Målvaktsbjässen Simon Gröning höll "sina lakan rena" i NIK-målet. Målvaktsbjässen Simon Gröning höll "sina lakan rena" i NIK-målet.

Simon Gröning spikade igen mot Medskogs – tre pinnar till Nedansjö

(2017-06-28)
Nedansjö vann hemma mot Medskogs efter ett mål i vardera halvleken men det var långt ifrån någon klar seger då gästerna höll spelet uppe väl så länge man orkade. NIK-keepern Simon Gröning tillhörde matchens absoluta förgrundsfigurer och spikade igen.
– Det var rena sömngångarfotbollen från vår sida i första halvlek. I andra såg det betydligt bättre ut, säger Nedansjötränaren Christer Söder.

Första halvlek bestod till mångt och mycket av promenadfotboll mellan Nedansjö och gästande Medskogsbron.
Medskogs backade hem och lät hemmalaget ha mycket boll och föra spelet men utan tempo i vare sig bolleverans eller löpningar blev spelet statiskt. När gästerna erövrade bollen kunde man i lugn och ro rulla bollen på egen planhalva utan någon press från motståndarna och Medskogs hade faktiskt några farliga anfall men Simon Gröning var på bästa bollmotar-hunmör i hemmamålet.
Halvlekens enda mål kom från Nedansjös Andreas Sundqvist som efter dryga halvtimmen tog ner Jonathan Söders inlägg på bröstet, lät bollen studsa innan han brassade in den bakom Anton Stadling med en sträckt vrist.

I den andra halvleken blev både spel och tempo bättre och båda lagen skapade fina chanser. Medskogs hade bland annat ett stort kvitteringsläge, skottet gick mellan benen på Gröning men smet utanför stolpen. Men som det heter "en bra målvakt skall ha tur". Gröning hann även rädda ett friläge innan hemmalaget lade locket på med sitt 2-0 med tretton minuter kvar. Jonathan Söder slog en lång frispark som inhopparen Gustav Sahlin mötte med pannan vid den bortre stolpen.
Ett tröttnande Medskogs orkade inte plocka fram fler verktyg ur lådan utan hemmalaget var sedan närmare 3-0 än gästerna en reducering.
– Jag fick hoppa in och spela mittback och tyvärr var det jag som missbedömde inlägget vid deras första mål. Men annars så tycker jag att vi försvarade oss bra samtidigt som vi skapade bra med chanser. Räknade 6-4 i vår favör när det gäller chanser men vi brände tyvärr våra, bl a tre frilägen, säger Medskogs spelande tränare Mattias Nilsson.

Utan Simon Grönings målvaktsspel hade knappast Nedansjö tagit tre poäng idag. Inhopparna Johan Fjellborg Johansson, Joel Eriksson och Gustav Sahlin gjorde alla positiv skillnad med sina intåg på planen.
– Bänkspelarna kommer in och levererar. Det är skönt med en bred och stark trupp, konstaterar Christer Söder.
I Medskogs höjde vi på ögonbrynen extra för innermittfältet med Anton Norberg, Axel Stenkula och Dan Andersson där den sistnämnde gör sin första match för säsongen och krigar i 90 minuter och Stenkula som gör sin andra och första från start.

Nedansjö IK - Medskogsbrons BK 2-0
2017-06-28 - 19:00 - Nedansjö IP
1-0 Andreas Sundqvist (31)
2-0 Gustav Sahlin (81)
Domare: Nilla Sjöberg (hela trion skötte sig väl)