Robin Nymo avgjorde för Alnö på stopptid. Robin Nymo avgjorde för Alnö på stopptid.

Robin Nymos läckra chip fixade Alnöseger på stopptid mot Söråker

(2017-05-14)
Söråker låg på för ett segermål i matchens slutskede.
Då fick Alnös Robin Nymo chansen och läckert chippade bollen över bortakeepern och satte 2-1
– Det var fantastiskt skönt att studsa tillbaka efter en bedrövlig insats mot Lucksta, säger Alnötränaren Mikael Kotermajer.

En match som efter kontakt med lagens tränare är svåranalyserad.
Gör därför en sammanfattning av målen och sedan från tränarna komma till tals med sina matchanlyser.
Alnö tog ledningen i slutet av den första halvleken då Alexander Wilminko Svensson dök upp som gubben i lådan vid den bortre delen av boxen och bredsidade in Adam Johanssons pass. Samuel Fisk  borde få ett "hockeyassist" för sin passning till Adam.
Söråker kvitterade på straff med 20 minuter kvar sedan en Alnöspelare tagit med hand. Victor Selander gjorde inget misstag från elva meter.
Matchen såg ut att sluta 1-1 men på övertid iscensatte Alnö en kontring och den slutade med att Robin Nymo kom fri och läckert chippade bollen över en fläkande Pontus Ålund i Söråkers mål. Samma passningsläggar-duo som vid 1-0, Johansson och Frisk.

Så här säger Alnös tränare Mikael Kotermajer om matchen:
– Det var fantastiskt skönt att studsa tillbaka efter den bedrövliga insatsen mot Lucksta. Idag spelade vi fotboll igen och vi gjorde det bra. Från start till mål hade vi bollinnehav, flest chanser och gjorde flest mål. Även om Söråker var giftiga vid ett par tillfällen och träffade målramen så fick dom som utdelning en tveksam straff med sig. Det var skönt att den inte behövde avgöra matchen.

Och Söråkers Nermin Zulovic säger så här:
– Vi ägde matchen och kom ivåg efter våg och Alnö tvingades försvara sig.
MartinVestin hade ett ribbskott och vi hade även en frispark i överliggaren och ner på mållinjen från Victor Selander. Patrik "PK" Lundgren var i den 85:e minuten fri med målvakten men sköt utom. Dessutom fick Oliwer Lindgren ett mål bortdömt för offiside tidigare i matchen. Spelmässigt är jag nöjd men idag hade vi marginalerna emot oss. Alnö är ett lag som vi skall slå varje dag i veckan. Kanske behöver vi mer skärpa framåt?

Mikael Kotermajer var nöjd med både startelvan och inhopparna men en extra avgörande roll för segern var målvakten Kevin Källström, Samuel Fisks stabila agerande mot sina forna lagkamrater samt framspelaren Adam Johansson.
Daniel Andersson outstandig på Söråkers mittfält, speciellt i första, där han fick god hjälp av Victor Selander att fördela bollarna.

Alnö IF - Söråkers FF 2-1
2017-05-14 - 13:00 -Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Alexander Wilminko Svensson (40)
1-1 Victor Selander (70, straff)
2-1 Robin Nymo (90+1).
Domare: Temesgen Habte Eyes