Frisparksmål av Törnlund räddade Wiskanpoäng borta mot LuMa
Wiskan överraskade och tog poäng borta mot LuMa.
Lagen hade varsin halvlek men båda slutade faktiskt med kryss i en match där bägga kombatanterna försökte rulla boll så gott det gick då det var tätt och mycket kamp på mittfältet.
Wiskan var det lag som hade den första halvan men fick nöja sig med 2–2 i paus.
Stefan Krantz gav hemmalaget ledningen men Mikael Törnlund och Joakim Wickberg vände innan Johan Engström kvitterade i slutet efter hörna.
I den andra tog LuMa över och satte också ledningsmålet på en tveksam straff där en snygg glidtackling beivrades och Albin Norberg sedan klev fram och placerade bollen i fel hörn för duktige målvakten Dennis Viklund.
– Vi hade sedan chanser till både 4–2 och 5–2 men brände, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.
Det visade sig bli kostsamt när Mikael Törnlund dundrade in en frispark i målvaktens hörn till 3–3 med tio minuter kvar.
– Vi gjorde en bedrövlig första halvlek men ändå skapade vi mer chanser än dom men var inte tillräckligt heta i den lågt stående solen när vi skulle sätta dit bollarna. I andra var vi klart bättre och nötte ner dom och borde avgjort efter vårt 3–2–mål. Kändes som ett onödigt poängtapp då samtliga deras tre mål var billiga, säger Nyberg.
– Vi skulle avgjort och punkterat matchen i första. I andra brände LuMa flera lägen så kryss var väl rättvist i slutändan, säger Wiskans spelande tränare Martin Hultin, som hade synpunkter på LuMa–spelarna.
– Dom hade några spelare som blev riktigt gnälliga när det gick dom emot, påpekar Hultin.
LuMa ägde planens bästa spelare i anfallaren Johan Engström. Andreas Godin gjorde återkomst på fotbollsplanen och svarade för ett piggt inhopp på mittfältet sista halvtimmen.
I Wiskan var det jämnt överlag men plus till målvakten Dennis Viklund som höll kvar sitt lag i matchen i den andra halvleken med sina parader.

Till omgång 12
-

LuMa – Wiskans IF 3–3
2014-09-01 - 18:00 - Sörforsvallen
1-0 Stefan Krantz 16
1-1 Mikael Törnlund 26
1-2 Joakim Wickberg 37
2-2 Johan Engström 43
3-2 Albin Norberg (straff) 62
3-3 Mikael Törnlund 80

Domare: Erik Zimmerman, Ljungaverk (svårt att hinna med, ensam)
Publik: 20
Matchfakta

Mikael Törnlund daskade in en frispark och räddade en pinne till Wiskan mot LuMa.