Oskar Nordlund var en av två Oskar som gjorde fyra mål i premiären. Oskar Nordlund var en av två Oskar som gjorde fyra mål i premiären.

Oskar var namnet för kvällen – Nordlund och Lidström gjorde fyra mål var!

(2017-05-03)
Ljunga/Fränstas Oskar Nordlund och IFK Sundsvalls Oscar Lidström svarade bägge för fyra mål var när lagen spelade 5-5 (!) i premiären på Ånge IP.
– Inte fröjdsamt att som tränare se sitt lag tappa 4-1 till 4-5 men då vi kvitterade i den 90:e minuten får manväl vara nöjd trots allt, säger västralagets tränare Janne Berglund.


Det blev rena målfyrverkeriet på Ånge IP när Ljunga/Fränsta premiärspelade mot IFK Sundsvall i Medelpadsallsvenskan.
Publiken bjöds på hela tio mål varav åtta gjordes av en Oskar. Oskar Nordlund för hemmalaget och lika många av Oscar Lidström hos kamraterna.
Det var Lidström som inledde målskyttet sedan han slagit in en målvaktsretur efter skott av Mårten Gräntz.
Därefter bjöds Oskar Nordlund på kvitteringsmålet seda IFK-keepern Axel Hedenström passat honom rakt i gapet.
Tommy Göransson gav sedanhemmalaget ledningen sedan han nickat in en hörna ribba in. IFK-spelarna hävdade dock att bollen aldrig var över mållinjen men domartrion var säkra på sin sak.
Innan paus hann Oskar Nordlund fullborda sitt hattrick där 4-1-målet var vackert sedan han med kraft brutit in från kanten och avslutat kliniskt.
4-1 var smickrande siffror för Ljunga/Fränsta efter dom inledande 45 minuterna. IFK hade väl så mycket av spelet och minst lika många chanser men Viktor Nordlund i hemmamålet gjorde några kanonräddningar och hade också hjälp av ribban och en IFK-spelare som sköt över från en halvmeter.
– En konstig halvlek. När vi ledde med 1-0 hade vi flera chanser att stänga matchen med både ett andra och tredje mål. Istället fick vi aldrig bukt med Oskar Nordlund och vi fick gå till paus med 1-4 trots att vi annars epelmässigt gör en bra halvlek, säger IFK-tränaren Emad Nademi.

I den andra halvleken var det nu Oskar Lidströms tur att fullborda sitt hattrick när han reducerade två gånger om och det åter blev nerv i matchen. 4-4 gjorde sedan Erik Wallskog innan Lidström fullbordade vändningen sedan han dribblat av ett par hemmaförsvarare strax utanför straffområdet och sedan begravt skottet i den bortre gaveln.
Men matchen skulle få en twist till!
På stopptid kom en boll på djupet in i straffområdet och i luftduellen med Ali Rahimi tappade Axel Hedenström bollen och kände sig tvingad att riva ner L/F-spelaren varvid domnaren blåste strasff.
– Nio av tio domare dömer frispark till målvakten i ett sån situation. Det här var den tionde, konstaterade IFK-tränaren Emad Nademi efter matchen.
Oskar Nordlund stegade fram och sköt in kvitteringen med både hårdhet och placering.
– Inte fröjdsamt att som tränare se sitt lag tappa 4-1 till 4-5 men då vi kvitterade i den 90:e minuten får manväl vara nöjd trots allt. Det var en typisk premiär där vi hade den första halvleken och dom den andra. IFK fick luft under sina vingar efter reduceringarna i andra, säger västralagets tränare Janne Berglund.
– Vi visade stark moral genom att komma tillbaka in i matchen i andra och vända till 5-4 även om det känns lite surt att dom fick kvittera efter en straff där vi i momentet innan borde haft en frispark, säger Nademi.

Oskar Nordlund satte fyra bollar men fick bra matning bakifrån. Oskar hade faktiskt kunnat gjort ett par baljor till med full utdelning.
Ali Rahimi hoppade in och visade spelsinne och konstuktivitet ute på sin vänsterkant och i målet skall Viktor Nordlund ha beröm trots fem insläppta. Hade kunnat bli det dubbla utan Viktors parader som flera hölll hög klass.
Oscar Lidström gjorde många mål ifjol och inledde nu med att göra fyra.
Vänsterbacken Tobias Strandlund och spelskicklige Adrian Yman, sen värvning från Alnö, på det centrala mittfältet visade också fina takter.

Läs mer:
• Besvikelse i Ljunga/Fränsta – tappade ledning mot IFK Sundsvall: "Skulle vilja ge någon en örfil"

Ljunga/Fränsta - IFK Sundsvall 5-5 (4-1)
2017-05-02 - 20:00 - Ånge IP
0-1 Oscar Lidström (11)
1-1 Oskar Nordlund (24)
2-1 Tonny Göransson (28)
3-1 Oskar Nordlund (38)
4-1 Oskar Nordlund (45)
4-2 Oscar Lidström (60)
4-3 Erik Wallskog (77) (Lidström enligt tränaren och alla som var där).
4-4 Erik Wallskog (81)
4-5 Oscar Lidström (84)
5-5 Oskar Nordlund (straff, 90+1)
Domare: Ghaleb Rajab (rättvis / inkonsekvent, lagen var inte ense)
Publik: uppgift ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
•  Nyheter Medelpadsallsvenskan