NYHETER 
Div 3 Mellersta Norrland

Medelpadslag i serien 2017: Stöde IF, Svartviks IF (från div 4) och Östavalls IF (från div 4 via kval). Ånge IF har dragit sig ur.

F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund. F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund.

Status quo i Sunds spelar-trupp men förstärkning på ledarsidan

(2017-12-21)
Efter några år i exil återvänder Magnus Bild till Medelpad och kommer nu att hjälpa Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Magnus har under åren i Övikstrakten annat tränat Anundsjö IF, säger sportchefen Henrik Öhman som dock ännu inte kan räkna in något nyförvärv på spelarsidan – men heller inga tapp.

 

Sund IF kvalade upp sig i trean nu i höst. Därefter har det varit märkvärdigt tyst om Malandsklubben.
– Ja, vi jobbar i det tysta, skrattar sportchefen Henrik Öhman.

Hur ser det ut i spelartruppen i dagsläget?
– På spelarsidan har det inte hänt mycket alls, vi får behålla nästan hela truppen från fjolåret så det viktigaste blir att spetsa till helheten.

Inget nytt alls?
– Vi har några intressanta spelare som tränar med oss som vi hoppas göra klart med. Men med fem division 3-lag i distriktet märks det att det är en huggsexa om attraktiva spelare, säger Öhman,

Men på ledarsidan har ni fått in ett intressant namn vet jag.
– Ja, en ytterst stark förstärkning, det är Magnus Bild som har flyttat hem till Sundsvall efter att levt i exil i Ö-vikstrakten. Han kommer hjälpa vår huvudtränare Göran Sundqvist under 2018. Magnus har meriter flera klubbar i Ångermanlnad och kommer senast från Anundsjö IF, säger Öhman, som lovar att höra av sig med mer info gällande nyheter om spelartruppen inom kort.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019? Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019?

Starkt föryngrat Kuben i trean 2018? Många med rutin ser ut att lämna

(2017-12-20)
Ser ut att kunna bli en stor omsättning i Kubens spelartrupp inför comebacken i division 3.
Många tongivande spelare har aviserat sin avgång medan ett yngre garde från GIF Sundsvall är klara.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin när det gäller tyktet om risken att tappa spelare.


Niklas Nygren lägger bollskorna på hyllan?

Kubikenborgs IF ser ut att få ställa ett ungt lag på benen i trean nästa år.
Flera av fjolårets tongivande spelare har deklarerat att man slutar alternativt byter klubb. Mittfältsgeneralen Niklas Nygren är en av dessa:
– Jag klargjorde tidigt att jag inte skulle följa med upp i trean om vi tog steget. Just nu känns det som om fotbollskarriären är över men kanske får jag suget tillbaka i vår, säger den 27-årige veteranen som även den här säsongen blev uttagen i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpads-allsvenskan.
Andra spelare som ryktas lämna "Tigerränderna" efter missnöje enligt en källa är stöttespelare som Martin Fors, Jonathan Åhlin, Ahmad Khreis, Osman Aksoy, Fares Mohammed, Eric Karabi, Stefan Lindfors, Samuel Keflit, Herman Ling och Kevin Wöhrman. Tunga tapp om ryktet talar sanning.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin som inte vill kommentera det hela i övrigt.


Kvintett in från GIF Sundsvall tipselit

Men allt är inte svart på det gula. Nye tränaren Åke Andersson har tagit med sig några yngre välskolade spelare från GIF Sundsvalls tipselittrupp. Jesper Andersson, Eric Nelin, Bleart Ugzmaijli, Johannes Hansson och William Åselund är en kvintett som vill satsa på seniorspel trots sin ungdom.
– Just nu är vi 25-30-spelare på träningarna. Dom är öppna så alla ska få känna på. Inom kort lär vi börja dra ner på antalet och börja forma en A-trupp av det hela, säger lagledaren Olle Bohlin.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Tränaren Rhonny Nilsson hälsar nyförvärvet från IFK Sundsvall, Andreas Eriksson, välkommen till Östavalls IF. Foto: Östavalls IF.
Tränaren Rhonny Nilsson hälsar nyförvärvet från IFK Sundsvall, Andreas Eriksson, välkommen till Östavalls IF. Foto: Östavalls IF.

Rhonny Nilsson förlänger med Östavall – och första nyförvärvet
i hamn


(2017-12-18)
Andreas Eriksson är Östavalls IF:s första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Han taxar in efter en finfin säsong i IFK Sundsvall.
– En defensiv mittfältare, bollvinnare med ett bra passningsspel och en mycket hög arbetsmoral, berömmer tränaren Rhonny Nilsson.


För en tid sedan gjorde succéträmarem Rhonny Nilsson klart för en säsong till i Östavall.
Nu är även första nyförvärvet i hamn. Det är Andreas Eriksson som anslutit från IFK Sundsvall.
– Andreas är en defensiv mittfältare, bollvinnare med ett bra passningsspel och en mycket hög arbetsmoral, säger just Rhonny Nilsson om nyförvärvet.
– Vi kommer att fortsätta jobba med vår trupp genom att försöka behålla stommen och även krydda den ytterligare där Andreas Eriksson blir en fin puzzelbit efter sin fina säsong i IFK Sundsvall, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Mika Lindroos skall ersätta legenden Johan Bergman i Stödes mittförsvar är det tänkt. Mika Lindroos skall ersätta legenden Johan Bergman i Stödes mittförsvar är det tänkt.

Stöde IF värvar inför sitt 100-årsjubileum


(2017-12-17)
2018 fyller Stöde IF 100 år och nu satsar man på att göra ett fint jubileumsår.
Två nyförvärv är redan klara så här långt.
– Vi har fått in mittbacken Mika Lindroos från IFK Sundsvall och mittfältaren Abdiqafar "Issa" Ismali, senast i Kuben , säger lagledaren Mikael Backlund.


Etthundra år

Stöde IF fyller modiga 100 år 2018 och gjorde den gångna säsongen sin bästa i fotbollssammanhang sedan starten med sin femteplats i division 3.
Nu är laget igång för fullt med träningen inför jubileumssäsongen och två nya spelare har redan tillkommit. Det är rutinerade mittbacken Mika Lindroos, 29, från IFK Sundsvall och 25-årige mittfältaren Abdiqafar "Issa" Ismail, senast i Kuben.
Däremot går fjolårets succéspelare Oskar de Vahl tillbaka till Kovlands IF.
– Otroligt tråkigt då Oskar gjorde en kanonsäsong hos oss ifjol men hans civila situation medger tyvärr inte spel i trean, säger Backlnd.
En som lägger skorna på hyllan är dock Johan Bergman. Skåningens fotproblem gör att han tvingas sluta. Ett givet avbräck.
– Men vi hoppas att Mika skall kunna fylla tomrummet efter Johan på ett bra sätt, säger Backlund.


"Jocke" blir målvaktstränare

Stöde har också gjort klart med en ny målvaktstränare. Det är gamle stormålvakten som vaktade buren så sent som ifjol, Joakim Strömblad.
– Har tidigare varit målvaktstränare för distriktslaget P02. Där har vi jobbat mycket med speluppfattning och ganska grundläggande målvaktstekniker. Nu får jag jobba med seniormålvakter som är mer ”färdiga” så då ska vi kunna finslipa mer på detaljnivå, det tycker jag ska bli spännande och utmanande, säger "Jocke" till Mats "Pinnen" Edlund på klubbens hemsida.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

"Toutpi" Kanamugire - blivande statsvetare i Svartviks backlinje. "Toutpi" Kanamugire - blivande statsvetare i Svartviks backlinje.

Statsvetarstudent till Svartviks IF


(2017-12-16)
Svartviks IF har förstärkt laget med en 20-årig statsvetar-studerande från Luleå.
– Jag ser verkligen fram emot säsongen och det känns fantastiskt att komma till Svartvik, säger försvarsspelaren Tout-Puissant Kanamugire. 


Studerar på Mittuniversitetet

Hur många statsvetare har spelat i Svartviks IF?
Oavsett svaret så har man nu fått in en killa som studerar just statsvetenskap på Mittuniversitetet. Det är 20 årige Tout-Puissant Kanamugire som blir ny "Black Bay"-spelare efter att ha tränat en tid med klubben.
Så här sä'ger "Toutpi" själv till klubbens facebooksida:
– Jag ser verkligen fram emot säsongen och det känns fantastiskt att komma till Svartviks IF på många sätt. Jag har bara hört bra om föreningen, en seriös klubb som dessutom har en fin lagmoral så det skall bli kul att komma igång berättar han.


IFK Luleå som moderklubb

"Toutpi" har IFK Luleå som sin moderklubb där han spelade sedan 11 års ålder upp till U19. Därefter tog han steget till division 3-laget Notvikens IK innan det nu blir Svartviks IF efter flytten till Sundsvall.
– "Toutpi" är en ung och mycket lovande back som vi kommer ha stor nytta av kommande säsong. En kille som har tagit för sig ordentligt med tufft spel och härlig karaktär. Så det ska bli spännande att se han i vår miljö, berättar nye huvudtränaren "Jocke" Sjödin.
Högt upp på dagordningen står nu förlängandet av Christoffer Nerkmans kontrakt.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Rhonny Nilsson-tränade Östavall får tio medelpadsderbyn nästa år och bävar. Ifjol förlorade man samtliga sex... Rhonny Nilsson-tränade Östavall får tio medelpadsderbyn nästa år och bävar. Ifjol förlorade man samtliga sex...

Remissförslag: Samtliga fem medelpadsklubbar i samma div. 3-serie 2018


(2017-11-21)
Det blir många division 3-derbyn i Medelpad nästa säsong.
Samtliga fem lokala lag hamnar nämligen i samma serie enligt det remisförslag som ligger ute.
– Borde rent medialt öka intresset, säger Östavalls lagbas Sten-Ingvar Fredlund.


2018 blir ett derbyrikt år för våra lokala division 3-lag. Enligt den remiss från Svenska Fotbollförbundet har samtliga våra fem Medelpadslag placerats i division 3 Mellersta Norrland.
– Ekonomiskt bra för oss klubbar då derbyn alltid drar lite mer folk. Dessutom borde det rent medialt öka intresset, säger Östavalls lagbas Sten-Ingvar Fredlund.
Ävem Lokalfotbollen är nöjd som slipper få en serie extra(division 3 Södra Norrland) att bevaka...

Division 3 Mellersta Norrland 2018 enligt SvFF:s remiss:
• Alsens IF
• Anundsjö IF, Bredbyn (från div 2 Norrland)
• Arnäs IF (från div 4 Ångermanland)
• Frösö IF
• Gottne IF
• Iggesunds IK (från div 3 Södra Norrland)
• Lillhärdals IF (från div 4 Jämtland/Härjedalen)
• Kubikenborgs IF från div 4 Medelpad)
• Stöde IF
• Sund IF (från div 4 Medelpad via kval)
• Svartviks IF, Kvissleby
• Östavalls IF

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.
Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.

Svartvik värvar dubbelt från IFK Sundsvall: "Känt varandra sedan barnsben"


(2017-11-21)
Nu pågår frimånaden i fotbollsmedelpad och Svartviks IF har gjort klart med en dubbel från IFK Sundsvall.
Det är mittbackan Gustav Arnberg och anfallaren Oscar Lidström som byter från Balders till Hemmanet.
– Vi har känt varandra sedan barnsben så det skall bli roligt att spela ihop även i Svartvik, säger duon till klubbens facebooksida.


Känt varandra sedan barnsben

Svartvik förstärker sin trupp med en duo från division 4-klubben IFK Sundsvall. Det är stabile mittbacken Gustav Arnberg och målfarlige anfallaren Oscar Lidström som kritat på för dom Arsenal-skrudade.
– Arnberg är en storvuxen mittback med bra speluppfattning som vi tror kan växa i våran miljö. Lidström är en snabb måltjuv som mäktat med 40 mål för IFK dom senaste tre säsongerna. Två unga killar som vi tror mycket på och som jag haft lite koll på och jag är övertygad att dom kommer kunna ta nästa steg hos oss, säger nye huvudtränaren Joakim "Jocke" Sjödin, och fortsätter:
– Jag vill också rikta ett tack till IFK Sundsvall för deras sammarbetsvilja, säger Sjödin.

Så här säger Oscar om Gustav:
– Gustav är en stor stark mittback som är stabil överlag! Han är stark i luften och brytningssäker med fötterna, han kan även hålla i bollen och rulla runt säkert. Han kommer kunna se till att vi släpper in mindre mål och bli stabilare bakåt helt enkelt. Det är såklart jättekul att ha med sig Gustav till Svartvik. Vi har känt varandra sedan barndomen så vi känner varandra riktigt bra. Det är alltid skönt att ha någon man känner riktigt bra. Sedan är jag säker på att jag även kommer att komma bra överens med alla andra spelare i laget.

Och så här säger Gustav om Oscar:
– Oscar är en spelare med otrolig speed och är en distinkt avslutspelare, en försvarares mardröm med andra ord. Låter man honom få sätta fart mot en så är det sällan man får stopp på honom. Jag tror han kommer kunna erbjuda ett riktigt bra djupledsspel i anfallet hos Svartvik och förhoppningsvis en massa mål. Jag och Oscar har känt varandra sen barnsben och har även spelat fotboll med varandra från 13-14 års ålder till och från. Att jag och Oscar nu får möjligheten att ta det här steget tillsammans känns otroligt kul och motiverande. Vi har alltid kul på fotbollsplanen tillsammans och det känns också självklart väldigt tryggt att ha med Oscar över till Svartvik då vi har känt varandra så pass länge och är väldigt bra polare.


Talanger flyttas upp men Helmer till GIF Sundsvall

Svartvik värvar inte bara utifrån utan flyttar upp kvartetten Daniel Zetterberg, Joakim "Jocke" Johansson, Haroun Abdulle och William Sjödal från egna led till A-truppen. Dom två senare begick redan ifjol sina debuter i division 3.
Däremot tappar Svartvik anfallstalangen Helmer Bergström, 15, till GIF Sundsvall. Och väl där blev han och likaledes Svartvikfostrade Jesper Carström uttagna till landslagsläger för P15.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

"Jocke" Sjödin tar steget från assisterande till huvudtränare i "Blackbay". "Jocke" Sjödin tar steget från assisterande till huvudtränare i "Blackbay".

"Jocke" Sjödin ny huvud-tränare i Svartviks IF: "Inspirerande"


(2017-10-26)
Efter tre säsonger som spelande assisterande tränare till Fredrik Carström tar nu Joakim "Jocke" Sjödin över huvudansvaret.
– Det skall bli inspirerande, säger "Jocke" till klubbens facebooksida.


Naturligt val

Joakim "Jocke" Sjödlin kom till Svartviks IF 2015 från Kuben och har sedan dess fungerat som spelande assisterande tränare till Fredrik Carström. När Fredrik tackade för sig efter säsongen blev det naturliga valet av ny huvudtränare Joakim Sjödin.
På klubbens facebooksida svarar han på frågor om den nya tjänsten.

Först den klassiska frågan. Hur känns det ?
– Det känns väldigt roligt och inspirerande att få chansen som huvudtränare. Det visar att föreningen tycker att man gjort någonting bra dessa tre år.

Kommer det att märkas någon större skillnad med dig vid rodret när det gäller sättet att spela?
– Jag och "Fredde" har lite samma syn på fotboll så det kommer inte bli några större ändringar utan vi kommer fortsätta jobba med att ha en bra orginisation där vi jobbar hårt för varandra. Att vi kan fortsätta styra tempot i matcherna som vi gjort i år och även kunna anpassa oss efter motståndet.

Det har gått väldigt bra för Svartvik de senaste åren och särskilt i år med en fjärde placering som nykomling i trean. Det har inte avskräckt?
– Absolut inte, snarare tvärtom. Det finns en otrolig potential i gruppen och kan vi få till jämnheten lite så ska vi kunna vara med i toppen även nästa säsong.

Har du hunnit skapat dig en överblick om spelartruppen inför nästa år?
– Det är givetvis VIKTIGT att få behålla samtliga spelare från truppen och arbetet är redan i gång. Sedan vill vi kunna krydda med några nya, en i varje lagdel vore bra. I den befintliga truppen är det många som redan har lämnat positiva besked för en fortsättnning. Sedan har vi under dessa tre år som jag varit här alltid släppt fram spelare från egna led (läs U17) där vissa redan fått göra debut i division 3 och tanken är att vi ska ge fyra-fem nya spelare chansen att flytta upp i A-truppen till nästa säsong.

Vad ser du som viktigt nu när du går in i ledarrollen som huvudtränare ?
– Jag vet att föreningen jobbar på att lösa en assisterande till mig och det är väl ingen hemlighet att jag vill ha Calle Berseije vid min sida även i fortsättningen. Vi har även 1 namn till vi ställt frågan till och förhoppningsvis så löser sig detta inom kort. edan gäller det att få ihop gruppen och få alla att fortsätta tro på deti gör även i fortsättningen.

Avslutningsvis, fem snabba!
Favoritlag: Arsenal och Svartvik.
Favoritspelare: Andrea Pirlo
Bästa tränare: Pep Guardiola
Favoritarena: Kustängens IP
Snyggaste matchtröjan: Svartviks andraställ är mycket vacker

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Det blev succé även under sin andra tränarsjour i Stöde för Anders Strandlund, som nu har gjort klart med en fortsättning. Det blev succé även under sin andra tränarsjour i Stöde för Anders Strandlund, som nu har gjort klart med en fortsättning.

Efter succésäsongen
– Strandlund fortsätter som Stödetränare 


(2017-10-25)
Stöde IF gjorde sin bästa säsong någonsin då man kom taxade in på femte plats i division 3 Mellersta Norrland i år.
Nu har succétränaren Anders Strandlund bestämt sig för en fortsättning.
– Nu jobbar vi för att behålla fjolårstruppen och förstärka den ytterligare, säger lagledaren Mikael Backlund.


Ifjol så här års diskuterades om att Stöde IF skulle börja om i division 6 Medelpad sedan man missat i återkvalet till division 3.
Men istället fick man en "frisläng" till division 3-spel, tackade ja, samtiidigt som tränaren som förde upp dom i trean, Anders Strandlund, återkom till klubben. Därefter satte man igång att renovera truppen då många spelare försvann eller slutade. Några "stadsbor", som i flera fall aldrig spelat på den här nivån, några spelare hämtades in från utlandet plus att ett par spelare övertalades om att köra på en säsong till. Dem mixen lyckades Anders Strandlund brygga till en väl fungerande enhet och "dengivna jumboplatsen" omvandlades som sagt till en fin femteplats och näst bästa Medelpads-lag.
Lokalfotbollen bytte några ord med tränaren Anders Strandlund när han nu bestämt sig för en fortsättning.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– En helt OK säsong som vi kom in i med lite folk och med många nya spelare. Som väntat tog det lite tid att få ordning på det men vi blev bättre och bättre under säsongen.

Vad har varit mest glädjande?
– Utvecklingen av laget och vårt sätt att spela fotboll.
den 13 oktober 11:46

…och minst dito?
– Att vi av olika anledningar tvingats åka till några bortamatcher med bara elva-tolvv spelare.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Charlie Hornby hade en "omöjlig" räddning mot Östavall hemma, tror det var 1-0 då. Josh Chatees soloprestation mot Björna borta, vi hade två man utvisade och han snurrade upp halva Björna och avslutade med att få målisen att sätta sig innan han rundade honom vackert samt Kim Erikssons debut för oss där han drar in 1-1 i nättaktet med bara minuten kvar att spela mot Svartvik borta.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Oskar de Vahl, totalt hänsynslös mot sig själv, krigar och sliter om varje boll, ger allt i varje närkamp och slutar aldrig springa. Otroligt värdefull spelare och lagkamrat.

Så långt Anders Strandlund. Lokalfotbollen ställde också några frågor till lagledaren Mikael Backlund.

Många har undrat om hur kostsam er säsong blev med alla nyförvärven, inte minst från utlandet. Hur ligger det till med det?
– Inte speciellt dyrt alls. Vi har ordnat boende och frukost. Resten har grabbarna stått för själva om vi ser till britten och kanadensarna. Sundsvallskillarna åker ju med vår tränare.

Hur många av dom återkommer till våren?
– Alla som var med i år har sagt sig vilja komma hit även nästa säsong. Och när det gäller målvakten Charlie Horny har han träffat kärleken i vårt damlag och bor här permanent. När det gäller vår veteran Håkan Helsing har han lovat att fortsätta som spelande ass. tränare. En viktigt kulturbärare i klubben.

Inga spelare som aviserat flytta alternativt sluta?
– Oklart med vår lagkapten Johan Bergman som har problem med sin fot samt Linus Sjölander som flyttat med tjejen till Östersund. Någon ny klubbadress är inte klar där. Kanske kommer han att spela med oss ändå nästa år.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Fredrik Carström lämnar tränarposten i Svartvik efter ett par framgångs-rika säsonger. Fredrik Carström lämnar tränarposten i Svartvik efter ett par framgångs-rika säsonger.

Efter att ha fört Svartvik till bästa Medelpadslag i trean – nu slutar Fredrik Carström


(2017-10-19)
Hårdsatsande nykomlingarna Svartvik blev bästa Medelpadslag i division 3 Mellersta Norrland med en fjärdeplats.
Trots detta slutar tränaren Fredrik Carström.
– Jag känner att jag vill göra något annat, säger succétränaren.


Det gick bra för våra tre lokala division 3-lag i år och samtliga placerade sig på övre halvan. Av dessa blev, inte övveraskande, Svartviks IF, det lag som hamnade högst upp i tabellen, fyra.
Lokalfotbollen ställde några frågor till nykomlingarnas tränare Fredrik Carström efter att han fått landa efter säsongen.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Är i stort sett nöjd med säsongen. Vi har nått våra målsättningar. Vi hade topp 6 efter halva säsongen, sen satte vi topp 4 inför hösten. Vi var väldig ojämn i våras, men har varit bättre under hösten. Tycker att vi är värda några poäng mer. Känns otroligt att vi bara tagit en pinne mot Alsen om man tänker på matchbilderna. Här borde vi haft sex poäng tycker jag. Att vi bara tar en poäng mot Stöde i våras känns också onödigt. Tycker också att vi borde vunnit mot Gottne hemma i våras. Sen är jag nöjd med att vi lyckats vinna mot både Kramfors och Friska viljor.

Vad har varit mest glädjande?
– Att vi även i trean spelat bra anfallsspel! Skapat mycket målchanser och gjort många mål.

…och minst dito?
– Ojämnheten, framförallt i våras. Vi hade en strulig försäsong och vårdito med många skador och sjukdomar, där många tränade för lite. Hade vi haft mer träning i kroppen är jag säker på att vi slagits i absoluta toppen.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Segrarna mot Kramfors hemma och Friska viljor borta.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Filip Glantz har nått en nivå till i år! Likaså Felix Häggström plus att Rasmus Paulsson gjorde en jättebra höstsäsong

Hur blir det för egen del? Fortsätter du i Svartvik ytterligare en säsong till?
– Nej, jag kommer inte att fortsätta. Har haft fantastiska år i Svartvik, men känner att jag vill göra något annat. Jag kommer t ex ha distriktslaget P03 tillsammans med "Jocke" Blomkvist. Sedan får vi se om det blir nåt mer, men tanken är att jag bara ska ha det.

När du nu lämnar Svartvik. Vad tycker du om domarstandarden i år?
– Jag tycker den har varit bra.

Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av trean i år?
– Bra! Brukar besöka den ett pargånger i veckan.

Betyg till Lokalfotbollen rent allmänt?
– Det får bli en 10:a!

Vad tycker du borde förbättras med Lokalfotbollen alternativt något som du saknar?
– Inget jag kommer på, avslutar Fredrik Carström pratstunden.

Vem som kommer att efterträda Fredrik Carström är ännu oklart. Lokalfotbollen har sökt sportchefen Leif Wiklund för mer info och väntar på återkoppling.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Rasmus Bergström satte bägge FV-målen i Kalix. Rasmus Bergström satte bägge FV-målen i Kalix.

Friska Viljor inledde division 2-kvalet med seger


(2017-10-07)
Friska Viljor kom tvåa i division 3 Mellersta Norrland och fick därigen en chans att kvala sig upp i tvåan.
Det började med en uddamålsseer av tre borta mot IFK Kalix trots att man fick en spelare utvisad redan efter en kvart.


IFK Kalix - Friska Viljor FC 1-2
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Det blir division 2-spel nästa år för Petter Thelins Kramfors-Alliansen. Det blir division 2-spel nästa år för Petter Thelins Kramfors-Alliansen.

Kramfors-Alliansen till tvåan, Friska Viljor får chansen att kvala sig upp


(2017-09-30)
Kramfors-Alliansen spelar division 2-fotboll nästa år efter 2-0 hemma på IP inför 675 begaistrade åskådare.
Kvalplatsen till tvåan lade Friska Viljor hand om sedan man smitit om Gottne precis på mållinjen.
Våra Medelpadslag radade upp sig från plats fyra till sex.


Gottne gick miste om hela "gottepåsen"

Gottne hade seriesegern i sin hand för ett par omgångar sedan och skulle bara säkra den uppe i Östavall. Västralaget vann dock och i slutändan blev det inte ens kval för nolaskogsarna efter att ha avslutat med att bara nå 2-2 mot jumbon Björna.
Det blev nu istället Kramfors-Alliansen som inför 675 hemmaåskådare kunde vinna med 2-0 över Frösö och behålla serieledningen över den sista omgången.
Kvalplatsen till tvåan "övertogs" nu av Friska Viljor sedan man avgjort tidigt hemma på Skyttis mot KB 65, som också får avsluta hösten med kvalspel. Men för att hänga kvar för deras del. En uppgift  som jag tror dom går i land med.


Stöde bäst i derbytabellen

Stöde avslutade säsongen fint genom att ta en 2-1-seger i derbyt mot Svartvik.
Christoffer Nerkman gav visserligen Svartvik ledningen redan efter två minuter men innan kvarten spelad hade hemmalaget vänt via mål av Adam Kerfstedt och Josh Chatee. Matchens sista fem sjättedelar blev mållösa och Stöde tog därmed hem den lokala och inofficiella derbytabellen efter tre segrar och ett kryss mot Svartvik och Östavall.


Ovanlig förlust för Östavall på Skogsvallen

När det gäller Östavall blev det förlust hemma på Skogsvallen för ovanlighetens skull. Alsen kom, sågs och segrade med 3-1. Förlusten medförde att Stöde smet förbi ÖIF i tabellen. Medelpadslagen radade upp sig i sluttabellen. Svartvik fyra, Stöde femma och Östavall sexa. Ett facit som vi måste vara mycket nöjda med då "experterna" tippat att både Stöde och Östavall skulle åka ur och inte Svartvik komma topp fyra.

Så här gick det i den sista omgången:

Björna IF - Gottne IF 2-2
Friska Viljor FC - KB 65 FF 4-1
Kramfors-Alliansen - Frösö IF 2-0
Sollefteå GIF FF - Tandsbyns FK 3-1
1Stöde IF - Svartviks IF 2-1
Östavalls IF - Alsens IF 1-3
(klicka på resultatet för matchfakta)

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Pallar Petter Thelins Kramfors nerver i slutomgången? Pallar Petter Thelins Kramfors nerver i slutomgången?

Idag avslutas trean men vilka tar hem serien? Kramfors, Gottne eller Friska Viljor?


(2017-09-30)
Det blir ett triangeldrama om seriesegern i den mellersta Norrlands-trean.
Vinner Kramfors-Alliansen sin match mot Frösö är saken biff.
Om inte så är säkert både Gottne och Friska Viljor sugna att hugga åt sig.

 

I eftermiddag spelas den avslutande omgången i division 3 Mellersta Norrland.
Våra Medelpadslag har inte mycket mer än äran att spela för. Stöde tar emot Svartvik i ett derby och Östavall tar emot Alsen.
I botten står det redan klart att Sollefteå, Tandsbyn och Bjönra åker ur och KB 65 skall försöka kvala sig kvar mot tre division 4-tvåor.


Kramfors-Alliansen i förarsätet

Däremot är det fortfarande öppet om vilka som vinner serien och villka som får kvala till division 2.
Kramfors-Alliansen leder serien på 48 poäng, lika många som Gottne men tolv plusmål bätre. Friska Viljor skuggar på tredje plats, två pinnar bakom.
Gottne har Björna borta och bör vinna komfortabelt och sak samma lär gälla för Friska Viljor hemma mot KB 65. Återstår då att se om Petter Thelin och hans Kramfors-Alliansen kan hålla nerverna i styr hemma mot Frösö.

Så här spelas sista omgången:
14:00 Björna IF - Gottne IF
14:00 Friska Viljor FC - KB 65 FF
14:00 Kramfors-Alliansen - Frösö IF
14:00 Sollefteå GIF FF - Tandsbyns FK
14:00 Stöde IF - Svartviks IF
14:00 Östavalls IF - Alsens IF

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Haris Devic nickade in en boll och var planens gigant. Haris Devic nickade in en boll och var planens gigant.

Svartvik föll mot nya serieledarna: "Vi var värda poäng"


(2017-09-23)
Kramfors-Alliansen jagar serieseger men Svartvik var ytterst nära att sätta käppar i hjulet.
Det var först sista tio som ådalingarna kunde vända 1-2-underläge till seger.
– Vi var värda poäng idag på vår fina andra halvlek där vi var nära flera gånger att stänga matchen med ett 3-1-mål, säger tränaren Fredrik Carström.


Kramfors bättre i första halvlek

Det blev en rafflande historia när Svartvik avslutade sin comeback-säsong i trean uppe på Hemmanet.
Gästande Kramfors-Alliansen jagade seriesegern och spel i norrlands-tvåan nästa år och man tog ledningen precis i slutskedet av den första halvleken genom Petter Thelin, vem annars?
- Rättvist då Kramfors var bättre än oss i första, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
Svartvik uppträdde piggare i andra och halvlekens gigant Haris Devic kunde nicka in kvitteringen med mindre än tjugo minuter kvar.


Årets Mål av Nerkman

Bara kort efter kvitteringen kom Årets Mål uppe på Hemmanet när Christoffer Nerkman cykelsparkade in 2-1 på bästa brassemanér. Det sura för Nerkman var att domaren gav Said Gavador målet istället. Han kanske ser mer ut som en brasse än Nerkman? Vad vet jag?
– Därefter radade vi upp chanser och borde avgjort matchen, säger Fredrik Carström.
Men istället kunde Kramfors vända på steken matchens sista åtta minuter och vinna med 3-2.
– Även vid 2-2 och 2-3 hade vi chanser. En otroligt tung förlust där vi åtminstone var värd att få med oss nånting, säger Fredrik Carström.


Haris en nivå högre

Trots den snöpliga förlusten var tränare Carström nöjd med sina mannar.
– Samtliga jobbade kopiöst, och visade upp den fina form vi har visat hela hösten, med Haris var ännu en nivå högre idag.
Nu väntar avslutningen nästa lördag med bortaderby mot Stöde. Svartvik kommer oavsett hur det går att landa på plats nummer fyra i sin division 3-comeback. Helt OK även om jag vet att man gärna varit med och sniffat mer på toppstriden.

Svartviks IF - Kramfors-Alliansen 2-3
2017-09-23 - 14:00 - Svartviks IP
Målen: 0-1 Petter Thelin (44), 1-1 Haris Devic (7), 2-1 Christoffer Nerkman (inte Said Gavador som det står i matchprotokollet) (73), 2-2 Emil Forsgren (82), 2-3 Marcus Jössund (86). 
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 145
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Daniel Wallsten gjorde Östavalls mål plus att det var han som blev nersparkad när KB 65 fick en spelare utvisad. Daniel Wallsten gjorde Östavalls mål plus att det var han som blev nersparkad när KB 65 fick en spelare utvisad.

Östavall släppte in tre mål med en man mer: "Motivation slår klass"


(2017-09-23)
Östavall hade 1-1 när KB 65 fick en spelare utvisad.
Då avgjordes matchen.
Nytt kontraktsjagande KB (!) gjorde tre raka mål och kunde  vinna med 4-1 och slipper därmed direktnedflyttning.
– Det är för dåligt av oss att släppa in tre mål med en man mer men som det heter: "Motivation slår klass", säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Oleg Lashyn  tvingades utgå

Östavall avslutade årets bortamatch på en blöt och "långhårig" plan mot ett KB 65 som jagade nytt kontrakt.
Gästerna inledde nykomlingsmötet med att ta ledningen genom Daniel Wallsten kring halvtimmen spelad. Östavall hade klart grepp om matchen när Oleg Lashyn tvingades utgå på grund av skada i den 38:e minuten.
Det blev lite oordning i leden och Albin Lindblad kunde kvittera sekunderna innan pausvilan vilket naturligtvis stärke dom randigas självförtroende.
I den 57:e minuten fick dock KB 65:s Jesper Persson för sig att sparka ner målskytten Wallsten och fick ta en lite tidigare dusch än dom övriga.
Och utvisningen fick också en matchavgörande effekt. Men kanske inte på det sätt man hade föreställt sig. Med en man kort tog hemmalaget tag i händelserna och kunde sista kvarten göra tre mål och fixa en 4-1-seger och dom tre poängen gjorde att man inte åker ur direkt trots att en omgång återstår utan efter att trean slutspelats får en andra chans att klara sig kvar via kvalspel mot serietvåorna i Jämtland/Härjedalen, Ångermanland och Medelpad.
– KB jublade rejält efter matchen och var mer taggade än oss men det är ändå för dåligt av oss att släppa in tre mål med en man mer men som det heter: "Motivation slår klass", säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Fin publiksiffra förresten på Forsvallen – drygt 200 åskådare!

KB 65 FF - Östavalls IF 4-1
2017-09-23 - 14:00 - Forssvallen
Målen: 0-1 Daniel Wallsten (29), 1-1 Albin Lindblad (45), 2-1 Niclas Öberg (74), 3-1 Niclas Öberg (85), 4-1 Niclas Öberg (90).
Utvisning KB 65 Jesper Persson (57).
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 206
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Nyttige Oskar de Vahl har gjort en kanon-säsong under sitt första år som division 3-spelare. Nyttige Oskar de Vahl har gjort en kanon-säsong under sitt första år som division 3-spelare.

Stöde spelade ner Tandsbyn i fyran


(2017-09-23)
Genom att åka upp till Jämtland och hålla nollan såg Stöde till att spela tillbaka Tandsbyn till division 4.
– Tandsbyn borde kanske gjort nåt mål i första men vi var bättre i andra så krysset var nog mest logiskt, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


Tandsbyn gick för seger hemma mot Stöde för att hålla drömmen om division 3-spel vid liv en vecka till. Ett hopp som Stöde släckte genom att hålla nollan. Men enligt rapporterna från Jämtland "borde Tandsbyn haft ledningen med 5-0 i paus sett till chanserna".
– Haha, nja, vi var inte på topp men vi för matchen i 90 minuter. Vi slarvar ett par gånger i första och Tandsbyn kontrar farligt och visst borde dom gjort nått mål, erkänner Stödetränaren Anders Strandlund.

Såg det bättre ut för er i andra?
– Ja, vi är mer fokuserade och jag tycker vi borde punkterat matchen rejält då. På det stora hela kanske krysset är mest logiskt.

Någon eller några du vill plussa extra för idag?
– Josh Chatee fick priset som bästa stödespelare men jag vill även berömma Oskar de Vahl som sliter som ett djur och gör massa nytta för oss match efter match.

Stöde avslutar sin historiskt bästa säsong någonsin med ett derby hemma på IP mot Svartvik nästa lördag.

Tandsbyns FK - Stöde IF 0-0
2017-09-23 - 14:00 - Tandsbyns Nya IP
Domare: Victor Grönlund
Publik: 88
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Daniel Wallsten såg till att Gottne fick vänta med att korka upp champagnen ett tag till... Daniel Wallsten såg till att Gottne fick vänta med att korka upp champagnen ett tag till...

Östavall dängde serie-ledarna – håller liv i toppstriden


(2017-09-16)
Östavall visade ingen respekt när serieledande Gottne gästade Skogsvallen utan kunde vinna med matchens enda mål, Daniel Wallstens i den 26:e minuten.
Gottne som hade tänkt spela hem seriesegern får vänta med att korka upp champagnen ett tag till...


Östavall plockar skalper i sin allra första säsong i division 3. Idag knäckte man serieledarna Gottne och tidigare har man besegrat topplaget Friska Viljor och kryssat mot Kramfors-Alliansen. Däremot har man förlorat samtliga fyra derbyn mot Svartvik och Stöde...
Fast det talar vi tyst om en dag som denna. Efter tre raka förluster sedan man definitivt säkrat spel i trean även nästa år tände man till igen när serieledarna Gottne kom på besök. Daniel Wallsten satte segermålet redan i den 26:e minuten högt vid den främre stolpen och dom gröna hade därefter inga större besvär att förvalta ledningen. Nolaskogsarna jobbade på långa och raka bollar och det passade mittlåset Jordan Binns och Magnus Rimeslåtten som en fotriktig sko som motade bort det mesta oavsett om det gällde marken eller i luftrummet.
Tack vare Östavalls seger lever nu toppstriden vidare. Gottne har tre poäng ner till Kramfors, men klart sämre målskillnad, och fyra till Friska Viljor. Två omgångar återstår.
I mittens rike passerade Östavall Stöde.

Östavalls IF - Gottne IF 1-0
2017-09-16 - 14:00 - Skogsvallen
Målet: 1-0 Daniel Wallsten (26).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 71
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Svartvik lade juumbon Björna på rygg


(2017-09-16)
Svartvik spelade idag definitivt ner Björna i division 4.
Danne Johansson, Haris Devic och Felix Häggström var skarprättarna.
"Blackbay" tog dessutom ett stort steg mot titeln "bästa Medelpadslag i trean" och därmed tredje bästa lag i Medelpa efter GIF Sundsvall och IFK Timrå.


Inför matchen hade Björna en liten men teoretisk chans att hålla sig kvar i trean. Men i första hand krävdes det seger hemma mot Svartvik.
Men nolaskogsarna förmådde aldrig hota Svartvik och när Danne Johansson satte 0-1 strax innan pausvilan blev uppförsbacken allt brantare och tidigt i andra lodrät när Haris Devic gjorde 0-2.
I mitten av halvleken kom även Felix Häggströms 0-3 och det blir nu åter division 4-spel för den sympatiska föreningen "mitt i skogen". För Svartviks del tog man ett stort kliv mot att bli bästa Medelpadslag i trean. Vackert så i comebacken.

Björna IF - Svartviks IF 0-3
2017-09-16 - 14:00 - Biggevallen
Målen: 0-1 Daniel Johansson (41), 0-2 Haris Devic (51), 0-3 Felix Häggström (66).
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Petter Thelin, som provat på spel i Malmö FF, svarade för två av Kramforsmålen när ådalingarna vände mot Stöde. Petter Thelin, som provat på spel i Malmö FF, svarade för två av Kramforsmålen när ådalingarna vände mot Stöde.

Stöde pressade topplaget Kramfors-Alliansen men fick nöja sig med en hdersam förlust


(2017-09-16)
Stöde var inte långt borta från att ta poäng borta mot Kramfors-Alliansen.
Men topplaget vände 0-1-underläge till en 3-1-seger i den andra halvleken.


Stöde var på väg att ställa till med en präktigt skräll på Kramfors IP under lördagen. I mitten av den första halvleken tog Stöde ledningen sedan en hemmaspelare styrt in en boll i dom egna nätmaskorna.
Tidigt in i andra kvitterade dock Emil Forsgren och med tjugo minuter kvar tilldömdes topplaget en straff. En "stramare" som skyttekungen Petter Thelin inte gjorde något misstag på.
Stöde höll emellertid drömmen om poäng vid liv ända till en bit in på stopptid då Petter Thelin avgjorde definitivt med pannan till 3-1.
En stark kämpainsats av Stöde som var mer värd än en "hedersam förlust".

Kramfors-Alliansen - Stöde IF 3-1
2017-09-16 - 14:00 - Kramfors IP
Målen: 0-1 självmål (26), 1-1 Emil Forsgren (51), 2-1 Petter Thelin (70, straff), 3-1 Petter Thelin (90+3).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 149
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Haris Devic gjorde två att Svartviks mål, bl a förlösande 5-3. Haris Devic gjorde två att Svartviks mål, bl a förlösande 5-3.

Skön Svartviksrevansch på Friska Viljor för storförlusten i våras


(2017-09-09)
Svartvik fortsätter vara bästa medelpadslag i trean och idag besegrade man serietvåan Friska Viljor i hällregnet med 5-3 efter en riktigt thriller.
En skön revansch för"Blackbay" efter vårens storförlust på Skyttis där laget föll samman sista halvtimmen.


Övergav finliret

"Regnet bara öser ner" lyder refrängen på en gammal Svensktopps-slagdänga. Och regnet verkligen öste ner uppe på Hemmanet när ett revanschsuget Svartvik tog emot topplaget Friska Viljor. "Blackbay" förlorade i Ö-vik i juni med 0-6 sedan man rasat ihop fullständigt i slutet av matchen.
Svartvik övergav sitt normala finlir och satsade på rakt spel och hård press. Ett spel som gav utdelning i form av Christoffer Nerkmans ledningsmål efter dryga kvarten.
FV replikerade dock omgående men kring halvtimmen återgav först Haris Devic hemmalaget ledningen och Nerkman spädde på till 3-1, bara för att se övikarna åter reducera.
Svartviks övertag i spel och chanser borde ha utmynnat i en större ledning efter den första fyrtiofemman vilket gjorde att den andra halvleken nu stod vidöppen.


Grinigt och spännande på slutet

Dom gulsvartrandiga gästerna inledde bäst i den andra halvleken mot ett mer passivt Svartvik men det var ändå Danne Johansson som kunde utöka ledningen till 4-2 efter dryga timmen spelad.
Friska Viljors press blev allt tyngre och grinigheten på planen tilltog också i samma omfattning. Det var dyra poäng som stod på spel för Friska Viljor i kampen om att jobba ikapp ledande Gottne och kriget om kvalplatsen med Kramfors-Alliansen.
Och med fyra minuter kvar av ordinarie tid kom 4-3-målet och därefter hängde kvitteringen i luften men så på stopptid kunde Haris Devic sätta helt matchavgörande 5-3 och revanschen från förra mötet var fullbordad.
Synd att regnet skrämde bort storpubliken då den här thrillern var värd betdydligt fler än 87 åskådare.

Svartviks IF - Friska Viljor FC 5-3
2017-09-09 - 14:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Christofer Nerkman (16), 1-1 Luis Vasquez (18). 2-1 Haris Devic (28), 3-1 Christofer Nerkman (33), 3-2 Linus Nordin (36) 4-2 Daniel Johansson (61), 4-3 Tobias Forsberg (86), 5-3 Haris Devic (90+3).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Inhoppande Adam Kerfstedt bröt dödläget när han satte Stödes ledningsmål. Inhoppande Adam Kerfstedt bröt dödläget när han satte Stödes ledningsmål.

Inhoppare bröt dödläget när Stöde tog hem segern mot jumbon Björna


(2017-09-09)
Det tog en dryg timme för Stöde att knäcka jumbon Björna.
Och då var det inhopparen Adam Kerfsted som bröt dödläget.
Därefter frisparkade Josh Chatee läckert in 2-0-bollen.
– En stabil insats över lag där Adam Kerfsteds inhopp fick en avgörande effekt, säger Stödetränaren Anders Strandlund. .


Det blev en lite trevande match mellan Stöde och Björna utan riktig struktur och nerv. Stöde förde spelet men hade svårt att bryta ner jumbons försvar samtidigt som man inte släppte till speciellt mycket bakåt.
Det krävdes ett piggt inhopp från Adam Kerfstedt och det var också han som i den 66:e minuten kunde bryta dödläget.
När sedan Josh Chatee med mindre än kvarten kvar läckert satte en frispark säkrades dom tre hemmapoängen definitivt.

– En stabil insats över lag där Adam Kerfsteds inhopp fick en avgörande effekt, säger Stödetränaren Anders Strandlund. 

Utöver Adam Kerfstedt utmärkte sig James Pendridge, som höll ihop mittplan föredömligt och längst bak dominerade ovärdelige Johan Bergman.
– Vill passa på att nämna att trots sitt prekära tabelläge var det bra folk i Björnastaben, avslutar Anders Strandlund.
Hygglig insats av domaren Victor Grönlund även om det visades upp några märkliga gula kort.

Stöde IF - Björna IF 2-0
2017-09-09 - 14:00 - Stöde IP
Målen: 1-0 Adam Kerfstedt (66), 2-0 Joshua Chatee Frisparksmål (76).
Domare: Victor Grönlund, Kvissleby
Publik: 89
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Tar Svartvik revansch på Friska Viljor för storförlusten i våras?


(2017-09-09)
Svartvik är bästa medelpadslag och tar idag emot serietvåan Friska Viljor som jagar Gottne i kampen om seriesegern.
Kanske kan "Blackbay" sätta käppar i hjulet och ta revansch för vårens storförlust på Skyttis?.


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Stöde går förbi Östavall i tabellen vid seger mot jumbon Björna


(2017-09-09)
Vinner Stöde hemmamatchen mot jumbon Björna idag så passerar man Östavall i tabellen och tvärsäkrar för första gången i historien nytt division 3-kontrakt utan kvalspel.
Man har dessutom Svartvik inom räckhåll i kampen om bästa Medelpadslag i trean och därmed trea i Medelpad.
Borde räcka som motivering?


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

17-årige Christoffer Strandin gjorde en fin debut från start i Östavall trots förlusten. 17-årige Christoffer Strandin gjorde en fin debut från start i Östavall trots förlusten.

17-åringar gladde när Östavall föll på Frösön


(2017-09-08)
Östavall föll under fredagskvällen borta mot Frösö med 1-4.
Men två 17-åringar gladde i bortalaget.
Både Christoffer Strandin och Albin Karlsson svarade för fina insatser.
– Kul att se dom kliva in i trean och ta för sig, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Rättvis Frösöseger

Trots att Khoger Friads kvittering till 1-1 var det här Frösöns match. Dom var ner taggade och behärskade det slitna och regnvåta konstgräset bättre och kunde vinna med 4-1 efter 2-1 i paus.
– Kändes som vi inte orkade mobilisera när vi nu är klara för division 3-spel även nästa år. Fanns inte mer att kräma ut idag och Frösö var klart bättre än oss, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Framtiden visar upp sig

Helt nattsvart var det dock inte i Östavall. På mittfältet debuterade 17-årige Ångesonen Christoffer Strandin från start med den äran och på kanten hoppade jämnårige Albin Karlsson, fostrad i Ljunga, in och imponerade.
– Kul att se dom kliva in i trean och ta för sig, säger Sten-Ingvar Fredlund om framtidskapitalet.

Frösö IF - Östavalls IF 4-1
2017-09-08 - 19:30 - Länsförsäkringar AC
Målen: 1-0 ej inrapporterad ännu, 1-1 Khoger Friad, 2-1 ej inrapporterad ännu, 3-1 ej inrapporterad ännu, 4-1 ej inrapporterad ännu.
Domare: Robin Albertsson (mer sergeant än fotbollsdomare och dessutom inte så snabb att lägga in matchfakta)
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Said Gavadors kvitteringsmål blev omdiskuterat. Said Gavadors kvitteringsmål blev omdiskuterat.

Fjärde derbyförlusten för
Östavall kom hemma mot Svartvik: "Demonoffside"


(2017-09-03)
Östavall förlorade även årets sista Medelpadsderby, 1-2 hemma på Skogsvallen mot Svartvik.
– Vi borde haft poäng idag men den assisterande domaren tyckte inte det. Deras 1-1-mål kom efter en demon-offside, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Östavall har överraskat i sin debut-säsong i trean och ser ut att hänga kvar med råge.
Men derbymatcherna har dock varit ett mörker. Mot Svartvik kom fjärde förlusten av lika många möjiga.
Det började emellertid bra för västralaget då Yaroslav Voloshin satte 1-0 kring halvtimmen spelad.
Ledning bibehölls fram till minut 79 då Said Gavador fick fritt läge. Lite väl fritt enligt somliga...
Ett irritterat Östavall tappade lite fokus och av bara farten kom ävem Daniel Johanssons 1-2-mål. Ridå!
– En jämn match där vi borde haft poäng idag men den assisterande domaren tyckte inte det. Deras 1-1-rmål kom efter en demonoffside, dundrar Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

texten kan komma att uppdateras

Östavalls IF - Svartviks IF 1-2
2017-09-02 - 14:00 - Skogsvallens IP
Målen: 1-0 Yaroslav Voloshin (29), 1-1 Said Gavador (79), 1-2 Daniel Johansson (80).
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 100
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Bra prestation men noll Stödepoäng mot topplaget Friska Viljor


(2017-09-03)
Stöde stod länge emot topplaget Friska Viljor uppe på Skyttis och höll tätt ända till den 68:e minuten och det var faktiskt inte förrän på övertid som Ö-vikslaget kunde knyta ihop säcken mot det kämpande medelpadslaget.

texten kan komma att uppdateras

Friska Viljor FC - Stöde IF 3-0
2017-09-02 - 14:00 - Skyttis IP
Målen: 1-0 Rami Mansour (68), 2-0 Armegio Liva (90), 3-0 Niklas Palm (90+2).
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 160
Matchfakta


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Jakob Melander satte Stödes 2-0-mål i derbyt mot Östavall. Jakob Melander satte Stödes 2-0-mål i derbyt mot Östavall.

Stöde tog andra derby-segern för året mot
Östavall


(2017-08-26)
Stöde tog årets andra derbyseger mot Östavall.
Detta trots att Stödes straffmålskytt från den första halvleken, James Pendrigh, åkte på en tidig utvisning i andra.
– Kvalitetsmässigt årets sämsta match, säger Sten-Ingvar Fredlund.


Stöde vann "årets sämsta match"

Stöde luggade Östavall än en gång i västraderbyt. Denna gång med 2-1.
Men det var nära att gästande Östavall skulle få en smakstart.
– Daniel Wallsten blev nerriven men domaren hade åkt ända från Gävle för att missa den, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Däremot såg domaren förseelsen i mitten av halvleken i det andra straffområdet och James Pendrigh kunde göra 1-0 från elvameters-punkten. Det blev halvlekens enda nätkänning.
Samme Pendrigh drog i den andra halvlekens inledning på sig sitt andra gula kort och blev ännu en i raden av utvisade Stödespelare den här säsongen.


"Jacke! satte spiken

Östavall försökte i sitt numerära överläge jaga en kvittering men den avgörande spetsen saknades samtidigt som Stöde försvarade sig bra.
Med bara tre minuter kvar kunde istället Jakob Melander sätta dit spiken med sitt 2-0-mål.
Jesper Gulliksson fick visserligen till en reducering men det var för lite tid kvar för en kvittering.
– Kvalitetsmässigt årets sämsta match, mycket bök och stök och inte mycket till konstruktivt spel från någondera håll. I slutändan gör ändå Stöde två mål och vi bara ett så det är bara att gratulera dom till segern, säger Sten-Ingvar Fredlund.

Stöde IF - Östavalls IF 2-1
2017-08-26 - 14:00 - Stöde IP
Målen: 1-0 James Pendrigh (24, straff), 2-0 Jakob Melander (87), 2-1 Jesper Gulliksson (90).
Utvisning Stöde: James Pendrigh (48)
Domare: Joakim Nylén
Publik: 176
Matchfakta


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Hampus Olsson nätade i sim första match från start för året. Hampus Olsson nätade i sim första match från start för året.

Svartvik bjöd på målrik tillställning uppe på Hemmanet


(2017-08-26)
Svartvik bjöd på målkalas uppe på Hemmanet mot Sollefteå.
Publiken fick se hela åtta mål varav fem för det rödvita favoritlaget.
– Vi saknade många ordinarie idag men vi visade att vi har en bra bredd i truppen och tre killar i U17-laget fick speltid, säger tränaren Fredrik Carström..


Svartviksledning med 3-0 innan halvtimmen spelad

Hampus Olsson, Danne Johansson och Said Gavador såg till att Svartvik spänt fast sig i förarsätet ordentligt redan innan halvtimman var spelad uppe på Hemmanet.
– Vi gjorde en bra första halvlek, där vi skapade chanser och dessutom var effektiva. Sollefteå känndes ändå farliga framåt, men var darriga i backlinjen vilket vi utnyttjade, säger tränaren Fredrik Carström.
Det dröjde sedan till minut 69 innan nästa mål föll och då var det Danne Johansson som höll sig framme igen och ökade på till 4-0.


Målorgie sista fem minuterna

Sista fem minuterna blev det rena målorgien. Sollefteå reducerade två gånger om innan Haris Devic i den tredje övertidsminuten satte 5-2.
Det blev dock inte matchens sista mål utan Niplaget hann göra ytterligare en reducering, nu till 5-3.
Kul att notera att unge Helmer Bergström som gjort bra ifrån sig i division 6-laget fick en halvlek att visa upp sig på.
– Vi slappnade av efter 4-0 och slarvade i passningsspelet och i kommunikationen, vilket Sollefteå var snabba att utnyttja men vi vinner till slut med 5-3, säger Fredrik Carström.


Många ordinarie borta

Carström fortsätter: 
– Jag är nöjd med grabbarnas insats och vi visade att vi har en stor bredd i truppen. Idag saknade vi spelare som Filip Glantz, Christoffer Nerkman, Felix Häggström och Daniel Näslund. Det är fyra spelare som varit ordinarie hos oss hela året. Dessutom sätter vi in "02:an" Helmer Bergström i halvtid och två U17-spelare till som får speltid, Mitch Ryan och William Sjödal. Det visar också att vi har bra spelare underifrån, säger Svartvikstränaren.


Rasmus från klarhet till klarhet

Vilka var då Carström extra nöjda med idag?
– Tycker att Rasmus Paulsson går från klarhet till klarhet på mittfältet. Hampus Olsson gör sin första match från start i år och gör det jättebra. "Jocke" Sjödin är en spelare som får spela på olika positioner,där det brukar fattas folk och han gjorde en riktigt bra match som ytterback, säger Fredrik Carström.
Nästa lördag väntar derby på Skogsvallen mot Östavall för Svartvik i kampen om vilka som är trea i Medelpad efter GIF Sundsvall och IFK Timrå.

Svartviks IF - Sollefteå GIF FF 5-3
2017-08-26 - 14:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Hampus Olsson (5), 2-0 Daniel Johansson (12), 3-0 Said Gavador (26), 4-0 Daniel Johansson (69), 4-1 Cristian Cazacu (85), 4-2 Rasmus Engström (88), 5-2 Haris Devic (90+2), 5-3 Cristian Cazacu (90+3).
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Yaroslav Voloshin gjorde ett av målen när Östavall ledde med 3-0 efter 18 minuter mot Kramfors-Alliansen. Yaroslav Voloshin gjorde ett av målen när Östavall ledde med 3-0 efter 18 minuter mot Kramfors-Alliansen.

Samtliga tre medelpads- lag kryssade idag


(2017-08-19)
Svartvik spelade 1-1 uppe i Alsen, Stöde 2-2 på Nipvallen i Sollefteå medan Östavall nådde 3-3 hemma mot topplaget Kramfors-Alliansen.
Samtliga våra tre medelpadslag kryssade således.
– Fast lite surt att tappa 3-0 efter 18 minuter och ett missat friläge för utökning, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Östavall tog poäng efter drömstart

Östavall spelade drömfotboll första 20 minuterna mot topplaget Kramfors-Alliansen och ledde med 3-0 efter mål av Daniel Wallsten. Yaroslav Voloshin och Jordan Binns.
Östavall hade sedan även bud på 4-0, missat friläge!
Istället började ådalingarna vakna allt mer och lyckades reducera två gånger om i slutet av halvleken.
20 minuter in i den andra kom så kvitteringen och därefter låg dom blåvitrandiga på för ett segermål men Östavall fortsätter att ställa till det för topplagen hemma på Skogsvallen. Seger mot Friska Viljor och nu höll man ut och fixade kryss mot Kramfors-Alliansen.
– Fast lite surt att tappa 3-0 efter 18 minuter och ett missat friläge för utökning, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund och fortsätter:
– Men jag är stolt över poängen och grabbarnas insats idag. Kramfors är inget dåligt lag och vi visade att vi kan spela jämnt mot alla lag i den här serien och nu tror t o m jag att vi kanske kommer att hänga kvar, säger Fredlund.

Östavalls IF - Kramfors-Alliansen 3-3
2017-08-19 - 14:00 - Skogsvallen
Målen: 1-0 Daniel Wallsten (6), 2-0 Yaroslav Voloshin (14), 3-0 Jordan Binns (18), 3-1 Emil Forsgren (39), 3-2 Petter Thelin (45), 3-3 Johannes Thelin (64).
Domare: Joakim Nilsson (mycket bra)
Publik: 47
Matchfakta


"Jacle" Melander räddade sen poäng för Stöde

Stöde var illa ute på Nipvallen. Sollefteå-giffarna ledde med 1-0 sedan mitten på den första halvleken men så med bara dryga minuten kvar kvitterade Jakob Melander och Stöde fick med sig en oerhört viktig poäng hem.

Sollefteå GIF FF - Stöde IF 1-1
2017-08-19 - 14:00 - Nipvallen
Målen: 1-0 Eugeniu Samson (22), 1-1 Jakob Melander (89).
Domare: Ulrik Ulander
Publik: 75
Matchfakta


Även Svartvik kvitterade sent

Svartvik var ommöjligt ännu mer illa ute än Stöde, 0-2 borta mot Alsen med bara fem minuter kvar att spela. Men likt Houdini lyckades "Blackbay" ta sig ur tvångströjan och via mål av Danne Johansson och Haris Devic rädda poäng på Bleckåsvallen.

Alsens IF - Svartviks IF 2-2
2017-08-19 - 14:00 - Bleckåsvallen
Målen: 1-0 Andreas Engström (16), 2-0 Andreas Engström (43), 2-1 Daniel Johansson (85), 2-2 Haris Devic (89).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Östavalls IF jublar i omklädningsrummet efter segern uppe i Björna. Foto: Lars-Gunnar Nordlander.
Östavalls IF jublar i omklädningsrummet efter segern uppe i Björna. Foto: Lars-Gunnar Nordlander.
Robin Cardegren säkrade segern med sitt drömmål från 40 meter. Robin Cardegren säkrade segern med sitt drömmål från 40 meter.

Robin Cardegrens halv-volley från 40 meter säkradde Östavallsegern


(2017-08-12)
Förra helgen besegrade Östavall topplaget Friska Viljor.
Idag tog man tre poäng av seriens jumbo Björna.
Robin Cardegren säkrade segern definitivt med sitt 2-0-mål, en halv-volleyträff från 40 meter.
– Det här var en riktigt dålig division 3-match, mest spark, bonk och brunk, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Klarade man av att lägga topplaget Friska Viljor på rygg var det väl rackarns om man inte skulle kunna göra detsamma med jumbon?
Östavalls succédebut i trean fortsätter. Idag tog man trippen till nolaskogarna för nappatag med fjolårets överraskningslag Björna IF.
Ångermanlänningarna har dock en tung säsong och Östavall kunde åka hem med en 2-0-seger.
Khoger Firad satte 0-1 efter 18 minuter och det var först med två minuter kvar som, den enligt matchprotokollet utbytte (!), Robin Cardegren definitivt kunde säkra trepoängaren med en sanslös halvvolleyträff från 40 meter.
– Det här var annars en riktigt dålig division 3-match, mest spark, bonk och brunk, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund och fortsätter:
– Men det var en rättvis seger. Dom hade mer boll än oss i första men skapade inte någon riktigt vass chans på hela matchen utöver några frisparkar och hörnor som dom lyfte in i vårt straffområde. Då hade vi klart fler chanser att stänga matchen tidigare. En eloge ändå till Björna som aldrig gav upp utan kämpade på hela vägen, säger Fredlund.

Björna IF - Östavalls IF 0-2
2017-08-12 - 14:00 - Biggevallen
Målen: 0-1 Khoger Friad (18), 0-2 Robin Cardegren (88).
Domare: Niklas Nordin
Publik: 79
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Max Osadolor satte Stödes sena segermål. Max Osadolor satte Stödes sena segermål.

Stöde nötte ner Alsen – Max Osadolor segeerskytt i slutminuterna


(2017-08-12)
Stöde lyckades till slut nöta ner Alsen och inhopparen Max Osadolor kunde skjuta in segermålet i slutminuterna.
– Jag är väldigt glad över att vi gick segrande ur den här välspelade matchen och det lyckade valet att byta in Max, säger tränaren Anders Strandlund.


Stöde inledde trevande men tog därefter över

Stöde och Alsen bjöd på en välspelad fotbollsmatch men den såg länge ut att bli mållös.
Gästerna från Jämtland inledde bäst men allt eftersom tog Stöde över och borde nog gått till pausvila i ledningen.
Stödes övertag både när det gäller spel och chanser fortsatte i andra samtidigt som Alsen var farliga när dom fick chansen att ställa om. 


Inhopparen Max Osadolor sköt segermålet

Några mål såg det som sagt inte ut att bli då inhopparen Max Osadolor efter ett fint anfall tog chansen och satte segermålet. Duktige Alsenmålvakten Mikael Nilsson var på bollen men lyckades inte styra den utanför målramen.
– Vi nöter ner dom i andra och lyckas till slut få in bollen bakom deras keeper. Bytte in Max med en kvart kvar och det visade sej lyckat, säger Stödetränaren Anders Strandlund nöjt.


Mattis Backlund imponerade på mittfältet

Stödetränaren Anders Strandlund fortsätter:
– Jag är väldigt glad över att vi gick segrande ur den här välspelade matchen. Särskilt över laginsatsen och hur vi håller ihop laget och jobbar för varandra. Många var bra men tycker det är starkt av Mattis Backlund som kliver in på det centrala mittfältet och gör en strålande insats.

Stöde IF - Alsens IF 1-0
2017-08-12 - 14:00 - Stöde IP
Målet: 1-0 Maxwell Osadolor (88)
Domare: Ghaleb Rajab
Publik: 0
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Daniel Johansson satte två av Svartviks tre mål hemma mot KB 65. Daniel Johansson satte två av Svartviks tre mål hemma mot KB 65.

Danne Johanssons två mål gav Svartvik tre poäng mot KB 65


(2017-08-12)
Danne Johansson såg med sina två mål till att hela poängskörden blev kvar uppe på Hemmanet.
Även Christoffer Nerkman hittade nätet i Svartviks 3-1-seger.


Danne Johansson satte 1-0 till Svartvik efter en halvtimme men KB 65:s Viktor Edmark kvitterade knappt tio minuter senare.
Christoffer Nerkman återgav emellertid "Blackbay" ledningen innan pausvilan.
Med 20 minuter kvar satte Danne J sitt andra mål för dagen och säkrade att dom tre poängen stannade kvar uppe på Hemmanet.

Svartviks IF - KB 65 FF 3-1
2017-08-12 - 14:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Daniel Johansson (30), 1-1 Viktor Edmark (39), 2-1 Christofer Nerkman (42), 3-1 Daniel  Johansson (70).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 108
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Daniel Wallsten sätter segermålt mot Friska Viljor på straff sedan han själv blvit fälld. Foto: Lars-Gunnar Nordlander.
Daniel Wallsten sätter segermålt mot Friska Viljor på straff sedan han själv blvit fälld. Foto: Lars-Gunnar Nordlander.
Daniel Wallstens svarade för ännu ett viktigt och poänggivande mål. Daniel Wallstens svarade för ännu ett viktigt och poänggivande mål.

Östavall skrällde rejält
– nollade serieledarna Friska Viljor hemma på Skogsvallen


(2017-08-05)
Friska Viljor har spelat iSuperettan.
Östavall aldrig högre än Medelpadsfyran innan den här säsongen.
Idag stod Östavall för en präktig skräll då man nollade serieledarna från Ö-vik.
Segerskytt på straff var Daniel Wallsten. Vem annars?
– Vi gör en fantastisk laginsats mot ett riktigt bra och välspelande lag, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Publiken på Skogsvallen fick se en bra och välspelad match där Östavall i inledningen blev tillbakapressade när serieledarna Friska Viljor drog upp tempot från start.
Allt eftersom matchen led jämnade hemmalaget ut spelet och träffade målställningnen två gånger innan man i den 57:e minuten fick en straffspark efter ruff på Daniel Wallsten. Normalt skall inte den förfördelade själv lägga "stramaren" men det tog inte Wallstren någon notis om. Något som visade sig vara ett helt korrekt beslut då han skickade in 1-0 (se bilden ovan).

Ö-vikslaget flyttade därefter upp det mesta för en kvitteering men trots hård press vek inte ÖIF-försvaret ned sig utan stod emot som en mur och kunde som första lag i år besegra Friska Viljor med just friska viljor.
– Vi gör en fantastisk laginsats mot ett riktigt bra och välspelande lag. Tre viktiga poäng i vår målsättning att hänga kvar i serien. Nu väntar ett poänghungrigt Björna i nästa match, säger lagledaren Sten-Ingvar och blckar framåt. 
Hela laget skall hyllas denna gång. Ingen nämnd, ingen glömd.
Enda abret var att Daniel Wallstren drog på sig ett gult kort och är avstängd i nästa match mot Björna.

Östavalls IF - Friska Viljor FC 1-0
2017-08-05 - 14:00 - Skogsvallen
Målet: 1-0 Daniel Wallsten (54, straff)
Domare: Håkan Modigh
Publik: 105
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Jakob Melander hade en händelserik lördag. Först två mål och därefter utvisad. Jakob Melander hade en händelserik lördag. Först två mål och därefter utvisad.

"Jacke" målade dubbelt för Stöde – blev sedan utvisad


(2017-08-05)
Det handlade mycket om Jakob Melander när Stöde vann den viktiga bortamatchen mot KB 65.
Först gjorde han två mål och blev sedan utvisad..
Trots det kunde Ryan Jackson utöka till 3-0 och Stöde till slut vinna matchen med 3-1.


Stöde tog tre tunga poäng då man åkte hem från Forsvallen i Köpmanholmen. Och det mycket tack vare, och trots, Jakob Melander. Först satte han 0-1 redan i matchöppningen och därefter ökade han på Stödes ledning i mitten av den första halvleken.
Åtta minuter in i den andra drar "Jacke" på sig sitt andra gula kort och får ta en tidig dusch och hans lag får lira nästan en hel halvlek med decimerat manskap.
Men istället för en KB-forcring nickar Ryan Jackson in 0-3 mindre än fem minuter efter utvisningen.
Den kallduchen hämtade sig inte nolaskogsarna från även om man fick till en reducering med kvarten kvar. That's it!

KB 65 FF - Stöde IF 1-3
2017-08-05 - 14:00 - Forssvallen
Målen: 0-1 Jakob Melander (6), 0-2 Jakob Melander (24), 0-3 Ryan Jackson (57), 1-3 Tommy Nordin  (75).
Utvisning Stöde: Jakob Melander (53).
Domare: Oskar Nilsson
Publik: 120
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Felix Häggström kvitterade till 1-1 för sitt Svartvik men fick till slut ändå se sig besegrade med 2-5 mot Gottne. Felix Häggström kvitterade till 1-1 för sitt Svartvik men fick till slut ändå se sig besegrade med 2-5 mot Gottne.

Svartvik förlorade klart mot ett Gottne på väg mot division 2


(2017-08-05)
Är lilla Gottne IF på väg mot division 2 för första gången i klubens historia? Laget är i hysterisk form och Svartvik orkade bara stå emot en dryg halvlek innan nolaskogsarnas internationella manskap kunde gå ifrån till en 5-2-victoria under den andra halvleken..

Gottne IF - Svartviks IF 5-2
2017-08-05 - 14:00 - Haraldsängen
Målen: 20’ 1-0 Yohan Rutty-Smith (20), 1-1 Felix Häggström (26), 2-1 Danny Harmon (50), 3-1 Danny Harmon (57), 4-1 Cherubin Tindani Boykoule (66), 4-2 Haris Devic (82), 5-2 Elmin Mahmutovic (83).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 79
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Oleg Lashyn - tredje ukrainaren i årets Östavall. Oleg Lashyn - tredje ukrainaren i årets Östavall.

Ukrainare #3 klar för Östavall: "En spelskicklig offensiv mittfältare"


(2017-08-04)
Östavall förstärker inför hösten.
Tillkommer ukrainare nummer 3.
– Ja, det är Oleg Lashyn. Han är född 1995 och är en spelskicklig offensiv mittfältare, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Östavalls lagbas Sten-Ingvar Fredlund flaggade under sommaruppehållet att man hade förstärkningar på gång sedan man bland annat tappat mittbacken Enil Fahlander.
Nu står det klart att det blir en tredje ukrainare i västralaget.
– Ja, det är Oleg Lashyn som kommer att förstärka oss under hösten. Han är född 1995 och är en spelskicklig offensiv mittfältare med bra passningsfötter. Han spelade ifjol med Härnösand i tvåan och har även varit lagkompis med Voloshin i Ukraina. Han blir spelklar redan till morgondagens hemmamatchen mot serieledande Friska Viljor, säger Sten-Ingvar Fredlund.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Daniel Wallstens mål var bara nån dryg minut från att räcka till seger. Daniel Wallstens mål var bara nån dryg minut från att räcka till seger.

Östavall tappade segern i slutminuten i Sollefteå: "Vi förlorade i alla fall inte"


(2017-07-31)
Daniel Wallstens mål strax innan halvtimmen spelad var nära att räcka hela vägen på Nipvallen i Sollefteå.
Hemmalagets notoriske målskytt Rasmus Engström lyckades dock kvittera i slutminuten.
– Surt givetvis men vi förlorade i alla fall inte. Det var en spelmässigt jämn match och en pinne var var rättvist, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Sollefteå kom till spel hemma mot Östavall under måndagskvällen med fem hemmaförluster av fem möjliga. I premiären i våras förlorade nipstadslaget med hela 1-5 mot Östavall på Ånge IP.
Östavall fick i höstpremiären möta ett revanschsuget hemmalag, som också tog initiativet i matchen och tryckte tillbaka medelpadingarna.
När publiken väntade på ett hemmamål stack Östavall upp och kunde i den 27:e minuten göra 0-1 genom Daniel Wallsten, som nu nått tvåsiffrigt.
Målet gav Östavall energi och tog över matchen sista kvarten av halvleken.

I den andra började ett Sollefteå i poängnöd jobba sig allt närmare ett kvitteringsmål men det gröna laget såg ut att hålla ut. Men så i den näst sista matchminuten var det Rasmus Engströms tur att nå tio mål i årets serie då han snyggt skarvade in kvitteringen och bröt Sollefteå-giffarnas trista förlustsvit på Nipvallen.
– Surt givetvis men vi förlorade i alla fall inte och varje poäng är viktigt i vår kamp att hänga kvar. Det var en spelmässigt jämn match och en pinne var var rättvist, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Sollefteå GIF - Östavalls IF 1-1
2017-07-31 - 19:00 - Nipvallen
Målen: 0-1 Daniel Wallsten (27), 1-1 Rasmus Engström (89).
Domare: Damiel Yng
Publik: 148
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Christoffer Nerkman var Matchens Lirare. Christoffer Nerkman var Matchens Lirare.

Svartvik inledde hösten med 7-0 på Tandsbyn:
"Säsongens bästa"


(2017-07-29)
Svartviks första halvlek borta mot Tandsbyn var årsbästa och i paus hade man med sig in en 5-0-ledning.
I den andra fullbordade både Christoffer Nerkman och Danne Johansson sina hattricks med varsitt mål.
– Vi spelade en fantastisk fotboll med högt bolltempo och fina kombinationer, säger tränaren Fredrik Carström.


Svartvik bjöd på årets bästa spel när laget åkte upp till Tandsbyn i höstpremiären.
Trots ettr rejält övertag för gästerna tog det till minut 21 innan Christofer Nerkman bröt dödläget.
Danne Johansson gjorde sedan två mål till före halvtimmen spelad innan även Nerkman blev tvåmålsskytt.
I slutminuten av den första halvleken satte sedan Haris Devic även 5-0.
– Vi spelade en fantastisk fotboll med högt bolltempo och fina kombinationer. Säsongens klart bästa halvlek, säger tränaren Fredrik Carström.

I den andra halvleken sjönk Svartviks bolltempo något men man hade fortfarande ett rejält grepp om händelserna. Med tio minuter kvar fullbordade Danne Johansson sitt hattrick på straff innan även Christoffer Nerkman såg till att bli hattrickskytt när han spikade medelpadingarnas seger till 0-7.
– Vi gick ner oss något i andra men det var fortfarande stabilt försvarsspel, säger Carström, som ville berömma Christoffer Nerkman lite extra.
– Utöver sina tre mål ligger han bakom mycket av vårt anfallsspel och var helt klart "Matchens Lirare". Måste givetvis plussa även Danne Johansson för sitt hattrick, säger Carström.

Tandsbyns FK - Svartviks IF 0-7
2017-07-29 - 14:00 - Tandsbyn Nya IP 
Målen: 0-1 Christofer Nerkman (21), 0-2 Daniel Johansson (26), 0-3 Daniel Johansson (31), 0-4 Christofer Nerkman (40), 0-5 Haris Devic (45), 0-6 Daniel Johansson (80, straff), 0-7 Christofer Nerkman (87).
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 61
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Adam Kerfstedts 1-2-reducering gav Stöde en kortvarig strimma av hopp. Adam Kerfstedts 1-2-reducering gav Stöde en kortvarig strimma av hopp.

Adam Kerfsteds mål gav Stöde en strimma av hopp på Frösön – som dock släcktes snabbt

(2017-07-29)
Adam Kerfstedt reducerade till 1-2 för Stöde med kvarten kvar borta mot Frösö och poänghoppet tändes.
Ö-laget lade då in en extra växel och kunde svara omgående och gå i från till en 4-1-victoria.


Stöde saknade några pjäser inför höststarten,
t ex var inte dom två nyförvärven (läs nedan) spelklara.
Hemmalaget Frösö fick en bra start på ett fläktande Lövsta då Christoffer Nilsson Ihrén satte 1-0 i minut tolv. Christoffer som skulle bli en besvärlig rackare för gästerna skulle det visa sig. I slutet av halvleken var det även han som ökade på till 2-0.
Adam Kerfstedt gav Stöde en strimma hopp med dryga kvarten kvar med sin reducering. Ett hopp som dock Klas Österlind släckte fem minuter senare.
I slutminuten fullbordade Christoffer Nilsson Ihrén sitt hattrick men då var redan Stöde redan ett slaget lag.

Frösö IF - Stöde IF 4-1
2017-07-29 - 13:00 - Länsförsäkringar AC
Målen: 1-0 Christoffer Nilsson Ihrén (12), 2-0 Christoffer Nilsson Ihrén (43), 2-1 Adam Kerfstedt (74), 3-1 Klas Österlind (79), 4-1 Christoffer Nilsson Ihrén (90).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

James Pendrigh är första Nya Zeelänning i Medelpadsfotbollen? James Pendrigh är första Nya Zeelänning i Medelpadsfotbollen?

Stöde har gjort klart med en Nya Zeeländare och en amerikan inför hösten

(2017-07-27)
Stöde har överraskat under våren och nu lagom till höststarten har man förstärkt med två nya spelare utifrån
– Ja, det är nya zeeländaren James Pendrigh och amerikanen Isaac Sutton. Båda debuttränade med oss igår och dom såg bra ut, säger tränaren Anders Strandlund.


För några dagar sedan kunde Lokalfotbollen avslöja att Stöde hade två spelare utifrån på väg in lagom till höststarten i trean.
Nu är duon här, Nya Zeeländaren James Pendrigh och amerikanen Isaac Sutton tränade för första gången med laget i går kväll.
Så här säger tränaren Anders Strandlund själv om nyförvärven:
– James Pendrigh är född 1994 och är en sittande mittfältare som senast spelade med Thunder Bay Chill i Canada. Storvuxen och vältränad. Ser ut att vara en positionssäker spelare med bra fötter. När det gäller Isaac Sutton har han fram tills nyss spelat collagefotboll med Lewis University. Han är född 1993 och är en snabb ytterback som skall bli spännande att se när han blir varm i kläderna. Två väldigt trevliga killar med kanoninställning.
Blir duon med redan i helgens höststart?
– Nej, tyvärr hinner duon inte bli spelklara till lördagens bortamatch mot Frösö men jag hoppas dom blir det till matchen därpå, KB 65 borta, dem 5 augusti, säger Anders Strandlund. 

Som Lokalfotbollen skrev i går kommer Linus Sjölander åter att satsa på division 3-fotboll och blir en bra förstärkning.
Däremot tappar man anfallaren Ivan Kajajas Muwanguzi. Ugandiern tvångsflyttas nämligen av Migrationsverket till Umeå.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Med sina nio mål är Östavalls Daniel Wallsten bäste medelpading när det gäller målskyttet. Med sina nio mål är Östavalls Daniel Wallsten bäste medelpading när det gäller målskyttet.

Div. 3 Mellersta Norrland kickar igång höstspelet i helgen – Lokalfotbollen kollar läget hos våra lag

(2017-07-25)
Medelpadslagen radar upp sig i mitten av tabellen i division 3 Mellersta Norrland efter våromgångens matcher. Östavall femma, Svartvik sexa och Stöde sjua.
Nu till helgen inleds höstomgången och Lokalfotbollen har kollat läget hos våra tre representanter.


Östavalls IF har gjort en bra debutsäsong så här långt och klubbens starke man, Sten-Ingvar Fredlund (ibland även kallad Fred-Ingvar Stenlund), är mer än tillfreds med insatsen.
– Ja, det måste man vara. Att vi skulle stå på 19 poäng och ha sex ner till kvalplatsen och hela elva till nedflyttningsstrecket var inget man hade trott eller ens hoppats på när serien körde igång. Men vi är fortfarande ödmjuka inför uppgiften och kommer att fortsätta jobba hårt för att hänga kvar. Det är ju bara halvtid i serien, säger Fredlund.
Har ni spelat någon träningsmatch under uppehållet?
– Ja, vi mötte Ljusdal idag (läs igår). Dom leder Hälsingefyran men vi vann med 3-0. Khoger Firad gjorde två mål före paus och Daniel Wallsten satte trean i andra och det såg riktigt bra ut.
Några ändringar i truppen under uppehållet?
– Vi har fått in yttermittfältaren Andreas Wikström. Andreas var med och spelade upp oss ifjol men lade sedan av. Nu har han gjort comeback och kommer att kunna vara med och konkurrera om en plats som alla andra. Hösten kommer att bli lång och ju bredare trupp desto bättre. Tvärr tappar vi mittbacken Emil Fahlander som flyttat till Gotland för att spela hockey.
Och vilka möter ni i höstpremiären?
– Vi åker till Sollefteå på måndag den 31 juli. Kan tänka mig att dom är revanschsugna efter vår seger i seriepremiären.

Svartviks IF, som även dom är nykomlingar, ligger som sagt sexa på 17 poäng. Till skillnad mot Östavalls Sten-Ingvar Fredlund är inte Svartvikstränaren Fredrik Carström helt nöjd.
– Vi har ju som målsättning att komma på den övre halvan men jag tycker våra prestationer varit för ojämna under våren och vi har t ex varit tvungna att skapa oerhört med chanser för att kunna göra mål. Vi har också haft problem med skador, sjukdomar och annan frånvaro som stökat till det för oss, säger Fredrik Carström.
Har ni spelat någon träningsmatch under uppehållet?
– Nej, vi har valt att fokuserat på bra träningar istället.
Några ändringar i truppen under uppehållet?
– Vi har fått in Niklas Larsson från GIF U19. Det är en spelare som spelade mest mittback i GIF men som kan användas på flera olika positioner. Däremot tappar vi Axel Lundgren som flyttar hem till Söderhamn efter avslutade studier.
Och vilka möter ni i höstpremiären?
– Vi har Tandsbyn borta på lördag.

Stöde IF parkerar på plats nummer 7. Något som verkligen imponerar med tanke på den struliga vinter och vår som laget haft.
– Ändå hade vi kunnat haft fler poäng med lite flyt och bättre självförtroende, inte minst mot några av topplagen som vi haft på gaffeln men tappat, säger tränaren Anders Strandlund.
Har ni spelat någon träningsmatch under uppehållet?
– Nej, vi har valt att träna istället den här veckan då vi har haft många borta under sommaren och inte tillgängliga förrän sent.
Några ändringar i truppen under uppehållet?
– Vi tappar nog tyvärr anfallaren Ivan på grund av en tvångsflytt till Umeå. Vi har just nu en kille från Nya zeeland på väg in och eventuellt även en amerikan. Kan inte säga hundra ännu men det ser lovande ut där. Kan hända något mer men det är just nu oklart. Linus Sjölander verkar väldigt sugen på en comeback på riktigt vilket ju är ett kanonförvärv för oss såklart.
Och vilka möter ni i höstpremiären?
– Frösö borta på lördag. Jag hoppas verkligen att vi hinner komma tillräckligt förberedda då det är en viktig match.

Våra tre Medelpadslag fick alla avsluta våren med bortamatcher. Nu får lagen även inleda hösten på resande fot. Givetvis kommer Lokalfotbollen att bevaka höstpremiären och resten av säsongen. Fattas bara annat!

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Ivan Kajajas Muwanguzi kvitterade nästan omgående till 2-2 efter sitt inhopp. Ivan Kajajas Muwanguzi kvitterade nästan omgående till 2-2 efter sitt inhopp.

Psykologiska mål och "domarotur" fällde Stöde mot Gottne

(2017-07-01)
Stöde gjorde en bra match hemma på IP mot serietvåan Gottne men föll trots detta med 2-4 sedan gästerma avslutat med två mål dom sista tre minuterna.
– Vi släppte in psykologiska baklänges-mål och vi hade inte heller någon tur direkt med domsluten idag, säger Stödes tränare Anders Strandlund.


Stärkt av den sena kvitteringen i derbyt mot Svartvik härförleden inledde Stöde starkt hemma på IP mot serietvåan Gottne. Redan i den tredje minuten slog Ryan Jackson ett direktpass till Adam Kerfstedt ute till höger och på hans inspel drog Josh Chatee till och bollen svepte in i bortamålvakten Tarik Culjkovics högra kryss.
Hemmalaget fick dock inte rida på framgången speciellt länge. Bara tre minuter senare lossade Jimmy Eriksson från distans och Stödekeepern Charlie Hornby rörde inte en fena – 1-1.
– Ett skott som Charlie noramlt tar om man så väcker honom mitt i natten, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
Stöde håller sedan spelet uppe bra men så i minut kommer 1-2 genom duktige Cherubin Tindani Boykoule.
– Målet föregicks av en solklar hands och våra spelare stannade upp och väntade på en avblåsning som aldrig kom, säger Strandlund.

Det jämna spelet fortsatte i den andra halvleken, kanske inget skönspel utan mest raka bollar i planens längdriktning.
Med 20 minuter kvar bytte Stöde in Ivan Kajajas Muwanguzi och han behövde bara fyra minuter på sig att kvittera. Ivan hann före målvakten Culjkovic på en crossboll och bröstade bollen förbi honom och rullade in 2-2.
– Då kändes det som om vi hade momentum i matchen och skulle ta hem det hela, säger Strandlund.
Men med tre minuter kvar fick inte Stödeförsvaret bort bollen ur eget straffområdet trots flera försök. Något som utnyttjades skoningslöst av Kalle Nyberg som sköt in 2-3.
– När vi sedan jagade kvittering blev vi blåsta på ännu en hands på en av deras spelare. Nu inne i eget straffområde. Där borde vi fått chansen att kvittera på straff, säger Strandlund.

Istället var det gästerna som fick en straff på övertid efter en nerdragning. Och på den visade inte Danny Harmon någon pardon.
– Vi släppte in psykologiska baklänges-mål och vi hade inte heller någon tur direkt med domsluten idag, säger  Anders Strandlund.
Han fortsätter:
– Vet inte vad det beror på. Men det verkar som om lagen på den nedre halvan har svårt att få domsluten med sig mot topplagen. Det här var långt i från första gången i vår som jag upplever detta, säger Stödetränaren.
Inhopparen Ivan Kajajas Muwanguzi var den ende som stack ut lite extra i dagens Stöde som parkerar på plats sju över sommaren, tre pinnar ner tillkvalstrecket och hela åtta till direktnedflyttning.

Stöde IF - Gottne IF 2-4
2017-07-01 - 1t:00 - Stöde IP
Målen: 1-0 Joshua Chatee (3), 1-1 Jimmy Eriksson (6), 1-2 Cherubin Tindani Boykoule (37), 2-2 Ivan Kajajas Muwanguzi (74), 2-3 Kalle Nyberg (87), 2-4 Danny Harmon (90+2).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Christoffer Nilsson Ihrén sänkte Svartvik. Christoffer Nilsson Ihrén sänkte Svartvik.

Ingen revansch för Svartvik – ny förlust mot Frösö

(2017-07-01)
I våras förlorade Svartvik med 2-3 borta mot Frösö.
Idag möttes lagen uppe på Hemmanet men någon revansch för "Blackbay" blev det inte.
Det såg Frösöanfallaren Christoffer Nilsson Ihrén till då han svarade för matchens båda mål.


väntar på återkoppling från ledare

Svartviks IF - Frösö IF 0-2
2017-07-01 - 13:00 - Svartviks IP
Målen: 0-1 Christoffer Nilsson Ihrén (8), 0-2 Christoffer Nilsson Ihrén (48, straff).
Domare: Marcus Jeppsson
Publik: 103
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Magnus Rimeslåtten nickade in Östavalls 2-0-mål efter hörna. Magnus Rimeslåtten nickade in Östavalls 2-0-mål efter hörna.

Östavall avslutade våren med seger – fjärde raka vinsten mot Tandsbyn

(2017-06-30)
Östavall har haft lätt för Tandsbyn.
Senaste fyra mötena har nämligen slutat med seger för Sten-Ingvar Fredlunds mannar.
I afton blev det 2-1 inför storpublik på Skogsvallen.


I vårepilogen gjorde Östavall som man brukar, vann mot Tandsbyn.
Det här var fjärde raka segern för västralaget mot jämtarna sedan ifjol höst. Två i årets serie, en i en träningsmtch på försäsongen och så kvalet till trean ifjol.
Niclas Möllhagen gjorde sitt första mål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen i den 17:e minuten inför storpubliken på Skogsvallen.
Östavall fortsatte spela bra och i den 37:e var det Magnus Rimeslpttens tur att premiärmåla för säsongen då han nickade in en hörna.

ÖIF såg sedan ut att ha bra koll på spelet under den andra halvleken men med 20 minuter kvar reducerade Muctaru Conte för gästerna.
Tandsbyn flyttade därefter upp och satte hård press på hemmaförsvaret i jakten på en kvittering men med skicklighet och lite flyt lyckades västralaget bibehålla ledningen och tre nya fina poäng in på kontot för Sten-Ingvar Fredlunds mannar när man nu tar sommaruppehåll. Och man gör det med 19 inspelade poäng. Vackert så!

texten kan komma att uppdateras

Östavalls IF - Tandsbyns FK 2-1
2017-06-30 - 19:00 - Skogsvallen
Målen: 1-0 Niclas Möllhagen (17), 2-0 Magnus Rimeslåtten (37), 2-1 Muctaru Conte(70).
Domare: Daniel Yng (stabil insats)
Publik: 217
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Kim Eriksson räddade Stödepoäng i slutminuterna med ett "Zlatan-mål". Kim Eriksson räddade Stödepoäng i slutminuterna med ett "Zlatan-mål".

Nyförvärvet räddade poäng för Stöde i derbyt mot Svartvik

(2017-06-22)
Stöde gjorde nyligen klart med Kim Eriksson från Härnösand (scrolla ner för artikel).
Idag räddade han en pinne till Stöde uppe på Hemmanet när han kvitterade i derbyt mot Svartvik med att bomba upp bollen i nättaket.
– Fruktansvärt surt att tappa segern. Vi borde ha stängt matchen tidigare, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.


Svartvik och Stöde bjöd på en bra fotbollsmatch, många målsituationer, två snygga mål, fräna men schysta närkamper, blodvite och detta inför lite drygt 150 åskådare uppe på Hemmanet.
Den första halvleken slöt mållös trots flera fina lägen. Haris Devic prickade stolpen för hemmalaget medan Oskar de Vahl sköt över i öppet läge för Stöde.
Det uppstod också blodvite i den första halvleken. Stödes mittback Johan Bergman skallade ihop med en hemmaspelare och tvingades utgå och fick sys med sju styggn.

Matchens första mål kom i den 54:e minuten, och det var snyggt! Efter en hörna hamnade bollen hos en felvänd Danne Johansson som nästan med ryggen mot målet drog till på volley och skottet satt perfekt i den bortre gaveln och stort jubel uppe på Hemmanet.
Svartvik tog sedan över händelserna ganska markant men kunde inte omsätta sitt övertag i mål. Närmast var återigen Haris Devic som fick bollen till skänks från målvakten Charlie Hornby efter en misslyckad undanrensning med rullade bollen i insidan av stolpen och därefter rann den längs mållinjen innan den slogs bort av en bortaförsvarare.

Stöde hade inte haft så mycket att säga till om offensivt, även om man hade några omställningslägen, men med två minuter kvar fick nyförvärvet från Härnösand, Kim Eriksson, tag i bollen långt ner i Svartviks straffområde och överraskade med ett skott ur snäv vinkel och bollen satte som en bomb i nättaket förbi en överrumplad Marcus Krutzén i hemmaburen. Inte helt olikt Zlatan skott mot Ungern i en VM-kvalmatch för några år sedan.
Svartvik han skapa en möjlighet till att återta ledningen innan matchens slut. Haris Devic, vem annars?, vände efter en löpning bort sin försvarare men Hornby räddade skottet med en fin benparad.
– Fruktansvärt surt att tappa segern. Vi borde ha stängt matchen tidigare och vid deras mål gjorde vi flera individuella misstag innan. Tror också att det var Stödes enda avslut i den andra halvleken, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.

Stödetränaren Anders Strandlund var desto nöjdare:
– Tycker det var en jämn match så resultatet känns rättvist och visst är vi nöjda med den sena kvitteringen. Vi jobbade metodiskt under hela matchen och fick även bra svar på omställningarna som krävdes efter Svartviks snygga 1-0-mål. Vi drabbades av några olyckliga skador på vägen. Utöver Johan Bergmans huvudskada fick Anton From åka upp till akuten med en förmodad revbensfraktur och Oskar de Vahl fick utgå i paus med en skadad armbåge. Starkt av oss att hålla spelet uppe och ta poäng, säger Strandlund.

Sebastian Sandberg och Håkan Svanström stabilia i Svartviks mittförsvar och i Stöde var evigt unge Håkan Helsing, 44, en stor tillgång på mitten som outtröttlig bollvinnare.

Svartviks IF - Stöde IF 1-1
2017-06-22 - 19:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Daniel Johansson (54), 1-1 Kim Eriksson (88).
Domare: Daniel Yng
Publik: 152
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Jesper Gulliksson ägde mittfältet mot Alsen. Jesper Gulliksson ägde mittfältet mot Alsen.

Östavall nära tvåmåls-ledning men kryss rättvist mot Alsen

(2017-06-22)
Östavall hade första halvlek och hemmalaget Alsen den andra på Bleckåsvallen så 1-1 var till slut ändå rättvist även om gästerna hade en vass dubbelchans till 0-2 i inledningen av den andra halvleken.
– Hade vi fått mål där tror jag att vi tagit hem matchen, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Stärkt av segern senast mot KB 65 inledde Östavall bäst borta på Blckåsvallens fina gräsrektangel i Alsen.
0-1 kom i den 25:e minuten och föregicks av en upprullning i gammal Liverpool-style a'la 1980-tal. Anfallet avslutades med att Daniel Wallsten likt en Ian Rush satte bollen i nätmaskorna.
– Tror inte att Alsen hade ett avslut på hela den första halvleken, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Gästerna öppnade även den andra halvleken bra och Robin Cardegren hade en farlig nick som målvakten Mikael Nilsson gjorde en bra parad på. Nilsson räddade sedan även Daniel Wallstens retur.
– Hade vi fått 0-2 där tror jag att vi tagit hem matchen, säger Fredlund.
Istället verkade lagkapten Nilssons dubbelräddning väcka hemmalaget som tog över markant efter det och Mattias Engström kunde i den 66:e minuten nicka in kvitteringen.

Därefter verkade lagen nöjda med en pinne var och så speciellt mycket matnyttigt hände inte sista tjugo utan man såg mer an att fira midsommar.
– Det var kanske inget skönspel utan en hel del kamp, men schysst. Tempot var kanske inte heller på topp. Vi hade varsin halvlek så en poäng var var väl ändå rättvist. Nu firar vi midsommar med sexton poäng. Inte illa för en nykomling, frågar Fredlund retoriskt.
Jesper Gulliksson på Östavalls mittfält och nämnde "Micke" Nilsson mellan Alsens stolpar var matchens lirare.

Alsens IF - Östavalls IF 1-1
2017-06-22 - 19:00 - Bleckåsvallen
Målen: 0-1 Daniel Wallsten (25), 1-1 Mattias Engström (66).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 88
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Khoger Firad gjorde två av Östavalls tre mål. Khoger Firad gjorde två av Östavalls tre mål.

Domaren i fokus när Östavall tog viktig trea i sin riktiga hemmadebut

(2017-06-17)
Skogsvallen fick äntligen debutera som division 3-arena och visst blev det seger för Östavall, 3-2 mot KB 65 och tre viktiga poäng.
Men hemmalaget var trots det inte glada.
– Vi fick hit en domare som gjorde allt för att förstöra en fotbollsmatch. Karln måste ha attitydsproblem och verkade mer intresserad av att tillrätta visa allt och alla och fixa med sin egen lugg. Maken till människa att ställa till med dålig stämning på och bredvid planen, dundrar lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Östavall kumde äntligen ta sin arena Skogsvallen i besittning för division 3-spel för första gången i historien.
Dagen till ära kom man till spel med en 51-åring mellan stolparna. Den vältränade veteranen Tony Eklund var tillbaka efter några år i Ånge IF. Och det började bra för hemmalaget. Redan i den sjätte minuten fick Jesper Gulliksson ett inspel som han mötte direkt och 1-0 var ett faktum.
Östavall fortsatte att skapa chanser men det dröjde till minut 35 innan Khoger Friad tog tag i grejorna, drev in från kanten och avlossade ett dödande skott.

Tidigt i andra satte Khoger Friad sitt andra mål när han nickade in Niclas Möllhagens inlyftning i andravåg efter hörna.
Fyran och femman låg i luften men som en blixt från klar himmel reducerade KB 65 med sju minuter kvar. Marcus Norberg slog en frispark från långt håll som seglade in i krysset, ett skott som den gode Eklund missbedömde.
På övertid kom ytterligare en reducering då Per Malmberg försökte bryta ett inspel men istället oturligt styrde bollen i eget mål.
Det sista som hände i matchen var att Niclas Möllhagen fick sitt andra gula kort och blev utvisad och är därmed avstängd nästa match.
– En otroligt billig varning. Niclas begrep ingenting om varför han fick den och fick inte heller någon förklaring av domaren, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Då var det som tur var för lite tid kvar för att KB 65 skulle hinna hota.
– 3-2 låter som en jämn och spänande match men 5-1 hade nog speglat matchen bättre men vi behöver otroligt med chanser för att få in bollen. KB 65 hade en chans och gör två mål, säger Sten-Ingvar Fredlund, som trots den vitiga segern hade svårt att glädjas.
– Det man kommer att komma ihåg från den här matchen är inte vår första division 3-match på Skogsvallen eller segern utan det är domarinsatsen. Vi fick hit en domare som gjorde allt för att förstöra en fotbollsmatch. Karln måste ha attitydsproblem och verkade mer intresserad av att tillrätta visa allt och alla när han inte var upptagen med att fixa med sin egen lugg. Maken till människa att ställa till med dålig stämning på och bredvid planen, dundrar Fredlund.

Östavalls IF - KB 65 FF 3-2
2017-06-17 - 15:00 - Skogsvallen
Målen: 1-0 Jesper Gulliksson (6), 2-0 Khoger Friad (35), 3-0 Khoger Friad (50), 3-1 Marcus Norberg (83), 3-2 självmål (90+1),
Utvisning Östavall: Niclas Möllhagen (90+5)
Domare: Robin Albinsson (läs referatet ovan)
Publik: 74 (103 enligt ÖIF)
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Adam Kerfstedts båda mål blev matchens enda och var en kopia av varandra. Adam Kerfstedts båda mål blev matchens enda och var en kopia av varandra.

Stöde vann sexpoängs-match – Adam Kerfstedt satte dit bägge

(2017-06-16)
Adam Kerfstedt har varit borta p g a en efterhängsen axelskada.
Nu är han tillbaka och idag satte han Stödes bägge fullträffar med skruvade skott som satt lågt invid stolproten.
– Utöver en 15-20-minutersperiod hade vi en rätt behaglig resa, säger veteranen på mittfältet, Håkan Helsing.


Efter en strulig försäsong börjar nu Stöde få upp tempot. Det röda laget ligger nu sjua i tabellen efter en viktigt trea hemma mot Tandsbyn. Och den bärgades utan både tränare och lagledare som hade andra aktiviteter för sig denna helg.
Det här var en match som hemmalaget tog tag i från start men hade svårt att omsätta övertaget i mål samtidigt var gästande Tandsbyn tandlösa i sina anfall, undantaget hörnorna som hela tiden kändes farliga.
Men timmen spelad bröt Adam Kerfstedt dödläget. Adam, som haft axelproblem under våren, var nu tillbaka och med ett välplacerat inåtskruvat skott satte han 1-0 precis invid den högra stolproten.
– Därefter blev vi lite bekväma kändes det som och Tandsbyn fick en period på 15-20 minuter då dom fick mer att säga till om, säger veteranmittfältaren Håkan Helsing.

På slutet övertog hemmalaget initiativet igen och på övertid kopierade Adanm Kerfstedt sitt 1-0-mål, en skruvad markare vid den högra stolproten alltså.
– Utöver den där perioden efter vårt 1-0-mål och några hörnor hade vi en rätt behaglig resa, säger Helsing.
Hela laget skall ha en eloge för sin insats och fortsätter man spela så här bör det inte föreligga någon risk för nedflyttning. Tvåmålsskytten Adam Kerfsted och alltid nyttige Josh Chatee får en extra stjärna i boken.

Stöde IF - Tandsbyns FK 2-0
2017-06-16 - 19:30 - Stöde IP
Målen: 1-0 Adam Kerfstedt (60), 2-0 Adam Kerfstedt (90+2).
Domare: Ghaleb Rajab (helt OK insats)
Publik: uppgift ej inrapporterad ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Matchhjälten Haris Devic hann pricka stolpen innan han satte segermålet på en frispark Matchhjälten Haris Devic hann pricka stolpen innan han satte segermålet på en frispark

Haris Devics frispark frälste Svartvik i Ådalen

(2017-06-16)
Svartvik följde upp förra helgens storseger mot Björna med en 1-0-vinst i Ådalens hjärta mot Kramfors-Alliansen.
Haris Devic smekte in en frispark med knappt 20 minuter kvar.
– En jämn match men där vi bränner fyra-fem klara lägen men efter att äntligen fått vårt ledningsmål kontrollerade vi matchen behärskat., säger tränaren Fredrik Carström.


Det blev en målfattig men händelserik match mellan Kramfors-Alliansen och gästande Svartvik.
Hemmalaget sökte ofta tunge skyttekungen Petter Thelin med långa bollar upp i anfallet medan gästerna mer försökte spela sig igenom. Det gjorde att det blev en varierad match med bra tempo och många målchanser där Svartvik hade dom flesta.
– Men vi fick inte in bollen. Närmast i första var Haris Devic som prickade stolpen och Danne Johansson hade också en bra chans, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.

Spelbilden fortsatte i andra där Christoffer Nerkmans nick är nära att resultera. Petter Thelin hade också en nick där "Jocke" Sjödin upphävde tyngdlagen och räddade på mållinjen. Thelin sköt också över i ett bra läge efter ett snett-inåt-bakåt pass.
Men så med mindre än 20 minuter kvar på klockan fick Svartvik ett bra frisparksläge utanför straffområdet. Haris Devic klev fram och smekte in bollen med högern i den vänstra gaveln. Målvakten tog ett steg mot mitten av målet och lämnade "sitt" hörn ledigt. En dödssynd för en målvakt som tyvärr verkar bli allt vanligare då dom tror att det finns en Pirlo i varje by. Min uppmaning. Ta ditt hörn och om frisparksskytten knorrar den hårt i andra krysset - ta upp en applåd!
– Efter målet spelade vi kontrollerat och bra men blev lite slarviga i passningsspelet ibland. Vi jobbade hått och låg rätt i positionerna bakåt och kunde bärga dom tre poängen, säger Carström.
Överbetyg till hela Svartvik men Srebastian Sandberg i mittförsvaret måste hyllas lite extra. Han har växt ut till den general i försvaret som alla i Svartvik hoppats på.

Kramfors-Alliansen - Svartviks IF 0-1
2017-06-16 - 19:00 - Kramfors IP
Målen: 0-1 Haris Devic (72)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 200
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Christoffer Nerkman hade en bra dag mot Björna. Christoffer Nerkman hade en bra dag mot Björna.

Svartvik studsade tillbaka direkt efter förra helgens debacle – vann med 7-0

(2017-06-10)
0-6-torsk förra helgen förbyttes till en 7-0-victoria den här.
Det svänger om Svartviks IF:s fotbollsgrabbar.
Och mest svängde det om Christoffer Nerkman som snickrade till ett hattrick mot Björna.
– Vi var rejält taggade och efter en bra start kunde vi spela ut, säger tränaren Fredrik Carström.


"Ingen rädder för Björna här..."
Efter 0-6 förra omgången mot Friska Viljor studsade ett revanschsuget Svartvik tillbaka omgående och skickade hem junbon Björna från Hemmanet med en svidande 0-7-förlust.
Felix Häggström inledde målskyttet i den tionde minuten och Christoffer Nerkman avslutade det i minut 86 då han fullbordade sitt hattrick.
– Vi gör en bra match där vi är rejält taggade från start. Samtliga spelare kommer upp i bra nivå! Vi får bra utdelning på våra chanser vilket gör att vi får extra energi och kan verkligen spela ut! Vi skapade inte så mycket mer än vi brukar men var mer effektiva. Vi har några anfall av riktigt hög klass med många fina kombinationer, säger tränarenFredrik Carström.
Överbetyg till hela laget där Christoffer Nerkman sticker ut med sitt hattrick och extra plus även till Haris Devic som var kreatör till flera av målen.

Svartviks IF - Björna IF 7-0
2017-06-10 - 14:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Felix Häggström (10), 2-0 Daniel Johansson (29), 3-0 Daniel Näslund (35), 4-0 Christofer (36, nick), 5-0 Christofer Nerkman (66), 6-0 Haris Devic (69), 7-0 Christofer Nerkman (86). 
Domare: Ghaleb Rajab
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Linus Sjölander visade att han fortfarande håller hög klass trots nedvarvningen till division 6. Linus Sjölander visade att han fortfarande håller hög klass trots nedvarvningen till division 6.

Uddamålsförlust för Stöde mot topplaget Kramfors-Alliansen

(2017-06-10)
Trots sex-sju man borta var Stöde nära att ta poäng mot topplaget Kramfors-Alliansen men föll likt regnet.
– Vi hade en handfull bra målchanser och åkte också på en felaktig utvisning. Tycker att vi åtminstone borde fått med oss en poäng, säger Stödetränaren Anders Standlund.


Regnet föll på Stöde IP och hemmalaget med den. Fast det var med flaggan i topp skall sägas.
Topplaget Kramfors-Alliansen vann med uddamålet av tre trots att hemmagrabbarna lyckades hålla skyttekungen Petter Thelin utanför målprotokollet.
Gästerna inledde bäst och tog en tidig ledning genom Calin Marius. Därefter började Stöde, som saknade sex-sju spelare från A-truppen och tvingades kasta in några spelare från division 6-laget, äta sig in i matchen allt mer på den sliriga planen för att i den andra ta över tillställningen. Men trots en handfull chanser fick man inte in någon kvittering. Inte ens när Oskar de Vahl fick rött kort efter en närkamp gav det röda laget upp. Dock utan att sätta pricken över det där i:et.

I slutminuten kunde istället Kramfors-Alliansen göra 0-2 genom Alexei Josan efter en fast situation. Josh Chatee kunde därefter spräcka nollan till slut via ett Kramforsben men då var tiden i stort sett ute.
– Efter en trevande inledning med ett baklängesmål spelade vi upp oss och känslan var att vi skulle kvittera och få med oss minst en poäng, säger tränaren Anders Strandlund.
Men så kom utvisningen med lite drygt 20 minuter kvar...
– Huvuddomaren drog först det gula kortet till Oskar efter en "ihopglidning" med en motståndare: Därefter får den assisterande honom att ändra sig och istället hala upp det röda. Utvisningen är totalt felaktig och jag måste säga att jag börjar bli lite less på att våra spelare blir avskickade var och varannan match, säger Strandlund.

I Stöde skall hela laget ha beröm för sin prestation men ett extra köttben till Linus Sjölander (ayt ge till vovven) från division 6-laget som klev in som mittback och var strålande. Kul också att Johan Sjölén återigen kommer att satsa på fotbollen efter några år med fiske som huvudsyssla på fritiden.

Stöde IF - Kramfors-Alliansen 1-2
2017-06-10 - 14:00 - Stöde IP
Målen: 0-1 Calin Marius (7), 0-2 Alexei Josan (90), 1-2 självmål (90+2).
Utvisning Stöde: Oskar De Vahl (69)
Domare: Marcus Jeppsson
Publik: 71
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Robin Cardegren briljerade med sina kunskaper i engelska - och blev utvisad. Robin Cardegren briljerade med sina kunskaper i engelska - och blev utvisad.

Utvisning tog död på Östavalls poängchans
i Gottne


(2017-06-10)
Med bara tolv man med i truppen till Gottne och spel i numerärt underläge sista halvtimmen var det inte överraskande att serietvåan Gottne kunde vinna på sin hemmaplan mot Östavall. Men bara med 2-1.
– Gottne hade 75-25 i bollinnehav men grabbarna skall ha en eloge för sin insats med tanke på förutsättningarna och vek aldrig ner sig utan kämpade storstilat i 90 minuter, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Östavall kom till spel borta mot serietvåan Gottne utan dom bästa förutsättningarna. Sjukdomar, skador, avstängningar och annan frånvaro gjorde att man knappt fick ihop en startelva (en avbytare bara).
Östavall klev ut och spelade ett lågt försvarsspel och satsade på kontringar. Trots ett massivt bollövertag tog det till den 38:e minuten innan Demir Avdic kunde spräcka Mykhailo Barabanovs nolla.
– Synd att vi inte kunde hålla nollan fram till paus, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Hemmaövertaget fortsatte i den andra men Östavall fredade sitt mål med kämpatakter och smartness. Framåt hade man dock ingenting.
Med lite mindre än halvtimman kvar att spela brann gästernas chanser om att få med sig poäng upp. Robin Cardegren blev nergjord (nerjord) i gräset av Rakim Newton och vrålade besinningslöst "fucking retarded" till Gottnespelaren. Då domarens kunskaper i det engelska språket var under kontroll fick Robin syna det röda kortet och med en man mindre blev uppförsbacken brantare än Hahnenkamrennen.
Som lök på laxen gjorde just Rakim Newton 2-0 strax därpå.
Östavall gav emellertid aldrig upp och i slutminuten fick Khoger Friad till en reducering men det var för lite kvar för att kunna hota om en pinne på riktigt allvar.
– Gottne vinner rättvist, trot dom har 75-25 i bollinnehav men grabbarna skall ha en eloge för sin insats med tanke på förutsättningarna och vek aldrig ner sig utan kämpade storstilat i 90 minuter, säger Fredlund.

Gottne IF - Östavalls IF 2-1
2017-06-10 - 14:00 - Haraldsängen
Målen: 1-0 Demir Avdic (38), 2-0 Rakim Newton (70), 2-1 Khoger Friad (90).
Utvisning Östavall: Robin Cardegren (63)
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 152
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Kim Eriksson går från Härnösand till Stöde. Kim Eriksson går från Härnösand till Stöde.

Mittfältaren Kim Eriksson klar för 
Stöde


(2017-06-09)
Stöde har värvat mittfältaren Kim Eriksson.
Den 20-årige mittfältaren, som inte skall förväxlas med "Kuben-Kim", gick från GIF Sundsvall till Härnösands FF i Norrlandstvåan i vintras tar nu steget över till Stöde.
– Kim blir ett välkommet tillskott för oss, säger tränaren Anders Strandlund.


Stöde IF värvar mittfältaren Kim Eriksson från division 2-laget Härnösands FF. Så här säger tränaren Anders Strandlund om klubbens senaste förvärv:
– Kim är ett välkommet tillskott för oss, en ung ödmjuk kille. Skolad i GIF Sundsvall, riktigt bra inställning och en duktig spelare som kommer tillföra oss mycket.
Du jobbade på Kim tidigare i vinter?
– Ja, han skrev på för Ånge som jag tränade då men som bekant blev det aldrig något spel i division 3 för Ånge så Kim valde att gå till Härnösands FF istället.
Varför lämnar han nu HFF?
– Det stämde inte riktigt där så nu välkomnar vi honom till Stöde med öppna armar.
När sker debuten för Kim?
– Han är spelklar till den viktiga matchen mot Tandsbyn hemma nu på fredag.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Josh Chatee var matchens gigant när Stöde vann med uddamålet av nio mot Björna trots två utvisningar

(2017-06-03)
Josh Chatee svarade för två mål och två ass. när Stöde vann en målrik tillställning mot Björna.
Och detta trots två utvisningar höll det röda laget undan och kunde vinna med 5-4 och ta en otroligt viktig seger.
– Det här var en match vi borde vunnit med 10-3 men domaren förstörde mer eller mindre den andra halvleken, säger Stödes tränare Anders Strandlund.


Stöde gästade Björna i nordvästra Ångermanland och det blev en ryckig match där gästerna stora delar hade initiativet i såväl spelet som i målprotokollet.
Max Osadolor gav Stöde ledningen efter en kvart och två minuter senare satte Subhan Kaki en straff fram till 0-2.
Ett Björna i poängnöd reducerade i den 34:e minuten och därefter blev det rena vilda västern fram till pausvilan. Josh Catte satte 1-3 två minnuter senare. Björna reducerade ånyo i den 41:a, bara för att få se Ryan Jackson hänga 2-4 mindre än minuten senare och se till att Stöde hade med sig tvåmålsförsprånget in i haltid.

Fem minuter in i den andra halvleken fick Samuel Buanie syna det röda kortet. Det hindrade emellertid inte matchens gigant Josh Chatte att strax därpå snurra upp hela hemmaförsvaret innan han avslutade med att även dribbla av den liggande målvakten innan han rullade in 2-5 i tomt mål.
Men även Björna visade att man kunde göra snygga mål då Johan Jakobsson bombade upp bollen i krysset bakom en chanslös Charlie Hornby i Stödemålet.
Därefter var Ryan Jackson ytterst nära att sätta 3-6 men hans rökare tog i ribban och ner på mållinjen. Där hade Stöde chansen att definitivt stänga matchen.

Istället skulle det bli rejäl nerv. Med lite drygt tio minuter kvar åkte även Stödes Subhan Kaki ut. Och med två spelare mer på planen flyttade Björna upp "hela byn" i anfallet och fick efter bara ett par minuter en straff. Men Charlie Hornby gick åt rätt håll på stramaren och tippade bollen i stolpen.
Med fem minuter kvar fick ändå Björna in 4-5 och det blev några gastkramande minuter för gästerna innan man kunde säkra segern.
– En konstig match som vi borde vunnit med kanske 10-3 men med utvisningarna blev den andra halvleken förryckt av konstiga domslut och det blev onödigt spännande på slutet då dom med två man mer matade in bollar i vårt straffområde. Vi försökte inte drabbas av panik utan försökte hålla bollen inom laget sista minuterna men visst var det en skön känsla när domaren blåste av matchen.
Josh Chatte gjorde förutom sina två mål även två målpass och var verkligen "the man of the match".

Björna IF - Stöde IF 4-5
2017-06-03 - 14:00 - Biggevallen
Målen: 0-1 Maxwell Osadolor (15), 0-2 Subhan Kaki (17, straff), 1-2 Marcus Eriksson Ehlin (34), 1-3 Joshua Chatee (36), 2-3 Marcus Fransson (41), 2-4 Ryan Jackson (42), 2-5 Joshua Chatee (54), 3-5 Johan Jakobsson (58), 4-5 Håkan Holmgren (85).
Utvisningar Stöde: Samuel Buanie (50) och Subhan Kaki (79).
Domare: Joakim Nilsson (rörde till det i andra efter en okey första)
Publik: 88
Matchfakta


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Svartvik förlorade med tennissiffror mot Friska Viljor

(2017-06-03)
Svartvik åkte på en siffermässig överhalning i bortamatchen mot Friska Viljor.
– Låter kanske sjukt men vi hade fyra-fem högkaratiga chanser att göra mål men brände alla och när dom gör 3-0 ger vi mer eller mindre upp, säger Svartviks tränare Fredrik Carström besviket.


Det blev en spelmässigt jämn match när Friska Viljor tog emot Svartvik. Något som inte syntes i slutresultatet. På resultattavlan på Skyttis lyste 6-0 i hemmafavör efter 90 spelade minuter.
– Vi hade det mesta av chanserna under den första halvleken. Deras 1-0-mål fick dom mer eller mindre till skänks och även det andra där vi står på hälarna, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
FV:s Rasmus Bergström provade ett skott från distans men bollen såg ut att gå rakt på Mikael "Sparris" Nordberg i bortamålet men på något märkligt sätt hittade den ändå in bakom honom.
– "Sparris" sade att bollen wobblade i luften så det var därför han missbedömde den, säger Carström.

Målet visade sig dock inte bli halvlekens enda. Det sista som hände var att Svartvik åkte på en ny kalldusch då en frispelad Rasmus Bergström gjorde sitt andra mål.
– Vi visste att Friska Viljor ville föra matchen och gå framåt så vi backade hem och satsade på omställningar och skapade fyra riktigt vassa målchanser. Haris Devic hade ett skott som träffade målvakten och han hade även en stolpträff, "Jocke" Sjödin hade ett skott som smet precis utanför på ett snett-inåt-bakåt pass. Otroligt att vi gick till pausvila med 0-2, säger Carström och skakar på huvudet.

Svartvik började den andra halvleken förtroendeingivande och hade ytterligare lägen att spräcka nollan men så med 25 minuter kvar kom istället för en reducering blev det 3-0 till "tigerränderna" via Herman Johansson.
Den motgången fick gästerna att helt kapitulera och serieledarna kunde gå ifrån till tennissiffrorna 6-0 på slutet.
– Är mycket besviken på det sätt vi avslutar matchen. Vi gav dom en tidig julafton så dom kunde spela ut på slutet och göra fyra mål, säger en besviken Fredrik Carström.

Friska Viljor FC - Svartviks IF 6-0
2017-06-03 - 14:00 - Skyttis IP
Målen: 1-0 Rasmus Bergström (15), 2-0 Rasmus Bergström (45+1), 3-0 Herman Johansson (65), 4-0 Armegio Liva (70), 5-0 Rasmus Bergström (88), 6-0 Armegio Liva (89). 
Domare: Robin Albertsson
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Yaroslav Voloshin har haft det tungt i inledningen av serien men idag släppte det med en hattrick. Yaroslav Voloshin har haft det tungt i inledningen av serien men idag släppte det med en hattrick.

Uträknat Östavall vände och vann: "Visar en fantastisk moral"

(2017-06-02)
Underläge med 1-3 och Östavall såg ut att gå mot förlust.
Då kom vändningen med tre mål på nio minuter.
Och på övertid fullbordade Yaroslav Voloshin sitt hattrick med att fastställa segern till 5-3.
– Grabbarna visade upp en fantastisk moral, säger tränaren Rhonny Nilsson.


Östavall hamnade i ett tidigt 0-2-underläge på Ånge IP.
– Det har varit ett mönster i år för oss att hamna i tidiga underlägen av någon anledning, säger Östavallstränaren Rhonny Nilsson.
Med halvtimmen spelad satte emellertid Yaroslav Voloshin en frispark och reduceringen gav hopp.
Östavall har därefter flera chanser att kvittera men bollen vill inte in,
När Pontus Moberg gör 1-3 för det tekniskt spelande Frösö sju minuter in i andra är man redo att plita ner Östavalls fjärde raka förlust.
– Dom hade inte så många chanser men var effektiva när dom fick sina lägen, säger Rhonny Nilsson.

Då klev Daniel Wallsten fram och visade varför han spelat högre upp i divisionerna. Hela laget började vinna boll högre upp i planen och i den 61:a minuten vann Wallsten ett motlägg och skickade det efterföljande skottet rakt upp i krysset.
Det verkade få laget att glöda och bara fem minuter senare kvitterade samme man till 3-3.
Ytterligare fyra minuter senare löpte outtröttlige Khoger Friad på sin vänsterkant och lirade in centralt till Yaroslav Voloshin som behärskat satte 4-3.
På nio minuter hade man vänt 1-3 till ledning.

Frösö var ett slaget lag och i den90:e minuten fastställde Voloshin sitt hattrick då han fastställde segern till 5-3.
– Grabbarna visade upp en fantastisk moral, säger Nilsson och fortsätter:
– Skönt att målskyttet släppte för oss sista halvtimmen. Det har krävts många brända chanser för varje mål tidigare. Ja, även under den här matchen då vi skapade mycket även när vi låg under, säger Nilsson.
Och vad säger du om Daniel Wallsten?
– En fantastisk spelare och idag lät jag honom operera lite högre upp i planen för att få ut mer av hans kreativitet. Något som vi lyckades med. Det syns varför han spelat på en högre nivå. Hanär mycket nyttig för vårt lag där dom flesta spelarna aldrig spelat högre än division 4 tidigare, säger Nilsson.

Nu tvingas man dock avvara Wallsten en tid. Smolk i glädjebägaren var att mittfältaren drog på sig ett rött kort på övertid.
– Han gav igen efter att ha fått en ful stämpling på foten och lär bli avstängd två matcher. Givetvis ett stort avbräck för oss, säger Nilsson.
Efter en sådan här vändning är man benägen att berömma hela laget men om några russin skall plockas ur kakan fårn det bli i texten redam nämnda Wallsten, Voloshin och Friad plus försvarsgeneralen Jordan Binns.

Östavalls IF - Frösö IF 5-3
2017-06-02 - 19:30 - Ånge IP
Målen: 0-1 Niklas Andersson (13),
0-2 Jesper Andersson (17)
1-2 Yaroslav Voloshin (30)
1-3 Pontus Moberg (52),
2-3 Daniel Wallsten (61),
3-3 Daniel Wallsten (66),
4-3 Yaroslav Voloshin (70),
5-3 Yaroslav Voloshin (88),
Utvisning Östavall: Daniel Wallsten (90+3).
Domare: Ulrik Ulander (normalt mycket duktig, tyvärr inte idag)
Publik: 74
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Haris Devic möter Daniel Näslunds snett inåt bakåt pass direkt och Svartvik tar en 2-0-ledning i derbyt mot Östavall. Slutresultat 3-1. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Haris Devic möter Daniel Näslunds snett inåt bakåt pass direkt och Svartvik tar en 2-0-ledning i derbyt mot Östavall. Slutresultat 3-1. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Svartvik vassast i derbyt mot Östavall: "Bra kontroll efter ledningsmål"

(2017-05-29)
Svartviks målvakt Matcus Krutzén gjorde en jätteräddning vid ställningen 0-0.
Istället satte Said Gavador 1-0 och i andra ökade Haris Devic och Christoffer Nerkman på till 3-0 innan Khoger Friad kunde tröstmåla på slutet för Östavall.
– Kändes som om vi hade bra kontroll på dom efter vårt ledningsmål, säger Svartviks Daniel Näslund som passade till dom två första målen.


(2017-05-28)
Solig majkväll och premiär uppe på Hemmanet - och derby mot Östavall. Något för en finsmakare. Något som lite drygt 200 personer höll med om.
Och det blev också en bra fotbollsmatch med hemmalaget i förarsätet och man inledde med att par strykare kring målställningen innan gästerna lite oväntat fick matchens första riktigt stora målchans. Emil Fahlander gick till väders på en hörna men Svartviksmålvakten Marcus Krutzén gjorde en imponerande reflexräddning lågt till vänster om sig.
Istället kunde Said Gavador ge hemmalaget ledningen från nära håll efter en fin centring från Daniel Näslund i mitten av halvleken. Ledningsmålet gav extra råg i ryggen för Svartvik och man spelade riktigt sevärd fotboll med många fina kombinationer men gästerna stod emot bra bakåt och hade ett par motattacker och "nästan lägen".

I den andra kom Svartvik igång tidigt, anförda av Daniel Näslund från sin vänsterkant. Efter att ha kommit runt sin bevakare ett par gånger hade han övertag och tredje gången fick han in bollen snett inåt bakåt från kortlinjen till en helt rren Haris Devic som mötte direkt med högern (se bilden ovan) och det röd-vita laget var i en 2-0-ledning.
Strax därpå väggspelade Christoffer Nerkman med Daniel Johansson och kom med fart in i straffområdet och kyligt chippade bollen över Mykhailo Barabanov i Östavalls mål.

Trots dom motgångarna gav aldrig Östavall upp och Khoger Friad träffade ribban. Svartvik fortsatte skapa chanser, bl a sköt man över öppet mål från en dryg meter (ledsen Daniel Näslund, men jag fick med den på bild) och Barabanov fick göra en parad på ett närskott.
I matchens sista skälvande sekunder lyckades Khoger Friad hitta nätet och spoliera duktige Marcus Krutzéns nolla.
– Kändes som om vi hade bra kontroll på dom efter vårt ledningsmål, säger Svartviks Daniel Näslund som passade till dom två första målen.
– Och som gammal Ångespelare är det alltid kul att slå Östavall. Det här var också en skön revansch från ifjol då vi gjorde en riktigt dålig match mot dom, fortsätter Näslund.

I Östavall var inte humöret på topp efter den andra raka derbyförlusten (1-2 mot Stöde).
– Aldrig kul att förlora men idag gör vi det mot ett bättre lag helt enkelt, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
– Vi skulle behövt tagit ledningen idag kändes det som. Vi har haft svårt att hämta in när vi hamnat i underläge. Något som vi måste hitta en lösning på. Men grabbarna kämpade på och svarade för en betydligt bättre prestation idag än mot Stöde. Skönt att få spräcka nolla på slutet. Det tar vi med oss, säger Östavalls tränare Rhonny Nilsson.

Marcus Krutzén svarade för en kanske matchavgörande räddning vid 0-0 och spelade övertygande i övrigt. Daniel Näslunds offensiva kvaliteter skapade "utmaningar" för Östavallsförsvaret men i övrigt var det kollektivet som skall hyllas i Svartvik. En klassisk laginsats!
Jordan Binns stark i Östavalls mittförsvar och i Niclas Möllhagen hade man en av planens förgrundsfigurer. Vann allt i luften och även på marken och svarade även för en grym arbetsinsats. Inhopparen Khoger Friad var pigg och hann oroade Svartviksförsvaret en hel del och gjorde även tröstmålet.

Svartviks IF - Östavalls IF
2017-05-28 - 19:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Said Gavador, 2-0 Haris Devic, 3-0 Christoffer Nerkman, 3-1 Khoger Friad.
Domare: Mats Falk (bestämd och bra)
Publik: 202
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Christoffer Nerkman chippar in 3-0 efter väggspel med Daniel Johansson. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Christoffer Nerkman chippar in 3-0 efter väggspel med Daniel Johansson. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Stöde siktade in sig på tredje raka vinsten på en vecka – men föll mot serieledarna 

(2017-05-27)
Det blev inte tredje raka segern på en vecka för Stöde IF.
Serieledarna Friska Viljor kom till Stöde IP och vann med 3-0.
– Att förlora mot FV är inget att säga något om, men på det sättet vi gör det är jag inte nöjd med, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


Stöde kom till mötet mot serieledarna Friska Viljor hemma på IP med två raka segrar i ryggen senaste veckan mot Sollefteå och derbyt mot Östavall. Dessutom med två fullpoängare hemma på naturgräset på IP.
Och hemmalaget inledde piggt och efter tio minuter spelade Ryan Jackson Ivan Kajajas Muwanguzi fri efter ett fint underbyggt anfall. Men något ledningsmål mynnade det inte ut i.
Strax därpå satte Friska Viljor 0-1. Siffror lagen tog med sig till halvtidsvilan.

Trots att man hade poängchans mot serieledarna verkade inte Stödegrabbarna vara på tårna. Vann ytterst få närkamper, hjälpte inte bollhållaren och tog flera felaktiga beslut. Ett sådant var att tappa boll i närheten av eget straffområde. Och i en sekväns gjorde man det vå gånger om vilket kostade 0-2.
– Vi gör ingen bra match men är ändå med i poängkampen fram till 0-2-målet, säger Stödes tränare Anders Strandlund.

Innan slutsignalen gjorde även Ö-vikslaget ett tredje mål.
– Att förlora mot FV är inget att säga något om, men på det sättet vi gör det är jag inte nöjd med. Vi var inte med i matchen på det sätt man måste mot ett så här bra lag. Vet inte riktigt varför men vi var inte riktigt "där" idag. Kändes som vi hade fokus på fel saker idag, Kanske var det en reaktion efter urladdningen mot Östavall senast, funderade Stödetränaren Anders Strandlund.
Han fortsätter:
– Men jag är ändå nöjd med veckan. Sex poäng av nio möjliga kan bli viktiga i höst. Men jag kan inte skaka av mig känslan att vi med en normal prestation tagit poäng av Friska Viljor, säger Strandlund som inte ville höja någon av sina spelare denna lördagseftermiddag.
– Nej, det var jämnblekt. Och som man säger; "Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag".

Stöde IF - Friska Viljor FC 0-3
2017-05-27 - 15:00 - Stöde IP
Målen: 0-1 ej inrapporterat ännu, 0-2 ej inrapporterat ännu, 0-3 ej inrapporterat ännu.
Domare: Robin Albertsson
Publik: ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Max Osadolor öppnade målskyttet i derbyt. Max Osadolor öppnade målskyttet i derbyt.

Stöde effektivast i ett vått och blåsigt derby

(2017-05-24)
I kvalet till division 3 i höstas krossade Östavall Stöde på deras egen hemma-plan med 5-0.
Idag fick Stöde sin revansch.
– Vi höll ihop laget bra och det kändes aldri riktigt farligt bakåt, säger Stöde-tränaren Anders Strandlund efter 2-0-segern på Ånge IP.


När lagen möttes i höstas i kvalet till division 3 föll Stöde pladask hemma på IP med osannolika 0-5 mot Östavall.
I slutändan visade det sig att båda lagen kvalificerade sig till trean och möttes därför igen. Denna gång på ett regnigt och blåsigt Ånge IP, dit matchen flyttats då Skogsvallen inte är riktigt spelbar ännu.
Nu fick Stöde sin efterlängtade revansch i det första västraderbyt någonsin i trean lagen emellan.
– Vi snackade om kvalmatchen innan och använde den som tändvätska, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
Stöde fick en bra start  och tog ledningen efter en kvart genom Max Osadolor som serverades öppet mål av Ryan Jackson efter en jättekontring. Upprinnelsen var en Östavallhörna och en 60-metersrush från Jackson.
Östavall förde spelet och hade mycket boll men hade problem att tränga igenom Stödes täta defensiv samtidigt som gästerna var snabba att ställa om när ÖIF tappade boll.
Efter dryga halvtimmen fick Stöde en hörna. En svepande boll som gick förbi målet men där dök Johan Bergman upp och nickade in bollen mot centrum där Subhan Kaki mötte med huvudet och resultattavlan ändrades till 0-2.

Östavall jobbade hårt resterande timmen för att åtminstone få in en reducering till att börja med men närmare ett markant spelövertag och ett stolpskott kom man inte. Samtidigt öppnade man sig för Stödekontringar.
– Vi hade ett par två mot två-lägen som vi kanske borde ha kunnat förvalta bättre. Annars hade vi bra omställningar hela matchen. Bakåt höll vi laget kort och kompakt och det kändes aldri riktigt farligt, säger Strandlund och fortsätter:
– Det var nog inte så många som förväntade sig att vi skulle vinna mot Östavall. Vi börjar få ihop gruppen riktigt bra och vi hoppas fortsätta kunna skrälla. På lördag har vi serieledarna Friska Viljor hemma, säger Strandlund och blinkar.

Johan Bergman var den sammanhållande länken i dom bakre leden och nickpassade också till Stödes ledningsmål. Ingen föll ur ramen hos gästerna utan det klassiska epitetet "lagseger" var fullt på sin plats.

Läs mer:
• Stödes revansch efter kvalförnedringen – nollade Östavall i första derbyt: "Väldigt skönt"

Östavalls IF - Stöde IF 0-2
2017-05-24 - 20:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 Maxwell Osadolor (15), 0-2 Subhan Kaki (31).
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 100
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Tvenne mål för Danne J mot Sollefteå. Tvenne mål för Danne J mot Sollefteå.

Ännu en Sollefteåförlust mot ett Medelpadslag – Svartvik vann med 3-0

(2017-05-24)
Sollefteå vill nog undvika Medelpadslag i fortsättningen.
Efter bortaförluster mot Östavall och Stöde blev det nu 0-3 hemma mot Svartvik.
– Kändes som vårt andra mål knäckte dom, säger tränaren Joakim Sjödin.


Sollefteå GIF har nu mött våra tre medelpadslag - och förlorat samtliga mötena. 0-5 i premiären mot Östavall och 1-2 mot Stöde. Båda på bortaplan. Idag mötte man Svartvik och då hjälpte inte ens hemmaplan. Det blev 0-3.
Efter en spelmässigt jämn första halvlek, med kanske en liten fördel för hemmalaget, kom 0-1 minuten före pausvilan. Ett fint underbyggt anfall avslutades med att Haris Devic spelade fram Danne Johansson som kunder placera in bollen till höger om Sollefteåmålvakten.

Knappt tio minuter in i andra kom Christoffer Nerkman ner till kortlinjen efter en fin prestation och centrade snett inåt bakot till Haris Devic som i lugn och ro kunde måtta innan han bredsidade in bollen i gaveln.
– Kändes som det måetl knäckte dom, säger Joakim Sjödin.
Men Sollefteå fick ändå en jättechans till reducering men då svarade målvakten Marcus Krutzén för en grym parad.
I slutet av matchen kom en pigg Nerkman förbi Sollefteåförswvaret ännu en gång och lade in ännu ett snyggt inåt bakåt pass. Denna gång till Danne Johansson som avslutade kliniskt.

Då ordinarie tränaren Fredrik Carström var på Europa League-finalen för att se Ajax (eller om det var Man U?) coachades Svartvik av "Jocke" Sjödin.
– I slutet av den första halvleken lyfte vi upp spelet och var det bättre laget resten av matchen. Vi hade fina kombinationer och fyllde på med ytterbackarna Daniel Näslund och Arvid Nyström vilket skapade ytor, säger Sjödin.
På slutet var Svartvik ett par gånger om nära att sätta fyran mot ett uppgivet hemmalag som nu gläds åt att man slipper möta fler medelpadslag under vårsäsongen.
I ett starkt kollektiv stack bollfördelaren på mitten, Haris Devic, oroshärden på kanten, Christoffer Nerkman, och tvåmålsskytten Danne Johansson. ut lite extra.
En skön seger för Svartvik som nu tog sin första trepoängare sedan premiärvinsten mot Tandsbyn.

Läs mer:
• Daniel Johansson tvåmålsskytt för Svartvik i segern mot Sollefteå

Sollefteå GIF - Svartviks IF 0-3
2017-05-24 - 19:30 - Nipvallen
Målen: 0-1 Daniel Johansson (44), 0-2 Haris Devic (54), 0-3 Daniel Johansson (85).
Utvisning Sollefteå: uppgift saknas ännu
Domare: Håkan Modigh
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Emil Fahlander var en rese i Östavallförsvaret trots förlusten. Emil Fahlander var en rese i Östavallförsvaret trots förlusten.

Kramfors starka för Östavall – avgjorde i andra halvlek:
"Vi står ändå upp bra"


(2017-05-21)
Efter den första halvleken hade Östavall 0-0 borta mot Kramfors-Alliansen.
Ett tidigt hemmamål i andra och tvåan med dryga kvarten kvar gjorde att Östavall fick lämna Ådalen poänglösa.
– Dom vinner rättvist men jag tycker ändå att vi står upp bra mot deras tunga spel, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Obesegrade Kramfors-Alliansen och oblyga nykomlingarna Östavall bjöd på en form av "luftvärnsfotboll" under söndagen.
Båda lagen täppte till och stressade varandra på mittfältet varvid försvaren istället valde att spela över sina minfält, eh mittfält.
– Vet inte hur många bollar mittbackarna Emil Fahlander och Jordan Binns nickade bort men det måste ha varit ett hundratal. säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Det var hemmalaget som behärskade den typen av spel något bättre men 0-0 stod sig hela den första halvleken.

Tidigt i den andra tryckte Axel Karlstedt in 1-0 efter en duell nära gästernas mål och dödläget var brutet.
Östavall försökte flytta upp men Kramforsförsvarets stora gossar tog undan i stort sett allt som kom i deras väg.
– Kändes som vi vägde lite för lätt framåt idag för ovanlighetens skull, säger Fredlund.
ÖIF-försvaret hade haft bra kontroll på måltigern Petter Thelin, tio mål på fyra matcher, men så med dryga kvarten kvar kom hans elfte.
Alliansen hade därefter inga större problem att spela av matchen och ta sin femte raka seger och behålla sin serieledning.
–Kramfors vinn rättvist men jag tyckte faktiskt att Friska Viljor var snäppet bättre rent spelmässigt medan Kramfors var tyngre att möta. Tycker ändå att vi står upp bra mot dom förlusten till trots. Det blev ju i alla fall inga 0-6 i baken, säger Fredlund som ville hylla redan nämnda mittlåset Fahlander & Binns lite extra.

Kramfors-Alliansen - Östavalls IF 2-0
2017-05-21 - 15:00 - Kramfors IP
Målen: 1-0 Axel Karlstedt (48), 2-0 Petter Thelin (72).
Domare: Victor Grönlund
Publik: 305
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Jakob Melanders 2-1-mål visade sig räcka till tre pinnar. Jakob Melanders 2-1-mål visade sig räcka till tre pinnar.

Full pott igen för Stöde hemma på naturgräset trots bortdömt straffmål

(2017-05-20)
Stöde har så här långt tagit full pott hemma på IP:s naturgräs.
Idag kom den andra raka vinsten efter 2-1 mot Sollefteå GIF trots att man fick ett straffmål bortdömt.
– Den här segern tänker vi inte be om ursäkt för, säger lagledaren  Mikael Backlund.


Förra gången Sollefteå GIF gästade Medelpad fick man på "moppo" med 0-5 mot Östavall.
Idag fick man resa hem från Stöde med en 1-2-förlust.
Hemmalaget fick en bra start då Joshua Chatee förvaltade en straff på bästa sätt redan efter tio minuters spel.
Fredrik Mähler nickade dock sedan in Sollefteågiffarnas kvittering i mitten av den första halvleken men Jakob Melander återgav Stöde ledningen efter halvtimmen spelad.
– Vi spelade bra men brände flera chanser och borde haft en större ledning i paus, säger lagledaren Mikael Backlund.

I den andra fick Stöde sin andra straff i matchen och Joshua Chatee satte även den i nät. Men målet blev bortdömt då två hemmaspelare befann sig inne i Sollefteås straffområde. Tidigare år har straffen gått om men nya regler säger att det numera blir indirekt frispark för motståndarlaget. Däremot om båda lagen eller bara det försvarande tjuvar går straffen om.
– Det blev lite palaver men vi lyckades i alla fall vinna matchen ändå till slut även om vi fortsatte att bränna frilägen. Nä, den här segern tänker vi inte be om ursäkt för, avslutat Backlund.

Stöde IF - Sollefteå GIF FF 2-1
2017-05-20 - 19:30 - Stöde IP
Målen: 1-0 Joshua Chatee (10, straff), 1-1 Fredrik Mähler (22), 2-1 Jakob Melander (30).
Domare: Niklas Nordin
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Fantomen? Fantomen?

Det är målen som räknas, Svartvik – Alsen hade en fantom mellan stolparna

(2017-05-19)
Fotboll går ut på att göra mål.
Det misslyckades Svartvik med kapitalt mot Alsen.
– Vi bränner något djävulskt med chanser och när dom gör 0-1 i mitten av den andra halvleken är det somvi "dör" av chocken, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.


Fotboll är i grunden ett enkelt spel. Det gäller att göra fler mål än motståndaren så vinner man.
Och vunnit, det borde Svartvik ha gjort mot Alsen även om man var tvungen att flytta matchen från Hemmanet till Baldershovs konstgräs.
Efter en spelmässigt jämn första halvleke stod det 0-0 mellan Svartvik och Alsen. Men det kan gästerna tacka sin målvakt och lagkapten Mikael Nilsson för. Först räddade han ett friläge från Danne Johansson och sedan fixar han Haris Devic hårda skott från bara fem meter.

I den andra tog Svartvik över spelet markant och ett hemmamål hängde i luften – om det nu inte varit för den där jämtländske målmannen Nilsson som fortsatte jäcka hemmaspelarna.
Och ni som brukar läsa Lokalfotbollens referat. Vad brukar hända när det ena laget bränner chans på chans?
Jo, motståndarna gör mål. Och så även denna gång!
I den 67:e minuten gick ett högerinägg över den första hemma-försvararen och bakom honom vid den främre stolpen dök Andreas Engström upp och kunde nicka in 0-1.
– Vi tappade lite av initiativet minuterna redan innan deras mål. Men efter det "dog" vi och hade inte en enda riktig kvitteringschans efteråt, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
Som lök på laxen kom även 0-2 i slutminuterna sedan Alsen väggspelat sig igenom och Daniel Weinéus avsluat kliniskt.
– När man som vi bränner något djävulskt med chanser blir man till slut straffade. Räknade till minst fem femstjärniga målchanser men vi fick helt enkelt inte in bollen. Det blir till att träna avslut lite extra i veckan, säger Carström.

Efter premiärsegern mot Tandsbyn har det nu blivit ett kryss och fyra förluster för nykomlingarna som på förhand tippats vara med i toppen av tabellen.
– Vi har ändå spelat rätt bra. Det är väl bara en halvlek mot KB 65 som vi underpresterat. Men vi har fått dåligt betalt. Känns som vi behöver lite medgång, stolpe in, för att få tillbaka energin i gruppen, säger Carström.
Den 24 maj väntar Sollefteås giffar borta. Kommer vändningen då?

Hampus Andersson på mitten var bäste hemmaspelare men även han, precis som övriga laget, dog efter timmen spelad.
Hos Alsen var målvakten Mikael Nilsson som sagt rena väggen och som Svartviksspelarna kommer att drömma mardrömmar om under natten.

Svartviks IF - Alsens IF 0-2
2017-05-19 - 19:30 - Baldershovs IP konstgräs
Målen: 0-1 Andreas Engström (67), 0-2 Daniel Weinéus (89).
Domare: Sebastian Nilsson
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Daniel Wallsten gjorde sitt andra raka hattrick på sin gamla hemmaplan Ånge IP. Daniel Wallsten gjorde sitt andra raka hattrick på sin gamla hemmaplan Ånge IP.

Hattrick igen av Wallsten när Östavall tog tre poäng i frän match mot Björna:
"Många blåmärken"


(2017-05-13)
Daniel Wallsten gjorde sitt andra raka hattrick på Ånge IP när Östavall vann en frän tillställning mot Björna.
– Det var många blåmärken efter matchen och även blodvite men det blev även tre poäng, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Björna kom till spel mot Östavall på Ånge IP med tre raka förluster och noll poäng i ryggsäcken. Och nolaskogsarna var fast beslutna att inte resa hem med en tom.
Det blev en frän tillställning där ingen klev undan. Påminde om klassiska gamla Tipsextramatcherna med full satsning och mestadels ärliga tag. Domaren Rickard Lingensjö behövde bara ta fram kortleken tre gånger i matchen.
Hemmalaget fick en bra start då Daniel Wallsten satte en straff efter tolv minuter, målvakten åt ett håll och bollen till det andra. 
Efter lika lång tid ökade samme man på till 2-0 då han tog emot en boll inne i straffområdet och fintade sig förbi och sköt.
Gästerna reducerade i den 33:e minuten sedan Östavalls målvakt Mykhailo Barabanov fibblat in ett löst skott via stolpen.
– "Mischa" var ledsen i pausen men det var ingen som ville hänga honom utan vi peppade honom och han släppte inte heller in några fler bollar, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Bara tio minuter in i andra fullbordade Daniel Wallsten sitt hattrick efter att instinktivt befunnit sig på rätt plats efter en fast situation. Wallstens andra hattrick i år, Ångeförvärvet gjord även tre mål i premiären mot Sollefteå. Också det på gamla hemmaarenan. En arena som pappa Stefan är "chef" över...
Björna fortsatte att kriga och slå långt men hemmalagets stabila försvar stod emot och sensationslaget kunde ta sin tredje seger av fyra möjliga i inledningen av sin första säsong i trean.
– Vår målsättning är fortfarande att hänga kvar. Den ruckar vi inte på. Idag var det en otrolig kämpainsats av grabbarna som gav tre poämg. Det var nog ingen som lämnade planen idag utan blåmärken och Alexander Sjödin t o m med blodvite sedan han fått en spark i ansiktet, säger Fredlund.
Men som ordspråket säger: "Blåmärker övergår, poängen består".

Östavalls IF - Björna IF 3-1
2017-05-13 - 14:00 - Östavalls IF - Ånge IP
Målen: 1-0 Daniel Wallsten (12, straff), 2-0 Daniel Wallsten (24), 2-1 självmål (33), 3-1 Daniel Wallsten (56).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 105
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Sämsta matchen för Svartvik i vår resulterade i förlust mot KB 65: "Många underpresterade"

(2017-05-13)
Ett sent insläppt straffmål i den första halvleken, en comebackande KB 65-målvakt efter elva år och ett sent mål till, denna gång i den andra halvleken gjorde att Svartvik fick åka hem både mål- och poänglösa från Forsvallen i Köpmanholmen.
– Vi gör vår sämsta prestation hittills och det var många som underpresterade, dundrar Svartviks tränare Fredrik Carström.


Efter elva år gjorde KB 65-målvakten Andreas Lindberg comeback – och höll nollan direkt när Svartvik gästade Forsvallen i Köpmanholmen.
När sedan hans lagkamrater satte två mål var överraskningen ett faktum.
Albin Lindblad satte en straff sent i den första halvleken och i slutet av matchen hamrade Viktor Edmark spiken i medelpadingarnas kista.

Svartviks tränare Fredrik Carström var inte nöjd med tingens ordning:
– Vi gör den sämsta prestationen hittills i serien. Det är en jämn första halvlek, där det är mycket kamp och få målchanser. KB 65 får en omdiskuterad straff i sista minuten av första halvlek som dom gör mål på. I ändra är KB bättre än oss. Dom är hetare, vinner fler närkamper och springer mer än oss. En sur förlust där många spelare underpresterar.

KB 65 FF - Svartviks IF 2-0
2017-05-13 - 14:00 - Forssvallen
Målen: 1-0 Albin Lindblad (45, straff), 2-0 Viktor Edmark (86).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 151
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Stöde hade momentum i matchen mot Alsen men föll med 1-3

(2017-05-13)
Stöde förlorade den tidiga matchen mot Alsen i Östersund med 1-3 trots att momentum låg hos medelpadingarna efter kvitteringsmålet tidigt i den andra halvlek.

Redam kl. 11:00 var det avspark för Stöde borta mot Alsen på Jämtkraft Arena. Laget var tvungen kliva upp och åka redan i ottan.
Om det var därför som laget svarade för en ganska skral insats, inte minst i defensiven, förtäljer inte historien.
Hemmalaget tog ledningen efter dryga halvtimmen men tidigt in i andra nickade britten Josh Chatee in kvitteringen och efter det kändes det som om momentum låg hos gästerna.
Men ett passivt försvarsspel gjorde att Alsen kunde återta ledningen genom John-Henrik Eriksson. När samme man även skickade in 3-1 var ett för dagen tamt Stöde besegrat och fick inkassera den tredje förlusten av fyra möjliga.

kan komma att uppdateras med mer info och kommentarer.

Alsens IF - Stöde IF 3-1
2017-05-13 - 11:00 -Jämtkraft Arena
Målen: 1-0 Alex Mårtensson (33), 1-1 Joshua Chatee (51), 2-1 John-Henrik Eriksson (66), 3-1 John-Henrik Eriksson (83).
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 60
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Haris Devic kvitterade Gottnes ledning och hade ett jätteläge att avgöra för sitt Svartvik på slutet. Haris Devic kvitterade Gottnes ledning och hade ett jätteläge att avgöra för sitt Svartvik på slutet.

Svartvik hämtade upp två underlägen – tränaren ändå inte helt nöjd:
"Borde avgjort på slutet"


(2017-05-07)
Svartvik hamnade två gånger i underläge p g a passivt försvarsspel.
Trots att man båda gångern hämtade upp och fick poäng var inte tränaren Fredrik Carström helt nöjd.
– Vi hade två jättelägen att avgöra på slutet men brände dom.


Svartvik inledde förtroendeingivande på Idrottsparken mot gästande Gottne. Klar dominans spelmässigt och fina anfall, speciellt efter högerkanten där ytterbacken "Jocke" Sjödin och Haris Devic kombinerade snyggt.
Därför kom det som en mindre chock när ångermanlänningarna tog ledningen på sitt första riktiga anfall genom Cherubin Tindani Boykoule.
– Ett slarv från en av våra försvarare som deras kille utnyttjade, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.

Hemmalaget lät sig inte nedslås och i den 19:e minuten ledde Sjödins och Devics samarbete på högerkanten att Sjödin bredde en macka till Danne Johansson som snyggt satte bollen i bortre gaveln. Kvitterat!
Innan halvtimmen spelad återtog Gottne ledning genom samma målskytt. Boykoule kom löpande på en djupledsboll efter ett bolltapp från Svartvik och trots att hemmalaget hade spelare hemåt tilläts Gottnespelaren driva förbi hela serven och nita dit 1-2.
– Fruktansvärt passivt av oss. Det där var egentligen inte ens en målchans, säger Carström kritiskt.
Svartvik hade en bra chans till kvittering före paus. En "Jocke" Sjödin-hörna nådde Haris Devic som dyngde bollen i ribban och ner på mållinjen.
– Sett till spel och chanser borde det ha varit vi som gått till pausledning, säger Carström.

Tio minuter in i den andra halvleken kom i alla fall kvittering och det genom Haris Devic. Christoffer Nerkman går upp i duell med Gottnes målvakt Tarik Culjkovic och bollen landar framför fötterna på Devic som enkelt kan rulla in 2-2.
Gottnes storstjärna Emir Ragipovic förde en osynlig tillvaro under den första halvleken. Efter paus började han visa upp en del av sitt register i offensiven och var ytterst nära att göra 2-3 med Blackbay-keepern Marcus Krutzén gjorde en fantomräddning på skottet.
I slutskedet av matchen fick istället Svartvik två jättechanser att spela hem segern. Danne Johansson kom sopren från mittlinjen men sköt utom. Strax därpå fick Haris Devic skottläge från nära håll - men sköt även han utanför om än tätt.
– Vi borde nog satt en av dom chanserna för att jag skulle vara helt nöjd även om en poäng är okey när man legat under två gånger i matchen, säger Carström och fortsätter:
– Men Gottne är ett bra lag. Tunga, bollskickliga och snaba att ställa om när man vinner boll. Har också ett par klasspelare i sitt lag, säger Carström.

Danne Johansson och Haris Devic var hela tiden farliga i offensvien och hade god hjälp av matningen från hb Joakim Sjödin.
I Gottne kretsade mycket kring Emir Ragipovic och tvåmålsskytten Cherubin Tindani Boykoule.

Svartviks IF - Gottne IF 2-2
2017-05-07 - 16:00 - Idrottsparken
Målen: 0-1 Cherubin Tindani Boykoule (9), 1-1 Daniel Johansson (19), 1-2 Cherubin Tindani Boykoule (28), 2-2 Haris Devic (55).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Max Osadolor satte Stödes viktiga ledningsmål tidigt i matchen mot KB 65. Max Osadolor satte Stödes viktiga ledningsmål tidigt i matchen mot KB 65.

Första segern för Stöde när man fick matcha på naturgräset hemma på IP

(2017-05-06)
Inför omgång 3 stod Stöde på noll poämg.
Nu kunde man äntligen ta sin hemmaplan Stöde IP i besittning – och då kom också första segern då KB 65 fick åka hem till Ångermanland poänglösa.


Alla känner väl till Stöde IF:s struliga säsong så här långt.
Och inledningen på serien blev också två raka förluster, varav den första oturligt mot Frösön.
Idag fick man komma hem till Stöde IP inför mötet med KB 65 och då kom också första segern.
Efter att ha stått på hälarna i inledningen av förra matchen mot Gottne var man idag mycket mer på hugget och redan efter sex minuter löpte sig Maxwell Osadolor på sitt karaktäristiska sätt ifån motståndarförsvaret och satte nätet i dallring.
Stöde hade sedan ett par ytterligare chanser första kvarten innan KB 65 började få ordning på sitt spel. Dock utan att skapa nämnvärt.

I den andra halvleken fick ångermanlänningarna allt mer att säga till om men Stöde försvarade sig bra och närmare en en ramträff kom man inte.
Med dryga kvarten kvar bytte tränaren Anders Strandlund in Ivan Kajajas Muwanguzi och det var även han som kontrade in 2-0-målet i slutminuten.
En skön seger och lite arbetsro för Stöde IF inför kommande bataljer.

väntar på återkoppling från tränare Strandlund för mer info och kommentarer.

Stöde IF -KB 65 FF 2-0
2017-05-06 - 15:00 - Stöde IP
Målen: 1-0 Maxwell Osadolor (6), 2-0 Ivan Kajajas Muwanguzi  (90).
Domare: Sebastian Nilsson
Publik: 120
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Niclas Möllhagen var en dominat i höjdspelet mot FV. Niclas Möllhagen var en dominat i höjdspelet mot FV.

Första förlusten för Östavall kom mot topplaget Friska Viljor på bortaplan

(2017-05-06)
Nykomlingarna Östavall har startat upp sin division 3-debut med två raka segrar.
Idag kom den första förlusten.
– Inget att säga om, Friska Viljor är ett topplag som siktar på att vinna serien, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Östavalls IF fick efter två imponerande segrar i sin debutsäsong i division 3 idag inkassera sin första förlust.
Inte helt oväntat då det var mot topplaget Friska Viljor som tog emot på svårspelade Skyttis i Övik.
Men Östavall inledde respektöst och tog också ledningen i den 34:e minuten då Yaroslav Voloshin knorrade in en frispark med sin vänsterfot.
Det grön-svarta laget fick dock inte rida på framgången speciellt länge. Bara två minuter senare kvitterade Mack Ward. Och vilket mål sen. En FV-spelare fick på en rejäl träff från distans som rammade ribban och ner på mållinjen och först på returen var Ward som kunde stöta in 1-1.
– Friska Viljor hade mer boll än oss under den första halvleken men sett till målchanser var oavgjort rättvist efter den första halvleken, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

Den andra halvleken påminde till stora delar om den första. Skillnaden var att det var FV som gjorde första målet. Med 20 minuter kvar fick Toby Davis ett fint instick inne i straffområdet och överlistade "Mischa" Barabanov i ÖIF-målet.
Östavall hann dock inte svara på FV:s ledningsmål utan sex minuter senare ökade Herman Johansson på till 3-1.
Det hann bara gå ytterligare tre minuter innan Rasmus Bergström kunde fastställa slutresultatet med en straffspark.
– Ett konstigt domslut. Barabanov kom ut och tog bollen men domaren tyckte att han hade satsat "för hårt" och blåste straff, säger Fredlund, som emellertid inte är sen att påpeka.
– Men i övrigt var domaren Håkan Modigh bra och vi iddes inte heller protestera så mycket över domslutet, säger Fredlund.

Att Friska Viljor vinner matchen rättvist står utom allt rimligt tvivel men segermarginalen blev nog ett eller två mål för stor.
– Vi hade också några bra chanser att göra fler mål i matchen, inte minst efter fasta situationer då både Niclas Möllhagen och Emil Fahlander hade några giftiga nickar som endera smet utom eller räddades av målvakten, säger Fredlund och fortsätter:
– Inget att säga om förlusten, Friska Viljor är ett topplag som siktar på att vinna serien medan vår målsättning är att hänga kvar. Men jag är glad att vi kunde stå upp mot dom så pass bra spelmässigt. Vi gjorde vårt bästa och förlorade mot ett bätte lag. FV var duktiga att flytta boll inom laget med högt tempo. Där fick vi en bra lärdom, avslutar Fredlund.

Mittbackslåset med Jordan Binns och Emil Fahlander samt Niclas Möllhagen på mitten imponerade i luftspelet där man faktiskt överglänste Övikslaget.

Friska Viljor FC - Östavalls IF 4-1
2017-05-06 - 14:00 - Skyttis IP
34’ 0-1 Yaroslav Voloshin (34), 1-1 Mack Ward (36), 2-1 Toby Davis (70), 3-1 Herman Johansson (76), 4-1 Rasmus Bergström (79, straff).
Domare: Håkan Modigh (bra, det var väl bara frågetecken för straffen)
Publik: 145
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Jakob Melander svarade för en stark insats trots denklara förlusten. Jakob Melander svarade för en stark insats trots denklara förlusten.

Synd om debutanten i Stödemålet – släppte in fyra mål på en dryg kvart

(2017-04-28)
Stöde hade oflyt som förlorade i premiären mot Frösö.
Idag var det dock inget snack – Gottne var klassen bättre och tog en odiskutabel fem-etta.
– Vi visade inte alls upp samma gnista som i premiären, säger tränaren Anders Strandlund.


Stöde saknade nio spelare och åkte upp med elva utespelare och två målvakter til Skyttis IP i Övik där Gottne IF väntade.
Dom första arton minuterna lyckades Stöde freda sitt mål där nye målvakten Charlie Hornby debuterade. Det blev inte hans roligaste dag på jobbet om man säger så. Först spräckte Gottnes spelande tränare  Johan Vestin hans nolla i den 18:e minuten och en dryg kvart senare släppte han boll nummer fyra förbi sig.
– Vi visade inte alls upp samma gnista som i premiären, verkade oengagerade och blev därigenom långa i laget. Visst, vi hade ett tunt lag men så här får det inte se ut, säger tränaren Anders Strandlund.
– Fast vi spelade 1-1 i den andra halvleken. Det enda positiva som vi tar med oss, fortsätter Strandlund.

Stödes tröstmål kom med tolv minuter kvar och ställningen 0-5 och gjordes av lagets för dagen bäste spelare, Josh Chatee. Den andre i Stöde som får godkänt var Jakob Melander som faktiskt hotade Gottneförsvaret vid flera tillfällen med sitt riv och slit.
I övrigt visade man varför man är tippade att ligga i botten av tabellen. Det blir till att bryta ihop och komma igen till nästa match.

Gottne IF - Stöde IF 5-1
2017-04-29 - 14:00 - Skyttis IP
Målen: 1-0 Johan Vestin (18), 2-0 Cherubin Tindani Boykoule (21), 3-0 Demir Avdic (27), 4-0 Emir Ragipovic (35), 5-0 Emir Ragipovic (59), 5-1 Joshua Chatee (78).
Domare: Martin Palm
Publik: 78
Matchfakta

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

En pigg Christoffer Nerkman var en av Svartviks målskyttar. En pigg Christoffer Nerkman var en av Svartviks målskyttar.

Uddamålsförlust för Svartvik på Frösön:
"Sett till vår prestation borde vi inte förlorat"


(2017-04-28)
Svartvik kunde inte följa upp premirärsegern mot Tandsbyn.
Trots en spelmässigt bra match vann Frösö IF med uddamålet av fem sedan ö-laget visat upp god effektivitet.
– Sett till vår prestation borde vi inte förlorat den här matchen, säger tränarenFredrik Carström.


Svartvik vann premiären mot Tandsbyn.
I den andra omgången gick man på punpen mot ett annat jämtlandslag. Frösö visade upp en imponerande effektivitet då man låg under spelmässigt stora delar av matchen men ändå lyckades avgå med segern.
Annars började det bra för gästerna på Lövsta. Danne Johansson vann bollen vid mittlinjen och sprintade förbi och ifrån allt och alla och avslutningsvis rullade in bollen förbi den strandsatta målvakten.
Tio minuter senare var det kvitterat då André Svensson hann först på ett vänsterinlägg inne i Svartviks straffområde.
Hemmalaget tog nästan omgående också ledningen sedan Svartvikskeepern Marcus Krutzén missbedömt Pontus Mobergs inlägg/skott (stryk det som ej önskas).
En pigg Christoffer Nerkman vände sedan bort en hemmaförsvarare innan han placerade in 2-2 i den bortre gaveln med ett markskott.

Sista tio av första halvlek och första halvtimmen av andra var det bara Svartvik. Men man fick inte in bollen.
– Jag borde själv satt minst tre bollar i nät, säger Haris Devic självkritiskt efter matchen.
Men han var långtifrån ensam syndare.
Och då gick det som det brukar gå när ett lag pressar men inte får utdelning. Motståndarna gör mål. Och så även i den här matchen.
Skarprättare var Pontus Moberg som därmed gjorde sitt andra mål för dagen när han slog till direkt på en inte helt lyckad målvaktsutboxning.

Svartvik mobiliserade och flyttade fram folk men det var Frösö som var närmare att stänga matchen med ett fjärde mål med sina omställningar.
– Det stämmer. Vi förmådde inte skapa något sista kvarten. Dom försvarade sig bra och hade giftiga kontringar, säger Svartviks tränare Fredrik Carström och fortsätter:
– Samtidigt är jag paradoxalt nog nöjd med vår prestation. Vi spelade stora delar av matchen fin fotboll och det vara bara målen som saknades. Frösö var hela tiden farliga på sina omställningar och ställde om snabbt när dom erövrade bollen och man hade hela tiden den känslan att dom skulle straffa oss om vi inte gör mål på vårt övertag. Tyvärr fick jag rätt, säger Carström.
– Känns så här efteråt som en onödig förlust men vi måste skärpa oss när det gäller att säta chanserna. Men fortsätter vi så här spelmässigt så kommer vi att vara ett lag för övre halvan, avslutar Carström.

Frösö IF - Svartviks IF 3-2
2017-04-29 - 13:00 - Länsförsäkringar AC
Målen: 0-1 Daniel Johansson (15), 1-1 André Larsson (24), 2-1 Pontus Moberg (27), 2-2 Christoffer Nerkman (36), 3-2 Pontus Mober (75).
Domare: Ivica Matanovic
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Matchhjälten Khoger Friad! Matchhjälten Khoger Friad!

Östavall tog andra raka
– Khoger Friad satte segermålet och "Mischa" nöp en straff


(2017-04-28)
Östavall har fått en start som smakar kanelbulle.
Idag tog man sin andra raka seger efter att Khoger Friad svarat för matchens enda mål mot Tandsbyn och målvakten Mykhailo Barabanov nypit en straff.
– Hela laget visade en enorm vilja kämpaglöd hela matchen, säger ltränaren Rhonny Nilsson.


Dom bästa förutsättningarna för bra fotboll försvann direkt när man fick se planen Östavall och Tandsbyn skulle spela på. Man fick lira på Jämtkraft Arenas B-plan. Ett konstgräs med tiotal år på nacken främjade inte för underhållande fotboll.
– Nej, inte direkt. Bollen studsade och for och passningarna på djupet rann bara iväg. Det blev nästan uteslutande kamp i 90 minuter, säger Östavalls tränare Rhonny Nilsson.
– Det var inte många som kom undan blåmärken på benen i den här matchen, fyller lagledaren Sten-Ingvar Fredlund i.
– Men det var lika för båda lagen, påpekar bägge ledarna.
Fysiskt starka Östavall förde spelet under den första halvleken, vann bååde första och andrabollar, och hade flera bud på ett ledningsmål. Det dröjde dock till minuten före pausvilan som gästerna tog ledningen genom Khoger Friad.
– En intränad inkastvariant där bollen hamnade hos Khoger som kämpade in bollen efter en nickskarv, säger Fredlund.

Tandsbyn flyttade fram sina positioner i andra och Östavall tvingades retirera.
– Dom lyfte in många bollar i boxen men mittbackarna Emil Fahlander och Jordan Binns tog undan det mesta som inte målvakten Mykhailo Barabanov boxade  bort.
Men hemmalaget skulle få en gyllene kvitteringschan med tjugo minuter kvar då Fahlander mer eller mindre blev påskjuten och domaren blåste straff för hands.
– Då klev "Mischa" fram och gjorde en fenomenal straffräddning nere vid stolpen, säger tränare Nilsson imponerat.

Tandsbyn fortsatte lyfta in bollar mot Östavallsmålet men det var gästerna som var närmast ytterligare ett mål sista kvarten och även innan straffen.
– Vi borde nog 2-0 på våra chanser, säger Fredlund.
Nykomlingarna har öppnat sin debutsäsong på allra bästa sätt med två segrar och sex poäng.
– Och dom är det ingen som kan ta ifrån oss utan kommer väl till pass i höst. Nästa match blir det tuffare får då har vi Friska Viljor på bortaplan. Dom är ju seriefavoriter, säger Fredlund.
Samtliga i Östavall skall ha med beröm godkänt för sin kämpainsats där alla vägrade vika ner sig hur tuffa närkamperna än blev.
Trion som stack ut lite extra var nämnde målvakten Barabanov, Khoger Friads otroliga slit efter kanterna utöver målet samt ensamme anfallaren Joakim Andersson som även han slet som en galärslav.
– Hela laget visade en enorm vilja och kämpaglöd hela matchen och är väl värda framgången, säger ltränaren Rhonny Nilsson.

Läs mer:
• Nykomlingens drömstart – Östavall räddade straff och tog andra raka segern: "Otroligt" (ST, betal-artikel)
• Hör Tandsbyns tränare om förlusten mot Östavall: "Vi måste våga spela" (OP/LT, betal-artikel)
• Östavall tog andra raka segern

Tandsbyns FK - Östavalls IF 0-1
2017-04-28 - 19:30 - Jämtkraft Arena, B-plan
Målet: 0-1 Khoger Friad (45-2)
Domare: Niklas Nordin
Publik: 100
Matchfakta

Fler matcher idag:
Alsens IF - Björna IF 2-1
En jämn historia där hemmalaget avgjorde på stopptid sedan man vänt ett underläge.
• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Imför omgång 2:
Lokalfotbollen tror på poäng till alla tre medelpadslagen trots bortaplan i omgång 2

(2017-04-28)
I premiären hade alla våra medelpadslag hemmamatch.
Följdaktligen blir man på resande fot i omgång 2 som spelas i helgen.
Ja, Östavall redan ikväll faktiskt. Borta mot Tandsbyn.
– Skulle vi få med oss poäng därifrån vore det fantastiskt, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Våra tre medelpadslag har alla bortamatcher denna Valborgshelg. Det är "straffet" för att man fick spela hemma i premiären. Nåja, inget av våra lag kunde spela på sin hemmaplan utan fick leta reda på någorlunda närliggande konstgräsplaner.

Östavall har Tandsbyn borta i afton. Ett lag som slog i kvalet till division 3 ifjol och även besegrade i en träningsmatch i vinter.
– Men det är historia nu. Tandsbyn har värvat en del spelare sedan vi mötte dom i träningsmatchen och är bättre nu. Skulle vi få med oss poäng därifrån vore det fantastiskt, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

Svartvik reser till Jämtland och Frösön medan Stöde tar en tripp till Nolaskogs och möte med Gottne.
Sett till det Frösön presterade mot Stöde i premiären finns det helt klart en bra chans för Svartvik att ta andra raka segern bara man kommer upp i normal kapacitet.
Stöde hade maxoflyt mot Frösön och låg faktiskt närmare segern trots en man mindre i en dryg halvlek men ett par kostsamma individuella misstag gjorde att man blev helt poänglösa. Gottne är ett bra lag och klara favoriter men får Anders Strandlunds mannar full ordning på defensiven ser jag det inte omöjligt att man kommer i från Ö-vik med ett 0-0-resultat.

Så spelas omgång 2 (med Lokalfotbollens tips):
Fredag 28 april:
19:00 Alsens IF - Björna IF (2-2)
19:30 Tandsbyns FK - Östavalls IF (1-2)
Lördag 29 april:
13:00 Frösö IF - Svartviks IF (0-1)
14:00 Sollefteå GIF - Friska Viljor FC (1-3)
14:00 KB 65 FF - Kramfors Alliansen (3-3)
14:00 Gottne IF - Stöde IF (0-0)
• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Amerikan anländer till Stöde idag:
"En hårt jobbande spelare"


(2017-04-25)
Stöde IF värvar från USA.
Amerikanen Ryan Jackson anländer idag till huvudorten i västra Sundsvalls kommun.
– Han beskrivs som en hårt jobbande spelare, säger tränaren Anders Strandlund.


Stöde förlorade lite snöpligt permiären mot Frösö och det utan dom två sena brittiska importerna Charlie Hornby och Josh Chatee som inte hann bli spelklara.
Idag anländer ytterligare ett nyförvärv från utlandet, amerikanen Ryan Jackson.
– Jag vet inte så mycket om honom mer än att han är i 20-årsåldern och beskrivs som en hårt jobbande spelare som kan spela både som ytterback och på mittfältare. Han är rekommenderad av Remone Gordon som jag hade i Ånge ifjol. Remone som spelar som proffs i Thailand numera. Även han är intresserad av att komma hit och spela men vi i Stöde har inte resurser att ta hit fler utlänningar nu. Lite synd då en spelare av Remones kaliber säkert skulle göra en 20-25 mål i trean, säger tränaren Anders Strandlund.

Texten kan komma att uppdateras.

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Omgång 1:
Tre av nykomlingarna vann i premiären – Östavall och KB 65 tog storsegrar

(2017-04-23)
Om intresse finnes kommer Lokalfotbollen att sammanfatta varje omgång av division 3 Mellersta Norrland.
Det blev några överraskningar redan i den första omgången. Tre av nykomlingarna segrade och Östavall och KB 65 dessutom med rejäla marginaler.


Nykomlingarna KB 65 fick en smakstart på sin första division 3-match på 29 år då Viktor Edmark gav laget ledningen redan i den andra minuten. Jesper Persson ökade på efter dryga kvarten och i den andra halvleken dubblade man ledningen genom tvåmålsskytten Albin Lindblad. KB 65 som är tippade av experterna att åka ur. Dock inte av Lokalfotbollen (scrolla ner för hur Lokalfotbollen tippar serien 2017).

Östavall var nästa nykomling att överraska rejält. I sin allra första match någonsin i division 3 proppade man ett av favoritlagen Sollefteå med osannolika 5-1. Läs mer om den matchen genom att scrolla ner en bit).

Även Svartvik är nykomlingar och i sin comeback till trean mötte man likaledes nya Tandsbyn och efter underläge vände "Blackbay" till en 3-1-seger. Även om den matchen finns ett längre referat. Scrolla ner.

Det tredje Medelpadslaget fick däremot inkassera en sur förlust. Trots en man mindre en dryg halvlek låg man närmare en trea än gästande Frösö. Ett ödestigert bolltapp under en kontring i slutminuterna gjorde att spelet vände och Mergim Krasniq kunde prickskjuta 1-2. Finns ett längre referat även till den matchen. Scrolla ner en bit.

Friska Viljor är seriens klara favoriter och gav återkommande Alsen inte mycket till chans. Kring halvtimmen spelad satte Herman Johansson två mål och i slutminuten fastställde Toby Davis slutresultatet till 3-0.

Under söndagen fullbordades premiäromgången då Kramfors-Alliansen 2-0-vann mot Gottne. Föga överraskande var det Petter Thelin som svarade för Alliansens bägge mål inför över 250 åskådare. Ett strax innan paus och det andra efter dryga timmen spelad.

Resultat, omgång 1:
2017-04-22:
Björna IF - KB 65 FF 0-4
Friska Viljor FC - Alsens IF 3-0
Stöde IF - Frösö IF 1-2 (scrolla ner för referat)
Svartviks IF - Tandsbyns FK 3-1 (scrolla ner för referat)
Östavalls IF - Sollefteå GIF FF 5-1 (scrolla ner för referat)
2017-04-23:
Kramfors-Alliansen - Gottne IF 2-0
• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Haris Devic satte Svartviks viktiga 2-1-mål strax före paus. Haris Devic satte Svartviks viktiga 2-1-mål strax före paus.

Svartvik vände nykom-lingsmötet mot Tandsbyn – 0-1 blev 3-1

(2017-04-22)
Trots ett tidigt underläge, och det efter 13 minuter, så var det ingen otursdag för Svartvik.
När domaren blåst av premiären hade Fredrik Carströms mannar vänt nykomlingsmötet mot Tandsbyns FK till 3-1.
– En bra taktiskt genomförd match av oss, säger Carström.


Tandsbyn började nykomlingsmötet mot Svartvik piggt och fann sin duktiga anfallsduo på fötterna och hittade även in bakom hemmalagets försvarslinje.
Fredrik Palmäng Esbjörnsson kanonskott i krysset efter tretton minuter kom därför inte som någon blixt från en klar himmel.
Svartvik lyckades emellertid svara i stort sett omgående. Bara fyra minuter senare fick Filip Glantz på en bra träff på ett sidledspass. Kvitterat!
Ett par minuter innan pausvilan pricksköt Haris Devic in 2-1 förbi en hög av ben och Svartvik kunde gå in i katakomberna på Idrottsparken med en ledning i ryggen. 

Svartvik spelade på sin ledning i den andra halvleken och låg i position för omställningar. Speciellt Danne Johansson fick några lägen, bl a blev han vid ett tillfälle felaktigt avvinkad för offside när han löpte sig fri. Men målmaskinen Johansson skulle få utdelning till slut. Men det blev med en straffspark sedan bortaförsvaret ansåg sig nödgade att fälla inhopparen Christoffer Nerkman som var på väg igenom.
Då återstod det tolv minuter och dom mer eller mindre bara spelades av.
– En bra taktiskt genomförd match av oss, speciellt den andra halvleken då vi spelade på resultatet och gjorde det bra. Var annars lite osäker på vad vi stod då vi inte imponerat direkt under försäsongen, säger tränaren Fredrik Carström, och fortsätter:
– Tandsbyn visade sig vara ett bra lag med flera rappa spelare och duktiga anfallare. Det lag som underskattar jämtarna kommer att bli straffade, säger Carström.

Hela laget skall ha överbetyg för sin insats i premiären men ett extra plus till Sebastian Sandberg som höll ihop dom bakre leden och rutinerade förvärvet Haris Devic. Spelade både på kanten och på mitten under matchen och visade hur man värderar sina lägen. Dessutom var han ständigt spelbar och slog knappt bort några bollar till fiendeland.

Svartviks IF - Tandsbyns FK 3-1
2017-04-22 - 16:00 - Idrottsparken
0-1 Fredrik Palmäng Esbjörnsson (13), 1-1 Filip Glantz (17), 2-1 Haris Devic (43), 3-1 Daniel Johansson (straff, 78)
Domare: Joakim Nylén (helt okey)
Publik: 150
Matchfakta

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Daniel Wallsten - The Man Of The Match! Daniel Wallsten - The Man Of The Match!

Östavall bjöd favoritlaget Sollefteå GIF på en rejäl propp i sin historiska division 3-match

(2017-04-22)
"All vår början bliver svår" heter det.
Glöm det när det gäller Östavalls IF.
Redan efter 22 minuters spel i sin allra första division 3-match hade man rivit åt sig en 3-0-ledning.
Till slut skrevs segersiffrorna till smått osannolika 5-1 efter ett hattrick av matchens gigant Daniel Wallsten.
– Vi spelade en otroligt bra och vägvinnande fotboll, säger en lite omtumlad lagbas Sten-Ingvar Fredlund.


Vilken skräll det blev på ett blåsigt Ånge IP i premiären.
Nykomlingarna Östavall, tippade av experterna på MittMedia att åka ur, inledde mot Sollefteå GIF, som samma experter tippat tvåa.
Och det blev åka av redan från avspark. Redan efter 22 minuters spel ledde laget från västra Medelpad med 3-0.
1-0 sköt Daniel Wallsten nästan med ryggen mot målet via stolpen efter en hörna. Passningsläggare Jordan Binns.
2-0 kom också efter en hörna. Mittbacken och hockeystjärnan Emil Fahlander nöp till på volley.
3-0 drog Wallsten in på frispark, välplacerat och hårt vid sidan om muren och i målvaktens hörn.
– Vi spelade en otroligt bra och vägvinnande fotboll och släppte dessutom inte till en enda målchans bakåt under den första halvleken, säger en lite omtumlad lagbas Sten-Ingvar Fredlund.

Under den andra halvleken hade gästerna en hel del boll men Östavall jobbade hårt och släppte inte till några luckor bakåt och satsade på snabba omställningar när man vann boll.
I den 63:e minuten fullbordade matchens gigant Daniel Wallsten sitt hattrick med en nick och med lite drygt tio minuter kvar kom även fjolåets interna skyttekung Yaroslav Voloshin med i målprotokollet sedan han stött in en målvaktsretur. "Yaro" som faktiskt fick börja på bänken...

I slutminuten sprack dessvärre Mykhailo Barabanovs nolla efter att man åkt på en omställning efter en egen offensiv frispark. Det var nyförvärvet från Friska Viljor, Rasmus Engström, som tröstmålade efter ett hårt och välplacerat avslut som satt stolpe in.
– Kan inte vara annat än nöjd sista målet till trots. Före matchen hade jag varit mycket nöjd med oavgjort. Nu blev det en rejäl seger. Men vi satte hårt tryck på dom redan från start och det gav utdelning, säger en glad Fredlund, som ville plussa för hela laget och givetvis lite extra för tremålsskytten och strategen Daniel Wallsten.

Östavalls IF - Sollefteå GIF 5-1
2017-04-22 - 14:00 - Ånge IP
1-0 Daniel Wallsten (11), 2-0 Emil Fahlander (14), 3-0 Daniel Wallsten (22), 4-0 Daniel Wallsten (63), 5-0 Yaroslav Voloshin (79), 5-1 Rasmus Engström (90)
Domare: JoakimNilsson (proffsig inställning och därtill insats!)
Publik: 53
Matchfakta

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Adam Kerfstedts kvitteringsmål räckte tyvärr inte till poäng. Adam Kerfstedts kvitteringsmål räckte tyvärr inte till poäng.

Stöde spelmässigt bra men utvisning, självmål och ödestigert bolltapp gav noll poäng 

(2017-04-22)
Spelmässigt gjorde Stöde en övertygande insats men man hade inte marginalerna med sig.
Först ett självmål, därefter en utvisning för att vid ställningen 1-1 i slutet av matchen göra ett ödestigert bolltapp och få ett mål i baken.
– Känns orättvist. Vi var helt klart värda poäng i den här matchen, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


Efter en strulig försäsong är Stöde tippade i botten av alla s  k experter, däribland Lokalfotbollen.
Men Stöde kom till spel med full bänk trots att dom båda brittiska nyförvärven ännu inte var spelklara.
Den första halvleken bestod både av ett böljande spel och ställningskrig i blåsten uppe på Balders konstgräs dit Stöde tvingats flytta sin hemmapremiär.
Slutet av den första halvleken blev händelserik.
Först spelade en hemmaback bollen tillbaka till målvakten Joakim Strömblad. Bollen studsade upp i knähöjd och "Jocke" försökte sig på en rundpall men bommade bollen helt. En hemmaförsvarare jagade hemåt men lyckades bara styra bollen in i den egna gaveln med tån. Tablå!
Adam Kerfstedt lyfte bara ett par minuter senare in kvittering i närheten av krysset sedan Subhan Kaki bröstat ner bollen till honom i en trängt situation.
Men dramatiken var inte över. I den 44:e minuten fick Subhan Kaki syna det röda kortet efter sitt andra gula.
– Två hårda gula kort, speciellt det andra. Kändes annars efter kvitteringen att det här var vår match, säger Stödetränaren Anders Strandlund.

Med en man mindre hela den andra halvleken var det inte många som ville satsa sina surt förvärvade pengar på att Stöde skulle få mig sig poäng från den här premiären.
Men det röda laget spelade taktiskt, backade hem och drog ner på tempot och Frösö hittade inga luckor. Snarare kändes hemmalaget (nåja) farligare när man vann boll och iscensatte kontringar. Adam Kerfstedt fick t ex ett riktigt bra läge men skottet gick utom.
Matchen såg ut att sluta 1-1 när Stöde klev fram och kom i numerärt överläge i ett anfall med bara tre minuter kvar. Tyvärr tappade man bollen med hela laget på väg framåt och åkte på en präktig kontring själva. Mergim Krasniq avslutade anfallet med att sätta segerbollen för jämtarna
– Känns orättvist. Vi var helt klart värda poäng i den här matchen. Trots en man mindre var det vi som hade dom fetare chanserna i den andra halvleken. Men vi tar nya tag. Vi kommer att bli bättre och vi har också gett oss fanken på att klara oss kvar, säger Strandlund.

Adam Kerfstedt och Subhan Kaki, innan han åkte ut, var mycket bra i Stöde. I den andra halvleken slet både Håkan Helsing och Samuel Buanie som galärslavar och vann kampen på mittfältet.
Vet inte om man kan uttrycka sig så – men det här var en förlust med mersmak för Stöde.

Stöde IF - Frösö IF 1-2
2017-04-22 - 13:00 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 självmål (37), 1-1 Adam Kerfstedt (40), 1-2 Mergim Krasniq (87).
Utvisning Stöde: Subhan Kaki (44)
Domare: Niklas Nordin
Publik: 30
Matchfakta

• Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Division 3 Mellersta Norrland 2016
(Lokala lag: Kubikenborgs IF och Stöde IF)

• Nyheter (inkl. lokala matchreferat)
• Sluttabellen
• Resultat & Matchfakta
• Skytteligan
• Publikligan