Två viktiga mål från succéförvärvet Petter Thelin. Två viktiga mål från succéförvärvet Petter Thelin.

Petter Thelin gjorde två mål när Östavall vände i Delsbo med fyra raka fullträffar

(2020-09-26)
Östavall åkte på en tidig kalldusch sedan Delsbo tagit ledningen på straff redan i den femte minuten.
Men västralaget vägrade vika ner sig men det dröjde fram till den 38:e minuten då en lång svepande frispark nådde Petter Thelin vid den bortre stolpen och han nickade in kvitteringen efter ett häng i luften som inte ofta skådats på dessa breddgrader.
Östavall dominerade händelserna och efter timman spelad kom man ner djupt i hemmalagets straffområde och efter ett inspel snett inåt bakåt kom en löpande Daniel Wallsten och borrade upp 1-2 i nättaket. Ett vackert mål.

Lite drygt en kvart senare var det Petter Thelins tur att lägga upp för Andreas Lindqvist med ett inspel från höger och han begravde ett markskott i bortre gaveln.
Delsbo hann aldrig mobilisera för en motoffensiv innan Petter Thelin vred och vände inne i deras straffområde innan han stötte in 1-4 över den fläkande hemmakeepern.
Ett par minuter in på stopptid fick Delsbo lite lön för sin avslutande offensiv då Patrik Larsson kunde göra 2-4 ur snäv vinkel och frisera nederlaget något.
Östavall tog tre synnerligen viktiga poäng i kampen om att undvika det nedre kvalstrecket och har nu allt i sina egna fötter inför avslutnings-omgången.

– Det här var nog min enskilt viktigaste match som tränare för Östavall och vi lyckades vinna den och ge oss själva chansen att hänga kvar utan att behöva förlita oss på andra resultat. Vinner vi mot Iggesund i sista matchen så hänger vi kvar. Vi åkte på ett tidigt baklängesmål idag men vi gnuggade på med bollar in i deras straffområde vilket gav utdelning då vi har starka boxspelare i Petter Thelin, "Linkan" Lindqvist och Daniel Wallsten. Närmaste vägen till framgång är hårt jobb och det går det inte att fuska sig till och jag är vansinnigt imponerad av grabbarna som verkligen har visat hjärta för klubbmärket, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Överbetyg till hela Östavall för sin inställning men trion Petter Thelin, Andreas Lindqvist och Adam Norling var top noch.

Delsbo IF - Östavalls IF 2-4
2020-09-26 - 14:00 - Delsbo IP
1-0 Jonathan Andersson (5)
1-1 Petter Thelin (38)
1-2 Daniel Wallsten (60)
1-3 Andreas Lindqvist (77)
1-4 Petter Thelin (79)
2-4 Patrik Larsson (90+2)