Det blev inga poäng för Dvartvik i Järpen trots storspel av Henoc Ekanga. Det blev inga poäng för Dvartvik i Järpen trots storspel av Henoc Ekanga.

Tung förlust och straffmiss för Svartvik uppe i Järpen

(2020-09-27)
Matchen:
Svartvik hade chansen att klättra över det förhatliga negativa kvalstrecket. Allt som krävdes var seger borta mot topplaget Järpen på bortaplan.
Men efter en jämn match med massor av målchanser kunde hemmalaget vinna med 2-0.
Trots Henoc Ekangas storspel i Svartviksmålet kunde han inte hindra Bruno Cerqueira Lima från att göra 1-0 i mitten av den första halvleken och Adriano Chegança sätta tvåan i inledningen av den andra.
I den andra kassen storspelade Anders Olsson och till och med överglänste Henoc och utöver flera frilägesräddningar nöp han en straff av Zakaria Bel Mekki när gästerna jagade kontakt på slutet.
Nu krävs vinst i den sista omgången då Delsbo gästar Hemmanet i en vinna eller försvinna-match. Nåja, förloraren får försöka kvala sig kvar.
För överraskningsnykomlingarna Järpen väntar med all säkerhet kvalspel till division 2 senare i höst. För inte bränner man i sista omgången mot superjumbon och nollpoängaren Teg?

Tränarsnack:Bäst på plan:
-

Järpens IF - Svartviks IF 2-0
2020-09-27 - 15:00 - Norrmontage Arena
1-0 Bruno Cerqueira Lima (23)
2-0 Adriano Chegança (48)
Missad straff Svartvik: Zakaria Bel Mekki (83)
Domare: Jonas Hägglund
Ass. domare: Stefan Westberg och Ahmad Rezai
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland