Grupp D2

Torpshammars IF - Söråkers FF (1) 1-0 (0-0)

2013-03-10 - 12:00 - Westhagen

1-0 Ida Skarpvärd-Olsson 37

Matchen i korthet:
Torpshammar och Söråker bjöd på en jämn tillställning med det mesta av spelet förlagt till mittplan. Sett till de chanser som skapades skipades det nog rättvisa. Torpshammars segermål kom i den 37:e minuten efter en upprullning efter kanten och på inspelet nöp Ida Skarpvärd-Olsson till direkt och bollen satte perfekt nära stolpen.

Söråker fick en gyllene chans till ett segermål, tack vare handikappregeln, i slutet med läget brändes.
Tränarsnack:
- En godkänd insats från vår sida. Vi har en stor trupp och alla kommer att få speltid i Värmecupen och få chansen att spela in sig i startelvan. Är extra nöjd idag med vårt stabila försvarsspel, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

- Det här var vår första match på stor plan men jag tycker det fungerade väldigt bra med det spelsystem som vi kommer att jobba efter i år. Vi saknade fem spelare som normalt tar en plats i laget och sett till det genomför vi matchen mycket bra. Vi hade ett öppet läge på slutet där vi kanske borde gjort mål och då hade vi vunnit matchen (handikappregeln), säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
Bäst på plan:

Torpshammar: Emilia Johansson. Nyförvärvet från Stöde vann mycket boll på mitten och fördelades den sedan vidare på ett bra sätt.

Söråker: Hannah Norberg. "Palindromet" mellan Söråkers stolpar visade sig totalt orädd och svarade för en hel del fina ingripanden.

 

IFK Timrå 2 - Söråkers FF 0-1 (0-1)

2013-03-12 - 19:00 - Westhagen

0-1 Nathalie Zavala 3

Matchen i korthet:
Redan i den tredje minuten kom Söråkers Nathalie Zavala inlöpande i straffområdet på en hörna och mötte bollen klockrent med huvudet, ner i backen och in i målet. Bollen alltså.

Resten av den första halvleken dominerades av Söråker med eftertryck och en utökning av ledningen hängde hela tiden i luften men Rebecca Pettersson i Timråmålet var på sitt bästa bollmotarhumör.

Den andra halvleken blev spelmässigt något jämnade och lagen bjöd på riktigt bra fotboll och även Timrå bemödade sig att hela tiden att försöka hålla bollen efter marken och inom laget. Inga onödiga "lycka till-bollar" som är lätt hänt när man blir tillbakapressade. Udden och tyngden saknades dock hos det unga timrålaget varvid det sällan hettade till nere i Söråkers straffområde.

Söråkers seger var helt rättvis och borde nog varit något mål större.

Tränarsnack:
- Första halvlek var helt klockren från vår sida och Timrå kom då ingen vart då vi lyckades låsa deras uppspel bra. I den andra skiftade vi på några spelare och samtidigt fick Timrå lite mer att säga till om. Segern var dock helt rättvis och 3 eller 4-0 hade nog speglat matchen bättre. Men en eloge till Timrå som hela tiden försökte spela fotboll, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.

- Söråker var bättre än oss, de spelade rakare och mer distinkt. Jag sade till tjejerna innan matchen att prestationen var viktigare än resultatet denna gång. Vi skulle gå ut och våga hålla bollen inom laget och spela efter backen. Det tycker jag vi lyckades med så jag är klart nöjd med tjejerna idag, säger Timrå 2:s nye tränare Kent Thorn.
Bäst på plan:

Timrå 2: Julia Granström. Stark bollvinnare på mittfältet som hela tiden spelade med fart.
Söråker: Elena Johansson. Kreativ offensiv mittfältare med bra driv i steg och boll.

 

Torpshammars IF - IFK Timrå 2 (1) 2-0 (0-0)
2013-03-16 - 12:00 - Westhagen

1-0  Anna Edin 3

2-0 Emilia Johansson 45

Matchen i korthet:

Torpshammar spelar en division högre än Timrå 2. Något som inte syntes märkbart under den första halvleken då det unga Timrålaget, men en massa "97:or", höll spelet väl uppe, inte minst genom bra försvarsspel av mittbackarna Julia Dagfält och Isabell Forslund. Enda målet i halvleken gjordes av duktige Anna Edin som fintade sig igenom Timråförsvaret och säkert placerade in 1-0 för div. II-laget.

I den andra gjorde Torpshammars tyngd och fina passningsspel att västralaget tog över kommandot rejält och Emilia Johanssons 2-0-mål direkt på hörna kom som ett brev på posten.

Rättvis seger för Torpshammar som nu får möta IFK Timrås A-lag i semifinal. Det blir en tuffare nöt att knäcka.

Tränarsnack:

- Idag såg det bättre ut än mot Söråker. Nu rättade vi till de fel vi gjorde då och det är kul att vara tränare när ens adepter tar lärdom. Vårt försvarsspel imponerade och även passningsspelet var bra. Hale laget gjorde en förnämlig insats och satte laget framför jaget, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

- Det här var en surare förlust än den mot Söråker. Den första halvleken gjorde vi fantastiskt bra och följde vår matchplan perfekt. I den andra tog deras större tyng ut sin rätt och vi tappade något men jag är mycket nöjd med tjejernas insats, säger Kent Thorn, tränare för IFK Timrå 2.

Bäst på plan:
Torpshammar: Jonna Koumpala. Spelade yttermittfält i den första halvleken och vänsterback i den andra. Löste bägge uppgifterna perfekt. Kul att se henne följa med upp i anfallen som vb och leverera inlägg.
Timrå 2: Jula Dagfält. Mittback som gjorde allt rätt. Tuff, rak, bestämd och helt orädd.

Tabellen

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Torpshammars IF (II) 2   2 0 0 3 - 0 6
2. Söråkers FF (III) 2   1 0 1 1 - 1 3
3. IFK Timrå 2 (III) 2   0 0 2 0 - 3 0

Fotnot 1:

divisionstillhörighet inom parentes.

 

Fotnot 2:
1:an  till semifinal, 2:an och 3:an till placeringsmatch.