Tränaren "Jocke" Sjödin lämnar "Blackbay" efter fem säsonger. Tränaren "Jocke" Sjödin lämnar "Blackbay" efter fem säsonger.

"Jocke" Sjödin tackar för sig i Svartvik efter fem år: "Fått vänner för livet"

(2019-11-05)
Fem år fick räcka.
Nu väljer "Jocke" Sjödin att tacka för sig som tränare för Svartviks IF.
– Ett beslut som har växt fram under resans gång. Det har varit fem fantastiska år och jag har fått vänner för livet, säger "Jocke" Sjödin.


Det har varit klart någon månad att Joakim "Jocke" Sjödin tackar för sig efter fem säsonger som tränare för Svartviks IF.
– Ett beslut som har växt fram under resans gång. Det har varit fem fantastiska år där resan startade som assisterande bakom Fredrik Carström, säger "Jocke" Sjödin.
Första året kom laget tvåa i Medelpadsallsvenskan och kvalade till division 3. Dock utan att gå upp.
– Men året därpå vann vi serien och gick upp i trean, säger "Jocke" Sjödin.

Svartvik har nu fullbordat sin tredje säsong i division 3.
– Jag tycker vi har etablerat oss i division 3 och tagit kliv framåt hela tiden, säger "Jocke" Sjödin, som nu alltså väljer att kliva av tåget.
– Det har varit otroligt lärorikt för mig och jag har fått vänner jag bär med mig för livet. Nu hoppas jag att Svartvik siktar mot nya mål och fortsätter att satsa på unga talanger i distriktet och att dom tar tillvara på grabbarna i 04/05 laget som är jätteduktiga, säger "Jocke" Sjödin.
Vad som händer nu för tränare Sjödin är ännu oklart.
– Jag ska ta mig en funderare på vad som händer härnäst men jag kan också tänka mig att ta en paus och ta igen förlorad tid med familjen. Eller kanske snörar på mig skorna igen och kör ett år med Essvik, avslutar "Jocke" Sjödin.
Lokalfotbollen har sökt managern Leif Wiklund hur det går i jakten på en ersättare och väntar på återkoppling.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan