VÄRMECUPEN
grupp D1

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

Selånger FK – Alnö IF (1) 4-0 (2-0)
2017-03-12 - 10:00 - Westhagen
1-0 Denice Persson Feist (9), 2-0 Flaurona Rexhaj (21), 3-0 Isa Kollberg (36), 4-0 Flaurona Rexhaj (37).
Matchen:
Selånger är favoriter att vinna årets Värmecup och redan i premiärmatchen tog man en klar 4-0-seger mot Alnö.
Denice Persson Feist satte turneringens första fulllträff efter en hörna. Falurena Rexhaj satte sedan tvåan och fyran och däremellan stack Ida Kollberg, från just Alnö, med fullträff tre.
– Sportlovet gjorde att vi hade många borta och för att ha en chans mot Selånger måste vi ha våra allra bästa med. Dessutom fick vi en del skador under matchen och fick laborera om i laget eftersom. Det här var vår första match på stor plan i år och även om det aldrig är roligt att förlora matcher så är jag ganska nöjd. Inte minst med att vi är igång med matchandet, säger Alnös tränare Tony Tomley.
I Alnömålet gjorde Tilde Sundin en bra insats trots fyra insläppta bollar.


Heffnersklubbans BK (1) – IFK Timrå 0-2 (0-1)
2017-03-12 - 11:00 - Westhagen
0-1 Mikaela Moen (27), 0-2 Kristina Wiklander (34).
Matchen:
Efter en ganska ostrukturerad första halvlek hittade IFK Timrå spelet bättre i andra och kunde efter två snygga mål från nyförvärven, från just Heffnersklubban!, Mikael Moen och "Kicki" Wiklander vinna matchen med 2-0.
– Det tog ett tag innan vi vande oss vid den stora planen. I den andra halvleken släppte det och vi kunde också göra två mål. Kul också att få börja utesäsongen med en seger. Vi brukar annars vara ganska segstartade, säger Timrås tränare Kent "Gus" Gustafsson.
– Timrå ökade tempot i andra och då hängde vi inte riktigt med och då syntes det att det ändå skiljer en division mellan lagen, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson.


Alnö IF (1) - IFK Timrå 0-1 (0-1)
2017-03-13 - 18:00 - Westhagen
0-1 Vilma Josefsson (35)
Matchen:
IFK Timrå är klara för helgens slutspel trots att en omgång återstår i gruppspelet. Vilma Josefssons segermål i mitten av den andra halvleken kom sedan Alnö inte kunnat få undan bollen i eget straffområde. Målet visade sig alltså räcka till både seger och avancemang.
– Vi borde ha stängt matchen tidigare. Efter målet slutade vi spela mer eller mindre och det krävdes att par räddningar av Frida Forslund för att vinna. Hade dom gjort mål hade vi plötsligt legat under med 1-2, säger Timrås tränare Kent Gustafsson.
– Vi förtjönade nånting mer eter vår fina andra halvlek, bland annat gjorde Frida Forslund i deras mål en kanonräddning. Spelmässigt såg det betydlgt bättre ut idag för oss, säger Alnös tränare Tony Tomley.
02:orna Alva Eriksson och Naja Lundgren samt lagkaptenen och mittbacken Olivia Söderströmn bäst i Alnö.


Heffnersklubbans BK (1) – Selånger FK 0-3 (0-2)
2017-03-13 - 19:00 - Westhagen
0-1 Rebecca Ågren (13), 0-2 Elsa Burvall (15), 0-3 Flaurona Rexhaj (49).
Matchen:
Två snabba mål i mitten av den första halvleken för Selånger visade sig bli avgörande. 1-0 satte Rebecca Ågren sedan hon kommit ren och utnyttjat sin fart och rundat Alnömålvakten. 2-0 kom två minuter senare då Elsa Burvall drev in från kanten och vred in bollen i borte gaveln. Två snygga mål.
I den sista matchminuten säkrade Flaurona Rexhaj definitivt segern sedan hon tofflat in en hörna. Selånger därmed också klart för helgens slutspel.
– Vi gör det vi skall men trots 3-0 tycker jag att vi hade mer fart på grejorna igår, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
Planens lirare var nyförvärvet från Alnö, Isa Kollberg, på det centrala mittfältet. Hon slog knappt ett felpass på hela matchen och hade samtidigt bra fart under fötterna.
– Hon kommer att bli oerhört nyttig för oss under säsongen, säger Wickström.
– Inte kul att släppa in mål och förlora matcher men vi tar det här som bra Utbildning för våra unga spelare att möta lag med bättre teknik, högre bollrtempo och mer speed. Lite synd att ett par individuella misstag ledde till dom två första baklängesmålen. I övrigt tyckte jag vi höll ihop det bra i defensiven, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson.


Heffnersklubbans BK – Alnö IF 2-0 (1-0)
2017-03-15 - 20:00 - Westhagen
1-0 Charlotte Eriksson (1), 2-0 Hanna Ekdahl (39).
Matchen:
Två lag som inte hade så mycket att spela för. Inget av lagen hade nämligen någon möjlighet att avancera till helgens slutspel.
Heffnersklubban fick en smakstart med 1-0 redan i det första anfallet. Charlotta Eriksson löpte in från sin högerflank och fick en boll från den andra kanten och satte den.
Heffnersklubban förde sedan spelet men Alnö stack upp några gånger och Engelina Nygren fick en fin kvitteringschans men blev snuvad av sin gamla lagkompis Emma Häggberg som numera vaktar HK-målet.
I den 39:e minuten avgjorde HK då Emma Sjölén hittade Hanna Ekdahl med ett instick i straffområdet och avslutningen fanns inte heller något att klaga på.
– En bra genomförd match av oss och till skillnad mot Selånger och Timrå hade vi lite anfallsspel. Kantspelet såg bra ut och vi hade även farliga hörnor, säger Heffnersklubbans tränare Kenneth Svensson.
Emma Sjölén var nyttig som targetplayer i anfallet och längst bak var målvakten Emma Häggberg stabil mot sin gamla klubb.
– Borde kunnat undvika bägge målen bakåt och gjort ett par egna framåt. Vi tog inte kampen riktigt om förstabollarna och inte heller på tårna på andrabollarna. Det märks att vi inte riktigt är igång ännu, precis som flera andra lag, säger Alnös tränare Tony Tomley.
Ingen höjde sig över mängden i Alnö denna match.


IFK Timrå – Selånger FK 0-3 (0-2)
2017-03-16 - 21:00 - Westhagen
0-1 Elsa Burvall (11), 0-2 Celina Berglund (14), 0-3 Rebecka Ågren (32).
Matchen:
Selånger var betydligt mer på hugget i avslutningsmatchen i grupp D1 där både Selånger och IFK Timrå var klara för lördagens semifinaler redan innan matchen.
Emma Burvall fick i den elfte minuten bollen på kanten, vände bort sin försvarare innan hon sköt ett skott över Frida Forslund i Timråmålet.
Tvåan kom precis innan kvarten spelad sedan Celina Berglund lämnats fri inne i offensivt straffområde efter en frispark från kanten och i den andra halvlekens sjätte minut fastställde Rebecca Ågren Selångers seger till 3-0.
– Idag rullade vi fin fotboll och hade bra fart i benen. Riktigt kul att se, säger Selångers Angelica Lindholm Forsell.
– Vi var inte så bra idag. Inte alls taggade utan förlorade närkamper över hela banan och fick inte till något eget spel. Det enda positiva var att Lina Ohlsson fick göra ett inhopp efter sin svåra sjukdom och time-out, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.
Det märkliga är att samma lag nu drabbar samman i en av lördagens semifinaler.
– En konstig lottning men vi får innerligt hoppas att vi kan göra en bättre insats då, säger Gustafsson.


Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


AKTUELL TABELL

1. Selånger FK (1) 3      3      0      0    10 - 0      9
2.  IFK Timrå (1)        3      2      0      1      3 - 3      6
3. Heffnersklubbans BK (2)   3      1      0      2      2 - 5      3
4. Alnö IF (2)        3      0      0      3      0 - 7      0SKYTTETOPPEN
1. Flaurona Rexhaj, Selånger 3 mål