Dennis Bergström såg med sitt tidiga ledningsmål att luta över segern till Sund i Alnösundsderbyt. Arkivfoto: Lokalfotbollen.nu.
Dennis Bergström såg med sitt tidiga ledningsmål att luta över segern till Sund i Alnösundsderbyt. Arkivfoto: Lokalfotbollen.nu.

Sund vann toppmatchen mot Kuben
– Zakaria Bel-Mekki gjorde ett mål och passade till det andra mot sitt gamla lag


(2017-06-13)
Zakaria Bel-Mekki fick sin fostran i Kuben.
Ikväll sänkte han sitt gamla lag med att stänka in 1-0 och passa fram till det vinnande 2-1-målet.
– Skönt att "Zacka" kommit igång ordentligt. Han är viktrig för vårt spel, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Sund vann toppmatchen på Flodbergs IP med uddamålet av tre.
Efter en första halvlek som bestod till mångt och mycket av ställningskrig och kamp där Sund hade fler chanser men siktet var mer inställt för luftvärn än innanför en målram. Kuben hade få chanser men vassa där Stefan Bjertung fick t ex briljera med en fin fotparad på Samuel Keflits markskott frånnära håll.
I andra öppnade spelet upp sig något, inte minst efter Sunds tidiga ledningsmål genom förre Kubenspelaren Zakkaria Bel-Mekki som fick ett pass i farten och avlossade ett skott precis inne i straffområdet.
Ahmad Khreis kvitterade bara fem minuter senare med ett skott som gick över Bjertung men under ribban.

Lagen hade sedan perioder i matchen. Sund hade en press med dryga kvarten kvar som resulterade i att David Lundqvist fina samarbete med Bel-Mekki utmynnade att David avslutade centralt med ett bra skott som passerade Cristofer Högbom i bortamålet.
När Kuben flyttade upp för en kvittering åkte man på en omställning och Bel-Mekki löpte sig fri från mittlinjen men stressade av en jagande försvarare sköt han mitt på Högbom som kom ut och gjorde sig stor.
Istället för stängning av kiosken vaskade "Tigerränderna" fram två högkaratiga kvitteringschanser i slutminuterna. Först sköt duktige inhopparen Erik Molin i ribban via Bjrertungs näve och därefter prickade Ahmad Khreis stolpens utsida innan Sunds spelare, ledare och supportrar kunde pusta ut att inte Lokalfotbollens tips på 2-2 gick in.
– Tycker vi gör en bra match trots att det inte blev ett spel som passade oss. Men vi visade kampvilja och det räckte till seger även om det blev tight på slutet, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
– Vi fick inte domarna med oss när "Jonte" Åhlin var fri men fälldes bakifrån direkt i matchöppningen. Målchansutvisning där och det hade blivit en helt annan match. Men Sund är ett bra lag och vi fick till ett bra tryck på dom på slutet och oavgjort hade inte varit orättvist sett till chanserna men vi måste bli bättre att förvalta dom, säger spelande ass. tränaren André Sjödal.

Sund hade många duktiga spelare med svettiga tröjor efter matchen. Försvarsspelarna Niklas "Graninge" Persson och Mikael Edström var svårpasserade även om den senare ofta använde Ahmad Khreis som klätterträd. Målvakten Stefan "Ryssen" Bjertung är också värd ett omnämnade.
I Kuben fastnade vi mest för Kim Eriksson på mitten och inhopparen Erik Molin framåt.


Sund IF - Kubikenborgs IF 2-1
2017-06-13 - 19:00 - Flodbergs IP
1-0 Zakaria Bel-Mekki (47)
1-1 Ahmad Khreis (52)
2-1 David Lundqvist (72).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (dömer bra men måste bli tydligare i sitt kroppsspråk, inte minst vid fördel. Skulle med det slippa många och onödiga högljudda rop både från spelare, ledare och publik).
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan

David Lundqvist gör på den här lite suddiga bilden Sunds segermål mot Kubem, Foto: Lokalfotbollen.nu,.
David Lundqvist gör på den här lite suddiga bilden Sunds segermål mot Kubem, Foto: Lokalfotbollen.nu,.
Zakaria Bel-Mekki har löpt sig fri från mittlinjen med Cristofer Högbom i Kubenmålet kommer ut och gör sig stor och parerar. Nära 3-1 där till Sund. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Zakaria Bel-Mekki har löpt sig fri från mittlinjen med Cristofer Högbom i Kubenmålet kommer ut och gör sig stor och parerar. Nära 3-1 där till Sund. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Fler bilder från matchen kommer att läggas in.