Omgång 14

Stefan Ålander gjorde det första av GIF:s tre mål. Stefan Ålander gjorde det första av GIF:s tre mål.

GIF avgjorde i sista minuten
Matchen tickade uppemot 95 minuter och det stod lika på tavlan. Då slog Nicklas Maripuu till med sitt första mål i GIF-tröjan och avgjorde matchen.
Efter en första halvlek som bestod av mycket krampaktig GIF-spel kom laget i gång i andra.
I första halvlek tog Landskrona ledningen genom Fredrik Olsson efter en snabb omställning. Men i andra halvlek kom GIF genom mer och hade mer tyngd i anfallet. Det resulterade i Stefan Ålanders kvittering efter en fin hörna av Ari Skúlason.
Sedan lyckades Landskrona återta ledningen genom Fredrik Olsson igen, även det efter en hörna.
GIF:s kvittering dröjde dock inte länge när Adam Chennoufi gick på djupet och Robert Lundström hittade han med en bra passning. Chennoufi fintade ner första försvararen och smällde dit 2–2 i bortre hörnet.
Sedan gick tiden fort och när klockan passerade 95 minuter trodde nog de flesta att det skulle bli delad ära på Norrporten Arena. Men det ville inte inhopparen Nicklas Maripuu som knoppade dit avgörande 3–2 efter ett långt inkast från Simon Helg och en skarv av Johan Eklund. Nu väntar uppehåll för GIF Sundsvall.

Ställningen var 2–2 och klockan hade passerat 95-minutersstrecket.
Då slog inhopparen Nicklas Maripuu till – för första gången i GIF-tröjan.
– Det kändes som att jag fick för dålig träff på nicken. Det var riktigt skönt att den gick in, säger matchhjälten.
GIF Sundsvall hade gjort en dålig match, men hämtat in två underlägen mot Landskrona BoIS på lördagen. Då, när 95 minuter hade passerat, fick man ett inkast från höger. Simon Helg slungade bollen mot den första stolpen där Johan Eklund skarvade den vidare, och framför mål var inhopparen Nicklas Maripuu först på den. Nicken var lös, men gick in i målvakten Bill Halvorsens bortre hörn.
– Det var en intränad variant. Simon kastar ju långt, och brukar ta inkasten när vi får dem lite högre upp. Sedan ska Johan vara först. Men att det var jag som stod där inne var mest en tillfällighet, säger AIK-lånet om sitt första mål i GIF-tröjan.

GIF Sundsvall slog Landskrona på lördagen.
Det kan ha varit lagkaptenen Ari Skúlasons sista match i den blåa tröjan.
Det är ingen hemlighet att Ari Skúlason vill lämna GIF Sundsvall. Han har varit öppen med att han vill testa något nytt, efter mer än fem år i klubben. Nu, när transferfönstret öppnar igen, tyder det mesta på att det kommer att ske.
– Det enda jag vet är det jag har läst i tidningarna. Jag ska höra vad min agent säger, berättar Skúlason.
Den senaste klubben att lägga sig i jakten på 26-åringen är allsvenska Helsingborg, enligt våra uppgifter.
Mot Landskrona i går fanns den isländske förbundskaptenen Lars Lagerbäck, som gett Skúlason chansen sedan han tog över, på läktaren.
– Han fick se en riktigt dålig match av oss. Jag vet inte varför det ser ut som det gör, men det känns som att man får springa mycket i onödan, säger Skúlason besviket.
Mittfältsmotorn hade inte någon av sina bättre eftermiddagar på Norrporten Arena, men slog hörnan som Stefan Ålander nickade in till 1–1.
– Vi gjorde en Bragematch igen, och det är för dåligt. Men vi vinner och visar Örebro och Falkenberg att vi är att räkna med.

I ledning två gånger, trots det förlust efter ett slutsekundsdrama. Efteråt rasade BoIS-arna mot domarens tidstillägg.
Fem mål, massor av målchanser, skador och flera byten i match som var väldigt underhållande. I slutet visade fjärdedomarens skylt att domaren hade lagt till fem minuter.
Klockan hade tickat fram till 95 och en halv minut när hemmalaget fick ett inkast på BoIS planhalva. Det långa inkastet hittade fram till Johan Eklund vars nickskarv nådde Nicklas Maripuu som med en välplacerad nick placerade bollen vid Bill Halvorsens högra stolpe.
BoIS gjorde avspark, och därefter blåste domaren Glenn Nyberg av matchen. Efter slutsignalen reagerade gästerna starkt på att Sundsvall gavs ytterligare tid att kasta inkastet.
– Jag fattar inte var han hittade extra tiden utöver de fem minuterna. Jag frågade honom (Nyberg) men han ville inte svara, säger BoIS-kaptenen Andreas Dahl.
– Vi förtjänade att få med oss poäng, och kunde också ha vunnit utan att det hade varit orättvist. I stället åker vi hem med noll poäng. Det känns sjukt tungt.

2013-06-27 - 19:00 - Påskbergsvallen

Degerfors IF - Assyriska FF 2-1 (1-0) fakta
2013-06-28 - 19:20 - Stora Valla

GIF Sundsvall - Landskrona BoIS 3-2 (0-1) fakta
2013-06-29 16:00 - Norrporten Arena

Jönköpings Södra IF - GAIS 0-1 (0-1) fakta
2013-06-29 - 16:00 - Stadsparksvallen

Ängelholms FF - Falkenbergs FF 0-4 (0-3) fakta