Östavall hade svårt att tränga igenom Sollefteås försvar och fick inte heller hål på Nipstadslaget, som i sin tur hiittade in med tre bollar i hemmalagets nät sista halvtimman och kunde lämna Skogsvallen med tre viktiga poäng. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Tränaren David Nordberg var inte nöjd med Östavalls insats. Tränaren David Nordberg var inte nöjd med Östavalls insats.

Östavall släppte in tre mål sista halvtimman och föll mot Sollefteå: "Vi var inte där idag"

(2020-09-05)
Sollefteå GIF kom till Skogsvallen och var ofina nog att åka hem med hela potten.
Östavall spelade DM-semifinal i torsdags mot division 2-laget Stöde och månne satt den matchen i hemmalagets ben för man stod inte alls att känna igen? Man hade gjort några ändringar till dagens match. In kom Joakim Andersson på vänsterbacken, Albin Karlsson på högerkanten och som forward var det dags för Petter Thelin från start. Nu var hemmalagets tränare David Nordberg orolig för att kanske inte den sistnämnde skulle hålla för 90 minuter och de farhågor som fanns innan start besannades, för efter en halvtimmes spel fick Thelin utgå.

Gästerna inledde piggast och redan efter tre minuters spel fick hemmamålvakten Mykhailo Barabanov känna på att Sollefteå var ett skottvilligt lag då han tvingades boxa en mörsare till hörna. En hörna som sedan rann ut i sanden.
Östavall hade riktigt svårt att få tag i bollen i matchinledningen och när dem så fick det, erövrades den lika snabbt tillbaka av hungriga motståndare. Vid varje sådant tillfälle vände Sollefteå snabbt på spelet med få tillslag och laddade för skott mot hemmamålet. Mycket bolljagande för hemmakillarna och som alla vet tar det extra mycket på krafterna.
Men en kvart in i matchen så bryter sig Andreas Lindqvist in motståndarnas straffområde och skapar Östavalls första farlighet.  Avslutet tar dock i burgaveln och detta trots att hemmapubliken trodde på 1-0 när man såg nätet skaka.
När domarens pipa ljudit för halvtidsvila och lagen gått in i sina omklädningsrum hade nog lagens bägge tränare en del synpunkter på det spel som presterats av de sina.

När det så är dags för de avslutande 45 väntar vi med spänning på vilket lag som vill mest i dagens viktiga match där de tre poängen på spel är viktiga för båda lagen nära det negativa kvalstrecket.
Med tempot lite mer uppskruvat och bättre passningsspel, är det hugget som stucket vilket lag som ska hitta målet först. Det kommer att visa sig i den 59:e minuten då gästernas Adam Näsmark skjuter bollen förbi den utrusande Barabanov och lyckas lägga bollen i mål och 0-1 var ett faktum. Östavall försöker och kommer också fram några gånger mot Sollefteå- målet, men bolluslingen vill bara inte gå deras väg. Istället kommer de olycksaliga minuterna 67 och 71 för hemmalaget då gästerna i snabb takt ökar på till 0-3 genom duon Adam Näsmark (hans andra) och Ion Pavlov som också blir slutresultatet.

En underbar höstdag på perfekta Skogsvallen och med fantastisk inramning tar så gästerna med sig alla tre poängen hem till Sollefteå. Vill det sig riktigt illa så kan det vara kvalplats för hemmalaget efter dagens omgång. Det återstår att se när de övriga lagen spelat klart sina matcher.
Hur som helst så reder säkerligen hemmagrabbarna ut det till nästa match. För bra fotboll de kan de spela, det har bevisats tidigare.