Linnéa Kvarnberg pangade in segerbollen i krysset. Linnéa Kvarnberg pangade in segerbollen i krysset.

Kvalet till Elitettan:
SDFF leder kvalmötena mot Notviken i "halvtid"
– Linnéa Kvarnberg satte den i krysset

(2020-10-11)
Efter det första mötet i kvalet till Elitettan är SDFF i ledningen mot Notviken i "halvtid" med 1-0. Detta sedan Linnéa Kvarnbergs skott i krysset i öppningen av den andra halvleken. Ett mål som föregicks av ett samarbete med namnen Strand.
En fullträff som kom retroaktivt då det hängde i luften redan under den första halvleken då SDFF hade ett par rejäla möjligheter, bland annat fick Julia Melin Bhy en dubbelchans men gästernas eminente unge keeper, 18-åriga Hedda Oja, snuvade dock Julia bägge gångerna med starka parader.

SDFF svarade för en imponerande försvarsinsats mot ett rakt spelande Notviken vars anfallsspel gick ut på "långa bollar på Bengta".
Sista femton-tjugo blev det allt tyngre för det unga SDFF-gänget och de gulsvarta gästerna tryckte ner hemmalaget allt längre mer i planen men det blev aldrig riktigt hyperfarligt förrän på stopptid då en bortaspelare gick däck inne i straffområdet och det vrålades på straff. Domaren valde dock att släppa förseelsen.
Men att SDFF:s seger var rättvis råder inga tvivel om.

Nu väntar returen i Luleå nästa söndag och även den nollan Isabelle Nordlund höll idag kan visa sig bli betydelsefull då bortamål räknas "dubbelt".

– Vi vinner rättvist efter en gedigen laginsats där de flesta spelade på sin högsta personliga nivå. Notviken var tunga att möta då de bara lyfte långt och jobbade på andrabollar men jag tycker vi stod upp på ett charmant sätt. Nu återstår det 90 tuffa minuter uppe i Luleå innan säsongen är över, säger SDFF:s tränare Mikael Melin Bhy.

Hela laget ska ha stort beröm för sin prestation. En lagseger helt enkelt! Ingen nämnd, ingen glömd.

Sundsvalls DFF - Notvikens IK DFF 1-0
2020-10-11 - 14:00 - NP3 Arena
1-0 Linnéa Kvarnberg (47)
Domare: Erika Horst, Husum
Ass. domare: Birile Elias och Krister Sandin