Indal tog årets andra seger och spelade bort LuMa från seriesegern
-
Indals IF avslutade sitt comebackår med en jätteskräll.
Man tog nämligen årets blott andra seger och det gjorde man mot serietvåan LuMa. Ett LuMa som jagade seriesegern.
– Roligt för killarna att få vinna sista matchen. Vi flyttade om lite inom laget och vi spelade riktigt bra för första gången på länge, säger Indals tränare Christer Dahlin.


LuMa kom till Härevallen för att bärga en lätt seger och sätta press på IFK Timrå 2 i deras efterföljande match mot Sund 2 i kampen om seriesegern.
Men hemmalaget visade sig bjuda på hårdnackat motstånd. LuMa dominerade bollinnehavet med eftertryck men man lyckades inte få in bollen bakom storspelande Lars-Håkan Pettersson under den första halvleken.
– 3-0 hade varit ett schysst resultat i paus men vi sköt i ribban och brände massor av chanser och fick även ett mål bortdömt, säger LuMa–coachen Christian Nyberg.

Lite drygt tio minuter in i den andra halvleken fick "äntligen" LuMa hål på "Lacke" Pettersson när Stefan Kratz sköt i "fel hörn" strax utanför straffområdet.
– Då var jag säker att det skulle lossna, säger Nyberg.
Fem minuter senare kvitterade Indal. Pontus Bystedt slog ett inlägg från kanten som målvakten Anton Fandén klev ut och bara skulle plocka in bollen i sin skopa men lyckades på något outgrundligt sätt (mörkret?) styra in bollen i eget mål. Domaren var ytterst snäll när han gav Bystedt "självmålet".

Med kvarten kvar skulle det bli än värre. En långboll in i LuMa:s straffområde skapade kalabalik. Fandén räddade men Johan Karlsson höll sig framme och slog in returen.
– Han som slog in returen var i solklar offsideposition men domaren bortsåg från det, säger Nyberg bistert.
Fandén, som själv är domare, blev också förgrymmad och efter en verbal attack fick han syna en "ostskiva" från kollegan Björn Sjöblad.

Ett chockat LuMa åkte i skymningen nästan omgående på ännu ett baklängesmål. I den 79;e minuten löpte sig Pontus Bystedt fri från mittlinjen, mötte en utrusande Fandén, som han rundade, och lyfte därefter in bollen i det tillspillogivna målet från 25 meter, precis under ribban till 3–1.
– Roligt för killarna att få vinna sista matchen. Vi flyttade om lite inom laget och vi spelade riktigt bra för första gången på länge. En riktig kämpamatch, säger Indals tränare Christer Dahlin.

LuMa-coachen Chrstian Nyberg var nästan i chocktillstånd efter matchen.
– Helt overkligt att förlora den här matchen med 1–3. Det finns inte på kartan att vi skulle kunna förlora den här matchen sett till matchbilden. Tror jag räknade till 16–2 i målchanser och 10–0 i hörnor, säger Nyberg och fortsätter:
– Det märkliga är att spelmässigt gör vi en bra match men vi kunde helt enkelt inte göra mål samtidigt som vi bjuder dom på alla målen. Vi skapade chanser för att vinna matchen med minst 6–0, suckar Nyberg.

När det gäller spelarkritiken går alla blomster till hemmalaget.
Målvakten Lars–Håkan Pettersson är redan nämnd. Pontus Bystedt visade sig lyckosam när han fick flytta upp i kedjen, två mål, medan mittbacken Dan Nilsson nog inte gjorde ett enda misstag i matchen. Plus även till snabbe, brytsäkre och svårpasserade förvarsspelaren Marcus Lindmark.
Inga kolhydrater delas ut till gästerna.
Trots förlusten kommer LuMa att följa med seriesegrarna IFK Timrå 2 upp i femman.
– Vet inte hur föreningarna (Matfors och Lucksta) har tänkt sig att göra nästa år men visst vore det roligt att prova på division 5–spel med det här gänget, säger Christian Nyberg.

Indals IF – LuMa 3–1
2014-09-22 - 18:00 - Indals IP
0-1 Stefan Krantz 56
1-1 Pontus Bystedt 61
2-1 Johan Karlsson 75
3-1 Pontus Bystedt 79

Domare: Björn Sjöblad, Sundsvall (statisk men godkänd)
Publik: 25
Matchfakta
 

Lars–Håkan Pettersson stred som ett lejon i Indalsmålet och utan hans storspel hade inte hemmalaget tagit en trea mot serietvåan LuMa.