Peter Eckman knorrade hem segern på Seth Larssons födelsedag
-
Det är inte ofta Hassel brukar få med sig poäng från Myggvallen men veteranen Peter Eckman knorrade in två frisparkar i den andra halvleken och såg till vända matchen och att trenden bröts.
- Tror vi har två segrar på 30 år borta mot Fränsta, erinrar sig Hassels team manager Seth "Sir Alex" Larsson, klart nöjd med tillvaron på sin födelsedag.

Fräna närkamper

Fränsta och Hassel bjöd på en helt okey grusmatch på Myggvallen med fräna men schysta närkamper.
Hemmalaget var bäst under den första halvleken och tog ledningen tidigt i matchen sedan Edvin Ullberg kommit runt på kanten och gått på avslut. Bollen in via ett Hasselben.
FIK gick sedan för 2-0 men det tog allt som oftast tvärstopp utanför Hassels straffområdet och skotten utifrån lade målvakten Jonathan Bäckström säkert beslag på.
Framåt skapade inte Hassel speciellt mycket så hemmaledningen i paus var rättfärdigad.

Tog ut segern i förskott

I andra verkade Fränstaspelarna tycka att segern redan var bärgad vilket visade straffa sig. Man får aldrig ta ut en seger i förskott innan Peter Eckman är skjuten.
Veteranen Eckman knorrade kring timmen spelad in 1-1 på en frispark och tjugo minuter senare gjorde han om proceduren.
Det tog knäcken på Fränsta som inte hade något motmedel och Hassel kunde ta en högst ovanlig trea på Myggvallen.
- Tror vi har två segrar på 30 år borta mot Fränsta, erinrar sig Hassels team manager Seth "Sir Alex" Larsson.
- Vi gjorde en skaplig första halvlek men en bedrövlig andra. Det är bara att berömma och gratulera Hassel till ett effektivt försvarsspel, säger Fränstas tränare Marco Padellaro.
Högerbacken Mats Larsson och innermittfältaren, namnen Kent, var klart bäst i FIK.

Bra födelsdag för Seth

Seth Larsson var givetvis mycket nöjd med sitt lag på sin födelsedag.
- Vi har bra harmoni i truppen just nu och vi har snittat 20 man sista sex-sju träningarna. Sånt ger resultat, säger Larsson, som ville ge alla i laget beröm.
- Alla gjorde en helgjuten insats och vi rullade på hela bänken.
Målvakten Jonathan Bäckström var åter säkerhetens själv och mittbacken Jack Lundvall tog undan allt i mittförsvaret oavsett om angreppen kom i luften eller efter marken. Allt rensades undan!

• Peter Eckman knorrade hem segern på Seth Larssons födelsedag

Peter Eckman kan inte bara nicka. Han kan knorra in frisparkar också! Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokal-fotbollen.nu.