Matfors höll på att tappa en 3–0–ledning
-
Matfors grundlade sin seger under den första halvleken då man besegrade Sund hemma på Thulevallen med 3–2.
Veterananfallaren Linda Bertilsson var tungan på vågen. Två egna mål samt att hon låg bakom det tredje.
– Vi spelade riktigt fin fotboll då. Varierat och hade mycket positivt snack på planen, säger MIF-tränaren Ulrica Nilsson-Böös.


Stark första – svag andra

Ett piggt Matfors bjöd på en spelmässigt bra första halvleken hemma mot Sund och ledde med 2–0 i paus efter tvenne mål av rutinerade Linda Bertilsson, 41. Båda målen kom efter genomlöpningar.
– Vi spelade riktigt fin fotboll då. Varierat och hade mycket positivt snack på planen, säger MIF-tränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Den andra halvleken blev spegelvänd för hemmalaget.
– Precis som det låser sig för tjejerna. Vågar inte hålla i bollen och blir stressiga. Det blir mest ett evigt tjongande. Det har hänt flera gånger i år och jag vet faktiskt inte varför det blir så. Kanske är det nerverna, frågar sig Nilsson-Böös.


Sund nära att äta sig ikapp

Sund tilläts komma in i matchen men man hade svårt att ta tillvara dom lägen som skapades och när Linda Bertilsson blev fälld innanför straffområdet i den 67:e minuten och Emma Lundgren skickade in 3-0 borde nerverna släppt.
Men icke. Med dryga kvarten kvar reducerade Anna Sjöberg Åkerberg och Isabell Åhlén raskt till 3–2 och Sund pressade sedan på frenetiskt för ett kvitteringsmål men närmare än några farliga hörnor och frisparkar kom man inte utan MIF lyckades freda sitt mål.
– Tycker ändå att vi skärpte till oss efter deras mål och vi hade kanske t o m vassare lägen att öka på än dom kvittera på slutet, säger Nilsson-Böös.


Amanda Persson Björnsdotter tillbaka som målvakt

Veterananfallaren Linda Bertilsson gjorde två mål och lag bakom det tredje och var bäst i MIF tillsammans med målvakten Amanda Persson Björnsdotter, som hoppade in mellan stolparna när det ordinarie lagt av, och mittbacken Sandra Nilsson de främsta hos vinnarlaget.
– Snällt av Amanda att ställa upp för oss när vi står utan målvakt. Hon är ju normalt back och har egentligen lagt av, säger Nilsson-Böös.
Väntar på en kommentarer även från Sundhåll så fort dom återkopplar.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 12

Matfors IF – Sund IF 3–2
2014-08-04 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Linda Bertilsson 11
2-0 Linda Bertilsson 28
3-0 Emma Lundgren (straff) 67
3-1 Anna Sjöberg Åkerberg 73
3-2 Isabell Åhlén 75

Domare: Anton Fandén, Matfors (inget att klaga på)
Publik: 76
Matchfakta