Rutinerade och lite suddiga Maria Westin gjorde ett mål och passade till det andra när Heffnersklubban 2 vände på Thulevallen. Rutinerade och lite suddiga Maria Westin gjorde ett mål och passade till det andra när Heffnersklubban 2 vände på Thulevallen.

Matfors fortsätter att bränna chanser och är ännu utan seger

(2016-06-19)

Matfors och Heffnersklubban 2 hade varsin halvlek på Thulevallen.
Hemmalaget den första och gästerna den andra.
– Vi spelade bra i första och borde gjort minst tre mål och avgjort då, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös sedan hennes tjejer tappat 1-0 till en 1-2-förlust efter paus.


Matfors har spelat upp sig allt mer efter den tunga inledningen men segrarna vill inte infinna sig. Idag spelade man sin sjunde raka utan vinst.
– Idag borde vi vunnit. Vi spelade riktigt bra i första, rullade boll och hjälpte varandra suveränt och skapade flera fina målchanser. Men vi kan inte göra mål. Visserligen satte vi en fullträff men borde nog gjort ett par till sett till chanserna, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
Matfors ledningsmål kom i den 20:e minuten och höll högsta EM-klass. Hemmalaget fick en frispark från 25 meter. Den tog tränardottern Hanna Nilsson hand om och brassade på över muren och upp i högra krysset.

I den andra halvleken chockade Heffnersklubban med att kvittera till 1-1 redan första minuten. Linnéa Andersson slog ett perfekt inlägg till Maria Westin som bara hade att sätta bredsidan till.
Därefter tog gästerna över matchen rejält och med kvarten kvar kom också ledningsmålet. Och då var det ombytta roller. Maria lyfte fram en boll på djupet till Linnéa som sprang sig från och kallade rullade in bollen vid stolpen.
– Ur misstänkt offsideposition men det kanske inte är så lätt när domaren är ensam. Synd bara att det blev så avgörande, säger Nilsson-Böös.
– Ingen offside, hon var gott och väl på rätt sida, kontrar Heffnersklubbans tränare Ulf Nilsson.
Heffnersklubban hade flera bud på ett tredje mål men på slutet fick Matfors till en forcering och i slutsekunderna snurrade bollen på Heffnersklubbans mållinje, men inte över.
Målskyttet har inte varit Matforstjejernas "cup of tea" i vår. Hannas frisparksmål var det blott tredje så här låmgt.
– Skönt med en seger igen efter två nesliga 0-1-förluster (mot Sundsvalls FF och Kovland 2, reds anm), säger Ulf Nilsson.

I Matfors skall alla ha beröm för sin första halvlek men i andra stod dom inte alls att känna igen. Kanske fungerade det snabba kvitteringsmålet i andra som en mental blockerare?
Heffnersklubban hade sina främsta i målskyttarna plus Sandra Nilssons andra halvlek som mittback.

Läs även:
• Ny match utan seger för Matfors efter 1-2 hemma

Matchfakta:
Matfors IF - Heffnersklubban BK 2 1-2
2016-06-19 - 19:00 - Thulevallen (uppskjuten från 2016-05-26, omg. 4)
1-0 Hanna Nilsson (20)
1-1 Maria Westin (46) inlägg från Linnea, nredsidade in
1-2 Linnéa Andersson (74) lyfting fram i planen till en fri f´rån MW
Domare: David Lundgren (blåste sönder matchen, tillät ingen kamp alls)
Publik: 50

• Nyheter Damtrean

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.