Jimmy Söderberg nickade tidigt in IFK Sundsvalls ledningsmål. Jimmy Söderberg nickade tidigt in IFK Sundsvalls ledningsmål.

IFK Sundsvall ändrade taktik på grund av den dåliga planen – vann efter två nickmål mot Indal

(2020-08-29)
Matchen:
Med två nickmål, ett i början av den första halvleken och ett i slutet, plus en straffräddning  i andra kunde IFK Sundsvall ta hem en 2-0-seger på Härevallen i Indal.
Redan i den nionde minuten tog gästerna ledning sedan Pär Malmbergs inlägg nått Jimmy Söderbergs panna.
Med bara ett par minuter kvar av halvleken var det Olle Nordbergs tur att använda huvudet då han knoppade in Johan Hallströms välavvägda hörnspark.
I den andra halvleken fick Indal en jättechans till en reducering då man tilldömdes en straffspark. Men IFK:s långe keeper Johan Sundberg läste Sergio Hinestroza och stod helt sonika kvar och kunde enkelt rädda den lama straffen.
"Sigge" fick sedan ett ypperligt läge att revanschera sig då han bröt sig fram i mitten och fick den här gången avslutet förbi Sundberg, men bollen tog i bägge stolparna och ut. Nä, det här var inte Indals dag men laget får chans till revansch senare i höst då bägge lagen spelar i den kommande nedflyttningsserien.

Tränarsnack:
– Vi försöker spela igenom laget via mitten men på den här planen är det stört omöjligt då den är stenhård och innehåller mer klöver än gräs. I den första halvleken fick vi inte bukt med deras långa bollar medan vi tog över något i andra men kunde inte få in bolluslingen i deras mål, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.
– Planen var så dålig att vi fick ändra vår gameplan och lyfta längre bollar istället för att spela oss igenom efter marken. Tycker att vi har bra kontroll på matchen första 70, sedan backar vi hem och ger dem onödigt stora ytor att spela på, säger tränaren Fredrik Enqvist.

Bäst på plan:
Mittbackarna Nicklas Svedjeskog och Sebastian Falk var tillsammans med Olof Torstensson på mitten de främsta i Indal.
I IFK-målet var Johan Sundberg ladets store poängräddare, i dubbel bemärkelse, och mittlåset Johan Hallström och Oskar Moss är även de värda ett fullgott betyg.

Indals IF - IFK Sundsvall 0-2
2020-08-29 - 12:00 - Härevallen
0-1 Jimmy Söderberg (9)
0-2 Olle Nordberg (42)
Domare: Nicklas Dyrén
Ass. domare: Filip Lundberg och Abdirahman Hassan
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad