Div. 5 Medelpad:
Fränsta IK - Matfors IF 2 0-7
2020-09-09 - 17:30 - Myggvallen

Bild 1. Matchens delikatess var när Matfors 2:s Linus Wallin skruvade in 0-5 direkt på hörna. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.
Bild 2. Här sätter Alex Berggren 0-3 på straff i den första halvlekens sista minut. Fränstas unge keeper Youssef Aljadi är chanslös. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 3. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 4. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Oliver Andersson vet hur man gör hattrick. Oliver Andersson vet hur man gör hattrick.

Det svänger om Fränsta – 9-2 i söndags mot SFF omvandlades till 0-7 när Matfors 2 gästade Mygg-vallen

(2020-09-09)
Det svänger om Fränsta.
I söndags vann man mot Sundsvalls FF med 9-2.
Ikväll blev det pisk med hela 0-7 mot Matfors 2 där Oliver Andersson ånyo svarade för ett hattrick.
– Ännu en gång spelar vi en vägvinnande fotboll och gör flera fina mål, säger Matfors 2:s tränare Tobbe Wallin.

Det svänger på Myggvallen för hemmalaget, från 9-2 förra matchen mot sundsvalls FF till 0-7 ikväll mot Matfors IF 2.
Kvällens fight på Myggvallen gick i Matfors favör, efter 0-3 i halvtid ökade gästerna på med ytterligare 4 mål i andra halvlek. Det kunde blivit ännu större siffror om inte Fränsta fått ordning på ett kanske lite överraskat hemmaförsvar de första minuterna av matchen.
Matfors som ställde upp med ett ungt piggt lag, bjöd upp till en yster dans i början av första halvlek i hemmagängets straffområde. Så när 0-1 ramlade in efter 8 spelade minuter så var det helt rättvist, målskytt den alltid pigge Oliver Andersson.

Kanske var det ett uppvaknande för hemmalaget, som började jämna ut spelet mer och mer de kommande minuterna. Men efter 25 minuter kom nästa kalldusch då bortagänget ställde om efter att brutit ett Fränsta anfall och helt enkelt löpte ifrån hemmaförsvaret.
Återigen kommer emellertid  Fränsta tillbaka och det blev mest spel på mittplan utan några egentliga farligheter för något av lagen. Men så kom dusch nummer två 1 minut för pausvilan i form av en straff till Matfors fördel, denna förvaltades lugnt och prydligt i mål av Alex Berggren och 0-3 var ett faktum.

I den andra halvleken handlade det mest om Matfors, vilket också slut siffrorna visar. Med jämna mellanrum kom gästerna mot hemmamålet och ytterligare fyra bollar trillade in bakom duktige målvakten i hemmalaget, blottt 15 årige Youssef Aljadi. Där kan fotbollsakademin i Sundsvall ha ett framtidslöfte att ta hand om och då för större uppgifter om några år.
försvar. Efter att sett Matfors IF 2 några matcher nu kan jag konstatera att det finns en del spelare som knackar på till A-laget i föreningen inför nästa säsong. Målskyttar Matfors IF 2 – Oliver Andersson 3 – Alex Berggren 2 – Linus Wallin och Gustav Salomonsson 1 vardera.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

– Ännu en gång spelar vi en vägvinnande fotboll och gör flera fina mål. Det är fantastiskt kul att se hur grabbarna hjälper varandra över hela planen, säger Matfors 2:s tränare Tobbe Wallin.

Ska vi ge någon plus i kvällens match får det bli ovannämnda målvakt Youssef Aljadi i Fränsta.
För Matfors del plussar vi på för tremålskytten Oliver Andersson och Alex Berggren som alltid är ett orosmoment för ett försvar samt 16-årige bollvinnaren på mitten, Gustav Lange.

Fränsta IK - Matfors IF 2 0-7
0-1 Oliver Andersson (11)
0-2 Gustav Salomonsson (26)
0-3 Alex Berggren (45, straff)
0-4 Oliver Andersson (48)
0-5 Linus Vallin (65)
0-6 Oliver Andersson (66)
0-7 Alex Berggren (83)