Ljunga/Fränstas eminente målvakt Viktor Nordlund gör sin hundrade och sista räddning mot Kuben när han tänjer sig och räddar. Tillsammans med Oskar Nordlund, två mål, var han västralagets poängräddare. Foto Lokalfotbollen.nu.

Nordlund & Nordlund och lagmoralen fixade poäng för Ljunga/Fränsta mot målsumpande Kuben

(2017-05-19)
Nästan ofattbart att Kuben kunde tappa poäng hemma mot Ljunga/Fränsta sett till spelövertag och målchanser.
Men Viktor Nordlund i målet och Oskar Nordlund i anfallet såg till att västralaget fick med sig en pinne trots trippla underlägen.
– Vi har en fantastisk moral i laget och ger aldrig upp, säger L/F-tränaren JanneBerglund stolt.

Att inte Kuben vinner denna match sett till spelövertag och målchanser är ett mysterium. Men "tigerränderna" har sig själva att skylla. Klarar man inte av att sätta sina chanser och samtidigt genom passivt försvarsspel bjuda på lägen för Ljunga/Fränsta, som inte var sena att ta till vara på. då  vinner man inga matcher.
– Dom hade sån jävla tur och gjorde mål på alla sina tre chanser, säger en besviken Kubenspelare efter matchen.
Kanske var det Kuben som hade tur? Hade Ljunga/Fränsta haft fler chanser hade Kuben fått lämna Westhagen poänglösa...

Kuben tog som väntat tag i taktpinnen direkt medan Ljunga/Fränsta backade hem och tätade till i mitten. Hemmalaget kom dock offta runt på kanterna och kom till avslut men att få bollen förbi en inspirerad Viktor Nordlund var det värre med. L/F-keepern är en mästare på närskott och var snabbt ute och "gjorde sig stor" och svarade för fyra-fem riktigt vassa reflexräddiingar som gladde dom tillresta Ljunga/Fränsta-fansen. Utöver chanserna vaskade Kuben fram ett tiotal hörnor, som alla utom en blev resultatllösa. Men med fem minuter kvar fick inte Viktor Nordlund bort en hörnspark tillräckligt med högernäven och "Jonte" Åhlin fick tom bur att trycka in 1-0.

Under pausvilan gick diskussionen bland publiken "om inte Kuben är för bra för den här serien" och liknande.
Första kvarten av den andra halvleken motsade inte dessa påståenden. Markant övertag – men inga fler mål.
Då plötsligt kom gästerna i ett anfall och efter en hörna kunde Oskar Nordlund nicka in 1-1. Kubenspelarna tittade på varandra och undrade vad som i hela friden hade hänt.
Nåja, Kuben ruskade av sig kallduschen och det tog bara två minuter innan "Jonte" Åhlin kunde trycka in 2-1 och återställa ordningen.

"Kubarna" hade fortfarande ett leende på läpparna efter 2-1-målet när gästerna fick ett inkast långt nere till höger. Medan Kubenspelarna diskuterade åt vilket håll kastet skulle vara kom bollen in i straffområdet och en omarkerad Stefan Lindman kunde göra Ljunga/Fränstas andra nickmål för kvällen.
Efter tre mål på tre minuter lugnade det hela ner sig ett tag och det blev mest spel på mittplan fram till det återstod tio minuter. Då fick dittills osynlige Ahmad Khreis tag i bollen strax utanför straffområdet till vänster och läckert knorrlobbade in 3-2.
Det här borde varit spiken!

Det visade sig dock vara segt virke i Ljunga/Fränsta och man lyckades med konststycket att replikera en tredje gång. Två minuter efter sitt förmodade segermål bjöd man Oskar Nordlund på yta och med en snygg dribbling rundade han Kubenmålvakten Cristofer Högbom och rullade in 3-3.
Efter det verkade båda lagen nöjda och den enda chans som sedan följde var en nick som mål-Nordlund fick tänja sig lite extra på (se bilden) ovan och ett par blockerade returer i momentet efter. Därefter mest stilltje fram till dess att Janne Boström flöjtade för full tid.

Kubenmittbacken Martin Fors var besviken efter slutsignalen.
– Otroligt att vi inte vinner den här matchen. Vi borde dödat den redan under den första halvleken, säger han och skakar på sina långa lockar och sitt yviga skägg.
Mittbackskollegan André Sjödal var också besviken:
– Vi borde givetvis vunnit den här matchen. Vi får ta det här som en väckarklocka. Vi var inte riktigt skärpta inne i staffområdena idag vilket straffade sig.
Ljunga/Fränstatränaren Janne Berglund var naturligtvis på bättre humör:
– Vilka fantastiska grabbar, vilken moral. Ligga under tre gånger mot Kuben borta och ändå få åka härifrån med poäng. Trots att dom har en hel del chanser tycker jag att vi släcker ner deras offensiv på ett bra sätt och gjorde det trångt för dom, säger en nöjd västratränare och fortsätter;
– Vi har aldrig färre en 20-21 spelare på träningarna och det gör också att vi har en hälsosam konkurrens om vilka som skall vara med i startelvan.

Kim Eriksson på mitten och "Jonte" Åhlin framåt får överbetyg i ett Kuben som kan prestera bättre.
Viktor Nordlund i målet redan nämnd. Mannen med talibanskägget i mittförsvaret, Tommy Göransson, var en bryt- och nicksäker gigant och i Oskar Nordlund har man en matchvinnare av rang. Fick inte många bollar att jobba med men gör ändå två mål "end of the day".

Fler bilder kommer att läggas in från matchen.

3-3 Oskar Nordlund (82).
Utvisning Ljunga/Fränsta: Filip Filipovic (89).
Domare: Jan Boström (godkänd, kan mycket bättre)
Publik: 75

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan

Stefan Lindman gjorde inte bara mål för sitt Ljunga/Fränsta mot Kuben utan jobbade även hårt i defensiven med olika metoder. Här är det Jonathan Bertilsson som kommer till korta. Foto: Lokalfotbollen.nu.