Två skott i krysset och Granlo hade vänt till seger borta mot Östavall
-
På den undre halvan vann Granlo en viktig seger och skapade sig en lucka ner till nedflyttningsstrecket efter 2–1 borta mot Östavall.
Båda målen målen hittade in i krysset...
– Starkt av oss att vända 0–1 på Skogsvallen. Östavall var klart bättre än oss fram till dom fick sitt mål. Därefter var det bara Granlo och hade vi kunnat vunnit med större siffror med bättre skärpa i avsluten, säger tränaren Nermin Zulovic.

Östavallsstraff i stolpen

Ett viktigt möte i bottenregionen stod för dörren på Skogsvallen i Östavall när Granlo gästade.
Det första halvleken förlades till största delen på Granlos planhalva men hemmalaget hade svårt att tränga igenom dom helrödas defensiv.
Den vassaste chansen fick Östavall i slutet av halvleken då Johan Martinsson kramade om en hemmaspelare vid en hörna och domaren Tomas Berglund flöjtade för straff.
Haik Danielian klev fram och drog bollen – i stolpen! Joakm Andersson hann först fram på returen  men GBK-keeprn Peter Allen var snabbt ute och blockade "Jockes" avslut med överkroppen.

Utdelning retroaktivt

Lite drygt tio minuten in i den andra halvleken fick emellertid Östavall utdelning retroaktivt då Niclas Möllhagen nickade in 1–0. Ali Mirzad svarade för ett fint förarbete. Först gjorde han bort fyra Granlospelare med en dragning innan han lyfte in bollen till sin lagkapten.

Efter målet släppte Östavall över initiatviet till Granlo, som bara hade att tacka och ta emot. Bara fem minuter efter ledningsmålet kvitterade Semir Salia sedan han hittat det bortre krysset med en yttersida. Inlägg eller skott? Det beror på vem man frågar...

"Lapi" hittade x-et

Granlo tog nu över matchen markant och i den 71:a minuten slog mittbacken Alen Zulovic en öppnande boll från eget försvar till en djupledslöpande Brehon Berisha. "Lapi" hade missat några chanser innan men den här gången lossade han från straffområdesgränsen och bollen satt perfekt i krysset utan chans för Manne Vallström i hemmamålet.

"Lapi" Berisha och hans lagkompisar hade därefter flera lägen att utöka ledningen men brände.

Nära ÖIF-kvittering efter hörna

I slutminuterna höll detta på att bli kostsamt då Möllhagen var nära att nicka in bollen efter kalabalik efter en hörna men Peter Allen boxade bort chansen.
– Tyckte vi hade bra konroll på matchen, ända till vi gjorde 1-0, säger Östavalls tränare Jens Östling.
– Starkt av oss att vända 0–1 på Skogsvallen. Östavall var klart bättre än oss fram till dom fick sitt mål. Därefter var det bara Granlo och hade vi kunnat vunnit med större siffror med bättre skärpa i avsluten, säger tränaren Nermin Zulovic, och fortsätter:
– Vi åkte upp med tretton man bara, varav två målvakter, då vi hade många sjuka och flera som inte kunde få ledigt från sida jobb då vi var tvungna att åka ganska tidigt, säger "Zulan".

"Jojjes" bästa i vår

I Östavall gjorde Joakim Andersson en bra insats på det defensiva mittfältet och på det offensiva klev Giorgios Johansson ut ur vårens anonymitet och svarade för årets bästa insats så här långt.
Försvarslinjen i Granlo med Peter Allen i mål och backarna Hussien Ashir, Edin Muratovic, Alen Zulovic och Niklas Wallvik var nästan helt felfria och på mitten övertygade Semir Salia och Oskar Lund. Framåt var hela tiden Brehon Berisha giftig men saknade riktigt bett i avsluten, utom när han satte segerbollen då...
Tack vare segern klättrade Granlo i tabellen och har nu fem poäng ner till Söråker som ligger närmast under strecket.
Östavall har lika många poäng som Söråker men placerar sig på "rätt" sida nedflyttningsstrecket tack vare bättre målskillnad.

Publik: 50

Semir Salia satte Granlo kvitterings-boll i krysset. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.