Ångelånet Selwan Al Jabberi satte både kvitteringen och seger-målet för Fränsta 3 mot Essvik 2. Ångelånet Selwan Al Jabberi satte både kvitteringen och seger-målet för Fränsta 3 mot Essvik 2.

Division 2-spelare tungan på vågen när Fränsta 3 vände mot Essvik 2

(2016-05-30)
Ånges division 2-spelare Selwan Al Jaberi såg till att Fränsta 3 kunde vända 2-3-underläge till seger på Essviksvallen med sina två mål.
– Selwan var givetvis en bra förstärkning för oss idag, säger tränaren Selim Tahiraj.

Fränsta 3 med Ångespelaren Selwan Al Jaberi och numera förre Ångetränaren Suat Sari vann en svängig match på Essviksvallen med uddamålet av sju. Suat satte ett av målen medan Selwan avgjorde med först kvitteringen till 3-3 och därefter 3-4-målet. Men visst är det märkligt att duktiga division 2-spelare skall spela i sexan..
Det var också gästerna som inledde bäst och i den sjunde minuten gjorde Basel Mazloum 0-1.
Något omotiverat sett till spelet kvitterade Essviks specielle målskytt Sadat Emerlahu i den trettonde. Suat Sari återgav emellertid rättvist Fränsta ledningen i mitten av den andra halvleken.
Efter målet började hemmalaget hitta in i matchen och i den 27:er minuten satte Max Lundgren 2-2 med en höger yttersida i borte krysset utom räckhåll för den axelskadade målvakten Khodor Hellani som gjorde årsdebut. Men det märktes att den gode Khodor inte var riktigt kurant. Ett par av målen såg inte helt ottagbara ut.
– Jag är glad att Khodor ställde upp i det här läget när vi inte hade någon målvakt att tillgå, säger tränaren Selim Tahiraj tacksamt.

I den andra halvleken var det Essvik som fick en bra start då Christian "Chippen" Isaksson hittade rätt bara ett par minuter in.
Hemmaledningen höll till kvarten kvar då Selwan Al Jaberi kvitterade och med bara två minuter kvar satte "skånekurden" segermålet efter en passning från Suat Sari.
– Vi inledde matchen bra men sedan tappade vi spelet över till dom. I paus gjorde vi några ändringar och tog över spelet igen och vinner rättvist, säger Selim Tahiraj.
– En av dom sämre matcherna i årets Medelpadssexa. Vi visade dålig inställning och gjorde inte skitjobbet som krävs för att man skall vinna matcher. Vi kom in i deras långbollande och det passade inte alls oss, säger Essviks matchcoach Alexander Persson.

Pojklagsspelarna, födda -00, Sebastian Järnkrog (högerback) och Kent ÅKerlund (mittback) dom enda som kom ifrån matchen med godkänt betyg i Essvik.
I Fränsta var utöver Ångespelarna Selwan Al Jaberi och Suat Sari mittbacksgeneralen Ali Ebrahimi och högerbacken Gia Mohammad, som stängde sin kant fullständigt, dom som förtjänar överbetyg.

0-1 Basel Mazloum (7)
1-1 Sadat Emerlahu (13)
1-2 Suat Sari (22)
2-2 Max Lundmark (27)
3-2 Christian Isaksson (48)
3-3 Selwan Al Jaberi (75)
3-4 Selwan Al Jaberi (88)
Domare: Thomas Löf