Robert Högdahl kommer att drömma mardrömmar om "Miche" i natt
-
LuMa ledde med 2-0 borta mot Essvik 2 i paus.
I den andra halvleken gick hemmalaget ikapp men hade det inte varit för målvakten Michel Sjödal hade man blivit poänglösa.
Två fabulösa räddningar på Robert Högdahls båda skott i slutet av matchen såg till att rädda poängen.
- Helt sanslösa räddingar! Dom där räddningarna finns helt enkelt inte. Ofattbart att han får upp händerna och räddar ett av skotten, och så räddar han ett till på liknande sätt strax därpå, stönade LuMa-coachen Christian Nyberg.


Kalvar på grönbete

Om det var glädjen att slippa spela på grus vet jag inte men både hemmalaget och gästande LuMa verkade uppträda som kalvar på grönbete när man fick lira på Essviksvallens gräsplan.
Lagen försökte spela i ett tempo som man inte behärskade. Det blev mycket kamp på mitten och ingen struktur alls i anfallsspelet utan mest långa bollar utan adress.
Det var inte mycket som skapades men trots detta lyckades LuMa riva åt sig en tvåmålsledning före paus.'
- LuMa hade tre avslut och gör mål på två av dom. Annars var det en 0-0-halvlek, säger Essviks lagledare Peter Sawert.
0-1 kom efter en halvtimme. Andreas Wiklander slog in en markboll i centrum. Där kampade en spelare ur vardera laget men ingen fick tag i bollen som rullade vidare till en helt fri Robin Holmlund som inte gjorde något misstag.
0-2 kom precis innan vilan. Andreas Wiklander bröt in från sin högerkant och tvåfotade sig förbi ett par försvarare innan han frispelade Per Hulinder i straffområdet. "Lill-Hulan" avslutade med ett perfekt lågt skott vid målvakten
Michel Sjödals högra stolpe.


Essvik kom ikapp

Den andra halvleken bjöd på stundtals bra fotboll och nu var det inte bara sparka spring utan mer genomtänkt spel, och det från båda håll.
Anfallen blev längre och trycket mot försvaren tuffare.
Essviks reduceringsmål kom efter timmen spelad. Hemmalaget kom med mycket folk i anfallet och trycket gjorde att Nils Block kunde sätta 1-2 sedan bortaförsvaret blockat dom två första försöken men inte det tredje.
Erik Martinsson fick några minuter senare på en drömträff. Bollen såg ut att gå långt över men det hårda skottet gick i en båge över den chanslösa bortamålvakten Simon Möller.

Resten av matchen stod sedan och vägde och det kändes som momentum låg hos Essvik.
- Vi ville gå för ett segermål men samtidigt blottade vi oss bakåt, säger Sawert.


Räddningar som inte finns

På slutet fick LuMa två 100 procentiga målchanser men bägge gångerna sprattlade Sjödal till på Robert Högdahls två närskott från två meter med ett par minuters mellanrum.
- Helt sanslösa räddingar! Dom där räddningarna finns helt enkelt inte. Ofattbart att han får upp händerna och räddar ett av skotten, och så räddar han ett till på liknande sätt strax därpå, stönade LuMa-coachen Christian Nyberg.
- Även om "Miche" räddade oss på slutet där så tycker jag 2-2 var rättvist sett över 90 minuter. Vi spelade riktigt bra fotboll i andra halvlek och var värda minst en pinne, säger Sawert.
- Essvik störde oss med en hög press och stressade oss. Samtidigt spelade vår nykomponerade backlinje riktigt bra så vi släppte inte till så många klara målchanser, säger Nyberg.


Tuff och frän anfallare

I Essvik går priset som Matchens Lirare till Erik Martinsson, en tuff och frän anfallare som fullföljde alla löpningar och närkamper.
Går inte heller att bortse från Michel Sjödals poängräddade idiotsaves på slutet. Dom var femstjärniga.
LuMa backlinje skötte sig med den äran och i den imponerade Elias Johansson. En Matforsjunior som trots sin relativa litenhet spelade hårt och tufft och vann det mesta i luften. Dessutom mycket positionssäker.

 
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3

Essviks AIF 2 - LuMa IF 2-2
2014-05-19 - 19:00 - Essviksvallen
0-1 Robin Holmlund 31
0-2 Per Hulinder 44
1-2 Nils Block 60
2-2 Erik Martinsson 67
Domare: Björn Sjöblad, Sundsvall
Publik: 35
Matchfakta