Matchfakta & Referat

Div. I Norrland, damer

Omgång 6

Timrås damer förlorade i div. I-matchen mot Notviken med 1-4. Här utmanar i alla fall Olivia Olofsson (#15) och Marielle Bergman Notvikens högerback Elin Nilsson. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

En olycka kommer sällan ensam...
IFK Timrå inledde bra mot Notviken och efter dryga kvarten var man ytterst nära att ta ledningen genom sin speciella målskytt Veronica Söderström. Men precis när hon skulle trycka in ledningsmålet sparkade hon i marken och fick en översträckning i vristen och tvingades utgå - och där försvann det mesta av hemmalagets hot i offensiven.
En olycka kommer sällan ensam heter det och i den 33:e minuten vallade Notvikens Frida Abrahamsson in 0-1 via Isabell Viksells knä.
Sju minuter senare nickade Jennifer Rönnberg med full kraft in Elin Nilssons perfekt slagna hörna, 0-2.
Ett skadeskjutet Timrå med flera halvskadade och sjuka spelare gav aldrig tappt och kämpade på så gott man förmådde. Det vara bara det att motståndet var för bra denna gång. "Notas" spelade en rak och rejäl fotboll och klev verkligen in i varje närkamp med både kropp och själ. Man spelade rejält helt enkelt. Och dessutom var man synnerligen effektiva när man fick chansen.
Tretton (naturligtivs) minuter in i den andra halvleken tappade hemmalaget bollen på mittplan och åkte på en omställning. Martina Lundberg sköt vid straffområdesgränsen, Madeleine Sjödin räddade, men Anna-Lisa Vestin hade följt med upp och bredsidade in returen i tomt mål.
Ett par minuter senare blev en timråförsvarare av med bollen till Johanna Lindbäck precis utanför straffområdet och fri med mål-Sjödin begravde hon bollen i den vänstra gaveln.
IFK Timrå fick en gyllene chans till tröstmål när mycket duktige inhopparen Amanda Sevefjord, precis hemkommen från Bali, frispelade Mikaela Jensen men hon sköt mitt på vältäckande Notvikenmålvakten Maja Öst.
Hemmalaget skulle trots allt spräcka nollan till slut sedan just Amanda Sevefjord vänt runt inne straffområdet och skjutit 1-4 via fingrarna på Öst.
- Jag är nöjd med att vi aldrig gav upp trots att vissa spelare nästan hostade blod. Tyvärr var det vi själva som skapade de flesta av Notvikens chanser och vi måste även bli bättre när det gäller fasta situationer både framåt och bakåt. Vi visste om att det här är en djävulskt bra serie men vi har god stämning i laget och får vi bara ställa upp med ordinarie lag någon gång så kommer vi att vinna fler matcher. Hoppas nu bara att det inte är så allvarligt med Veronica Söderström, säger IFK Timrås tränare Anders Westlund med lite oro i rösten.
För Timrå väntar nyckelmatch nästa gång mot Bik medan Notviken matchar redan i morgon mot Selånger.
/ Lokalfotbollen.nu

Sandra Sandberg gjorde två av Sel-ångers mål mot Notviken. Sandra Sandberg gjorde två av Sel-ångers mål mot Notviken.

Tre mål och tre poäng för Selånger
Två mål i den andra halvleken la grunden för Selångers seger över Notviken.
– Vi gör mål på våra chanser, säger SFK-tränaren Mikael Melin.
Selånger tog sin andra raka seger i division I Norrland när de besegrade Notviken med 3–0.
Detta i en match som bjöd på högt tempo och ett par riktigt högkvalitativa målchanser för bägge lagen, men där Selånger var snäppet vassare när väl lägena dök upp.
– Det var en tuff och bra match. Vi är ödmjuka när vi säger att bollen studsade vår väg och vi är jättenöjda med tre poäng, säger Mikael Melin.

2013-06-02 - 14:00 - Umedalens IP
(inga referat funna varken på lokaltidningarnas- eller lagens hemsidor)

Burträsk FF - Spöland Vännäs IF 2-2 (2-0) fakta
2013-06-02 - 16:00 - Burträsk IP
• Morgans blogg: Burträsk - SVIF

• Oavgjort i dramatisk match!

Fotnot:
På grund av de långa reseavstånden spelas vissa helger "dubbelmatcher".

Skytteligan, omgång 6

Josefin Larsson har återtagit över ledningen i skytteligan. Josefin Larsson har återtagit över ledningen i skytteligan.