IFK vann "grismatch"
-
IFK Sundsvall låg under med både 0-1 och 1-2 mot Essvik på Westhagen innan man sista kvarten vände till seger. Lagkaptenen Dennis Marzouki blev den store matchhjälten när han skickade in 3-2-bollen med bara fyra minuter kvar.
- Det blåste rejält och var svårspelat men vi lyckades vinna men det var en riktig grismatch, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.


Balders inte spelklar

Baldershov är inte spelbar ännu så IFK Sundsvall fick återigen utnyttja konstgräset på Westhagen som hemmaplan.
Gäster denna gång var Essvik och båda lagen stod på en seger och en förlust inför söndagens möte.
IFK:s sportchef Kenneth Kile hade hoppats på att få fira Norges nationaldag en dag försent men denna förhoppning såg länge ut att grusas.
Efter halvtimmen gav Marcus Sawert Essvik ledningen. På en lång frispark från mittlinjen gjorde han sig fri inne i straffområdet och skickade in 1-0.
Ledningen höll sig till timmen spelad då Rasmus Bouvin kvitterade.
Alexander Johansson återgav gästerna ledningen inte långt därefter och Essvik såg ut att gå mot en lite överraskande seger.
 

Skott i krysset med fel fot

Med kvarten kvar kvitterde emellertid IFK ånyo, denna gång genom Martin Brännström. Mittbacken hade förirrat sig upp i Essviks straffområde, fick tag i bollen och klämde upp den i krysset. Med fel fot dessutom.
Som om inte det vore nog så satte lagkaptenen Dennis Marzouki segerbollen i slutminuterna och Essvik fick åka hem utan att få med sig något. Grymt.
Det skall emellertid sägas att detta inte var någon fotbollsmatch som kommer att gå till historien som den mest välspelade. Tempot var lågt och det var få passningar som hittade rätt adress. Dock bjöd den på fem mål så publiken var säkert nöjd ändå.
- Det blåste rejält och var svårspelat men vi lyckades vinna men det var en riktig grismatch. Tre poäng är ändå tre poäng, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.


Orken tröt efter en timme

Så här löd Essvikstränaren Henri Sjödals analys efter matchen:
- Det var en match där vi visste att vi var tvugna att ta dom i kampmomenten och inte genom skönlir. Mycket folk borta av olika anledningar men det är inget att skylla på för man ställer alltid upp med bästa laget för dagen.
- Vi lät IFK trilla boll på egen planhalva och försökte styra deras spel så att deras alternativet alltid var att spela bollen hemåt. Vi lyckades bra men efter cirka en timme tröt orken och med en tunn bänk var det svårt att bibehålla orken och pressen.
Båst på planen var inte någon av lagens spelare utan domaren Krister Sandin. Han var bra och korrekt matchen igenom och får fyra lokalfotbollar för sin insats!


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3
-

IFK Sundsvall - Essviks AIF 3-2
2014-05-18 - 13:00 - Westhagen
0-1 Marcus Sawert 30
1-1 Rasmus Bouvin 59
1-2 Alexander Johansson 67
2-2 Martin Brännström 74
3-2 Dennis Marzouki 86
Domare: Krister Sandin, Sundsvall (lysande)
Publik: 62
Matchfakta

Lagkaptenen Dennis Marzouki sköt IFK Sundsvall till seger i slutminu-terna mot Essvik. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.