VÄRMECUPEN
grupp D2

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER


IFK Timrå 2 – Matfors IF (1) 2-0 (0-0)

2017-03-12 - 12:00 - Westhagen
1-0 Tova Olsson (36), 2-0 Tova Olsson (40).
Matchen:
Tova Olsson återvände i vinter från Selånger. Idag svarade hon för IFK Timrå 2:s bägge mål i mötet med Matfors.
– Såklart lite ovant att spela på stora ytor och vi hade fem tjejer från F17 med som gjorde det otroligt bra. Tycker vi kontrollerade matchen från första början och var värda ett eller två mål till, bland annat missade vi ett friläge, säger Timrå 2:s lagledare "Micke" Ersson.

– Klart godkänd match sett till förutsättningarna. Vi hade fyra-fem som inte ens varit med och tränat i år så vi fick slita ont men tjejerna gjorde det bra. Tråkigt bara med skadan på viktiga Hanna Brunnström. Hon fick åka ambulans till sjukhuset, säger Matfors tränare Mats Magnusson.

Selånger FK 2 – Söråkers FF (1) 2-0 (0-0)
2017-03-12 - 13:00 - Westhagen
1-0 Emmie Björklund (5), 2-0 Wilma Nääs (45).
Matchen:
Söråker var tvärjumbo i damtrean ifjol. Nu gjorde man en fin insats och förlorade "bara" med 0-2 mot Selånger 2:s division 2-lag.
– Vi har fått en del duktiga spelare från Timrå och har en helt annan bredd på truppen samtidigt som tjejerna blivit ett år äldre och bättre. Selånger hade mycket boll men vi höll ihop laget bra och släppte inte till så många chanser, säger ass. tränaren Stefan Öberg.


Matfors IF (1) – Selånger FK 2 0-1
2017-03-14 - 18:00 - Westhagen
0-1 Matilda Jonsson (5)
Matchen:
Selånger 2 tog en tidig ledning mot Matfors. Redan i den femte minuten dribblade sig Emmy Björklund några MIF-tjejer innan hon enligt skolboken centrade snett inåt bakåt till en fristående Matilda Jonsson som bara hade att sätta dit foten.
Men där tog målandet slut. Resterande 45 minuter blev mållösa, mycket tack vare Matfors målvakt Nelly Melander som var rent formidabel.
– Vi blev lite för ivriga och skulle hela tiden slå det avgörande passet istället för att visa tålamod och värdera lägena bättre. Vi hade ändå bra grepp om matchen och släppte inte till någon målchans bakåt. Hade inte deras målvakt svarat för en kanoninsats hade vi tagit en storseger trots att inte spelet stämde, säger Selånger 2:s coach Henrik Ytterström.
En trio stack ut lite extra i Selånger 2, mittbacken Wilma Holmberg, innermittfältaren Signe Kastenäs och Emmy Björklund ute på kanten.
– Vi hade det jobbigt i första och fick löpa mycket utan boll och blev tillbakapressade och det blev långt mellan lagdelarna. I den andra flyttade vi upp positionerna och fick lite närkontakt och kom in i matchen på ett helt annat sätt och förlade en del av spelet på deras planhalva. Tjejerna krigade på som fasen fast flera inte ens kommit igång med träningen ännu, säger Matfors tränare Mats Magnusson.
Målvakten Nelly Melander redan nämnd. Plusbetyg även till mittbacksparet Ebba Altevid och Marika Jonasson. Blott 13-åriga ytterbacken Felicia Höglund visade också fina intentioner och ingen respekt alls för dom äldre motståndarna.


Söråkers FF (1) – IFK Timrå 2 0-0 (0-0) 
2017-03-15 - 18:00 - Westhagen
Matchen:
Söråkers damer överraskade genom att klara 0-0 mot division 2-laget IFK Timrå 2. Och det var helt rättvist sett till spelet även om Timrå pressade på sluttampen. Timrå kom dock inte närmare ett avgörande än Erika Perssons stolpträff.
– Söråker visade mer attityd och kämpatakter än oss. Vi var inte påkopplade.Utöver stolpskottet var vi i övrigt tandlösa framåt. Om det betydde att en av våra duktiga målskyttar stod över idag p g a en utdragen tand, säger Timråcoachen Thomas Aune.
– Vi började lite nervöst, men tjejerna kom in i matchen allt eftersom! Tycker att vi gör en mycket bra match, skulle ha satt ett mål i slutet av första, men tyvärr. I andra tyckte jag vi hade mest boll, kom dock inte till några avslut. Deras backlinje är ju både snabb och bollsäker och gjorde det svårt för oss. Var annars en jämn match överlag. Ser bra ut inför säsongen! Våra nyförvärv har verkligen höjt vår nivå, säger Söråkers ass. tränare Sven Lagerqvist.
Helgjuten laginsats av Söråker men Emma Granström och Joanna Fuenzalida får ett extra plus i kanten för jobbet på mitten.


Selånger FK 2 - IFK Timrå 2 2-1 (1-0)
2017-03-16 - 19:00 - Westhagen
1-0 Moa Zander (9), 1-1 Agnes Söderberg (27), 2-1 Matilda Jonssson (35).
Matchen:
Selånger 2 säkrade en plats i helgens semifinaler efter 2-1-seger mot IFK Timrå 2 efter en spelmässigt jämn tillställning. Moa "Messi" Zander gav Selånger ledningen efter nio minuter sedan laget brutit på mittplan och gått på en snabb omställning som avslutades med ett inspel snett-inåt-bakåt till Moa.
Efter pausvilan tog Timrå 2 över något och fick en snabb kvittering då Agnes Söderberg kom i en andravåg och fick på en bra träff. Timrå hade sedan en bra period och hade chanser till ett ledningsmål.
Men tio minuter in i andra satte istället Selånger 2 2-1. Och vilket klassmål! Matilda Jonsson bröt ett Timråanfall strax utanför sitt eget straffområde. Drev bollen över hela planen innan hon från 25 meters håll lobbade över Timråkeepern. Fullträffen visade sig också bli segermålet. 
– Ett otrolig prestation, berömmer motståndartränaren Nedelko "Mitro" Mitrovic och fortsätter:
– Det var en jämn match men dom var bättre än oss sista tredjedelen av banan. Vi skapade en del lägen i samband med med vårt mål men det ville sig inte riktigt med avsluten, säger "Mitro".
– Det som avgjorde var vår speed i laget, framförallt så kom vi runt på kanterna. Det finns inga som springer ifrån Wilma Edman och Matilda Jonsson på kanterna och vår lilla Messi, Moa Zander, i mitten, säger Selångers 2:s tränare Henrik Ytterström.
Maja Maxén på innermittfältet bäst hos Timråtjejerna medan ovan redan nämnda trio i Selångers var dom mest skinande ljusen.


Matfors IF – Söråkers FF 0-1 (0-1)
2017-03-16 - 20:00 - Westhagen
0-1 Emma Granström (2)
Matchen:
Söråker dominerade den här matchen från avspark till slutsignal och redan i den andra minuten kunde en frispelad Emma Granström kyligt sätta 1-0.
Att det inte blev fler mål får sättas på Matforskeepern Nellie Melanders konto som för andra gången den här veckan var rena väggen.
– Hon höll verkligen nere siffrorna. Vi hade fyra-fem frilägen till där vi inte fick in bollen, säger Söråkers ass. tränare Stefan Öhman, och fortsätter:
– Skönt att inkassera årets första vimst och förhoppningsvis inte den sista. Dom här Timråtjejerna som vi fått har verkligen givit stadga och högre tempo hos oss, säger Öhman, som ville hylla kolektivet i första hand.


Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


AKTUELL TABELL

1. Selånger FK 2 3      3      0      0      5 - 1      9
2.  IFK Timrå 2  3      1      1      1      3 - 2      4
3. Söråkers FF 3      1      1      1      1 - 2      4
4. Matfors IF                          3      0      0      3      0 - 4      0SKYTTETOPPEN
1. Tova Olsson, Timrå 2 2 mål