Zakaria Bel Mekkis övertidsfrispark i krysset gav Svartvik en viktig poäng. Zakaria Bel Mekkis övertidsfrispark i krysset gav Svartvik en viktig poäng.

Svartvik hämtade in 0-2-underläge mot topplaget Frösö – Zakaria Bel Mekkis frispark i krysset på stopptid poänggivande

(2020-09-19)
Matchen:
Svartvik hamnade i 0-2-underläge mot serieledarna Frösö uppe på Hemmanet.
Strax innan halvtimman satte Majed Saedi 0-1. Ett mål som den assisterande först vinkade bort för offside men efter en kortare diskussion med huvuddomaren dömdes det ändå mål. Något som irriterade hemmaspelarna.
I mitten av den andra halvleken dubblade Carl Panoncillon försprånget och det såg allt annat än ljust ut för hemmalaget.
Men i den 77:e minuten reducerade Christoffer Nerkman på pass från Zakaria Bel Mekki.
Därefter räddade Henoc Ekanga ett "givet" Frösömål och på övertid drog "Zaka" in kvitteringen med en monsterfrispark från 25 meter rakt upp i krysset.
Minuten senare var han nära att göra om bedriften men då svarade bortamålvakten för en stark parad.
Var det någon som påstod att det INTE är små marginaler i den här sporten?

Tränarsnack:
– Vi hade lite problem med Frösös fasta situationer där de är starka plus deras långa bollar i den starka vinden men jag är stolt över killarna att vi lyckades komma tillbaka och kriga till oss en poäng, säger Svartviks tränare Ahmad Khreis.

Bäst på plan:
Henoc Ekanga i målet, mittbacken Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire och anfallaren Zakaria Bel Bekki var bäst i ett väl kämpande Svartvik.

Svartviks IF- Frösö IF 2-2
2020-09-19 - 14:00 - Svartviks IP