärulf avslutade säsongen med två nya mål.

Selånger avslutade med seger hemma borta mot IFK Timrå: "En bra fotbollsmatch"

(2020-09-27)
Matchfakta:
På grund av regnet bytte lagen spelplats och Selångers naturgräs blev Timrås konstgräs.
Men trots att IFK Timrå fick spela sin bortamatch hemma kunde man inte rå på serietvåan Selånger.
Selånger tog tag i den berömda taktpinnen direkt och via en hög press skapade man fler chanser innan Tilda Wärulf i den tolfte minuten satte nätet i dallring.
Bara två minuter senare ökade Frida Olsson på.
Därefter hade "bortalaget" sin bästa period i matchen och fick lön för mödan då Olivia Sundström kunde reducera på straff i den 24:e minuten.

Selånger tog efter hand åter över det mesta av spelet och bollinnehav men det dröjde till närmare timmen spelad innan 3-1 kom. Och det var ett vackert mål med speluppbyggnad från egen målvakt där bollen gick som ett snöre efter marken ner till motståndarnas kortlinje och därefter ett snett inåt bakåt pass till Tilda Wärulf som mötte på ett tillslag.
Alicia Holmberg avslutade målandet med tjugo minuter kvar i en riktigt bra fotbollsmatch där Timrå ska ha en eloge för sin kämpainsats mot ett för dagen övermäktigt Selånger.

Selånger kom alltså tvåa, efter Alnö, och nu får vi se om det ändå kan ge uppflyttning till division 1 i slutändan? Om man i så fall väljer att ta klivet upp återstår att se då SDFF redan varit och huggit på spelare från SFK, bland annat Tilda Wärulf och Frida Olsson. Två unga spelare som redan nu håller för spel i högre serier och har en lovande framtid inom fotbollen.

Tränarsnack:
– En spelmässigt bra fotbollsmatch där vi skapar målchanser från minut ett till 90. De första två målen vi gör var långt ifrån våra bästa lägen men det viktiga är ju att det blir mål. Deras mål kommer på straff efter en fällning utanför straffområdet, säger Selångers tränare Kent "Gus" Gustafsson.
– Vi inledde trevande och blev lite "skitnödiga" när de satte in sin höga press mot oss och vi fick stora problem med vår speluppbyggnad. Efterhand tycker jag att vi kommer in i matchen och hade sejourer av spel på deras planhalva. Men på det hela taget var Selånger övermäktiga oss idag. Det klart bästa laget vi mött i år, säger Timråtränaren Michael Wahlroos.

Bäst på plan:
Högeryttermittfältaren Linn Jonsson och anfallsduon Tilda Wärulf och Frida Olsson var jobbiga att möta i ett löpstarkt Selånger. Ella Alm på mitten höll även hon hög klass som de flesta av sina lagkamrater.
I Timrå gjorde Olivia Sundström en gedigen arbetsinsats på mitten och var hela tiden spelbar för sina lagkamrater. Överlag var det ingen som föll ur ramen.

Selånger FK - IFK Timrå 4-1
2020-09-27 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
1-0 Tilda Wärulf (12)
2-0 Frida Olsson (16)
2-1 Olivia Sundström (24, straff)
3- 1 Tilda Wärulf (59)
4-1 Alicia Holmberg (76)
Domare: Oscar Moss