Anfallaren Gustav Salomonsson tar steget från Medelpadsfemman till trean. Anfallaren Gustav Salomonsson tar steget från Medelpadsfemman till trean.

Sista puzzelbitarna i Matfors lagbygge inför comebacken i trean på plats


(2020-02-18)
Matfors ser ut att komma väl rustade till klubbens comeback i division 3.
"Brukets Blås" första sedan 2005.
Senast in är trion Andrés Escobar (Timrå), Gustav Salomonsson (Hassel) och Anton Sjöberg (comeback).
– Nu känns det som att puzzlet är färdiglagt, säger Matfors tränare Andreas Jonsson


Matfors håller på att slutföra sitt lagbygge inför comebacken i division 3. De tre senaste in är Andrés Escobar från IFK Timrå, Gustav Salomonsson Hassels IF och Anton Sjöberg som gör comeback efter några års uppehåll. Dessutom är duon Oliver Spjut och Oscar Nilsson Böös tillbaka efter långtidsskador. Båda med näsa för vart målet är beläget.
Andreas Jonsson är givetvis mycket nöjd över klubbens lagbygge.
– Offensivt tycker jag vi besitter bra kvalitet nu, stenhård konkurrens om platserna efter värvningarna av Koivisto, Salmonsson och Stafrin och dessutom får man räkna Oliver Spjut och Oscar Nilsson Böös som nyförvärv. Vi har i princip spikat truppen nu, det enda som kan bli aktuellt är att plocka in en mittback då Jonas Richanu Ersson går skadad på obestämd framtid och Robin Bergström bytt jobb vilket leder till fler resdagar. Dock är det inget vi kommer stressa fram utan det ska vara både rätt personlighet och dessutom ska det vara en spelare som är med och konkurrerar om en startplats från dag ett, säger Andreas Jonsson.

Så här säger Andreas om sina senaste tre förvärv.

Andrés Escobar:
– Han tränade några gånger med oss men valde att bli kvar i IFK Timrå men när de drogs sig ur tvåan valde han oss. Det känns kul att Andrés efter ungdomsspel i Italien och IFK Timrå i tvåan förra säsongen nu väljer att fortsätta sin utveckling i "Brukets Blå". Jag ser fram emot att få arbeta med honom, han är en spelare med bra inställning och attityd, dock något oslipad ännu, och kan användas både centralt och på en kant i backlinjen.

Anton Sjöberg:
– Han är född 1992. Duktig spelare i sina yngre dar och spelade med Matfors i fyran & femman för en sex-sju år sedan. Efter det följde jobb i Norge och så vidare men nu är han tillbaka och ville börja spela igen, givetvis tar vi emot gamla "Miffare" med öppna armar Anton är förutom en fantastisk kille att ha i laget en spelare som alltid jobbar hårt för laget och besitter en spännande snabbhet som vi ska se till att utnyttja. Sedan ska vi ha tålamod med Anton. Jag menar har man inte spelat på sex år så är det naturligt att man måste få tid att komma tillbaka och där har vi fina möjligheter att matcha in honom i vårat division 5 lag. Sedan är det som med alla andra spelare, är man tillräckligt bra så får man chansen i trean. Men som sagt vi ska ha tålamod och inte stressa honom.

Gustav Salomonsson:
– Gustav är en ung forward som varit på provspel hos oss under vintern. Han har smält bra in i gruppen och dessutom visat prov på spännande kvaliteter. Han är en spelare som älskar att ta sig in i boxen och göra mål till varje pris, vilket han också visat på lägre nivå. Det är klart att det blir en omställning från division 5 till division 
3-spel. Jag ser emellertid stor utvecklingspotential i "Gugge! och tror han kan bli en joker i år faktiskt. Han påminner lite om Adam Johansson i Alnö, avig, hal och målfarlig.

Till Silly season

Tillbaka till div 3 Mellersta Norrland