Pontus Engblom i action i GIF-dressen i en match mot Falkenberg 2011. Nu är IFK-fostrade Pontus tillbaka i stan. Foto: Bildbyrån (tackar Nils Jakobsson för lånet av bilden).

GIF har skrivit ett femårskontrakt med Sundsvallssonen Pontus Engblom:
"Ser möjligheterna"


(2020-01-16)
Det har legat i röret ett tag men nu är det helt klart.
Pontus Engblom, fostrad i IFK Sundsvall, återvänder till stadens GIF där den 28-årige anfallaren senast spelade på lån 2013.
– Vår egna Sundsvallskille valde att se möjligheterna i GIF Sundsvall och vårat framtidsprojekt med elitfotbollen i Sundsvall och Norrland, säger sportchefen Urban Hagblom.


2009 lämnade anfallaren moderklubben IFK Sundsvall för att prova lyckan i storlaget AIK.
Därefter har den målfarlige linluggen mestadels producerad mål på andra sidan kölen och det är från Norge han nu återvänder till födelsestaden efter en kanonsäsong ifjol med Sandefjord där han svarade för 19 mål och var en av huvudanledningarna till att klubben spelade upp sig i Tippeligan, Norges allsvenska.
Både 2011 och 2013 var han utlånad till GIF Sundsvall och gjorde bra ifrån sig men det är först nu som 28-åringen är i Giffarna på "riktigt".. Kontraktet är skrivet på fem år!
– Av många alternativ valde Pontus GIF Sundsvall och det är med en enorm glädje och framförallt stolthet som vi kan presentera att vi idag får hem vår skyttekung från Norge. Vår egna Sundsvallskille valde att se möjligheterna i GIF Sundsvall och vårat framtidsprojekt med elitfotbollen i Sundsvall och Norrland, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida.

Tillbaka till Superettan