Matchfakta & Referat

Div. II Södra Norrland, damer

Omgång  11

På en crossboll från Lina Candell är Pernilla Lundgren först och bredsidar lugnt in 2-1 och Alnö 2 har vänt på hemmamatchen mot Bollnäs. De röda ö-tjejerna gjorde ytterligare fem mål i matchen och vann med 7-1. Foto: Fredrik Lundgren

Alnö 2 över nedflyttningsstrecket efter storseger
Hoppsan! Redan efter 45 sekunders spel låg Alnö 2 under med 0-1 mot seriejumbon Bollnäs.
Närmaste kvarten var ganska jämn men sedan Pernilla Lundgren vänt till 2-1 inom loppet av ett par minuter vägde allting över i hemmafavör.
5-1 i paus speglade övertaget bra. Elin Rydberg 3-1, Michaela Andersson 4-1 och Pernilla Lundgren igen, till 5-1.
Efter chocken uppträdde Alnös försvar säkert de få gånger Bollnäs stack upp och på mitten var Elin Genberg, inlånad från div. I-laget, en gigant och styrde och ställde det mesta.
Anfallet med Lina Candell och Pernilla Lundgren var glödheta viket också fem mål i en halvlek också påvisar.
Den andra halvleken fortsatte i samma anda. Det var spel mot ett mål med något enstaka anfall för Hälsingetjejerna. 7-1 kunde lika gärna ha blivit 12-1 men flera missade frilägen, skott i målramen och halvmetern utanför gjorde att segersiffrorna hölls nere .
Stort plus i Alnö till Elin Genberg men matchens lirare blev ändå Pernilla Lundgren med sina fyra mål och ett assist.
- Kunde mycket väl ha blivit 6-7 mål om skärpan funnits vid alla avslut, säger pappa Fredrik lite kritiskt men med glimten.
Bollnäs tvingades ställa upp med utespelaren Mikaela Rödin mellan stolparna.
- Mikaela gjorde en helt klart godkänd insats. Men med henne i målet tappade vi istället mycket av vårt spel ute på planen, säger Bollnäs tränare Jörgen Lindberg till helahalsingland.se.
/ Lokalfotbollen.nu och Fredrik Lundgren.

Alnö 2:s Sandra Forsberg bevittnar vad man kan sammanfatta matchen med - platt fall för Bollnäs. Foto: Fredrik Lundgren.
Emma Jakobsson kan det här med frisparkar. Emma Jakobsson kan det här med frisparkar.

Matfors föll med tvåsiffrigt
Matfors IF hade en tung lördagseftermiddag borta mot Moheds SK som bjöd på målkalas i Division II Södra Norrland. Hemmalaget rivstartade med tre mål innan halvtimmen hade spelats.
I den 32:a minuten skapade Matfors IF:s Emma Jakobsson lite spänning med sin reducering till 3–1.
Moheds SK hann dock med att göra tre mål ytterligare innan halvtidsvisslan ljöd. Slutresultatet skrevs till 11–1 och hemmalagets vassaste anfallsvapen var Natalie Medina som. stod för en fin insats och bjöd på ett dubbelt hattrick (tre mål och tre assist).
- Vi hade många ordinarie spelare borta och fick en tidig skada på Fia Berg. Värt att nämna är att i alla fall Emma Jakobsson för andrà matchen i rad slog in en frispark, säger assisterande tränaren Christian Nyberg.