Rättvis derbyseger för Torpshammar
-
Fränsta tvingades inkassera sin andra raka derbyseger.
Först 2-12 mot Ånge 2 och nu 1-3 mot nabon Torpshammar.
– Jag tycker att vi solklart visade redan efter några minuter att det här var vår match, säger Cliff Nordin i Torpshammar.

"Solklart vår match!"

Fredagen bjöd på sol och derbystämmning på Torpshammars IP när hemmalaget bjöd in Fränsta IK. Ett stukat FIK som kom till spel efter hiskeliga 2-12 mot Ånge 2.
Och det verkade som om förlusten både satt i huvud och ben för det var Torp som tog tag i matchen omgående.
– Jag tycker att vi solklart visade redan efter några minuter att det här var vår match, säger Cliff Nordin i Torpshammar.
Rasmus Söderman och Stefan Lindman var lysande på det centrala mittfältet och neutraliserade gästerna totalt. Kalle Svensson, för dagen ytterback, var som en jojo på kanten och följde med upp i anfallen hela tiden.
– Men de första feta chanserna gick till vår anfallare Rikard Vikberg som brände två-tre klara målchanser i första. En i ribban och en som Simon Eriksson i FIK-målet gjorde en fantomparad på, rena TV-räddningen, säger Nordin.
Halvleken såg ut att sluta mållös när Kalle Svensson fick på en bredsida från 35 meter rakt upp i krysset förbi en förvånad Eriksson.
Fränsta hade inte så mycket att komma med under den första halvan men oron i Torp fanns för kontringar via Robert Åströms vänsterfot mot djuplöpande anfallare. Dock inga som blev till riktiga farligheter.

Hann inte tillbaka från kiosken

Publiken hade knappt kommit tillbaka från kiosken när Joakim Jonsson på sitt patenderade vis knorrade in bollen i det borte krysset och gav hemmalaget en 2-0-ledning.
Sex minuter senare kom även 3-0, som om möjligt var ännu vackrare än de båda första.
Linus Hjeltman fick bollen vid egen straffpunkt och drev den ut till hörnflaggan. Väl där satte han fart och rundade motståndare efter motståndare längs med sidlinjen. Halvvägs in på Fränstas planhalva drog han iväg ett skott som seglade över en återigen snopen Eriksson i FIK-målet.
– Vet inte om det var meningen eller ett vådaskott men löpningen han drar iväg på innan målet var osannolik, säger Nordin.
Till saken hör att Hjeltman bara är 15 år...
Målet verkade gå Fränstas ära förbi och man flyttade upp trupperna samtidigt som Torp backade hem och till synes blev nervösa. Med kvarten kvar kom också en reducering. En frisparkslyftning in i straffområdet hamnade hos Henrik Larsson, som i trängseln tåade in 3-1.
Men närmare kom inte Fränsta, trots en sen utvisning på "Jocke" Jonsson, utan Torpshammar kunde hålla tätt resterande speltid och ta en skön derbyseger.
– Överlag hade vi total kontroll på denna match och vi förtjänade verkligen segern, säger en glad Nordin.