Kanske börjar bli tjatigt med bild på Oliver Andersson varje gång? Man, vad 17. grabben producerar mål efter behag, hattrick mot Nedansjö ikväll.. Kanske börjar bli tjatigt med bild på Oliver Andersson varje gång? Man, vad 17. grabben producerar mål efter behag, hattrick mot Nedansjö ikväll..

Matfors 2 klättrade över strecket sista omgången – nu blir det spel i Uppflytt-ningsserien i höst

(2020-08-19)
Matchen:
Det blev Matfors 2 som tog den sjätte och sista platsen till Uppflyttningsserien.
Detta sedan en stekhet Oliver Andersson gjort hattrick i 5-0-vinsten mot Nedansjö och Wiskan samtidigt förlorat borta mot Kovland.
Matchen avgjordes i slutet av den första halvleken då hemmalaget gick från 0-0 till 3-0 på tre effektfulla minuter. Innan det var Nedansjö närmast att bryta dödläget men Joakim Wickbergs frispark träffade ribban.
I den andra halvleken kunde Brukets Bilaga trumma på vidare och Oliver Andersson fullborda sitt hattrick med två mål sista kvarten.

Tränarsnack:
– Vi gjorde som A-laget igår, vann med 5-0! Det har grinat emot ibland men grabbarna är värda att vara topp 6 och idag var det bara ett lag på plan, säger Matfors 2:s tränare Tobbe Wallin.
– Var många sega ben från vår sida medan Matfors såg väldigt pigga ut och sprang väldigt mycket vilket gjorde att de drog isär oss och vi fick ett väldigt långt lag. Vi hade en bra period i mitten av den första halvleken och hade Jocke Wickbergs frispark gått under ribban så vet man aldrig. Istället gjorde de tre snabba i slutet av halvleken och vi orkade inte resa oss, säger Nedansjös spelande tränare Jonatan Söder..

Bäst på plan:
I Matfors tog mittbacken Lukas Gillström som kapten och styrde försvarsspelet. Stekhete Oliver Andersson visade ännu en gång sin näsa för vart målet är beläget med ett hattrick och landade på fina tio mål i Grundserien.
I Nedansjö svarade laget för en medioker insats.

Matfors IF 2 - Nedansjö IK 5-0
2020-08-19 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Jonatan Sundin (39)
2-0 Oscar Nilsson-Böös (40, straff)
3-0 Oliver Andersson (42)
4-0 Oliver Andersson (75)
5-0 Oliver Andersson (80)
Domare: Oscar Moss, Sundsvall