All Star Team Medelpadsallsvenskan 2020 – blev ett 3-4-3-system

(2020-10-26)
Så var det dags att presentera årets sista All Star Team efter Damtvåans och Medelpadsfemmans
Vilka elva spelare, tränare och domare har tagit hand om platserna?
Även i år har det varit kamp om platserna och för att få ihop det i år har jag använt spelsystemet 3-4-3 för att få någon typ av balans i laget men helt klart en offensiv elva.
Här nedan presenteras de uttagna i ord och bild.
Mycket nöje!

Målvakt:
Marcus Krutzén
Lucksta IF

33 år. Spelade långt ifrån alla matcherna i år för sitt Lucksta men är ändå omöjlig att kringgå då han är topp 3 om man räknar in samtliga målvakter i Medelpad. Säkerheten själv mellan stolparna och dirigerar sitt försvar och är snabb att sätta igång spelet via snabba utsparkar och precisa utkast. Ohyggligt svår att hitta luckor på.

Höger mittback:
Marcus Pettersson
Sund IF

32 år. Håller en hög och jämn standard och har så gjort under många år nu. Kliver in i närkamperna stenhårt men schyst och förlorar sällan en man-mot-man duell. Har en jäkla förmåga att täcka bort skott i rena Bosse Börjesson-style.

Central mittback:
Fredrik Ljuslinder
Lucksta IF

25 år. Snabb och stark med en härlig tajming i brytningarna och tuff och nästan oövervinnerlig i luftspelet. Blev erbjuden provspel med irländska Premier League-klubben Shamrock Rovers men tackade nej. Gör sällan eller aldrig en dålig prestation. Av god division 2-klass och skulle klara av spel även högre upp.

Vänster mittback:

Martin Brännström
Sund IF

30 år. Klev upp på det centrala mittfältet när Sund lånade in Mika Lindroos från Stöde. Mika faller dock på för få matcher för en plats i den här elvan. Martin har utsökta ledaregenskaper och otroligt brytsäker. Styr och ställer och är ett stort energiknippe. Varit guld värd för Sund nu under många säsonger.

Höger yttermittfältare:
Samuel Keflit
Lucksta IF

23 år. Gjorde 21 mål i serien i år plus några till i kvalet, trots att han spelade ljumsskadad större delen av säsongen. Vindsnabb, spelskicklig, teknisk dribbler och utrustad med ett bra skott. Är dödlig i sina avslut. Gjorde sju mål mot Selånger i en match! Har given potential för spel ett par högre divisioner upp om bara ljumskarna "vill".

Central mittfältare, defensiv:
William Östman
Kubikenborgs IF

20 år. Ett kärnkraftverk på mitten. Vinner och fördelar bollar i 90 minuter plus stopptid. Kraftfull och teknisk på samma gång och utrustad med bra passningsfötter och fin blick för spelet. Har förmågan att även lugna upp spelet om så krävs. Håller ett par högre upp i seriesystemet. Fostrad i Alnö IF

Central mittfältare, offensiv:
Per Nyman
Sund IF

32 år. Klasslirare rakt igenom! Kan spela på vilken plats som helst i centrallinjen. Har tagit ut Pelle som offensiv mittfältare där hans spelsinne, klurighet, passningsspel och det där lilla extra att hitta in med instick i straffområdet till målhungriga anfallare gör honom till exrtra ordinär på den här nivån. Kan även avsluta anfallen själv och det blir en hel del fullträffar varje år både från distans och inne i boxen.

Vänster yttermittfältare:
Semir Salia
Lucksta IF

26 år. Dribbler och assistkung som även kan avsluta vasst med sina "häxpipor". Kanske ingen löphäst efter kanten men oerhört duktig med bollen och när han vandrar in från sin kant öppnas det ytor både utanför honom och i mitten. Har med åren blivit allt bättre att värdera när han ska utmana, passa eller dra på en mörsare. Fin hörnläggare som grädde på moset.

Högerforward:
Oliver Widahl
Lucksta IF

30 år. Tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga med 23 mål och spädde sedan på med ett par till i kvalserien. Hal och svårfångad anfallare som är duktig på att ta sig fram där det är trångt. Gör merparten av sina mål inne i boxen men kan även leverera utifrån då han ligger inne med en bra bollträff. Giftig även i luftspelet. Haft en fot eller huvud med i minst lika många mål som han gjort i år. Poängspelare!

Center:
Stefan Näslund
Selånger FK

42 år. Är antagligen den spelare som betyder mest för sitt lag. Hans inställning, kunskap, erfarenhet, spelsinne, skottförmåga, huvudspel och målskytte är ovärdeligt för det unga Selånger. I år mer "fit" än på många år vilket synts både när det gäller prestationerna på planen och i målprotokollet. Har tidigare erfarenhet av division2-spel med Selånger och i trean med Sund.

Vänsterforward:
Bleart Ugzmajli
Sund IF

21 år. Målfarlig, aggressiv, stark och rivig anfallare med stort självförtroende som trots sin ungdom lärt sig en hel del knep, både schysta och oschysta, att lura en försvarare. Ingen bländande tekniker utan lever på sin geist och vilja att vinna. Driver på sina lagkamrater och tillåter ingen "slöhet". Säker straffläggare.

Årets tränare:
Göran Sundqvist
Sund IF

48 år. Gjorde totalt sin sjätte säsong i Sund och har blivit en "inventarie" i klubben. Mycket omtyckt av sina spelare och som får gruppen att känna samhörighet och dra åt samma håll. Har även vibbar att känna av vad både gruppen och individen kan behöva för stunden. En viktig egenskap! Funkar bra ihop med de övriga ledarna i Sund, ass. tränaren Stefan Bjertung och lagledaren Claes Nyman med flera. Är redan klart att han följer med Sund upp i trean!

Nicklas Dyren, domare Nicklas Dyren, domare

Årets domare i Medelpadsallsvenskan:
Nicklas Dyrén
Sundsvall

45 år. Före detta elitmålvakt och domare i ishockey som senaste två åren sadlat om till fotboll. Föga överraskande visade sig Nicklas ha fallenhet även för den här sporten och har klättrat snabbt från division 6 ifjol till toppen av våra domare i vår högsta lokala serie. Lugn och sansad med pondus och hög lägstanivå. I år var det extra tuff konkurrens då vi i distriktet har många duktiga rättskipare på den här nivån, både rutinerade och yngre förmågor.