Matchfakta & Referat

Damtrean

Omgång 9

Hazal Altuntas gjorde fem mål när SFK 2 vann med 14-0 mot stackars SDFF 2. Hazal Altuntas gjorde fem mål när SFK 2 vann med 14-0 mot stackars SDFF 2.

Selånger FK 2 - Sundsvalls DFF 2 14-0 (8-0)

Matchen:

Det blev ett veritabelt målkalas i Damtrean mellan Selånger 2 och SDFF 2 på Bergsåkers IP denna söndagseftermiddag.
Hela 14 gånger hittade bollen nätet och samtliga gånger var det hemmalaget som var sist på bollen.
Redan i paus stod det 8-0.
Målhungrigast var Hazal Altuntas 5, Maxine Björkholm 4 och Denise Dotson 2.
Tränarsnack:

Selånger 2:  Jag vet inte om jag egentligen kan göra någon särskild analys då det blev dessa siffror, det var helt enkelt klasskillnad i dag. Bra plan och vi kunde rulla boll på ett sätt som brukar vara nyckeln när vi spelar som bäst.
Vi spelade bara på offensiv planhalva och det var det spelet som då naturligt utmärkte sig. Nu spelade vi med Maxine Björkholm i en offensiv mittfältsroll och hon var i dag involverad i stort sett allt, säger tränaren Magnus Ohre.
SDFF 2: väntar på kommentar

Bäst på plan:
Selånger 2: Maxine Björkholm gjorde själv fyra mål och hade fem direkta målpass – bäst på plan! Plus även till Hazal Altuntas som fick göra några mål (fem stycken) vilket kan vara bra för självförtroendet. På mitten gjorde även Elina Jonsson en av sina bästa insatser för säsongen.
​SDFF 2: väntar på info

Torpshammars IF 2 - Njurunda IK 1-1 (1-1)
2013-06-25 - 19:00 - Torpshammars IP
0-1 Frida Åsell 6
1-1 Amanda Lindblad 35

Domare: Tommy Duvdahl, Ljungaverk

Publik: 38
Matchen:

Torpshammar 2 överraskade positivt när man tog sin första poäng i årets Damtrea. Detta efter 1-1 hemma mot Njurunda IK.
Torpshammar: Väntar på kommentar
Njurunda: Väntar på kommentar
Torpshammar: Väntar på info
​Njurunda: Väntar på info

Felicia Högkvist gjorde Timrås första mål mot Söråker. Felicia Högkvist gjorde Timrås första mål mot Söråker.

Söråkers FF - IFK Timrå 2 2-2 (1-1)
2013-06-27 - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Rebecca Jonsson 1
1-1 Felicia Högkvist 14
1-2 Erika Engblom 62
2-2 Sofie Josefsson 69
Domare: Peterson Lugero, Sundsvall (hade ingen bra dag på jobbet...)

Publik: 50
Matchen:

Ett derby som präglades av två vitt skilda spelsystem. Hemmalaget Söråker sökte hela tiden den långa bollen över Timrås försvarslinje på framstörtande forwards och ett Timrå som ville spela sig fram via många inblandade.
Hemmalaget fick en drömstart då Rebecca Jonsson i första minuten efter en hörna kunde göra 1-0 lite slumpmässigt.
Därefter tog Timrå över totalt och dominerade spelet kraftigt. Man tryckte tillbaka Söråker kraftigt och kom i anfall på anfall. Söråkers målvakt Patricia Bergman storspelade och räddade laget många gånger under första 45 minuterna. Dock skulle hon få kapitulera när Felicia Högkvist snyggt placerade ett skott otagbart strax under ribban.
I andra halvlek förändrade Söråker sitt spel en aning och försökte lyfta laget och överbefolka i närheten av bollen. Detta öppnade för Timrås snabba yttrar och forwards att hitta luckor bakom backlinjen, och man lyckades ett flertal tillfällen att komma i djupled, men Bergman i Söråkersmålet gjorde sitt livs match och räddade i stort sett rubbet.
När det återstod 18 minuter av matchen kunde dock Timrå ta ledningen via Erika Engblom.
Erika blev sedan horribelt avblåst för offside när hon sprang igenom Söråkersförsvaret vilket skapade stora protester från läktarhåll.
I anfallet som följde fick Söråker en frispark som man förvaltade via Sofie Josefsson som snyggt tryckte in bollen.
Matchen slutade oavgjort, 2-2, som derbyn ofta gör…
Söråker: Timrå var bättre genomgående i matchen så det är bara att tacka för poängen. Men mål måste göras för att vinna och vår målvakt Patricia R Bergman räddade bra många skott och var hela tiden på alerten. Tyvärr så fick hon kliva av när det återstod tio minuter av matchen då hon räddade ett skott. Troligen är det ett handledsbrott, säger tränaren Benny Ohlsson.

Timrå 2: Det var verkligen klasskillnad mellan lagen idag, men det gäller att ta vara på chanserna och det gör vi inte idag. Söråker ska ha cred för att de kämpar och sliter och aldrig ger upp, men ska vi vara ärliga borde vi vunnit denna match med 2-3 mål. Är dock nöjd med spelet framförallt i första då vi spelar en riktigt vacker fotboll med många inblandade. Nu tar vi sommarsemester och vi gör det stolta över att vi lyckats röra om bland seriefavoriterna och visat att vi blir att räkna med i höst, säger tränaren Kent Thorn.
Söråker: Patricia Bergman i målet var riktigt bra, synd på skadan. I övrigt gjorde alla i Söråker en bra kämpainsats.
​Timrå 2:​ Evelina Håkansson som i sin ytterbacksroll gjorde sin bästa match för säsongen. Hon var delaktig och spelade ett mycket smart backspel där hon följde med på sin kant. Nämnas skall även Mikaela Jensen göra som var aktiv och pigg hela matchen.

Heffnersklubbans BK - Matfors IF 2 7-1 (3-0)

Skytteligan, omgång 9

Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean. Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean.