VÄRMECUPEN
grupp H1

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

IFK Timrå - Svartviks IF (2) 4-3
2016-02-19 - 12:00 - Westhagen
1-0 Per Nyman (straff) (10)
2-0 Robin Nordin (15)
3-0 Oliver Widahl (35)
4-0 Oliver Widahl (45)
4-3 Daniel Näslund (47) (inkl. 2-hkp-mål)
Tränarsnack:
Pontus Melander, Timrå:
– Vi har spelat klart bättre under försäsongen. En sån här match blir det viss anspänning i kroppen när man vet att dom får tre mål om dom gör ett. Om det var av den anledningen som vi fick "långt lag" kan jag inte säga. Vi gör i alla fall fyra snygga mål innan dom får sin reducering. Det blev dock aldrig riktigt spännande på slutet. Philip Lundqvist på mitten och tvåmålsskytten Oliver Widahl stqack ute lite extra.
Fredrik Carström, Svartvik:
– Vi kämpade kopiöst men spelmässigt nådde vi inte upp till våra tidigare matcher. Vi fick lite för långt lag och Timrå kunde hitta in med sina passningar mellan lagdelarna. Ändå skapade vi ett par bra chanser i första. Deras 1-0 kom på straff och varken jag eller grabbarna vet vart domaren hittade den. Hands tror jag men är inte säker. Sen gick dom upp till 4-0 men vi gav inte upp och fick in en 4-3-boll på slutet (inkl. två handikappmål, reds anm). Då fick vi ny energi sista minuten och hade en upprullning på och en ganska bra chans sista sekunderna. "Sparris (Mikael Nordberg) i målet var bra trots fyra insläppta.


Stöde IF - Svartviks IF (1) 0-4
2016-02-17 - 21:00 - Westhagen
0-2 Christoffer Nerkman (inkl. 1 hkp-mål) (15)
0-3 Daniel Johansson (38)
0-4 Daniel Johansson (45)
Tränarsnack:
Conny Sjödin, Stöde:
(har sökt, väntar på återkoppling)
Fredrik Carström, Svartvik:
– Vi gör en riktigt bra prestation och försvarsspelet var lika bra som mot Kuben i förra matchen. Skillnaden var att vi var ännu bättre framåt. Vi har många bollsäkra spelare i årets lag vilket gör att vi inte stressar iväg bolllen utan kan vänta på rätt lägen. Idag satt både djupleds- och omställningsspelet. Vårt 4-0-mål var rena fotbollsgodiset. Niklas Nygren slog en perfekt djupledsboll till Christoffer Nerkman som drev in i straffområdet och sedan frisplade Danne Johansson med ett sidledspass som gav Danne öppet mål. Kan inte plocka ut någon enskild spelare idag utan hela kollektivet får cred för den här fina insatsen. Nu blir det en spännande match på lördag mot Timrå om vilket lag som går vidare tillsammans med Kuben.


IFK Timrå - Kubikenborgs IF (1) 0-3
2016-02-17 - 19:00 - Westhagen
0-2 Senir Salia (1) (inkl. 1 hkp-mål)
0-3 Kim Eriksson (50)
Tränarsnack:
Pontus Melander, Timrå:
– 0-2 redan efter 20 sekunder. Därefter hade vi mycket boll men skapade inte några rejäla chanser. I den andra halvleken var Kuben klart bättre än oss och vinner helt rättvist. Det var dålig teknik på många fötter och det var långt mellan lagdelarna. Vi jobbade en och en och inte som ett lag. Nä, det här var årets bottennapp hittills och ingen kan ges beröm. Men det kommer nya matcher och vi har fortfarande chansen att ta oss vidare i cupen.

Henri Sjödal, Kuben:
– Vi fick ett tidigt ledningsmål vilket jag tror gjorde Timrå stressade samtidigt som vi fick en dos självförtroende. Vi satte en hög press och gjorde det bra, vi hade utöver målen även en frispark i ribban. Vi gör en bra match rakt igenom utan svackor och det här var ett rejält steg i rätt riktning för oss och hur vi vill spela. Nu ser vi framemot slutspel och fler matcher där vi kan fortsätta slipa på detaljer. Hela laget skall ha en eloge hur dom tog sig an utmaningen av IFK Timrå.

Kubikenborgs IF - Stöde IF 0-0
2016-02-15 - 21:00 - Westhagen
Tränarsnack:
Anders Strandlund, Kuben:
(har sökt, väntar på återkoppling)
Conny Sjödin, Stöde:

(har sökt, väntar på återkoppling)

Kubikenborgs IF - Svartviks IF (1) 0-0
2016-02-13 - 14:00 - Westhagen
Tränarsnack:
Anders Strandlund, Kuben:
(har sökt, väntar på återkoppling).
Fredrik Carström, Svartvik:
– En helt jämn match där vi hade en rejäl målchans var. Annars var det mycket spel mellan straffområdena men jag är nöjd med vårt positionsspel och hur vi agerade när vi hade bollen. Nye Filip Glantz var ett utropstecken på mittfältet och jobbade över stora ytor.


IFK Timrå - Stöde IF (1) 2-0
2016-02-13 - 13:00 - Westhagen
1-0 Ahmad Khreis 40
2-0 Jonathan Ålin 46
Tränarsnack:
Pontus Melander, IFK Timrå:
– Vi hade mycket boll men skapade mest hörnor medan Stöde satsade på kontringar. Vi spelade 3-5-2 men vårt kantpspel som varit så bra i år var helt borta. Stöde hade ett skott från 40 meter som tog i ribban och ner. Svårt för mig att se om den var inne från min position. Efter det lade vi in en högre växel och kunde göra 1-0 efter ett snyggt anfall där Jonathan Ålin lade en perfekt djupledsboll till Oliver Widahl som från förlängda mållinjen spelade snett-inåt-bakåt till Ahman Khreis som bara hade att stöta in bollen i tomt mål. På slutet gjorde "Jonte" 2-0 vid den bortre stolpen efter ett inlägg. Bäst i vårt lag var annars högeryttermittfältaren Fares Mohammed som också fick pris som matchens lirare.
Conny Sjödin, Stöde:
– Timrå var markant bättre än oss i första men jag tycker vi försvarade oss bra över hela planen. Hade Linus Sjölanders vänstersott från 40 meter godkänts så hade vi haft en 2-0-ledning med kvarten kvar och då vet man aldrig. Vi hade en bra period då i matchen. Att ett bollsäkert Timrå sedan vinner med 2-0 är inte så mycket att säga om då det är ett mycket bra lag. Men visst är det surt ändå, man vill ju alltid vinna. Är dock nöjd med vårt prestation, inte minst försvarsmässigt så ett extra plus till hela backlinjen.


Kommande matcher:

se slutspelet

Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


TABELLEN

1. IFK Timrå   3      2      0      1      6 - 6      6
2.  Kubikenborgs IF                3      1      2      0      3 - 0      5
3. Svartviks IF 3      1      1      1      7 - 4      4
4. Stöde IF 3      0      1      2      0 - 6      1SKYTTETOPPEN
1. Daniel Johansson, Svartvik 2 mål
1. Oliver Widahl, Timrå