Rasmus Bouvin var en nöjd tvåmålsskytt efter Sunds 2-0-seger mot Essvik. Men det blev onödigt spännande sedan Njurundalaget reducerat till 2-1.
Rasmus Bouvin var en nöjd tvåmålsskytt efter Sunds 2-0-seger mot Essvik. Men det blev onödigt spännande sedan Njurundalaget reducerat till 2-1.

"Boven"stal alla poängen till Sund
– gjorde båda målen mot Essvik


(2017-05-16)
Rasmus "Boven" Bouvins två mål mot Essvik visade sig räcka till tre Sundpoäng.
Trots att dom röda flera gånger om hade chansen att stänga matchen med ett 3-0-mål var det nära att Essvik fick till ett 2-2-mål.
– Både jag och laget borde gjort fler mål och stängt matchen, säger tvåmålsskytten Rasmus Bouvin.


Sund kom till matchen mot Essvik med stukat självförtroende efter ett kryss och en förlust på dom två inledande matcherna.
Essvik i sin tur hade bara lirat en match så här långt och där blev det förlust.
Sund verkade mest angelägna att sudda bort nollan i vinstkolumnen och det var imte ofta man lämnade bollen ifrån sig mot ett backande och avvaktande Essvik. Essviks defensiv höll i tolv minuter. Patrik Eriksson Olsson slog en långboll som Zakkaria Bel-Mekki skarvade vidade till Rasmus Bouvin som vann motlägget mot Niklas Pedro i Essviksmålet och kunde dundra in 0-1 i tomma nätmaskor.
Sund har sedan lägen för att öka på men ju längre halvleken pågår övergår också matchen till mer ställningskrig. Essvik täpper till därbak och satsar alla sina kort på kontringar.

Den andra halvlekens inledning startar precis som den första med en Sundpress och man får också en tidig utdelning och återigen är det Rasmus Bouvin som den här gången möter ett snett inåt bakåt pass från Dennis Marzouki  med ett direktskjuta rakt upp i krysset. Dennis som i sin tur fick en fin vboll från Niklas "Graninge" Persson.
0-3 hänger i luften men Sund bränner flera frilägen och andra bra chanser samtidigt som Niklas Pedro spelar inspirerat mellan Essviks stolpar.
Då går det som det brukar gå när ett lag inte gör mål på sina uppenbbara lägen. Motståndarna får en chans – och mål! Ett bolltappa av Sund och en snabb omställning av Essvik avslutades med ett inspel från vänsterkanten till framstormande Ahmed Abdelwahab.

Då återstår dryga halvtimman och det blir plötsligt nerv i matchen. Sund fortsätter att bränna chanser och plötsligt får Peter Mackin ett kanonläge nära Sundmålet men fick ingen riktigt träff med vänstern och William Eliasson kan pusta ut och lugnt ta upp bollen i skopan.
Som lök på laxen får sedan Mackin syna det röda kortet och får ta en tidig dusch. Sista tio bli mer en defilering mot segern för Sund. Essvik har gett sitt bästa.
– Vi sade innan matchen att inställningen och den glöd i ögonen som vi haft i flertalet tränings- och cupmatcher skulle vara signumet för oss ikväll. Vi sa även att "våga" var ett nyckelord. Tycker att vi lyckas bra med det. Däremot blir det lite onödigt spännande då vi inte lyckas sätta spiken i kistan. Då ser Essvik sin chans och jobbar hårt för att vinna en pinne. Nu håller vi undan. Siffrorna är absolut i underkant men vi bryter en trend i och tar vår första trepoängare vilket känns skönt och rättvist! Nu är vi med i racet och ser framåt, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Tvåmålsskytten Rasmus Bouvin var trots segern lite kritisk efteråt.
– Jag gör visserligen två mål men både jag och laget borde gjort fler mål och stängt matchen. Det blev onödigt spännande, säger den skäggige anfallaren.
– Surt att förlora med uddamålet men Sund var klart bättre än oss men med flyt hade vi fått in en kvitteringsboll även om det kanske inte varit direkt rättvist, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson och fortsätter:
– Vi backade hem medvetet och lät Sund ha mycket boll för att sedan kontraslå när vi vann boll. Vi skapade också några halvlägen både före deras ledningsmål och innan vi kvitterade. Sund hade dock många fler chanser än oss i matchen och vinner som sagt fullt rättvist, säger "Snuvan".

I Essvik plussar vi för nämnde Niklas Pedro i målet, vänsterbacken Anton Bylin samt Elias Staffansson på det centrala mittfältet.
Hos Sund var Niklas "Graninge" Persson och Patrik Eriksson-Olsson-Caro tongivande i försvare och hade fina uppspel. Anfallsduon Rasmus Bouvin och Zakkaria Bel-Mekki skapade otroligt med lägen och får plus för det men minus att man "bara" förvaltade två.

Essviks AIF - Sund IF 1-2
2017-05-16 - 18:00 - Westhagen
0-1 Rasmus Bouvin (12)
0-2 Rasmus Bouvin (51)
1-2 Ahmed Abdelwahab (58)
Utvisning Essvik: Peter Mackin (82)
Domare: Ghaleb Rajab (bra, fokuserade på själva dömandet)
Publik: inte heller denna gång fanns något intresse att uppge publiksiffra.
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

• Nyheter Medelpadsallsvenskan