Försvarsstarkt Kovland stängde ner Östavall
Två poängtörstiga lag möttes på "Wembley", d v s Skogsvallen.
Det blev toppen som besegrade botten.
Kovland stängde ner mittfältet för hemmalaget Östavall som kom ingen vart.
Ett hörnmål och ett friläge visade sig räcka till bortaseger.
– Tror knappt att Martin Jutman i målet fick nåt skott på sig på hela matchen. Vi gav inte Östavall chansen att spela utan satte dom tidigt i tidsnöd. Men vi fick slita för segern. Östavall kämpade på bra och det är märkligt att dom ligger så långt ner i tabellen som dom gör, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.

Bra inledningskvart av Östavall

Östavall tog som hemmalag kommandot i inledningen och hade första dryga kvarten sin bästa period i matchen även om man aldrig nådde fram till några avslut.
Därefter tätade Kovland till mittfältet och började vinna dom flesta av dom fräna närkamperna.
Östavall har av hävd varit starka på fasta situationer genom åren men idag mötte man sina övermän. Vid varje tillfälle offensivt på liggande boll eller inkast hängde ett bortamål i luften.
Och i den 24 minuten kom också ledningsmålet och föga överraskande efter en hörna som "tränarns grabb" Robbin Sjödin nickade in med ackuratess.

Rundade målvakten

Den kampfyllda matchen fick sitt definitiva avgörande lite drygt tio minuter in i den andra halvleken.
Viktor Sjöström frispelade då Jens Olsson och han rundade ÖIF-målvakten Manne Vallström innan han rullade in 0-2.
– Tycker nog att det var misstänkt offside där, säger Östavalls tränare Jens Östlund.
Kovland låg sedan närmare 0-3 än en hemmareducering.
– Tror knappt att Martin Jutman i målet fick nåt skott på sig på hela matchen. Vi gav inte Östavall chansen att spela utan satte dom tidigt i tidsnöd. Men vi fick slita för segern. Östavall kämpade på bra och det är märkligt att dom ligger så långt ner i tabellen som dom gör, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.

Tränarens son bäst på plan

Östavalls tränare gav också sina motståndare en hel del beröm.
– Kovland var tunga att möta och starka på fasta situationer. Dom kontrollerade oss bra och täppte till på mitten. Vi blev tvungna att lyfta långt och det är inte vår melodi. Kovland vann rättvist, erkänner Jens Östlund.
Svårpasserade högerbacken Joakim Axelsson bäst i hemmalaget och i vanlig ordning var lagkaptenen och mittbacken Jonas Sjöberg en stöttespelare.
Kovland bjöd på bra försvarssarbete över hela planen och tränare Sjödin ville framhäva laginsatsen.
Lokalfotbollen väljer att även framhäva högerbacken och tränarsonen Robbin Sjödin som var planens bäste aktör.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Tillbaka till omgång 12

Östavalls IF – Kovlands IF 0–2
2014-08-01 - 19:00 - Skogsvallen
0-1 Robbin Sjödin 24
0-2 Jens Olsson 56
Domare: Anton Öström, Sundsvall (hade det jobbigt i en svårdömd match)
Publik: 56

Jens Olsson stängde matchen med sitt 2-0-mål. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.