Div. II Södra Norrland, damer

Omgång  14

Petra Åkerlund krockar med målvakten, reser sig sedan och bredsidar in avgörande 1-3. Foto: Fredrik Lundgren.

Alnö 2 slog serietrean - borta!
Alnö 2 krigar om att hänga kvar i den södra Norrlandstvåan.
Idag stärkte man verkliga sina odds genom att bortabesegra serietrean Hille med 3-1. En präktigt skräll!
Man har nu fem pinnar tillgodo på Matfors, som föll knappt mot topplaget Ljusdal.
Matchen på Hille IP:s otroligt fina matta började lite trevande men gästerna fann linjerna ganska snabbt och började ta över en aning.
Alnö jobbade till sig ett friläge efter dryga 20 minuter men skottet gick mitt på Hillekeepern Kristin Eriksson. Lika lyckosam var inte Eriksson i den 27:e minuten då hon tappade in Elin Genbergs skott.
Målet gav Alnötjejerna positiv energi och tio minuter senare fick Eriksson vittja sitt nät igen. 0-1-skytten Genberg förarbetade genom att dra två motståndare på kanten och spelade sedan in i mitten där Lina Candell blev nedknuffad, men halvliggande lyckades hon ändå peta bollen i mål. Ett viljemål.
Tvåmålsledningen för Alnö i halvtid var helt rättvis.
Topplaget Hille kom ut som ett nytt lag efter pausvilan och inledde starkt och skapade ett antal lägen. T ex så kontrade man farligt efter en kvart men avslutet hamnade i yttre burgaveln. Minuten senare tilldömdes hemmalaget en straff. Ebba Normark stegade fram men satte bollen i stolpens utsida.
Med lite drygt kvarten kvar fick emellertid Hille kontakt, och det på ett typiskt "dammål", d v s ett långskott som seglar in över målvakten.
Nerv i matchen? Njae, det blev aldrig farligare än så och med tre ordinarie minuter bröt Petra Åkerlund in från kanten, krockade med målvakten, men reste sig snabbt och bredsidade in avgörande 1-3.
Rättvis seger och en riktig lagseger där alla är värda ett extra plus i kanten.
/ Lokalfotbollen.nu 0ch Fredrik Lundgren

Stabil insats av Alnö 2 mot Hille
Alnö 2 hade inga större problem att mota Hille.
– Nej, inte alls. Vi gör en riktigt bra match och spelar väldigt stabilt särskilt i den första halvleken, säger tränare Ola Westman.

Ljusdal öppnade starkt och skapade målchans efter målchans, men Matfors gav sig inte utan krigade på. Men med en minut kvar av första halvlek tryckte Ljusdal in en retur.
– Det sved för oss, vi hade kämpat på. Men vi kom tillbaka och var det klart bättre laget i början av andra halvlek, säger assisterande tränare Christian Nyberg.