Ljunga/Fränstas fyramålsskytt Oskar Nordlund brassar på. Söråkers målvakt Pontus Ålund gör sig beredd och DanMellberg är redan akterseglad. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlund har nu gjort 16 mål på fem matcher! Oskar Nordlund har nu gjort 16 mål på fem matcher!

Oskar Nordlund har gjort 16 av Ljunga/Fränstas 20 mål – fyra av dem kom idag mot Söråker

(2017-05-28)
Går det att stoppa Ljunga/Fränstas målmaskin Oskar Nordlund med fredliga medel?
Idag gjorde han fyra av västralagets fem mål mot Söråker och har nu på fem matcher svarat för 16 nätrazzel!
– Känns som jag är i mitt livs målform, säger Ljunga/Fränstas goalgetter.

Efter en lite trög försäsong har nya sammanslagningen Ljunga/Fränsta blommat ut när nu serien sparkat igång. Ingen förlust efter dom fem inledande omgångarna och tätkänning.
– Och ändå har vi haft en tuff spelöppning med flera av dom tippade topplagen, säger tränaren Janne Berglund.
Men så har man målmonstret Oskar Nordlund i laget. Den forne division 2-spelaren i Ånge IF formligen spottar in mål i moderklubben (Ljunga IF).
– Känns som jag är i mitt livs målform, säger Nordlund själv.
I dagens match mot Söråker blev det fyra till och han har nu svarat för hela 16 av lagets 20 mål efter fem omgångar.
Redan efter en minut och tio sekunder satte han in 0-1 på frispark. Oskar fick inte på någon ren träff utan den gick in via muren och ställde Pontus Ålund i Söråkermålet.
Hemmalaget hade sedan ett par möjligheter till utjämning men oskärpa, oflyt och Viktor Nordlund i gästernas mål gjorde att kvitteringen uteblev.

I den 18:e minuten drog Nordlund på ett vinkelskott som Ålund parerade men inte kunde hålla och då höll sig David Danielian framme på returen och satte 0-2.
I den 33:e var det Oskar Nordlunds tur att slå in en retur till 0-3 där upprinnelsen var en hörna.
Mindre än en minut senare var det dags igen. Ett anfallande Söråker åkte på en omställning och Andreas "Linkan" Lindqvist frispelade Nordlund med en stickare och det vara bara att trycka på fyran på resultattavlan.
– Vi saknade nio spelare ur startelvan men jag tycker vi rullade på bra och hade väl så många chanser som dom. Men vi hade ingen Oskar Nordlund, säger Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.

Den andra halvleken blev lite mer avslagen av naturliga skäl men ett fjärde Oskar Nordlund-mål skulle komma. Med fem minuter kvar slog Ali Rahimi en perfekt djupledsboll och i en löpduell mot Fredrik Ljuslinder fick Oskariväg ett skott som gick in via stolpen och resultatet fastställdes därmed till 0-5.
– Vi har haft svårt att komma igång i matcherna. Naturligvis lite beroende på bra motstånd, men idag var det full fart från start. Bra löpningar, vägvinnande passningsspel, vunna närkamper. Ja, det mesta var där. Även målfabrikationen, säger en nöjd Janne Berglund och fortsätter:
– Många ville delta i spelet. Anfallarna gick ned och hämtade boll och både mittfält och backar följde med upp. Skönt för grabbarna att få spela ut lite även om vi blev lite mer avvaktande i andra och mest spelade av matchen, säger Berglund.
– Vi hade lite för stor respekt för Oskar Nordlund men i andra halvlek stängde vi bättre, hade ytterligare lägen att putsa siffrorna, men det ville sig inte, säger Fredrik Lundgren och fortsätter:
– Idag hade vi som sagt nio spelare borta och jag tror inte vi har kunnat spela med samma startelva hittills och då inkluderar det försäsongsmatcherna.

När det gäller positiv spelarkritik går det naturligtvis inte att ge Oskar Nordlund annat än fem Lokalfotbollar. Hela laget skall som helhet ha överbetyg. Kul också att Viktor Nordlund fick hålla sin första nolla i årets serie.
Bäst i Söråker var Patrik "PK" Lundgren som låg bakom i princip allt framåt, tar otroligt mycket stryk och får sällan nån frispark med sig, samt mittbacken Fredrik Ljuslinder. Ett plus även till Albin Norlander från U-laget, hittade ytor och löpte hela matchen igenom.

0-5 Oskar Nordlund (86)
Domare: Thomas Berglund (OK, men borde kunnat visa ett par gula kort ytterligare och vara snabbare att lägga in matchfakta).
Publik: ej inrapporterat ännu