Bik starkare i toppmötet
-
IFK Timrås damer verkade redan ha midsommarhelgen i tankarna när den viktiga toppmatchen mot Bik inleddes.
Redan efter elva minuters spel hade gästerna från Härnösand rivit åt sig en tvåmålssledning och kunde till slut vinna med 4-2 sedan timråtjejerna ryckt upp sig och reducerat två gånger om på slutet.
– Det kändes tidigt att inställningen inte var på topp och kanske har det gått lite för lätt ett tag. Blir givetvis jobbigt när de gör två snabba i första och sedan ett i början på andra, säger tränaren Kent Gustavsson.

0–2 efter elva minuter

Efter Timrås bortaseger mot serieledarna Frösön i den förra omgången hade man förväntat sig ett heltaggat hemmalag då man vid seger mot gästande Bik hade gått till sommaruppehåll som nya serieledare.
Timrådamerna hade dock uppenbarligen redan semestern i tankarna, då särskilt försvaret, för redan efter elva spelade minuter stod det 0-2 på resultattavlan efter att  Simone Edefall och Lara-Li Löfvenius, båda frispelade,  enkelt nätat bakom en chanslös Madeleine Sjödin i  Timråmålet.
Då först vaknade Timrå något och i den 16:e minuten var Julia Granström igenom men missade.
Hemmatjejerna förde sedan spelet och hade några bra chanser att reducera men skärpan i avslutningarna saknades. I den 35:e minuten hade Timrås Denise Andersson, fint framspelad av Marielle Bergman, en bra chans nära mål men avslutade tamt och den utmärkta målvakten Isabelle Nordlund i Bik-målet räddade.
I halvlekens sista minut frispelades åter Biks Lara-Li Löfvenius men blåstes tveksamt av för offside. Viss rättvisa dock eftersom Härnösandslagets 0-2- mål föregick av misstänkt offside.

Kalldusch igen direkt i andra

I andra halvleken trodde de flesta att Timrådamerna skulle ta tag i taktpinnen men icke så. Redan efter fem minuter gjorde Löfvenius, fint framspelad av 0-1-skytten Edefall 0-3 och när Edefall fyra minuter senare gjorde 0-4 var matchen i praktiken avgjord.
I den 74:e minuten blev IFK Timrå tilldömd en straff som Julia Granström säkert satte och åtta minuter senare stod hemmalagets Lina Ohlsson för matchens delikatess då hon på Zlatanvis, klackade bollen vidare till Erica Persson som inte gjorde något misstag.
Dock vaknade man för sent och BIK kunde glädjas åt tre mycket viktiga poäng i toppstriden.
– Inte vår bästa match" konstaterade Timråtränaren Kent Gutsavsson efter matchen.
– Det kändes tidigt att inställningen inte var på topp och kanske har det gått lite för lätt ett tag. Blir givetvis jobbigt när de gör två snabba i första och sedan ett i början på andra. Bik hade hetare vilja än oss och vi slarvade alldeles för mycket i passningsspelet. Bara att komma igen efter uppehållet avslutar "Gus".
– En bra match där vi skapade väldigt mycket och kunde ha avgjort matchen redan i den första halvleken, sade Bik:s assisterande tränaren Ahmed Benjari till allehanda.se.

2-4 Erica Persson 81
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (har haft bättre dagar om man säger så)
Publik: 55

Tyvärr hjälpte inte Julia Granströms straffmål till någon poäng för IFK Timrå hemma mot Bik i toppmötet.