Omgång 3 (18)

Semir Salia hade lekstuga ute på sin kant mot Fränsta. Semir Salia hade lekstuga ute på sin kant mot Fränsta.

Lätt seger för Granlo mot ett älgjagande Fränsta
Med halva laget på älgjakt blev Fränsta ett lätt byte för ett div. IV-jagande Granlo BK.
Redan efter fem minuter stod det 2-0, 3-0 efter en kvart och 4-0 innan klockan tickat upp till halvtimmen.
- Det blev aldrig någon riktig utmaning, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.
Inte heller blev Fränstas uppförsbacke mindre brant då målvakten Hasan Ali Jan fällde en framstormande Ferdi Isamili i den 26:e minuten och blev målchansutvisad. Lite synd för gästerna att inte domaren avvaktade situationen. Ferdi klev nämligen upp och rullade in bollen i det tomma målet. Det hade visserligen blivit mål men ingen utvisning på målvakten.
Tränaren Thomas Eriksson tog på sig ansvaret att ställa sig mellan stolparna trots att ex-keeprarna Christian Wilhsson och Håkan Moberg fanns att tillgå. Ett inte helt felaktigt beslut då 38-åringen svarade för flera fina räddningar under matchen och skall inte lastas för dom många baklängesmålen. Han räddade t ex Ferdis straff men fick sedan ingen hjälp att ta bort returen.
Det blev en ensidig historia. Granlo hade 85 procents bollinnehav medan Fränsta försökte skicka långa bollar på djupet till snabbe, men late, Andreas Modén. Modén gjorde trots det gästernas båda mål men behövde knappast duscha efter matchen...
Granlo gjorde fem mål i den andra halvleken och Semir Salia hade stundtals lekstuga ute på sin vänsterkant och dribblade sin back både ut och in och fram och tillbaka. Utan GPS hade den stackarn inte hittat till sitt omklädningsrum efter matchen och än mindre hem till Fränsta... Semirs 7-1-mål var matchens accuratess då han drev in från sin kant och sedan knorrade in bollen i borte krysset.
Alen Zulovic mål knappa kvarten innan gick inte av för hackor det heller. En stenhård markare från 25 meter som borrade sig in i den vänstra gaveln.
- En dag på jobbet. Vi rullade bollen bra inom laget stundtals men tappade som vanligt tålamodet med att försöka slå det avgörande passet för tidigt. Det blev faktiskt ganska avslaget redan efter 3-0-målet, säger tränaren Nermin Zulovic.
- Vi hade som mål att göra mål idag och det lyckades vi med. Trots dom stora siffrorna tycker jag att vi gjorde det bästa av situationen men tanke på manfallet, säger tränaren Thomas Eriksson.
Zecir Raimi var bländade första halvtimmen och inhopparen Emanuel Dogan visade fina fötter trots att det inte går så snabbt alla gånger. Inhopparna Fredrik Palm och Peter Allen skötte sig också väl och är värda mer speltid. Anfallaren Allen rörde t ex bollen max fyra gånger under matchen och gjorde två mål.
Men bäst på planen var redan nämnde Semir Salia. Nyförvärvet från Kuben kan mycket väl bli tungan på vågen i höststriden tillsammans med mittfältsdynamon Alen Zulovic. Båda visade även igår att man håller ett par pinnhål högre upp i seriesystemet.
I Fränsta visade Magnus "Bobbo" Eriksson spelförståelse och många av Granlos inspel strandade på hans långa ben eller huvud. En otränad Håkan Moberg kämpade bra på mitten tillsammans med sin "målvaktskollega" Christian Wilhsson. Plus även till tränare Eriksson i målet.
Fränsta hoppas studsa tillbaka nästa helg och man har gjort klart med Ånges assisterande tränare Robert Åström inför resten av hösten. Ett bra tillskott.

Publik: 21

Daniel Boström kvit-terade Sidsjö-Böles ledning och såg till att bägge lagen "för-lorade". Daniel Boström kvit-terade Sidsjö-Böles ledning och såg till att bägge lagen "för-lorade".

Två förlorare på Thulevallen när Matfors och Sidsjö-Böle kryssade
Det kryssades på Thulevallen mellan Matfors och Sidsjö-Böle idag - och gladast för det var nog toppduon Ånge 2 och Granlo BK som nu har fem poäng ner till både MIF och SBIF...
Både Matfors och Sidsjö/Böle skulle ha behövt en trea för att hänga med i  toppen av Höstfemman. Nu blev det delad pott efter en ganska tråkig match som ändå innehöll en del målchanser.
Hemmalaget hade några chanser i matchens inledning. Ett mellanting av inlägg och skott plockade emellertid SBIF:s målvakt Fredrik Hultman ganska  lätt. Adam Forsström drog sedan på ett skott som gick både snett och högt.
I den 10:e minuten fick Johan Bergström en bjudning av backen Lukas Sahlin men hans misstag reparerades av målvakten Hultman som tippade det farliga skottet till en resultatlös hörna.
Efter en stunds ställningskrig på mitten började SBIF ta över så smått och i den 24:e minuten var det nära 0-1 när en hörna smet längs med mållinjen. I andra vågen av detta anfall kom ändå gästernas mål genom Brehon Berisha. Detta sedan Claudio Moraga fångat upp en rensing och med en läcker passning hittat "Lapi" bakom Matfors backlinje och han nätat ur snäv vinkel.
Något senare var det även nära 0-2. Sidsjö-Böle fick då en dubbelhörna som hemmalaget fick problem att få bort.
0-1 stod sig till paus och gästernas ledning var helt i sin ordning sett till sista halvtimmen.
Matfors började även den andra halvleken bra med fint kortpassningsspel och det var nära kvittering när Philip Andersson testade ett långskott på halvvolley, men bollen ven över ribban.
I den 54:e minuten sköt Jesper Nilsson-Böös hårt i högra stolpen innan gästerna tog över initiativet precis som under den första halvleken och då var det Josef Rahmqvist tur att skjuta över. Precis innan hade Tomas Larsson en halvchans.
Mitt i Sidsjö-Böles press kom Matfors kvittering lite överraskande och var en bjudning från SBIF. E
n misslyckad frispark från egen planhalva i den 72:a minuten gjorde att Matfors kunde ställa om snabbt på och hitta in med bollen bakom backlinjen till Daniel Boström. Hultman räddade friläget men returen gick tillbaka till Boström som kunde kvittera trots att vinkeln inte var alltför stor.
Efter målet återtog Matfors initiativet men närmare än en frispark rakt i muren i bra läge från Emil Nilsson kom man inte ett ledningsmål.
På slutet var istället gästerna närmast ett segermål när Claudio Moraga fick på ett stenhårt långskott. Jonas Dunberg i MIF-målet sträckte ut och gjorde en riktig "TV-räddning".
Matchen slutade därmed 1-1 och det kändes som det var två förlorare som lämnade planen.
- Ja, det känns som en förlust trots en poäng men resultatet var rättvist då vi hade en halvlek var, säger SBIF-tränaren Robert Olsson.
- Vi håller med Robert om att det var en jämn tillställning med ett rättvist resultat. Vårt mål var tre poäng men vi mötte ett välorganiserat motstånd som inte är lätta att göra mål på, säger Matfors tränarduo Lars "Laban" Andersson och Ulrik Norberg.

Sidsjö-Böle hade sina bästa män i vänsterbacken Marcus Eriksson, mittbacken Hans Fagerström samt mittfältarna Isak Engström och Josef Rahmqvist.
Ingen föll ur ramen i Matfors men ett extra plus till Daniel Boström som arbetade hårt på topp och som också gjorde kvitteringsmålet.

Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 1-1 (0-1)
2013-09-08 - 15:00 - Thulevallen
0-1 Brehon Berisha 24
1-1 Daniel Boström 72
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå
Publik: 65

Ett mål och ett ass kom från unge Holm-aren Dennis Frisks fötter. Ett mål och ett ass kom från unge Holm-aren Dennis Frisks fötter.

Två förlorare på Holmvallen när Holm och Ljustorp kryssade
Precis som i matchen mellan Matfors och Sidsjö-Böle var det två "förlorande" lag som lämnade Holmvallen efter 90 minuters spel plus tillägg.
Både Holm och Ljustorp hade behövt ta tre poäng för att kunna hota toppduon Ånge 2 och Granlo men matchen slöt 2-2 sedan hemmalaget kommit igen från ett 0-2-underläge.
Redan efter sju minuters spel ledde Ljustorp med 0-2.
Hannes Kerfstedt nickade in en frispark i den femte minuten efter en passiv målvaktsinsats från Stefan Bjertung och två minuter senare fick Joakim Petersson en fin crossboll, drev in från kanten och avslutade kliniskt i det borte hörnet.
- Två rejäla bjudningar från oss, suckade lagledaren Kenth Åslin.
Inte gladare blev han i mitten av halvleken.
- Vi blev bestulna på en solklar straff. Bollen tog en Ljustorpsspelares hand innanför straffområdet. AD vinkade för hands men efter konsultation visade det sig att domaren hade en helt annan uppfattning. Och det var inte bara den gången som han mästrade sina AD:s, dundrar Åslin.
Lite muntrare blev emellertid Åslin i den 59:e minuten då Dennis Frisks crossboll nådde en fri Niklas Wikholm, som rullade in 1-2.
Ljustorp hade sedan flera lägen att sätta trean och stänga matchen men varken Joakim Petersson eller Robin Nordin hade siktet rätt inställt.
Sista kvarten matade Holm långa bollar från försvar till anfall och Ljustorp fick allt svårare att stå emot ett kvitteringshungrigt hemmalag som vann både första- och andrabollar.
Ljustorp såg dock ut att hålla ut och greja segern men i matchens sista minut höll sig unge Dennis Frisk framme på Janne Sölveståls inspel och stort jubel på Holmvallen.
På övertid var sedan Niklas Wikholm centimetern från att nicka in 3-2.
- Det skipades i alla fall rättvisa med kryss. Tycker ändå att vi borde vunnit matchen då Ljustorp var ett mediokert lag, säger Kenth Åslin.
- Vi hade full koll på Holm fram till deras första mål. Därefter borde vi avgjort matchen med ett 3-1-mål men på slutet orkade vi inte längre stå emot deras långbollande, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.
I Holm skall det premieras för mittbacken Kristoffer Sahlén, innermittfältaren Robert Melander, yttermittfältaren Dennis Frisk samt ny finländske mittfältaren Karri Ahokas.
Mittbacken Jesper Eklund bäst i Ljustorp men tränaren Persson tyckte att hela laget gjorde en bra match.
Efter matchen fick Holms lagkapten Patrik Matsson sitt andra gula kort och är därmed avstängd i nästa match.
- Han berömde den unga assisterande domaren med orden "du var ju i alla fall bra du". Något som inte föll i god jord hos huvuddomaren som plockade fram det gula kortet, suckar Kenth Åslin.

Utvisning Holm: Patrik Mattsson 92
Domare: Krister Sandin, Sundsvall (inte sin bästa dag på jobbet)
Publik: 35

Ånge 2 vann på walk over
IFK Sundsvall 2 spelade match i div. IV denna dag och då räckte inte spelarmaterialet till en Ångeresa för lag 3 som därmed tvingades lämna walk over. Har man anmält tre lag i seriespel borde man se till att ha spelare till tre lag en hel säsong, inte bara under våren. Känns som brist på respekt mot de övriga lagen i serien.

Ånge IF 2 - IFK Sundsvall 3 3-0 (walk over)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, omgång 3 (18)

Granlos Ferdi Ismaili leder skytt-eligan sju mål före närmaste gubbe inför Höstfemman. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu Granlos Ferdi Ismaili leder skytt-eligan sju mål före närmaste gubbe inför Höstfemman. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu