Holms andra raka förlust – Torpshammar tog en rättvis 3-0-seger
Vad har hänt med Holm?
För nån vecka sedan var man på väg med stormsteg mot fyran men nu verkar man ha blivit tvärhalta.
Först förlorade man sexpoängsmatchen mot Fränsta på ett självmål i slutminuterna och idag förlust med klara 0–3 mot ett för nytt division 5–kontrakt kämpande Torpshammar.
Matchen avgjordes kring pausvilan då samtliga tre mål föll. Patrik Högdahl gjorde 1–0 precis före paus och efter vilan spädde Rikard Vikberg och Rasmus Söderman raskt på till 3-0.
Torpshammar var det klart bättre laget för dagen och visade både den rätta gnistan och inställningen.
– Jag hade förväntat mig en anstorming i början då Holm jagar uppflyttning men vi stod emot bra och var till och med det lag som hade det mesta av spelet, säger Torphammars tränare Bert-Ove Blom, och fortsätter:
– Vi snackade innan matchen om att vi skulle vara på tårna redan från avspark och det var vi verkligen och visade en härlig inställning hela matchen igenom och spelade en riktigt fin fotboll, säger Blom.
I Holmleden var man inte riktigt lika nöjda efter ännu en förlust.
– Vi var väldigt loja och var nog inte ens trea på bollarna. Ingen rörlighet alls över planen. Tror inte vi skapade en riktigt het målchans på hela matchen, säger Holmtränaren Thomas Åslin bistert efter matchen.
– Visserligen hade vi några viktiga pjäser borta för dagen, men det är inget man ska skylla på. Idag var vi inte riktigt där och då vinner man heller inga matcher, säger lagledaren Kenth Åslin.
Årsdebuterande målvakten Håkan Moberg var stabil och bland utespelarna höjer vi ett extra öognbryn för Patrik Högdahl och Kalle Svensson i ett för dagen starkt TIF-kollektiv.
I ett underpresterande Holm skall ändå en eloge ges till "gammeluven" Mohammed Rouass, 50+, som på sin ytterbacksplats aldrig gav upp. Godkänt även till högerbacken Karri Ahokas och den sent inkallade Johan Keijser som gjorde en hel del nytta på mittfältet sedan han byttes in.
– Jag är tacksam att Johan ställde upp nu när vi var kort om folk och det syns att han har mycket kvar att ge på fotbollsplanen, säger bröderna Åslin.
Trots dom två förlusterna är Holm fortfarande med i racet om uppflyttning medan Torpshammar tog tre viktiga poäng i kampen om att hänga kvar.

Till omgång 17
-

Torpshammars IF – Holms SK 3–0
2014-08-27 - 18:15 - Torpshammars IP
1-0 Patrik Högdahl 42
2-0 Rikard Vikberg 47
3-0 Rasmus Söderman 51

Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik: 55
Matchfakta

Patrik Högdahl var en av många duktiga i ett starkt Torpshammar-kollektiv och den som inledde mål-skyttet i 3-0-segern mot Holm. Foto: Björn Sjödin.