Matchfakta & Referat

Div. 3 Södra Norrland

Omgång 14

GIF-lånet i IFK:s mål, Johan Sjöberg, stor-spelade när mötet mot Söderhamn åter-togs. GIF-lånet i IFK:s mål, Johan Sjöberg, stor-spelade när mötet mot Söderhamn åter-togs.

Fortsatt match gav inget nytt
Avbrutet efter 34 minuter förra veckan vid ställningen 1–1. Och fler mål blev det inte när matchen mellan Söderhamns FF och IFK Sundsvall återupptogs.
Kraig Rochester gjorde 0–1 i den femtonde minuten.
Som Nermin Celjo kvitterade i den 29:e.
Sedan kom störtregnet över Hällåsen i Söderhamn och domaren Robert Johansson från Bollnäs tvingades att skjuta upp förra veckans fajt mellan SFF och gästande IFK Sundsvall.
Och sett till antalet mål så hade Johansson inte behövt blåsa igång matchen igen en vecka senare. För trots fina chanser och lägen för bägge lagen – och klart flest för hemmalaget SFF – blev det ingen mer nätkänning för något av lagen på Hällåsens tungsprungna och sliriga fotbollsplan.
Framför allt under de inledande elva minuterna (förra veckans match avbröts i den 34:e minuten) var det vid ett flertal tillfällen nära att SFF:arna lyckades peta in bollen bakom storspelande IFK-målvakten Johan Sjöberg.
– Vi gör en väldigt bra start och skulle punkterat matchen där. Men det är skönheten med fotboll att det inte alltid blir som man vill, konstaterar Benny Dahlin.
SFF fortsatte att ha kontroll på händelserna på planen i början av den andra halvleken. Dessvärre för det helvita hemmalaget fortsatte också Johan Sjöberg att storspela och höll sitt mål fritt från ytterligare påhälsning.
– Han var duktig, medger Dahlin.
Även om SFF styrde det mesta på planen var IFK Sundsvall aldrig ofarligt i sina snabba kontringar och omställningar. Framför allt vasse Kraig Rochester oroade hemmaförsvaret och var vid några tillfällen ytterst nära att fullborda SFF:s mardröm.
I slutet av matchen gick SFF för alla tre poängen och tränare Dahlin beordrade en trebackslinje för att få bättre tryck på Sundsvalls försvar.
Men ett par heta lägen var det närmaste SFF kom de tre poängen. Och hade inte hemmamålvakten Emil Johansson gjort en grann dubbelräddning med tre minuter kvar hade det inte blivit några poäng alls för SFF.

Martin Vestin vänta-de ända till den 89:e minuten innan han avgjorde. Martin Vestin vänta-de ända till den 89:e minuten innan han avgjorde.

Sent Timråavgörande – igen
I förra matchen avgjorde de i 92:a minuten.
Så länge ville inte Timrå vänta mot Stöde.
Redan i 89:e minuten kom segermålet.
IFK Timrå är ett lag i medvind för tillfället. Mot Valbo i förra omgången avgjorde de på tilläggstid och mot Stöde hemma på Grytan hittade Martin Vestin rätt med bara en minut kvar av matchen.
En snöplig förlust för Stöde i nykomlingsmötet i division III södra Norrland.
Men desto skönare för Timrå.
– Jättekul för vår del, nu är det bara bonusmatcher vi spelar för åka ur ska vi inte kunna göra nu, säger tränaren Stefan Lindqvist.

1–1 efter 37 minuters spel.
Sen öppnade sig himlen.
Matchen mellan Söderhamn och IFK Sundsvall fick avbrytas.
IFK Sundsvall hade en på papperet tuff uppgift framför sig – den södra treans serieledare Söderhamn på bortaplan.
Men IFK höll spelet väl uppe och efter 37 minuters spel var ställningen helt lika, dessutom med mersmak för "kamraterna" enligt IFK-tränaren Anders Strandlund.
Men sen tog vädrets makter över Hällåsen och domaren tvingades avbryta matchen.
– Det var ett jävla oväder, det var som att himlen bara öppnade sig. Planen förvandlades till en sjö på nolltid, säger Anders Strandlund.
– Det var lite synd, vi hade dem i brygga kändes det som.
När och hur kommer matchen att återupptas?
– Det är inte klart hur, vi ska höras i morgon om det. Men det logiska vore att den återupptas från när vi avbröt och vid ställningen 1–1 som det stod.

Falu FK - Korsnäs IF 2-2 (1-1)
2013-08-07 - 19:00 - Kopparvallen
• Skandalscener efter Faluderbyt
​• Fylleristerna vann matchen på ”Koppis”

Söderhamns FF - IFK Sundsvall 1-1 (1-1)
2013-08-07 - 19:00 - Hällåsen (fortsättning 2013-08-14 från minut 34)
• Regnet stoppade SFF-match
• Störtregn stoppade IFK-match
• Fortsatt match gav inget nytt (läs ovan)
• IFK höll 1-1 i Söderhamn

Avesta AIK - Hofors AIF 2-1 (0-0)
2013-08-07 - 19:30 - Avestavallen
• Aram Abed matchhjälte på stopptid
• Härlig seger för AAIK!
• Haaranens sågning: "Vi har tränat för dåligt"

Skytteligan, omgång 14

Amor Layouni har en viss förkärlek till det här med att göra mål. Amor Layouni har en viss förkärlek till det här med att göra mål.