Kovland vs Matfors - tränarnas mardröm!
-
Kovland och Matfors bjöd på allt annat än "tränarfotboll".
Dåligt passningsspel, tappade positioner, felbeslut, långa bollar på Bengt - men chansrikt!
- Den här matchen hade likaväl kunnat sluta 7-7, säger Kovlands tränare Conny Sjödin, och fick medhåll från tränarkollegan i Matfors, Lars "Laban" Andersson.


Fyra mål första tjugo

Matfors fick en grandios start på matchen. Redan i den sjätte minuten sökte Johan Bergström frispark och fick den. Tog själv hand om den med sin vänsterfot och resultatet hade inte kunnat blivit bättre.
I den trettonde blev det ett missförstånd mellan Martin Jutman och hans uteförsvar. Något som Jimmy Söderberg utnyttjade till fullo och satte 0-2.
Fyra minuter senare hann Rickard Severin före målvakten Jonas Dunberg på en boll in i straffområdet. Severin föll och domaren dömde straff.
Normalt drypsäkre Jens Olsson klev fram - och satte den.
I minut 20 var det dags för kvitteringen. Jens Olsson kastade långt och på den bollen kastade sig Rickard Severin fram och nickade in 2-2.

 

...därefter dog målskyttet

Därefter dog målskyttet...men chanser fortsatte att skapas. Båda lagen krigade om varje meter vilket gjorde att det tog stopp i mitten och därför slogs det långbollar mot forwards i 90 minuter med kamp om andra- och tredjebollar. När lagen fick fasta situationer flyttades dom stora pjäserna fram men trots massor av lägen och tillbud blev det inga fler mål utan matchen slöt 2-2.
- Den här matchen hade likaväl kunnat sluta 7-7. Det var verkligen ingen tränarmatch om man säger så, säger Kovlands tränare Conny Sjödin, och fick medhåll från tränarkollegan i Matfors, Lars "Laban" Andersson:
- Det här var fruktansvärt som tränare. Det här var ingen fotbollsmatch. Bara långbollar, hörnor och inkast.
- Det enda jag är nöjd med är att vi visade moral och kunde komma tillbaka efter 0-2 efter tretton minuters spel, säger Sjödin.
- Vi hade behövt fått spela i tvåmålsledning en tio minuter för att få lite ro i spelet. Nu blev det bara panikspel, och det från båda lagen, säger "Laban".
 

Vart tog försvaret vägen?

Kovland hade i starke anfallaren Rickard Severin planens bäste spelare och var det som verkligen stack ut.
I Matfors vann Jonas Richnau Ersson mycket i luften både defensivt och på fasta offensivt. Johan Bergströms första halvek var också bra men tröttnade något i andra.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3
-

Kovlands IF - Matfors IF 2-2
2014-05-16 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Johan Bergström 6
0-2 Jimmy Söderberg 13
1-2 Jens Olsson (straff) 17
2-2 Rickard Severin 20
Domare: Jan Boström, Sörberge
Publik: 88
Matchfakta

Jens Olsson gjorde ett mål på straff och inkastade till ett annat. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.