Kubenseger i galet målfyrverkeri
Två effektiva lag bjöd på en riktig målfest på en fantastiskt fin gräsmatta på Kubikensborgs IP.
- Bara att rikta ett stort tack till Ove Näslund, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist.
Kuben ledde med 4-0 i paus och 6-2 med dryga kvarten kvar.
Då började Friska Viljor knapra in mål efter mål och till slut återstod bara ett måls försprång - då blåste domaren av matchen. 6-5 till Kuben.
FV började matchen bäst och redan i den tredje minuten hade dom fått in bollen i Kubenmålet - dock underkänt för offside. Pust!
Istället tog Kuben ledningen i stort sett i vändande anfall. Semir Salia hittande en djupledslöpande Niklas Nygren som behärskat sköt in 1-0.
Två minuter senare var det Niklas Edins tur att hitta en djupledslöpande medspelare. Denna gång Robin Bergman som var på språng och han passade på att snurra upp FV-försvaret både en och två gånger innan han satte bollen bakom Joakim Westerlund i gästernas mål.
Övikarna hade mest bollinehav men Kuben var grymt effektiva i sina omställningar denna eftermiddag, speciellt under den första halvleken.
I den 22:a minuten var det dags för firma Edin/Bergman igen. Edin lyfte in en frispark som Robin nickade in till 3-0.
I anfallet efter så pricksköt Mattias Svelander 4-0.
- Då var det nästan så att man var tvungen att nypa sig i armen, säger Häggqvist.
I slutet av halvleken fick Kubens målvakt Anders Östman göra skäl för pausdrickat då han svarade för två kvalificerade räddningar. Han skulle få det tuffare i den andra halvleken...

Kuben får emellertid en smakstart i den andra halvleken. Den hann knappt börja förrän Robin Bergman blev knuffad innanför straffområdet och domaren blåste korrekt straff. Mattias Svelander stegade fram till och placerade kallt in 5-0.
- Tyckte att vi hade full kontroll på matchen nu även om FV hade ganska stort bollinnehav, säger Häggqvist.
FV hade dock bestämt sig för att inte ge upp och med lite knappt tjugo minuter kvar spräckte Albert Kargeo mål-Östmans nolla och strax därpå satte Mikael Sellin nolaskogsarnas andra mål.
Upphämtning på gång?
Nja, nyinbytte Kevin Wöhrman-Selim prickade in 6-2, fint framspelad av Osman Aksoy, och då återstod det bara åtta ordinarie minuter. Lugnt...
Pyttsan! Det blev det verkliga startskottet till en upphämtning som bara var hårsmånen från att lyckas.
Två gånger Albert Kargeo (totalt tre) och en gång Mackenzie Ward och hastigt och olustigt med Kubenögon hade ledningen krympt till 6-5 - och speltid kvar.
- Men vi lyckades hålla resultatet och det var många på vår bänk som drog en lättnadens suck, säger Häggqvist och fortsätter:
- En match som är svår att analysera. Vi kan konstatera att lagets anfallsspel var utmärkt medan lagets försvarsditot var under all kritik sista tjugo. Men faktum kvarstår - det är tre poäng in på kontot och häng på topplagen.
- Avslutningen på matchen ger givetvis en bitter eftersmak men som tur är så är det derby på onsdag mot Ånge, avslutar Kubentränaren.
/ Lokalfotbollen.nu och Mikael Häggqvist

Ånge vann med tio man
Ånge hakar på i toppen av trean. I går blev det vinst på bortaplan med 1–0, trots att laget fick en tidig utvisning.
– Det är en riktigt bra laginsats, säger Ångetränaren Benny Matsson.
Gästerna från västra Medelpad gjorde sitt mål mot Brunflo i slutet av första halvlek, efter att Oskar Nordlund nått högst på en hörna.
Men bara minuterna senare fick laget alltså Andreas Wikander utvisad. Tveksamt, enligt Matsson.
– Det är en målchansutvisning, men vår målvakt skulle ju ha hunnit först till bollen.
I andra halvlek tvingades Ånge att inrikta sig på försvarsspel, något man klarade av med bravur.
– Det är sådana här matcher man måste vinna för att vara med i toppen. Det är starkt av oss, säger Matsson.

En nackskada på Ångespelaren Daniel Wallsten gjorde att matchen på Åkreäng i Brunflo fick avbrytas och ambulans tillkallades från Östersund. Enligt uppgift hade Wallsten klagat på nackbesvär redan innan matchen och efter en närkamp blev besvären riktigt akuta.
- Han kunde röra armar och ben och kände inte av stickningar eller så men vi tordes inte chansa när det gäller nacken så därför tog vi dit en ambulans. Tror att han fick en låsning eller nåt i den stilen, säger lagledaren Örjan Strand, och fortsätter:
- Jag tror inte att han kommer vara med i onsdagens derby mot Kuben.